Kuzenim ve ben..

Şu an ne hissettiğimi inanın anlatmam çok zor.
Öyle tuhaf hissediyorum ki kendimi, yazıp yazmamak arasında kararsız kaldım
Hem kendime yakıştıramıyorum bu davranışımı hem de ne kadar ciddi ya da ne durumda olduğumun henüz farkında değilim.
4 gün önce kuzenim Ankara dan geldi.
Bunca yıldır bu 2. görüşmemiz kendisiyle.
İyi bir üniversitede iyi bir bölüm okuyor bir konferans için gelmiş.
Yarın dönecek Ankara'ya.
Benim de ideallerim olduğunu biliyor.
3 gün birlikte geçirdik üniversiteden konuştuk sürekli farklı konuşma olmadı.
Lakin...
İlk gün boğaza gittik, bir arkadaşımda vardı yanımızda bizi çekmesini istedi bana eliyle sarıldı epey yakın durarak çektirdi sonra facebook a attı, ilk olarak açıklama yapıp kuzenimle yazacaktı vazgeçti direkt attı.
Çok yakın davrandı bana. Ben de kuzenim diyerek yadırgamadım.
Ve dün akşam evimizin yakınında bir parka çıktık yürüyüş yapıp çimde oturup sohbet ettik.
Çimdeyken saçlarımdan bahsetti neden bu kadar kısa kestiğimi uzun saçlı halimi çok beğendiğini söyledi, ben de sınav stresinden dedim, ama daha sağlıklı oldu falan dedim sonra saçımla oynarken saçlarıma dokunup baktı evet dedi.
Bir anda bir şeyler hissetmeye başladım.
Sonra özel konulara girdik, sevgilisinden ayrıldığını falan söyledi.
Beni sordu, ben de şu an için kariyer odaklı olduğumu böyle şeylerle daha doğru bir zamanda ilgilenmeyi düşündüğümü söyledim.
Ama şu an ondan hoşlanıyorum.
Kendimden utanıyorum kuzenim sonuçta kardeş sayılır.
ama yıllardır neredeyse hiç görüşmedik.
Öyle efendi öyle düzgün bir kişiliği var ki üstüne içimdeki bu yalnızlık bu boşlukta eklenince hoşlanmaya başladım.
Sonra bana senin üniversite tercihlerine yardım ederim dedi.
Beni ararsın falan dedi numaralarımızı birbirimize verdik.
Bugün tekrar görüştük ama nedense bana soğuk davrandı o dayımlara geçecekti ben de evime o sıra görüşürüz derken tokalaşmak ister gibi bir anda elimi tuttu hafifçe sallayarak.
Hoşlanıyor mu bilmiyorum, ben nasıl böyle duygulara kapıldım bilemiyorum.
Kafamı testlerimden kaldıramıyordum bir anda tüm düzenim alt üst oldu sürekli onu düşnüyorum.

Bu arada...
Parktayken laf arasında birkaç kez sen benim abim sayılırsın gibisinden şeyler söyledim, nasıl ağzımdan çıktı bilmiyorum ama mantığım kabullenmediğinden olsa gerek.
Ve son olarak, avm de olsun dışarıda olsun kızlara bakması rahatsız etti biraz soğuttu bu beni.
Ama hala hoşlanıyorum, onu düşünüyorum ve fotoğraflarımıza bakıyorum.
Kendime inanamıyorum, sizce akibeti nasıl olur, ya da ne olmalı?
Ben şöyle tahmin ediyorum ki o döndüğünde beni arayıp sormaz ben de onu ve böylece iletişim kopar.
Kafam öyle karıştı ki bana biraz fikir verebilir misiniz, sağlıklı düşünemiyorum..
Kuzene aşık olunabilir. Sonuçta bir çok evli kuzen var. Ciddi olduktan sonra neden olmasın... Benim erkek kardeşim ve kuzenim de birbirlerine aşıklar, bunda garip bir şey yok bence. Ama bir ilişkileri yok. Ben ikisiyle de oturup konuştum. Aynı şeyleri sana da söyleyeceğim. Çünkü senin de yaşın küçük anladığım kadarıyla. Ben de bu durumu 2 sene önce öğrenmiştim. Biri 16 biri 15 yaşındaydı. Sevgili olup da birbirinizden sıkılabilirsiniz, şu an yaşınız çok küçük dedim. Senin için de bu böyle. Aynı şeyi sana da söylüyorum. Yarın sıkılıp ayrılsanız, birbirinizi gördüğünüz her yerde kaçacak, rahatsız olacaksınız. Bu kadar kısa zamanda aşık olmamışsındır, hoşlanmışsındır sadece. Başka şeyler düşün. Ensest diyenlere de hayret ediyorum açıkçası. Çocuk onun babası,amcası, dayısı ya da dedesi değil, hoş olmayan tabirler kullanmayalım.

Ensest olmuyor tabi ki sacmalamislar üyeler, çünkü namahremdir yani nikah düşer, ama aslında hos bi durum değildir nikah dussede kan bağı var sonuçta o açıdan çok yakisiksiz bi durum. Kuzen demek kardes gibi bişeydir yani. O yüzden bu duygularinizdan kurtulun bir an önce bana kalırsa.

Arkadaşlar önce bi ensest ne demek onu irdeleyin isterseniz. Herkes aa ensest diye yapıştırmış damgayıda o işler öyle olmuyor. Dayım dememiş amcam dememiş. Kendine nikah düşen birinden bahsediyo ki ensestin tanımında bu olduğunu sanmıyorum.

Bana kuzenlerimle iç içe büyüdüğüm için hep çok uzak gelir bu düşünceler onları erkekten saymam pek o yüzden yerine koyup düşünemiyorum. Ama şu yaptığın ahlaksızlık veya ensest değil bunu bil. Riskleri çok fazla olan tartışmaya açık bir konu yanlızca.

Bizim buralarda 7. kusaga kadar akraba sayiliyoruz. Didisinin didisi yani.
Kuzenimle evlencem desem herhalde bütün sülalem tepeme cöker :KK70:
Ama ensest felan degil tabiki bu durum. Yinede garip bulurum bende.. kardes yarisi cünkü.

Ensest ne alaka yahu?
Abartilmis bence. Kuzene nikah düşüyor. Bu da evlenilebilir demek. Dünya üzerinde bir cok kişi kuzenine aşıkta olur evlenir de. Bunun neresi garip. Yillarca görüşmemiş, kardeş gibi büyümemisler sonucta.
Benim annemle babamda teyze çocukları.
Annem baska sehirde yasiyor babam baska sehirde. Evlenmeden 1 ay önce gorusmusler yani ilk tanismislar sonra evlenmisler.
Akraba evliliginde cocuklarda sıkıntı olma ihtimali yukseliyor mu evet. Ama akraba olmayan evliliklerde de sıkıntı olduğu bariz ortada.

Günümüz iliski düzeyleri farkli ele alindigi icin toplumsal algı oluşmuş bence o yüzden tepkiler böyle. Yoksa sıkıntı olacak bir durum yok.

Ama sen duygularindan emin ol. Sadece sana olan ilgisi hosuna gitmiştir belki. Iki gün sonra unutabilirsin de. Psikolojik olabilir sinav dönemi ilgiye ihtiyacın var, sen de bu sekilde gidermeye calistin..

Dinimizde kuzen ile evlenmek haram degilki bir cok kimsede evlilkk yapıyor kendi akrabalarimda da var bi sakatlik cok şükür çıkmadı cocukkarda dinen de nikah düştüğünden yalnız gezmeniz haram eğer birbiriniz den hoşlanırsanız niye evililik olmasın hakkınizda hayırlısı olsun canim

Benim anne ve babam da 1. Dereceden kuzen. Ailemdeki pek çok akraba gibi. Ensest ilişki olduğunu söyleyenler olmuş ama değil, hasta çocuk da yok ailede.
Ama tarafsız düşünürsem ne gerek var?
Senin yaşın çok küçük daha evlilik için, keza onun da öyle.
Hoşlanmak ve sevmek için ne insanlar ne deneyimler çıkacak karşına.
Kuzenin gidince onu unutacaksın büyük ihtimalle.
Stres ve hormonların küçük bir oyunu de kendine ve devam et yoluna. :KK66:

şu topikte; akraba evliliği mi ıykk ensest diye nasıl yanlış bir bilgi dolanıyorsa,ay canım akraba evliliğinde sakat çocuk oluyor da sanki normal evliliklerde olmuyor mu bilgisi de bir o kadar yanlış ve korkutucu!

konu sahibi bence kuzenden uzak dur hoşlanıyorsan bile bu yola girme derim.

Yeni kuşaklarda eskiye göre şükürler olsun ki akraba evlilikleri azaldı . Hatta inşallah azalarak bitsin.. Aileniz sizi bu konuda nasıl yetiştirirse öyle bakarsınız .. Bizdede asla yoktur akraba evliliği çünkü kuzen kardeştir bizdede .. Yıl olmuş 2015 artık olmasın bu muhabbetler .. Zaten şöylede bir sorun var ( engelli çocukları geçtim) düşünün akraba evliliği yürümezse tüm aile birbirine giriyor herkes birbirine düşman oluyor boşanma çok zor boşansan yakın akrabasın bir şekil görüşüceksin yeni bir insanla evlensen sorun ohooo hiç gerek yok bu riskleri almaya ..
tam söyleyeceklerim. her kelimesine katılıyorum

Ablalarım, arkadaşlarım.. Açtığım bunu konu çok yanlış yerlere çekildi inanın çok üzülüyorum.
Ben ne aşık oldum dedim.
Ne evlenmek istiyorum dedim.
Ne bebek.
Ama öyle yerlere çekilmiş ki konu pişman oldum açtığıma.
Benim yüzümden tartışanlar da kusura bakmayın hakkınızı helal edin.
Belki de ben tam olarak kendimi ifade edemedim ve yanlış anlaşıldım.
Ben bu hislerimin doğru olmadığını biliyorum.
Önceliğimin eğitimim olduğunu da biliyorum.
Sadece anlayamadığımı çok tecrübem olmadığı için sizlere yazdım.
Annem çok sert bir insan ve böyle bir konuyu ona açamayacağımdan sizlere açtım.
Beni anlayıp yorum yapan herkese teşekkür ederim.
Tartışma içinde üzgünüm, ama anladım ki bundan sonra bir konu açarken 2 kez düşünmem gerekecek.
Ben yarından itibaren derslerime aynı tempoda devam edeceğim.
kuzenim kuzenim olarak kalacak içimde.
Anladım kafamın karıştığından böyle hissettiğimi.
Daha fazla bu konuya giremeyebilirim, lütfen kimse tartışmasın daha fazla, hakkınızı helal edin.

ama bu tür konuların tartışmaya açık olması çok normal değil mi? sonuçta sınıf arkadaşımdan hoşlanıyorum demedin kuzenin işin içine girince tartışmalar çıkması farklı görüşler olması çok normal.

konu senden çıktı toplumsal bir hal aldı :KK53:

Arkadaş sen kuzeninle evlisin galiba?

konu hayvan hakları olsa savunan kişiye sen hayvansın galiba mı dicez

ben de asla onaylamıyorum akraba evliliğini, bi boşanma olsa tüm aile kanlı bıçaklı olur, aksi durumda da ilişkiler vıcık vıcık olur, ikisi de çok beter, sağlık açısından bakarsak evet riskli ama bu bakımdan melezleşme iyidir tercih edilmesi gerekendir, ama toplumda hiç böyle bişey yokmuş duyulmamış gibi davranılması tuhaf

bu arada dayım amca kızıyla evli iki sağlıklı kızları var, büyük teyzem hala oğluyla evli çocukları olmadı iki örneği de gördüm yani, baba tarafında ise lafı bile edilmeyecek bişey akraba evliliği

X