Kuzenim ve ben..

az önce anne tarafımı yazdım Ankaralılar Doğulu falan değil yani

az önce anne tarafımı yazdım Ankaralılar Doğulu falan değil yani

bunun doğuyla ne ilgisi var,doğulu değiliz ama halam kuzeniyle evli.diğer çocuklarının sağlık sorunu yok ama kızları da işitme engelli.bu yüzden burada aslında akraba evlilği caizdir,bizimkiler evlendi bişi olmadı demek yerine yanlışlarını konuşmalıyız.sadece sağlık değil bi çok açından sakıncaları var bence.bile bile lades demeye gerek var mı?

bu topikte ki yalan yanlış bilgilerden,kavram karmaşasından,genelleme içeren örneklerden gına geldi ya.

Kuzenle ilişki niye ensest olsun ki? Dinen evlilik bile düşer. Bu toplumda kuzenleriyle evlenen milyonlarca insan var. Şimdiye kadar kardeş gibi bÜyüseydiniz o zaman bu hissettiklerinizden utanabilirdiniz ama zaten mesafeliymişsiniz. Sen benim abimsin falan demeseydiniz onunda gerçek duygularını anlayabilirdiniz! Zamana bırakın bence olacağı varsa olur... Sevgiler

arkadaş ülkenin hangi karışlarında olduğunu biliyoruz yazmış ya o bakımdan yazdım, konuyu mirasa falan getirmiş, 2 sene önce annemin çok yakın bi arkadaşının oğlu teyze kızıyla evlendi tamamen aşk, miras falan değil yani mesele, onlarda Kırşehirli mesela, ha ortalamaya bakarsak evet G.Doğu ve doğu başı çeker batmanda yaşıyorum az çok gözlemledim

Kuzen evliliklerine hiç birimiz yabancı değiliz benim dayım dayısının kızıyla, teyzem amcasının oğluyla evli. Mal mülk dışarı gitmesin diye böyle yaparlarmış eskiden. Hatta o kadar normalleştirilmiş ki kuzenine cinsel tacizde bulunan bile var. Olayın üstünü kapatmak zorunda kalmışlar.
Ailede 1 tane engelli çocuğumuz var.
Normal karşılamak bana yanlış geliyor. Arkadaş ısrarla savununca ve bu düşüncelerimizin saçma olduğunu yazınca merak ettim sordum.
Herkesin düşüncesi farklı hepsine saygı duyuyorum.

risk had safhada ama ille olacak diye bişey yok onu demek istiyorum, ha risk almaya değer mi bence değmez dediğim gibi dayım amca kızıyla evli iki sağlıklı kızları var büyük teyzem hala oğluyla evli çocukları olmadı iki türlü durumu da gördüm

sevgili Akasya ben bunu asla onaylamıyorum ama hala oluyo, annemin arkadaşından örnek verdim 2 sene önce oldu olay yani

ben neye şaşırıyorum biliyo musun canım? sanki kuzenle evlilik yapmak çok normalmiş gibi yazan arkadaşlara çok şaşırıyorum.gerçekten garip geliyor.yoksa riskten bahsetmiyorum bile

benim teyzem kendi teyzesinin oğlu ile evlendi hemde birbirlerine deli gibi aşıklardı, 2 tane de sapasağlam çocukları var, ha ben bu örneği seni teşvik etmek için söylemedim ama. böyle şeyler olabilir bence normal ama senin hoşlantın malesef boşluktan zamanla geçtiğini göreceksin, bu kadar zaman sınavlara kafa yormaktan gördüğün en ufak ilgi senin böyle hissetmene sebep olmuş anladığım kadarıyla. zaten birazda sende farkındasın zamanla atlatırsın bence..

Allah aşkına şu kuzen muzen evliliklerini bilmem nelerini destekleyip durmayın, hanımlar. Bunu mideniz nasıl alıyor anlamıyorum. Tamam insanın başına gelebilir, gelemez değil ama iyi birşeymiş gibi, normal birşeymiş gibi gaz vermeyin arkadaşımıza. Zaten o da çok normal hissetmiyor bunu. Ensest değildir ama akraba evliliğidir bu. İnsan akrabasıyla evlenir mi yahu? Gaz vermeyin, desteklemeyin, kafası yeterince karışık zaten, saçma sapan şeyler söyleyip yormayın gözünüzü seveyim. Bu konuyu dışarıdan da okuyan bir sürü insan var, onların da kafası karışıyor. Nasıl bir milletiz, nasıl bir mide bu ben anlamıyorum. Kuzenler sizin akrabanızdır, ister uzak olsun ister yakın. İsterseniz 7 kat yabancı hissedin kuzeninizle olan akraba ilişkinize dair ama o sizin akrabanız. Kötü örnektir bu.

Çocukları sakat doğmadı ki, bu gayet normal bişey deyip duran insanlar şu dünyadaki asıl normalliklere anormal bakmak için ilk sırada yer alıyorlar, emin olun.

İnsanlar nasıl kuzenlerine bu gözle bakabiliyor hayret ediyorum ben.
Test çözmekten senin devreler yandı herhalde.
Kendi kendine gelin güvey olmuşsun.

Dünyada başka adam mı kalmadı neden kuzeniyle evlenir insanlar

nasıl böyle duygular hissedebilir

çok yadırgıyorum,ha kardeş ha kuzen.

Bu akraba evliliğinde sanki her şey mükemmel oluyor gibi aileler birbirini biliyor , para pul tamam
ama allah kimsenin işini dörtdörtlük yapmıyor bu defada sağlık sorunlarla uğraşıyorsun
varsın olsun karşı taraf yabancı ama sağlık sorunu olmasın , onun yükü ağır çünkü başka olumsuzluklarda da

tartismanin seninle ilgisi yok canim.. akraba evliligi muhabbeti ne zaman gecse, ayni kavgalar oluyor senin demek istediklerini anladim, benim yorumum genel olarak akraba evligineydi.. istersen yoneticiden talep et, konu kapatilsin..

Allah akraba evliligine izin vermis yasak koymamis. Kuzen kardes yerinde olsaydi oda mahrem olurdu ama öyle degil. Demekki kuzenimle evlenmeme müsade var ve karsilikli duygular beslenebiliyor.Kimin gercekten cahil oldugu ortada. Ha kendin kuzenlerini kardes gibi görebilirsin bisey diyemem. Ama yinede bu baskalarina cahil diyebilme izni vermez sana.

Sanırım ilk kez sizin yazdığınız bir yoruma katılmıyorum, üzgünüm. Mevzu evlilikten doğan çocuğun sakat olması ya da olmaması değil. Eskiler yapmış olabilir ama 2015 yılında bu ülkede akraba evliliği de olmasın bence bi zahmet, olmamalı da. Çocuğunuz engelli doğacaksa zaten doğar, akraba veya yabancı farketmez ama okuyoruz, tartışıyoruz, düşünüp kararlar alabiliyoruz, neyin iyi neyin kötü olduğunu biliyoruz falan filan ama bu zihniyet, yani "kuzenle evlenmenin neresi garip" gibi bir düşünce artık olmasın şu devirde. Siz ailenizden görmüşsünüz, bu yüzden garipsemiyorsunuz ama akraba evlilikleri de bu ülkenin kanayan yaralarından birisi. Lütfen akraba evliliğine özendirmeyelim genç arkadaşlarımızı bence. Bu devirde olmasın artık, bitsin.

Annesine danışamayacağı için güvenip size derdini açan bir genç kızın konusunu katlettiğiniz, tartışarak olmadık mecralara çektiğiniz ve kızı konu açmaya korkar hale getirdiğiniz için teşekkür ederiz sitenin sağduyulu güzide hanımları...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…