- 11 Mayıs 2009
- 27.926
- 15.243
- 823
Düşünüyorum o halde müslüman değilim.
Düşünüyoruz yani tek hatamız bu . Günah ile, kafirlik ile, "bu nasıl müslümanlık?" ile suçlanmak için düşünüyor, sorguluyor olmak yetiyor galiba.
-Atatürkçüyüm.
-Teeee senin müslümanlığına .
Tabi, bilmeden içeriğinde küfür olan ve ortaya çıkaranların bizlerle kıskıs alay ettiği gerçeklere din gereği sorgulamadan inanalım .
Sonumuz hayrolsun
Sen Hayyal'in yazdığını bir daha oku conem
Şu Arabistan muhabbetini.
Yok olmamış, tam oturmamış sende.
Akp'nin Gülen ile arası bozuk diye olabilir mi ? :26:
Benim aklıma bu geldi.
Böyle bir şey paylaşıp neyin nesidri kutlu doğum haftası neden böyledir diye sormak, mantık yürütmek bile kafirliğe, dinsizliğe giriyor canım. Sanki biz peygamberimize Allah'a inanmıyoruz inkar ediyoruz, kandillerimizi de dini bayramlarımızı da kutlamak istemiyoruz bir köşe yazısı paylaşılmış ki bence de mantıklıdır soru işaretleri vardır bunca sene diyanet tarafından bilinip kutlanması gereken bir şey neden kutlanmamıştır kim engellemiştir, engellenseydi zaten bas bas bağırırlardı dimi ki kutlamak isteyen kutlardı yine ama son senelerde kutlanma nedeni ne diyanetinde mi bunca zaman haberi yoktu bu haftadan o garip.
Ben baştan dedim bu konu paylaşıldı hazır olun kurana Allah'a peygambere inanmayanlar yaftası yemeye diye hiç gecikilmedi maşallah. Başka din alimleri tarafından kutlu doğum haftası diye bir şey olmadığı, kutladığımız mevlid kandilimizin zaten bu demek olduğu söylenmişti bulabilirim de. Yani son zamanlarda kutlanmaya başlanıp bunca sene o kadar insanın nasıl habersiz olduğunu ben anlamıyorum. Ve bunu sorduğum için de dinsiz oluyorum. İnanır mısın umrumda değil kişilerin beni nasıl nitelendirdiği.
Ahh canım ahh Gülen ile ittifak bitti ya daha neler görürüz neler. Kutlanan şeyler kutlanmaz, başörtülü rektör bunlar cemaatçi diye yaftalanır başörtüsüyle rektörlük yapıyor diye sonra burada kalkarlar bize Erdoğan başörtüsü serbestliği verdi derler kamu kurumundaki her başörtülü cemaatten sayılacaktı madem o zaman serbestlik ne işe yaradı.
yorumunuz bu ! ben mi yanlış anlıyorum ne demek istediğnizi acaba ?
bu cümleden benim anladığım arabistan neden 12 ocak türkiye de neden 20 nisan ...
bende takvim farkı dedim sizde bana ne alaka dediniz :44::44:
Ah kinaye ah... Sen nelere kadirsin...
Pardon alaracım. Ben bilemedim çok ince noktaya değindiğimi...
Her neyse dediğim gibi o tarih 20 nisandır 20
hayır garip olan gülenin doğum gününe tekabül ediyor söylemleri :)
neden 27 nisan yapmadı o halde neden bir hafta önce ? bu kadarına cesaret eden aynı gün yapmaya da cesaret eder :))
çok basit bir hesap hi cri takvimi miladi takvime çevrilcek buda 20 nisana denk geliyor .... tüh tesadüfe bakın ki 27 nisan da gülenin doğum günü deniliyor ya güler misin ağlar mısın.......
ama şöyle bir şey var. hicri takvim 355 gün, miladi takvim 365 gün. peygamberimizin doğum günü hicri takvime göre belirlendiğine göre bunu miladi takvime çevirdiğimizde her yıl 10 gün geriye gider. yani bizim kullandığımız takvime göre sabit değildirBakin böyle yazinca gercekten cok cahil görünüyorsunuz, bilgisizliginizi ortaya seriyorsunuz yapmayin!
Inanmiyorsanizda en azindan inanmadiginiz dinin nasil yasanacagi konusunda yorum yapmayin.
Kurban Bayrami, Ramazan ayi Miladi takvime uygulanip bir güne kitlenemez!
Yüce Allah, Kuran-i Kerimde Ramazan ayini anlatirken, özellikle anlatmistir.
Hilali, zamanini, nasil olmasi gerektigini!
Nedeni ise Dünyanin her kösesinde yasayan müslümanlarin hayati boyunca senenin her gününde oruc tutmasini saglamak.
Ramazan miladi takvime cevrilir ve bir güne sabitlenirse, dünyadaki gün uzunluklari ve yaz, kis ayi gün isigi zaman dilimi farki dolayisi ile, bir yerdeki kisiler hep 6-7 saat oruc tutarken baska biryerdekiler hep 14-15 saat oruc tutacakti. Buda insanlar ve ibadet konusunda adaletsizlik yaratacakti.
Yüce Allah öylesine adil ve merhametliki, Tüm insanlarin, dünyanin neresinde yasarsa yasasin, kisa gündede, uzun gündede oruc tutmasini saglamak icin Ramazan ayini hicri ayda kalacak sekilde tarif etti ve bildirdi!
Ama bir insanin dogumu öyle degildir.
Bir insan bahar aylarinda dogmus ise, dogumgünü bahar aylarindadir yani dogumunun üzerinden tam bir yil gecmesi icin 365 gün gecmeli ve yine bahar ayi gelmelidir.
evet oda bana garip geldi benim gördüğüm programlarda gülen anılmıyor hani insanları toplasalar kutlu doğum haftası diye fetullah gülen ve cemaatinde bahsetseler anlarım altında bişiler ararım....
Tamam Ramazan saat farki icin adalet saglansin diye öyle olmus peki Kurban bayrami neden 10 gün atiliyor denmis?
Onuda aciklayayim..
Bakin Allah katinda zaman kavrami yoktur.
Bugünü, dünü, yarini, gecmisi, gelecegi ayni anda görür Allah.
Miracta Peygamber Efendimiz de Allah in izni ile gelecegi görmüsütür.
Nekadarini gördü bilemem Allah bilir ama rivayet edilen Ebu Bekir A.S ile olan konusmasinda bunu görüyoruz.
Allah katinda zaman kavrami olmadigi icin, Kabede, dünya üzerindeki kutsal toprak oldugu icin, Kurban Bayrami yani Hac zamanida tüm yili dolasir, böylece Kutsal mekan olan Kabede hac zamani bin yillar boyu, yilin sadece bir gününde degil, her gününde yasanmis olur.
Hac mevsimi yilin tüm günlerini dolastigi icin ve Allah katinda zaman kavrami olmadigi gecmisi, gelecegi, bugünü yarini Allah u Teala ayni anda görebildigi icin, aslinda hergün kabede hac yapan insanlar olmaktadir.
Yani Kurban bayramininda 10 gün kaymasinin hikmeti, Kutsal mekan Kabeyi, binyillar boyu sadece yilin bir günü hac yapilan yer olmaktan cikarip, hergün hac yapilan yer konumuna getirmektir.
Ayrica sunuda belirteyim ki, düsünmek, sormak, sorgulamak cok güzeldir.
Zira Hz. Ibrahim cok önemli ve özeldir, hatta her namazda Allahümme Salli ve Alllahümme Barik dualarinda Peygamber efendimizle birlikte anilir.
Nedeni ise, Hz Ibrahim in Allah i, düsünerek sorgulayarak bulmasidir.
Ama düsünmek ve sorgulamak, seytanin ve nefsin vesvesesi ve fitnesi dogrultusunda degil, Allah i, dini, varligi, sonu, ahireti vs anlamak icin olmalidir.
Aksi sorgulamanin hepsi seytandandir!
Konu nereye çekerseniz oraya gidiyor.
Neyse, herkesi inandırmak zorunda değiliz.
Önemli olan birilerinin kulağına su kaçırmak ve silkinmesini sağlamaktı. Şükür ki, bunu da başardığımıza inanıyorum...
Kitabımız Kuran'dır. Böyle durumlar için de Diyanetin koyduğu kurallar değil, Kuran geçerlidir.
Allah kimseyi araştırmaktan, İslam'ın ilk şartı olan oku emrinden uzak etmesin.
Bol araştırmalı günler olsun hepimiz için.
peki sizin tam olarak rahatsız olduğunuz durum nedir? peygamberin yılda 1 hafta anılıyor olması sizde nasıl komplo teorileri uyandırıyor?
Sorunuz cevap almak için değil, tahrik etmek için sorulmuş...
Rahatsız olduğum konu, sizin gibi insanların araştırmadan bir konuya inanmaları...
Neyse...
İyi günler.
ama şöyle bir şey var. hicri takvim 355 gün, miladi takvim 365 gün. peygamberimizin doğum günü hicri takvime göre belirlendiğine göre bunu miladi takvime çevirdiğimizde her yıl 10 gün geriye gider. yani bizim kullandığımız takvime göre sabit değildir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?