Kuzenimi aşırı kıskanıyorum

M miaaa1996 kıskançlık insana dair bir duygu. Bu duygunun farkında olman seni kötü yapmaz. Duygunun esiri olup, kıskançlığını davranışa dönüştürürsen kötü.
Sen kendini keşfetmeye çalış. Kendini gerçekleştir. Şu hayatta yapabileceklerini keşfet. Cesur ol. Motivasyonunu yüksek tut. Kendinle barıştıkça kuzenine karşı yasadiğin kıskançlıkta son bulacak

Son düzenleme:
İyi de kadın sizin hakkınızı çalmamış etmemiş, siz ne yaptıysanız kendinize yapmışsınız veya yapmamışsınız.

O ehliyet almış, siz alamamışsınız. Ee kadının suçu ne, siz alamadınız diye iade mi etseydi?
Evlenmiş barklanmış, siz 23 yaşında sınıfta kalmaktan üniversiteyi bitirememişsiniz. Gelip sınav kağıtlarınızı değiştirmediyse hala okuyor olmanız da sizin yaptığınız bir şey, kadının suçu yok.

Hayatınızdaki olumsuzlukları onun üstüne atmanız hiçbir şeyi çözmez.

Güzellik Allah vergisi, fiziken güzel değilseniz kendinizi geliştirirsiniz. Siz başınıza gelen şeylerde bile kendinizi onunla kıyaslayıp kendinizi eziyorsunuz, böyle giderseniz hayatınızdaki hiçbir şeyi düzeltemezsiniz.

O bebekle ilgili düşünceleriniz de kötülük değil ise aşırı sağlıksız, sırf bu aklınıza gelebildiği için bile psikologa gitmenizde fayda var.

Dinime söven müslüman olsa
Senin yediğin haltlar vardır elbet ama tabii mahsum rolü yapmak kolay ekran arkasında. Senin gibiler sol gösterip sağ vuruyo. Kim bilir gerçek hayatta ne haltlar yiyosun

Cidden yardim al, acilen dengesiz..
Ac oku konularimi gorursun naptigimi, terbiyesiz ici karanlik.
Catla hasetliginden sen.
Senin gibi hobi niyetine milleti kiskanip bebegi olsun diye dusunmuyorum en azindan.
Daha da yazma bi zahmet, bende artik yazmiyorum.
Yazdikca kahkaha atasim geliyor sacmaliklarina cunku.
Madem merak ettin suan kizimi besliyorum mesela,sende otur milletin bebegi olsun diye dusun.
Utan bence burda cemkirecegine.

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar yeni üye değilim ama yeni hesap açtım. Bu mesajı okuduktan sonra kesin bana çok iğrenç bir insanmışım gibi davranacaksınız biliyorum ama elimden gelen birşey değil...
Benim bir kuzenim var küçüklüğümüz hep birlikte geçti herşeyi birlikte yapardık neyse büyüdük aramız açıldı ama yine görüşüyoruz mesajlaşıyoruz neredeyse her hafta. O kusursuz bir güzeliğe sahip. Nereye onla gitsem illa bir "maşAllah kuzenin nasıl güzel " alırım. Gerçekten dünya güzeli. Gizlice sevdiğim erkek bile bana kuzenimin çok güzel olduğunu söyledi... ve ben yıkıldım.
Kendisi evlendi, haliyle kocası da çok yakışıklı. Ikisininde işi var, çalışıyorlar. Yurtdışında oturuyorum, burada ehliyet almak çoook zor kuzenimin ehliyeti var.
Benim tüm hayal ettiğim ve yapamadığım alamadağım herşeye sahip... şimdi hamile olduğunu öğrendim benim se daha hiç sevgilim olmadı (23 yaşındayım). O bana geldiğinde mutluluk gözlerinden okunuyor. O hep mutlu ben ise onun mutluluğuna şahit oluyorum.
23 yaşındayım ve hâla üniversite 2 ye gidiyorum çok sınıfta kaldım beğinim yok kapasite yok... kuldan saklasam bile Allahtan saklayamam. O karnında duran bebekle ilgili hiç güzel şeyler düşünmüyorum. Allahım affet beni. Diyorum ki keşke düşse bi şey olsa sonra da diyorum ne zaman ben böyle kötü bir insan oldum kendine gel diyorum. Ama insan kendine yalan söyleyemiyor işte içimden gelen bu. Yemin ederim ben kötü bir insan değilim ama iş bu kıza gelince kıskançlıktan aklıma gelen kötü şeylerden tiksiniyorum..
Ve kuzenim bu akşam bize gelecek kocası ve annesiyle birlikte...

Içimi açtım size bundan başka kimseye bahsedem.
Koç burcu musunuz?

Tamam kuzenini kıskan da bebrkten ne istiyorsun arkadaşım ,bebeği de mi kıskandın ? Çağırma evine niye çağırıyorsun ?

Bu konu sanki daha önce de yazılmıştı:KK16:

Neyse her insanın içinde iyilik de var kötülük de, iyi niyet de var fesatlık da. Hangilerini bastırıp hangilerini güçlendireceği o insanın tercihi. Duygularını kontrol ederken kötü olanların güçlenmesinden rahatsız olmuşsun ki buraya yazma ihtiyacı hissetmişsin. Bebek konusu gerçekten uç nokta, yani o kadarının aklına gelmesi normal değil. Bu noktaya gelmenin bir sürü sebebi ve suçlusu vardır ama çözüm bulmak senin sorumluluğun. Profesyonel yardım al mutlaka. Bu duygulardan zarar görecek tek kişi sensin. Ve bence kuzeninden bir süre uzak dur, görüsme, sosyal medyada sessize al paylaşımlarını.

Koç burcu musunuz? Ben de koç burcuyum ve bebekle ilgili düşünceleriniz dışında sizi anladım. Kıyaslanmanın ne kadar kötü bir şey olduğunu biliyorum. 18 yaşındayım ve bir sınava hazırlanıyorum, gecem gündüzüm çalışmakla geçiyor sabahlara kadar uyumuyorum ama çevremden hiçbir zaman takdir görmedim hep daha fazlası istendi bazen görünmez gibiyim ve sürekli kıyaslanıyorum. Ama bu sizi çok yıpratmış ve vicdan duygunuzu kaybettiriyor yavaş yavaş hayatınız kuzeninizin etrafında dönüyor gibi. Ama sorun kuzeninizin güzel olması ehliyeti olması vsvs değil sorun sizin düşünce yapınızda ve bunu düzeltmeye çalışmalısınız. Kuzeniniz olmasa kendinizi ondan daha aşağıda hissettirecek başka birisini de bulurdunuz eminim. Bunu sizi anladığım İçin söylüyorum kesinlikle yargılamıyorum. Okulunuza yoğunlaşmanızı ve tek bir hayatınız olduğunu hatırlamanızı diliyorum. Etrafımızda ekranlarda her yerde güzel başarılı imrendiğimiz insanlar var ama günün sonunda yine kendi hayatımızı kendimiz için yaşıyoruz ve kendi başarılarımiz bizi biz yapıyor. Lütfen ya kuzeniniz ya bir başkası için böyle şeyler düşünmeyin ve kendinize değer verin.

Kendinizde eksik gördüklerinizi ya da görmek isteyip de göremediklerinizi kuzenininizde fazla fazla, yücelte yücelte görmeye odaklanmışsınız..eminim ki kuzeniniz aynaya baktığında kendini sizin gördüğünüz derecede mükemmel görmüyordur..yalnız sizin bir an evvel toparlamanız gereken, yerlerde sürünen bir özgüven eksikliğiniz var..başkalarına imreneceğinize kendi başarabildiklerinize, yapabildiklerinize odaklanın..bu düşünceler sizi bir adım öteye götürmez, bilakis daha da aşağılara çeker..lütfen kendinize daha çok değer verin..yoksa sizin kendinize vermediğiniz değeri kimse size vermez..

Konu sahibi tam herkese cool'culuk oynatacak konuyu açmışsın.

Sahip olmak istediğin her şeye sahip olacak, sevdiğin adam sana karşılık vermeyip onu güzel bulduğunu söyleyecek, sen de kıskanmayacaksın... Robot olmak lazım.

Sahip olamadiklarina imrenmek baska, kiskanmak baska. Sizinki imrenmek dehil. Kiskanmak. Hatta bir tık otesi. Kendiniz sahip degilsuniz diye sahip olan kisinin kotulugunu dusunmek bu... onun kotu duruma dusmesi sizin guzel olmanizi ya da ehliyet almanizi saglamayacak. Insan ne ederse sadece kendine edermis. Calisip gayret sarfetmeniz gerekiyor. Yureginizde ki bu kiskancliga dur diyemiyorsaniz da gorusmeyi kesin.

Cidden yardim al, acilen dengesiz..
Ac oku konularimi gorursun naptigimi, terbiyesiz ici karanlik.
Catla hasetliginden sen.
Senin gibi hobi niyetine milleti kiskanip bebegi olsun diye dusunmuyorum en azindan.
Daha da yazma bi zahmet, bende artik yazmiyorum.
Yazdikca kahkaha atasim geliyor sacmaliklarina cunku.
Madem merak ettin suan kizimi besliyorum mesela,sende otur milletin bebegi olsun diye dusun.
Utan bence burda cemkirecegine.

Eminim ki tüm pisliğini buraya döküyorsundur neyse iyilik meleği senin seviyene inmicem

X