• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kuzenim ve eşiyle denize gitmeli miyim

kuzenim ve eşiyle denize gitmeli miyim

• git

OY: 1 0,7%
  • gitme

OY: 140 99,3%

• Ankete Katılan
    141
Insanlar yakın bulduklarına, sevdiklerine teklif etmiyor araba mevzusunu ben bu konuda diğer arkadaslara katılamadım. Kim saf geliyorsa gözlerine, kim hayır diyemiyorsa ona gidip, söylüyorlar.
Bence de sizi kullanmak için aramışlar, kaldı ki canınız denize gitmek istese de kabul etmeyin derim, yolda kaza falan olur, sorumlusu siz olursunuz.

kızlar selam

bi adet uzaktan erkek kuzenim var büyürken birbirimizle baya dertleşirdik telden netten. erkekler konusunda benim baya şeyde gözümü açmıştır küçükken daha.

annesi ile annem bir sebepten kavgalı baya 5 10 senedir konuşmuyorlar.

kuzenim geçen sene evlendi, evlenmeden beni arayıp evine davet etmişti eşiyle o zaman düğüne çağırcaksın demi demiştim tabi demişti ama çağırmadı!

neyse dedim geçtim arada beni tekrar ev oturmasına çağırıyordu ben bozulduğumdan sallamıyordum. son dönemde baya yalnız kaldım sevgilimden ayrıldım vs gittim 2 kez muhabbet ettik vs.

şimdi az önce aradı beni benim arabam var onların yok ki bunu da anlamadım kızın babası resmen çok zengin şirketleri vs var fransız dadılarla büyümüş vs ama son hali çok da asil bi hali yok ağzından küfür düşmüyor neyse. kuzenim işte dedi "annemle oturuyoruz yarın denize gidelim mi"

senin arabayla gidelim dedi ben daha o kadar uzun yol kullanamıyorum dedim. e olsun merve kullanır dedi.

sizce ne yapmalıyım? denize gitmek istiyorum ablama söyledim kaç kez umursamadı bile, ama arabamı başkasına vermem kullansın diye. bi de böyle düğüne vs bile çağırmadılar annesi de ordaymış o da gelmeye kalkarsa kendi annemi çiğnemek gibi olmaz mı bu, o kadar yol da gitmeyi gözüm almıyor. eğer onların arabası olsaydı beni çağırırlar mıydı hiç sanmıyorum.

of bıktım ben insanlardan. kendini kullandırtmadığın sürece seni yanlarında tutmamalarından sanırım.
Gitmem asla.

Gitmeyin. Araba için çağırıyor sizi. Konudan bağımsız olarak, İnsan kuzenini düğününe nasıl çağırmaz ya? Samimi olmasan bile çağırılır ki siz samimiymişsiniz. Davetiye de mi vermedi. Benim aklım almadı.
Akraba neden sevilmez?
Akbabadır da ondan :)
Benim de kuzenim evleniyor, ben nişana davet edilmedim düğüne de davet edilmeyeceğim bundan yüzde yüz eminim. Zaten gitmek istemiyorum, düğün de sevmem, iyi oldu etmedikleri. Bu durumda olay onların ayıbı olacak, pek umrumda değil ama görünce yazayım dedim. Aramızda bi sorun yok ailesiyle de yok, kopuğuz sadece. Böyle kuzenler çok ya bilmiyorum size tuhaf geliyor muhtemelen, aslında bana da tuhaf geliyor ama öyle maalesef.
Akbaba lafını da lafın gelişi söyledim öyle bi deyim var. :D

Akraba neden sevilmez?

Benim de kuzenim evleniyor, ben nişana davet edilmedim düğüne de davet edilmeyeceğim bundan yüzde yüz eminim. Zaten gitmek istemiyorum, düğün de sevmem, iyi oldu etmedikleri. Bu durumda olay onların ayıbı olacak, pek umrumda değil ama görünce yazayım dedim. Aramızda bi sorun yok ailesiyle de yok, kopuğuz sadece. Böyle kuzenler çok ya bilmiyorum size tuhaf geliyor muhtemelen, aslında bana da tuhaf geliyor ama öyle maalesef.
Akbaba lafını da lafın gelişi söyledim öyle bi deyim var. :KK70:
Kırmızı kısma çok güldüm :halay:

Arabam arızalandı de araba kiralayalım de bakalım ne diyecekler. Amaç arabaysa zaten vazgeçerler

oyun yapmak istemiyorum ya karşı taraf anlayınca işler sarpa sarıyor ben kendime yapılmasından hoşlanmıyorum en azından

yorgunum falan diyeceğim ki yalan da değil gerçekten kolumu kaldıramıyorum spora falan başladım vücudum adapte olamadı.

Insanlar yakın bulduklarına, sevdiklerine teklif etmiyor araba mevzusunu ben bu konuda diğer arkadaslara katılamadım. Kim saf geliyorsa gözlerine, kim hayır diyemiyorsa ona gidip, söylüyorlar.
Bence de sizi kullanmak için aramışlar, kaldı ki canınız denize gitmek istese de kabul etmeyin derim, yolda kaza falan olur, sorumlusu siz olursunuz.

öyle mi? ben hiç düşünmemiştim bu konuda.

evet işte usta olsam yine bi derece ama kaza riskini alamıyorum sırf onlar istedi diye gidemicem. araba işi şakaya gelmiyor amcamları öyle kazada kaybettim ben :( o yüzden yavaş yavaş kendime güvendikçe mesafeleri arttırıyorum.

Akraba neden sevilmez?
Akbaba lafını da lafın gelişi söyledim öyle bi deyim var. :KK70:

güldüm ya :)

valla evet öyle ne yazık ki. bana da komik ve saçma geliyor düğüne bile çağırmamak. baya iyi arkadaşımken düğününe çağırmadı diye insanları çıkardım ben hayatımdan bana çok saçma geliyor biriyle samimiyken düğüne çağırmamak amaç ne cidden?

asla gitme hayır demek zor olmamalı zaten sen anlamışsın niyetlerini

valla ben biraz zorlanıyorum hayır demekte insanlara ya. sanırım yumuşak yüzlüyüm biraz. kırılırlar diye insanları incitmek istemiyorum.

ama daha önceki mesajlarda yazdığım gibi biraz bencilleşmem gerektiğini düşündüğüm bi dönemdeyim. sevgilim bile bencil ol diyerek ayrıldı benden :)))) biraz işime gelmeyen şeylere yok demesini öğretmeye çalışıyorum kendime

valla ben biraz zorlanıyorum hayır demekte insanlara ya. sanırım yumuşak yüzlüyüm biraz. kırılırlar diye insanları incitmek istemiyorum.

ama daha önceki mesajlarda yazdığım gibi biraz bencilleşmem gerektiğini düşündüğüm bi dönemdeyim. sevgilim bile bencil ol diyerek ayrıldı benden :)))) biraz işime gelmeyen şeylere yok demesini öğretmeye çalışıyorum kendime
başka bi işim çıktı de. hastayım de. bahane oldugunu anlasalar ne değişicek sanki? direk reddetmeyi ben de beceremem ama böyle ufak bahaneler her zaman işe yarar

Cikarlar uzerine kurulu bir iliski. Gitmek istemediginizi soyleyin. Korkmayin kirilma, incinme falan olmaz. Bir sonraki ihtiyac hali vuku buluncaya kadar aranmaz/ aramazsiniz. Sonra sil bastan..

öyle mi? ben hiç düşünmemiştim bu konuda.

evet işte usta olsam yine bi derece ama kaza riskini alamıyorum sırf onlar istedi diye gidemicem. araba işi şakaya gelmiyor amcamları öyle kazada kaybettim ben :KK43: o yüzden yavaş yavaş kendime güvendikçe mesafeleri arttırıyorum.
Kendi ailemden örnek vereyim. Bizde yedi kat uzak dededen olanlalara bile amcamızın çocuğu denilir. Yani şöyle diyim dedemin babasının kardeşinin torunlarına ya da daha ötesine. Düğün, dernek, cenaze, bayram ne olursa hemen herkes köye gelir. Içlerinde çoğunun da arabası var, olmayan kişiler bir yere gidecekleri zaman ya bize gelir ya da bi amcamız var, ona gider; çünkü reddedilmeyeceklerini bilirler. Bir kurban bayramında hiç unutmuyorum, birinin çocuğu sıkılmış, ilçedeki evlerine gitmeyi istemiş, normalde dolmuşa binip gidebilir; ama para vermemek için bize geldiler direkt. O ara da kurban parası, başka masraflar falan sıkışığız, etrafta biliyor sıkışık olduğumuzu. Babam yine de götürmüştü, giderken de babamdan para istemişler üstüne, onu da vermiş. Çok sinir olmuştum, babamla konuşmuştum. Ya bize ya X amcaya gidiyorlar, hepsinin de parası var üstelik diye. Babam, "fesat insanın tırnağı bile uzamaz, onlar da böyle kâr yaptıklarını düşünüyorlar; ama ne uzuyor ne kısalıyorlar görüyorsun, boşver." demişti.

hadi ya. çok üzüldüm

ne yazık ki benim akrabalar da böyle. herkes birbirine olmadık şeylerden küs.

ben öyle bi insan değilim kolay kolay küsmem insanlara. ama öyle bi dönemden geçiyorum ki herkesin bu nasılsa küsmez diye bana kötü davranmaya varacak kadar lakayıtlaştığını gördüm ve artık biraz karakterimi değiştiriyorum sanırım.

bi de annesi gitmiş ya yanlarındayken beni aramasına da bozuldum. kötü şeyler yaşadım dertleştik biraz. annem anlatmasaydın annesine anlatır hemen dedi. dedim yok ya anlatmaz. sonra annesinin yanındayken beni hem sabah hem öğlen aramış dedim yani demek benim muhabbetimi yaptı da aklına geldi. annem haklı çıktı yine.

gerçekten artık kan kusup kızılcık şerbeti içtim diyeceğim ya insan kimseye güvenemiyor kendi kanından insanlara bile.
Aynen öyle canım tırnağın varsa basını kaşıycaksın:)

Cikarlar uzerine kurulu bir iliski. Gitmek istemediginizi soyleyin. Korkmayin kirilma, incinme falan olmaz. Bir sonraki ihtiyac hali vuku buluncaya kadar aranmaz/ aramazsiniz. Sonra sil bastan..

üff işte öyle olsun istemiyorum ama... halbuki ben de mesela yürüyüş parkurunda yürüyelim bi yerde oturalım falan dicektim ama artık vazgeçtim ben de.

her ilişki illa ki biraz çıkarlar üzerine kuruluyor, ama ortak payda birlikte vakit geçirmekten keyif almak olmalı. o samimiyet olmazsa olmaz yani. havada kalıyor her şey.

Kendi ailemden örnek vereyim. Bizde yedi kat uzak dededen olanlalara bile amcamızın çocuğu denilir. Yani şöyle diyim dedemin babasının kardeşinin torunlarına ya da daha ötesine. Düğün, dernek, cenaze, bayram ne olursa hemen herkes köye gelir. Içlerinde çoğunun da arabası var, olmayan kişiler bir yere gidecekleri zaman ya bize gelir ya da bi amcamız var, ona gider; çünkü reddedilmeyeceklerini bilirler. Bir kurban bayramında hiç unutmuyorum, birinin çocuğu sıkılmış, ilçedeki evlerine gitmeyi istemiş, normalde dolmuşa binip gidebilir; ama para vermemek için bize geldiler direkt. O ara da kurban parası, başka masraflar falan sıkışığız, etrafta biliyor sıkışık olduğumuzu. Babam yine de götürmüştü, giderken de babamdan para istemişler üstüne, onu da vermiş. Çok sinir olmuştum, babamla konuşmuştum. Ya bize ya X amcaya gidiyorlar, hepsinin de parası var üstelik diye. Babam, "fesat insanın tırnağı bile uzamaz, onlar da böyle kâr yaptıklarını düşünüyorlar; ama ne uzuyor ne kısalıyorlar görüyorsun, boşver." demişti.

bizim de öyle aslında kardeş torunlarıyız. anne tarafımdan akrabam benim ama baba tarafımdakiler de çok farklı değil, bu işler böyle gelmiş böyle gidiyor hep ya. akrabalık ilişkileri hep böyle garip şeylerden ibaret.

Back
X