- 7 Kasım 2019
- 4.541
- 10.001
- 108
- Konu Sahibi sivaslii_58
-
Ya ne mali ailenin haberi yoktu
Mallar ayri zaten iş yaparlar para eşit bölünür herkes istediğini alir
Konu sahibi sen kuzenin pardon sevgilini dinle, ne zaman ne yapalım diyorsa yap. Alışmak zor olur ama mezhebinizde ve ailenizde akraba evliliği zaten olduğu için fazla zorlanmazsın. Bazen abi dersin bazen kocam dersin. Genetik filan da önemli değil, kuzen kocanın istediği kadar çocuk yap. En doğrusunu kuzen kocan bilir. Mükemmel hayatını yaşa.Ya ne mali ailenin haberi yoktu
targaryenlerden misinizBizim mezhepte akraba evliligi normal yorum icin tesekkürler
Biz Almanya’da amcalarim ile ayni binada yasiyoruz büyük bir binamiz var ortak bahcemiz var. Babam ve amcalarim ortak is yapiyorlar. Yani amcalarim ile hayatimiz tamamen ortak.
Bu evliliğin sebebi de gayet açık, verelim bu çocuğu bu kız Almanyaya götürsün. BU kadar.
Dünyada erkek mi kalmadı gerçekten ne gerek var! Mantıklı olun girmeyin bu işe hiç.Merhabalar, ben normalde Almanya’da yasiyorum su an Türkiye’deyim izinde.
Bu konuda o kadar kafam karisti ki buradan bir tanidigim kadinlar kulübü diye bir site var oraya yaz derdini oraya dök kimse seni tanimaz dedi.
Ben de buraya geldim icimi dökmeye.
Biz Almanya’da amcalarim ile ayni binada yasiyoruz büyük bir binamiz var ortak bahcemiz var. Babam ve amcalarim ortak is yapiyorlar. Yani amcalarim ile hayatimiz tamamen ortak. Hepsi ile aramiz cok cok iyi. Basliga bakarak lütfen farkli düsünmeyin modern bir ailemiz var üc kusaktir Almanya’dayiz. Akraba evliligi mezhebimizde cok annem babam da teyze cocugu. Mezhebimi yazmak istemiyorum herhangi bir tartisma cikmasin gereksiz yere.
Üc amcam var. Bir amcamin bir tane oglu var bu sene okulu bitti. Ben ise pek okumadim acikcasi halam ile güzellik salonu actik. Oraya gidiyorum calismaya. Ben de tek cocuk oldugum için ailem pek istemedi calismami neyse konuya geciyorum.
Amcamin oglu benden bir yas büyük. Ayni evde olmamiza ragmen diger kuzenlerimizle kardes gibi plmamiza ragmen onunla hep mesafeli olduk.
Kuzenim ve amcam yengem dünyanin en tatli iyi insanlari beni el üstünde tutarlar her zaman
Neyse buraya gelmeden yani Türkiye’ye gelmeden kuzenim beni cafeye davet etti ben de sasirdim ama sevindim cünkü cok sevmeme ragmen hep uzak dururdu gidince utana sikila ben uzun zamandir sana asigim falan dedi geciyorum burayi
Aileme söyledim ailem inanmadi saka sandilar ama sonra inandilar basta onay vermeseler de israr edince onayladilar iliskimizi. dedigim gibi beni ondan daha mutlu edecek bir insan yok, öyle mükemmel bir insan yasina ragmen efendi olgun biri meslegi de var.
Yalniz sorun su ki tutturdu hemen bu yaz bitmeden nisan yapalim
Ben ve bütün ailemi karsisina aldi
annem babam asla istemiyor bu kadar hizli. İkiniz de iyi insansiniz ama evlilik baska diyorlar.
Kuzenim de illa bu yaz nisan olacak ne kötülügümü gördün isteyelim seni diyor. Amcamlar da öyle.
Ben kabul etsem ailem de edecek bana birakirlar eninde sonunda.
Evet ben de asik oldum asik olunmayacak biri degil beni yargilamayin lütfen.
Sonradan ayrilsak ailemizin birligi bozulmaz mi diyorum o da bana yillarca tanisan yine ayrilabilirsin diyor.
Bana bir akil verin. İcim kalbim kabul et diyor ama aklim bekle diyor… nisani kabul etmesek evde sogukluk da olacak..
Baştan aslında kız söylemiş, bunlar hep böyle…. Şimdi bir baş kaldırsa sonrasını göremiyor, keşke Almanya gibi yerde okuyup kimseye muhtaç olmasaydı. Bu kız aforoz edilir ailesinde diyeyim.Dünyada erkek mi kalmadı gerçekten ne gerek var! Mantıklı olun girmeyin bu işe hiç.
Hahahahah ya o kadar gülüyorum ki böyle bir şey yok ben okumadım dedim ama orda durum farkli meslek yaptım isim var 5000 Euro en azBaştan aslında kız söylemiş, bunlar hep böyle…. Şimdi bir baş kaldırsa sonrasını göremiyor, keşke Almanya gibi yerde okuyup kimseye muhtaç olmasaydı. Bu kız aforoz edilir ailesinde diyeyim.
Meslek halanla yapmışsın değil mi? Dükkan kimin ?Hahahahah ya o kadar gülüyorum ki böyle bir şey yok ben okumadım dedim ama orda durum farkli meslek yaptım isim var 5000 Euro en az
Hayir kendim yaptim dükkan benim halam da sertifika aldi yanimdaMeslek halanla yapmışsın değil mi? Dükkan kimin ?
Sen öyle san.
Para esit bolunuyor ama "akrabalar arasinda". El kizi olsa ben daha cok calisiyorum, ben dukkan basinda duruyorum vs deyip daha cok isteyecek. Akraba olunca el mahkum susacaksiniz.
Sivasta eviniz var mi? Varsa Yakinda bir kat daha cikarsiniz. Sirf elalem "vay beee eve bak ne lüks " desinler diye. Gittim kendim gordum karadenizi, her yeri ayni.
Dedikodu bizim evde olmaz herkes birbirine bağlıAkraba evliliklerini aslı da onaylamıyorum ama bende kuzenim ile evlendim (büyük lokma ye büyük söz söyleme misali) bizler farklı şehirlerde ve birbirimizi sonradan tanıdık(siz ortak hayat diyorsunuz çok çok dusunun) dediğin gibi unv mezunu mesleğini eline almış insanlarız ama insan aşık olunca yada bilmiyorum nasıl oluyorsa kader mi başka bir şey mi insan n3 olduğunu anlamıyor ben 1 yıl nisanlilik 4 sene sonra evlendim ama sanki hiç düşünmemiş biranda evlenmisim gibi hissediyorum evliliğin de 5. Yılına girecez
Akraba evliliğinin güzel yanları var her ortamda rahatsın ve güvenebiliyorsun ama bir o kadar da zorluğu var en ufak sorun kocaman sorun olabilir hele arada kötü niyetli ve dedikodu yapan birkaç akrabada i de pişman oluyorsun benim şimdi bir sansim olsaydı olsaydı o zamn çok daha derin düşünüp öyle karar vermek isterdim pişman mıyım bilmiyorum ama bazen geçmişe dönmek istiyorum o yüzden çok iyi düşünüp aceleci davranmamani öneririm
O zaman bu evliliği reddedin, bu devirde çok zor!Hayir kendim yaptim dükkan benim halam da sertifika aldi yanimda
Madem sizin için mesele müstakbel eşinizin acele ediyor olması o zaman siz de acele edin. Her türlü evlenmeyecek misiniz siz o amaçla görüşmüyor musunuz? Süreci uzatmanın bir anlamı yok siz de acele edin. Ama mümkünse tüp bebek ile çocuk sahibi olun.ben konuyu kuzenim ile evleneyim mi diye acmadim acele ediyor ne yapayim diye actim ama insanlar sanki ülkede yokmuş gibi eleştirdiler ayrica beni aileme muhtaç eve kapatılan biri gibi gördüler ailem zorlamdi beni ister evlen ister evlenme öyle zorla diye bir şey yok. Benim sevgilim oldu aileme getirdim tanıttım kaç kere ailem için sorun yok akrabanla evlen diye bir şey de yok ayrica KİMSEYE MUHTAÇ DEĞİLİM İŞİM VAR DÜKKANIM VAR
Kuzeniniz ne is yapiyorKiz dükkan benim zaten ailemin işi farkli
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?