Kuzene takı ve ödünç elbise

Aileniz zaten takı takacakmış sizde çeyrek takın yeter.bana kalsa aile takacaksa siz bekarsınız sanırım size bile gerek yok ama zamanında bi bilezik takarım demişssiniz malesef:))) ayrıca böyle şeylerin sözünü önceden niye verirsiniz ki.her neyse diğer mevzu da elbiseyi hatırlatana kadar alın bi elbise giyin gitsin.minnet etmeyin kimseye.

Neden böyle takı muhabbetine girdiniz ki? Yani bilezik takacağım diyip ceyrekler gitseniz kendi lafinizi yemiş olursunuz. Bir de sırf bilezik olsun diye teneke gibi ucuz yollu birşey almak da hakaret gibi olur bence. Hatayı baştan yapmışsınız. Bu durumda birinci seçenek yani çeyrek takacak durumdasiniz mecbur. Bence hiç öyle ucuzundan bilezik alıp kendinizi komik duruma düşürmeyin. Burada biri yazmıştı, gorumcesi bebeğine künye alacağım diyip diyip en ucuzundan bir tane getirdi diye, herkes ayiplamisti. Bence sizin durumunuz da öyle olur.

Ben sevdiğim yakın arkadaşlarıma saat, kolye vs aldım hep. Sizde sizden hatıra birşey alabilirsiniz o fiyata. Zevkini biliyorsunuzdur bu kadar yakınsanız. Elbise işini arayıp hatırlatın en telaşlı zamanları unutmuş olabilir.

Unutmuştur telaştan elbiseyi gönderecek misin diye sorun bence bir .

Taşlı kolsuz giymiyorsanız ne giyeceksiniz ki düğün elbisesi olarak sadece meraktan soruyorum

Bir de hediye konusunda da kolye ya da küpe olabilir zaten durumunuzu da biliyormuş . Ya da yarım takarsın ailen ayrıca takacakmış ne de olsa

350 liraya bile bilezik adi verilen seyler var :)
Ama biri bana taksa cok uzulurum yani o kadar uyduruk bir sey ki...
200 tl taksin ceyrek taksin cok daha kiymetli.

Bence geline ceyrek damada 100 200 tl falan taksaniz daha mantikli olur.
Acikcasi bilezik bu devirde kimse takmiyor ki. Benim zamanimda tum kuzenler teyzeler takmisti kupkuru nikah yapmama ragmen. 8 sene evvel. Gecen sene ablam evlendi. Kimse bilezik takmadi anne babalar haric.

Yarım ve çeyrek arasında bilezik var, olmaz olur mu.
Hatta direkt çeyrek fiyatına da bilezik var. O konuda rahat ol.
Bence al geç...
Hem evlenme ihtimalin varsa daha iyi, taktiğini aynen sana iade edeceklerdir. O yüzden ne takarsan tak :)
Kıyafet için de bir hatırlat, baktın oralı olmadı 'buldum ben canım çok tesekkurler' de,geç
15 gün var daha. Ben tek kardeşimin düğününde giyindigim elbiseyi o hafta almıştım. Hatta düğün pazar, cumartesi gidip kestirerek terzi aramıştım :)
Çok kasıp stres olmaya ne gerek var? Merak etme on mağaza gezsen bulursun

Yakin olunca insan taki hesabi yapmaz zaten, ayip da olmaz sonucta sen de durumuna gore bir sey alacaksin. Ceyrege gucun yetiyorsa al canim. Olmadi gram al. Zaten ailen de yapacakmis ayrica. Yeterli bence bekar bir insan ayrica ceyrek yapsa gram yapsa su devirde.

Elbise konusuna gelince,ben olsam duz renk kalem elbise turunde bir sey giyerim. Hic sevmiyorum ben de oyle tasli masli,cok avam duruyor herkeste.

hediyelik bilezikler var 400 liradan basliyor oyle bisey alabilirsiniz
elbise icinde elbiseyi gonderemeyeceksen alisverise cikacagim gibi bisey yazabilirsiniz

Zamanında adak adar gibi davranmissiniz resmen. Hicte anlamamisimıdır zaten o işlerden. Sizin kuzeniniz olsam ve de en yakın dostum. Soyle dusunurum;en mutlu gunumde yanimda olman, benim için paha biçilemez. Bilezikte neymis.
Mesela benim yengem var. Hem anne, hem arkadaş, hem dost. Bilezigi birak o benim şifrelerimi bilir bende onun. O = ben.
Bence sandığınız kadarda dost değilsiniz

Takı için kuyumcuya gidip bir bakın, yarım altın 600 tl zaten belki 200 300 daha verip, ince bir bileklik alabilirsiniz, fiyatlarını bilmiyorum şuan, bütçenize göre kendinizi zorlamayın. Elbiseyi sorun direk, canım sen göndericem demiştin, gönder de bir bakayım oluyor mu olmazsa daha yeni elbise bakıcam çünkü deyin, bir şey yok onda, samimiymişsiniz zaten.

Altin fiyatlari bu kadar ucmusken ceyrek bile fazla artik.butcenizi zorlamayacak bisey alin.sizde yakinda evleneceksiniz paraya ihtiyaciniz olacak.iyi bi dostsa halden anlamasi lazim

Düğun donemleri insanlar degisiyor bir arkadasimda olmustu sabrettim ama 5aylik evliydi baktim hala ne ariyor ne soruyor baska bir dunyaya göc etti bizimki tamamen bitti..Sizin gecicidir umarim..
Yogunluktan elbiseyi unuttu bence arayin ve kargo odemesini ben yapicam deyin..kolsuz ve asiri dekolte giymeyince elbise secenegi sınırlı oluyor ben de bu yuzden onceden ayarlarim hep..
Altini zaten aileniz takacakmis siz de bekarsiniz neden birlestirip uygun bir bilezik almiyor musunuz?

Bilezik sözünüzü tutmalısınız. Söz vermeden önce düşünmeliydiniz. Elbiseyi de kendiniz halledin. Düğün stresi yüzünden gelin ve damat buluttan nem kapmaya meyilli olur boşu boşuna kendinize laf söylettirmeyin sonra canınız daha çok sıkılır. Altın bu durumdayken bulabileceğiniz en ince bilezik 2000 olue bilginiz olsun. Ama söz vermişsiniz yapacaksınız..

Altın o kadar pahalı ki.. çeyrek bile büyük bir hediye bence..

Ek olarak: Ben bilezik sözü vermişken takılmamasına karşıyım. Ben olsam napar eder takardım ama şöyle: “canım ben benden hatıra kalmasını istedim bozdurmanı istemedim o yüzden sana şunu aldım” diyerek çok şık bir bileklik ya da ince bir bilezik. Kelepçeler de var. Kılıfına uydurursanız kuzen sözünüzü tutmadığınızı düşünmez aksine hep takacağım bir şey oldu der sevinir. Benim amcam nişanımda çeyrekten de ucuz incecik bir kolye taktı. O kadar güzel ki boynumdan çıkarmıyorum gözüm gibi bakıyorum. Ama sonuçta çeyrek gibi kaybolup giden bir şey takmamalısınız. Yine görünür bir şey olmalı. 500-600 liraya o kadar güzel bileklikler var ki. Ya da 1500’e falan kelepçeli bilezik. Yalnııız şunu da düşünün. Düğünden sonra muhtemelen borç ödeyecekler. Sizin taktığınız değerde bir şey takacağının garantisi yok yani. Bunu da düşünün. Yine de söz sözdür. Ben söze aşırı değer verdiğim için belki böyle düşündüm. Yani fikrim bu yönde. Söz yerine gelmeli bence..

Arkadaşıma zamanında söz vermişsem ve bunun muhasebesi hep yapılmışsa ben ne pahasına olursa olsun alırdım.
Çünkü o hep bilecek ki senden ona bir bilezik gelecek.
Ona göre düğün sonrası mali hesabını da yapabilir.
Neticede sen de bir yola giriyorsun ne takmışsan o sana geri dönecek ,ödünç verdiğini düşün.
Ha ya olamaz o kadar param çıkmıyor,karta taksit beni bozar yettiremiyorum dersen.
Arkadaşımı arayıp durumu izah edip,birbirimizi zorlamayalım ,şöyle hatıra kalacak bir bileklik takalım birbirimize olur mu?derdim...
Elbise mevzusuna gelince;
Ben olsam o kadar evlilik paniği içinde olan birinden kuru temizleme ütü ,kargolama teleşını YÜKLEYİP onu daha fazla bunaltmazdım. Gidip kendime göre uygun bir kıyafet alırdım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…