Kuzenim Evlilik Teklifi Etti !?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ayy eline koluna sağlık Otrera Hanımcığım. Kıt biyoloji bilgimle anlatmaya çalıştım dün ama kadın evde yoktu resmen.
Bu yazdığınızı da okuyup, "size göre" diyecektir. Ama olsun.

Allah akil versin o zaman ne diyelim, ama sizin de akraba evliligi sonucu dogdugunuzu dusunursek insan cok da kizamiyor, boyle devam edin siz kendi cocuklarinizi da yine yegenle falan everirsiniz kimseye bulasmadan ailenizin soyu birgun sona erer

Gerçekten tam analiz…

Gerçekten tam analiz…
Esimin teyzesi de kizini esimle evlendirmek istemis. Esim istememis. Akraba evliligi yapilmasa da en azindan teklif ediliyor. Akrabayla evlenince aile apartmanina bir kat daha ekleniyor, yakacak ortak oluyor. Hersey daha uyguna geliyor. Benim gordugum bu sekildeydi. Acikcasi hic hoslanmadim. Kari koca arasinda siddetli gecimsizligin alası var ama bosanamiyorlar akrabalik iliskisi bozulmasin diye.

Genelde "biz birbirimizi gormeden buyuduk" bahanesi uydurulurdu dipdibe evlerde de oluyor demek ki, dibdibe ama mesafeli buyuduk olmuş şimdi de.

Bilmiyorum cocugun sıkıntılı doğmasini geçtim benim boyle bir şey dusunmek midemi bulandiriyor. Bizim akrabalar biraz daginik, farkli ulkelerde ve şehirlerdeyiz boyle koloni yaşami yok ama kimse kimseyle birbirimizi gormemiştik, mesafeliydik diyip evlenmiyor.

Yaa madem para bol, mal mülk var gidin mümkünse durumu olmayan bi kız bulun da o da sebeplensin rahat etsin. Ne bu mal içerde kalsın mantığı.
Konu sahibi dünyada milyarlarca erkek var. Git başka biriyle evlen. Amcaoğlun ve ailesi seni manipüle ediyor farkında değilsin.
Birbirine aşırı bağlı içiçe ailelerdeki ilişkiler ruhumu daraltıyor.

acaba sivaslılara gıcık mısın? yani sivas haritaya baktığımda gördüğüm kadarıyla koca bir şehir. bu kullanıcı adıyla, biz biz diye yaptığın vurguyla bu şehrin sözcüsü mü temsilcisi mi denir öyle bir misyon üstlenmiş gibisin ve yok mezhep yok akraba evliliği böyle hassas konularda makul olmayan fikirleri savunuyorsun, yeni konu açmaya yelteniyorsun. sorduğun sorulara hatta sormadıklarına cevaplar verildi, yorumlar yapıldı. ne istiyorsan yap. niye ısrar ediyorsun? dönüp dönüp aynı konuyu konuşuyorsun? o şehrin insanlarına sövdürtmek mi istiyorsun?

Çok yazan olmuştur ama konuyu yeni okudum

Oha dedin
Amca oğluyla evlilik mi
Ya onlar can olur kan olur abi olur kardeş olur
Aynı evde büyüyünce daha bir ayrı bağ olur
Ama koca ne bileyim
Koca olmaz olamaz ya

Hiç ailemde görmediğin bir durum koca koca olduk bir araya gelince hepimiz çocuk oluruz kardeş abi bir oluruz

Son düzenleme:
Biz değil siz ailecek takmışsınız. Sanki bana Rockafeller ailesisiniz. Maşallah akraba evliliği cenneti olmuşsunuz nasıl kıymetli malınız varsa artıkın.
Para konusu çok konuşulunca aklıma gurbetçi bir komşum geldi, hemen not düşeyim her gurbetçi aynı değil, başka bir gurbetçi komşum var şahane insanlar onlarda Almanya’da, oğullarıyla gelinleri avukat, kesin tanıyorlardır avukat kuzeni

Neyse gurbetçi komşum ki çok şükür binadan temelli gitti de kurtulduk, görgüsüzlüğün zirvesi bir kadındı, oturur para lafı eder, kalkar para lafı eder, perdesini kaça aldığından tutun da tatilde harcadığı paraya kadar kalem kalem anlatan biriydi, ya insan yediğini bile anlatır mı? Gelirken yiyek diye 10 kilo uscuk, 10 kilo bastırna getirdik derdi, eşi olan beyefendiyi de parayla almış, aynen bu şekilde anlatıyordu adamın yanında, bu tıfıl bir oğlanıdı, Alamanyada sürünüp duruyordu, ben 7 kardeşin bacısıyım bizde mal çohhh, gördüm beğendim seni kocam yapacam kaç para vereyim seni almak için dedim, ağırlığınca Euro verdim derdi
Adamda sultanım, prensesim diye diye kadını pohpohlar alacağını aldırır sonra süslenip püslenip gezmeye giderdi, bende bir şeyler biliyorsam adam kesin aldatıyordu zira gözleri velfecir okuyordu

Son düzenleme:

CiRiLLA Birçok ülkede ensest, genetik yakınlık derecesi %25'in üzerine çıktığında başlar ; demişler ilgili araştırmalarda.

İstersen akrabanı hiç görmemiş ol , genetik yakınlık derecesi değişmiyor ki.

Konu sahibinin durumu daha da karışık. Ailedeki akraba evlilikleri sonucu , yasal olarak kuzeni olarak görülen kişilerle, ortak DNA paylaşım yüzdesi kaça ulaştı bilemiyoruz.

• 0. Derece Akrabalar
  • Tek yumurta ikizleri (klonlar): %100
  • 1. Derece Akrabalar
  • Ebeveyn ile yavru: %50
  • Ebeveynin ikizi ve bu ikizin çocuğu: %50
  • 2. Derece Akrabalar
  • Öz kardeşler: %50
  • 3/4 kardeş (kardeş-kuzenler): %37.5 - Ebeveynlerinizden birisi, diğer ebeveyninizin kardeşiyle çocuk yapacak olursa bu çocuk, sizin 3/4 kardeşinizdir.
  • Üvey kardeşler (yarı-kardeş): %25
  • Dede/nine ile torun: %25

3.derece akrabalar ve devamı için Genetik Yakınlık (İlişki) Katsayısı Nedir? Ensest Yasaları ile İlgisi Nedir? - Evrim Ağacı bakabilirsiniz.

Hem kimse beni zorlamıyor kararı bana bırakıyorlar diye başka bir konu açıp oraya yazmışsınız, hem de bu konunuzda "nisani kabul etmesek evde sogukluk da olacak.." yazmışsınız. Gayet de psikolojik baskı var gibi görünüyor. Neyse ne dersek diyelim siz vazgeçmeyeceksiniz kuzeninizden. Size kuzeninizle mutluluklar.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…