- Konu Sahibi PastelBoya
-
cok uzuldum..hastaliklii hallerini hep kizdan cikarmislar..en kucuk biseyde hemen siddet ve sevgisiz goruyorsa o kiz tabiki onlari takmaz.oyle ailem olacagina hic olmasin.ben olsam simdiye kadar evden kacmistim.yazik kiza cok uzuldum insallah hersey duzelir..sanmiyorum ama.bence sende destek ol uzakta da olsan ara sor..
çok üzüldüm canım. yapabileceğin bişey fazla yok gibi. en azından ablalık yapabilirsin. dinleyebilirsin sana açılmasını senle dertleşmesini sağlayabilirsin. seni çok iyi anlıyorum onun için endişeleniyorsun ama elinden bişey gelmiyor. benim de kuzenimi babası dövüyor sürekli. kuzenim 18 yaşında ve erkek. ben de canın sıkıldığı zaman yanıma gel diyorum sadece. babası normal değil çünkü annemin bile üzerine yürümüştü araya girdi diye..
ne yorum yapacağımı şaşırdım inan ki etki tepki meselesi
insan evladını nasıl böyle döver anlamıyorum anlamakta istemiyorum
sen o çocuğa bu kadar zulmedersen o da kalkar böyle garip tepkiler verir
ben kuzeninin tepkilerine şaşırmadım
psikolojisini tahmin bile edemiyorum Rabbim ilkokul çağında ki bir çocuğun bu kadar yükü taşıması ne acı
genç kızlığına ergenliğine böyle şeylerle yansıtması şaşılacak bi durum değil
Rabbim anne babasına akıl fikir ve merhamet nasip etsin
kuzenine de hidayet ve sabır dilerim arkadaşım
anne babasını beğenmeyenlere örnek olsun bu hayat
anadolu pedagojisinde dayak yoktur
yunus emreler, aşık veyseller dayak yiyerek büyümediler.
çok fazla dayak atarak çocuğu dayak arsızı yapmışlar
şimdi de söz geçiremiyorlar
çok normal
ama destek şart
dayat disiplin aracı değildir.
Canım anneye babaya asi olma durumu çok fazla zaten yaşı da müsait buna.. zaten neyi yapma desen yapacak durumda oluyorlar.. bize bile baskı kurulsa daha bir merak daha bir çekici gelmiyormu her şey..
Onun yaşlarına yakın birinin konuşması çok daha iyi olacaktır büyüklerin konuşması bir kulağından girer bir kulağından çıkar nasihat dinlemeyi pek sevmezler..
böyle yapma şöyle yapma demek yerine böyle yaparsan sana şu zararları olur demek daha doğru çünkü insanın kendisi en kıymetlisidir.. geleceği çok önemli bu yaşlarda kendin bırakırsa pskolojik olarak çökerse toparlanması zor olur.. ergenlik de cabası..
arkadaşların ve senin de dediğin gibien kısa zamanda konuşmaya çalış hatta hafta sonu kaçın bir yerlere iki kuzen.. hem o ortamdan uzaklaşıp kendini dinlemesi çok daha iyi gelecektir..
anadolu pedagojisinde dayak yoktur
yunus emreler, aşık veyseller dayak yiyerek büyümediler.
çok fazla dayak atarak çocuğu dayak arsızı yapmışlar
şimdi de söz geçiremiyorlar
çok normal
ama destek şart
dayat disiplin aracı değildir.
vallahi çocukken abidik gubudik sebeblerden dudağı patlayana gözünü morarana kadar dayak yiyen bi kızın ergenlikte çığrından çıkması çok normal, hatta daha aşırı şeyler bile yapabilir evden kaçmak yada intihara teşebbüs gibi, bence kuzeninden önce teyzen ve enişten doktora görünsün, bi anne baba olmayı öğrensinler sonra çocuklarından hayırlı evlat olmalarını beklesinler
eğer insanlar çocuklarından saygı bekliyorlarsa, çocuklarına bebeklikten itiraberen saygı duymayı öğrenecekler
çocukların yada ergenlerin beklediği tek şey sevgi saygı, ve ailelerine güven duymak, hem çocuklarına bu duyguları vermiceksin, yaşatmıcaksın, sonra da bu çocuk niye böyle oldu diye şikayet etceksin
Belki kızacaksınız bana ama. böyle insanların elinden çocukları alınmalı. Bir insanın sinirli asabi olması ufacık çocukları dövme hakkı vermez. Kuzenin için yapabileceğin tek şey annryi babayı şikayet etmek. Bir gece geçirsinler haklarında bir dava açılsın bakalım bir daha o eller kalkıyor mu.Doğru dügün yurt olsa keşke de sığınsa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?