• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kuyumcu dükkanı açmak

Ee adam istemiyor çalışicaksan kendimize ait biyer olur öyle çalışırsin diyo napim bunun için çok şükür aç değiliz açikta değiliz tedavi için de bir kısım var kalani için düşünüyoruz eşımın geliri çok iyi maşallah da geçmişde petrol işi yaoiyordu trilyonlar batırdı maalesef onu borçlarını ödüyoruz yani bikaç ay kaldi inş bitmesine

Arkadaşım tüp bebek tedavisi dediğin kaç lira

10 yıl önce 3000 hastane 1500 ilaçlardı

Şehrin en lüks hastanesi

Doğum da 4500 idi galiba

İki maaşımdı

10 aylık tüm süreç 3 maaş

Siz bunun için kredi çekeceksiniz ama eşinizin geliri çok iyi hatta kuyumcu açacak

Hem de gündüz siz durun diye

Bence sizi oyalıyor

O lazer işi vs de maliyetli bir küçücük lambası yanıyor 5000 dolar

İlle de iş kuracaksanız semtiniz de uygunsa çocuk kıyafeti ıvır zıvır satın emin olun kuyumcudan risksiz ve getirisi olur

Cevapları eşıme okuyodumda
He dur o zaman:sus:

Eniste o iş kolay mi ya,bizim tanidik meshur kuyumcu oyle batti ki yere gömüldü,duvara centik atiyor hapiste,Allah kurtarsin,ama daha ayaklari yere basan birsey dusunsenize...
Okuyup iyi güldünüz di mii,biz de güldük,Allah gulmekten ayirmasin:))

Bacım iyi misin sen.

Hiç kadın sarraf gördün mü? Hatta tek başına bir dukkan isleten erkek gördün mü.. en az 2 erkek bulunur dukkanda...

Girdi içeri bir adam . Tek hamlede seni etkisiz hale getirip bir avuc altın alip gitse ne olacak?

Bu nasıl bir cahilliktir ya rabbim 😱

Ne kolay öyle sarraf olmak... dur ben de olayım...

Bu arada sarraflik tehlikeli meslek grubunda olduğu icin ruhsatlı silah taşıyabiliyorlar... yani isin tehlikeli olduğu hukuken de kesinlesmiş.

Eşin hayatımda gördüğüm en cahil insan. Ve cahil cesareti ile saçma sapan şeyler düşünüyor.
Anammm konu sahibinin yorumunu simdi pkudum adam hakkaten gunduz sen dur aksam ben bakayim gibisine mi konusmus. 6 yasindaki kardesime soylesen yarim akliyla derki ya hirsiz gelirse abla. Dusunun yaa yemin ederim bunlar batack ne is yaparsa yapsin

Anammm konu sahibinin yorumunu simdi pkudum adam hakkaten gunduz sen dur aksam ben bakayim gibisine mi konusmus. 6 yasindaki kardesime soylesen yarim akliyla derki ya hirsiz gelirse abla. Dusunun yaa yemin ederim bunlar batack ne is yaparsa yapsin
Enisteye eglence lazimdi,cay cekirdek burayi okuyor:))
Olmayan parayi savunduk koruduk koca gece:D

Ya ablacım daha dün san implant yaptırmanın pahalı olduğunu kredi çekip tüp bebek tedavisine başlamak istediğini yazmamışmıydın? Canın sıkıldıkça insanlarla dalga mı geçiyorsun? Kuyumcuyu da kredi ile mi açacaksınız ?

Hatta alıntılayım şuraya da silersin falan;
Iyi akşamlar bir süredir dişim sag üst köşedeki dişimde ağri vardi bikac gun önce de kırıldı 2 dişciye gittim 2 side çektirp implant dedi ama hem korkuyorum hemde bütçe olarak yaptiramam zaten tüp bebek tedavisi için kredi çekmeyi düşünüyoruz
Başka yere gittim oda yandaki dişde kanal tedavisi istiyor dedi köprü yapariz dedi
Başka bi yerde kanal tedavisi kaplama olur dedi bugün başladım buraya ama dişte elleyince böyle çok hafif sallanma var içeriye destek olsun diye demir gibi bisey takicaz dedi 1000 lira bide ilerde bu diş sıkintı çıkartirmi kafam çok karişik implant soyleyen doktorlarda kaplama olursa ilerde kemklere zarar verir falan dedi diger sağlam dişlerede etkisi olurmuş bilgisi olan varmi köprü kaplamayla ilgili hic bilgum yok yardımcı pkurmusnuz

Biz de eşimle kararlaştırdık. Yarın kuyumcu olacağız. Daha once nasıl aklimiza gelmedi bu iş. Onun üzüntüsü içindeyiz. Biz de Ek is olarak yapacağız. Çünkü biz sabancıyız. Sarrafligi ancak ek iş olarak yaparız 😂

Yok konu sahibine ve eşine kalpten teşekkür ederim. Uzun zamandır bu kadar gülmemiştim.

Bende bu konuyu esime anlatmistim ve onunda ilk tepkisi "ne güzel, kadinin milyonlari varmis iste, hava atiyor" diyordu.
Hayir, o is öyle degil, öyle parasi yok deyince "Eh nasil yani, o zaman niye konu açsin, kuyumcu açsin. Iste çok param var, bak kuyumcu açiyorum demek istiyor kadin" dedi.

Yani bende esime bir türlü anlatamadim durumu :KK70:

Ya ablacım daha dün san implant yaptırmanın pahalı olduğunu kredi çekip tüp bebek tedavisine başlamak istediğini yazmamışmıydın? Canın sıkıldıkça insanlarla dalga mı geçiyorsun? Kuyumcuyu da kredi ile mi açacaksınız ?

Hatta alıntılayım şuraya da silersin falan;

1000 liraya bir tane bilezik bile alamazsin, adamlar kuyumcu dukkani açacakmis :KK70:

Bide bu konudaki yorumlar beni benden aldi, gece gece yarildim yorumlari okurken :KK70:

Daha yeni zar zor restaurant devrettik.bir sene omrumuzden omur gitti hic birsey disardan gorundugu gibi degil.bakin cevrenize hergun degisen kafe restaurant tabelalarini gorursunuz.sadece isi bilenler yurutuyor yeme icme isini.biz de bir heves acmistik iyi para ver diye:)
Kuyumcu isine yorumum bile yok arkadaslar gerekli seyleri zaten soylemisler:)
Ben de olurda yeme icme isine girecek olursaniz diye sakinnnn! demeye geldim.

Back
X