• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kutlu Doğum Haftası sömürüsü

Ya o değil de madem dini günleri Miladi takvime göre düzenlemek diye bir durum var, diyanete söyleyelim de anket yapsınlar Kurban Bayramı, Ramazan Bayramı ve diğer dini günleri de sabitlesinler. Sürekli kaç gün kaydı aman sıcaklara geldi Ramazan-Kurban diye düşünmesin insanlar. :6::6::6:
Allah aşkına sadece biraz düşünmenizi isterdim... Israrla neden rahatsız oldunuz diyorsunuz.
Rahatsızlık veren şey, Hz. Muhammed'in anılması değil, günün 'birilerine göre sabitlenmesi ve kimsenin bunu sorgulamadan uyması'... :31::31::31:

hayır garip olan gülenin doğum gününe tekabül ediyor söylemleri :)
neden 27 nisan yapmadı o halde neden bir hafta önce ? bu kadarına cesaret eden aynı gün yapmaya da cesaret eder :))
çok basit bir hesap hi cri takvimi miladi takvime çevrilcek buda 20 nisana denk geliyor .... tüh tesadüfe bakın ki 27 nisan da gülenin doğum günü deniliyor ya güler misin ağlar mısın.......

Evet,diyanet o konuda çok vebal alıyor.Hicri takvimde ay başı hilalin görünmesiyle başlar ve Arap yetkililer fellik fellik hilal kovalarlar,aman ne zaman çıkacak,sahura ne zaman kalkılacak diye.Diyanet de bunu bildiği halde kaç kez geç başlattı Ramazan ayını ya da bayram gününde 30 gün sürüyor deyip haram oruç tutturdular insana.Hiçbir şekilde samimiyetine ve şeffaflığına inanmıyorum.

o zaman mantıken de namaz saatlerinin de farklı olması gerekiyo.yani bizim namaz saatlerimiz de yanlış oluyo.
hatta Arap yetkililer kaç defa uyarmıştı bizi ramazan konusunda yanlış başlatıyorsunuz fln diye.bizimkilerde tabi gene kendi bildiklerini okuyorlar.

Ya o değil de madem dini günleri Miladi takvime göre düzenlemek diye bir durum var, diyanete söyleyelim de anket yapsınlar Kurban Bayramı, Ramazan Bayramı ve diğer dini günleri de sabitlesinler. Sürekli kaç gün kaydı aman sıcaklara geldi Ramazan-Kurban diye düşünmesin insanlar. :6::6::6:
Allah aşkına sadece biraz düşünmenizi isterdim... Israrla neden rahatsız oldunuz diyorsunuz.
Rahatsızlık veren şey, Hz. Muhammed'in anılması değil, günün 'birilerine göre sabitlenmesi ve kimsenin bunu sorgulamadan uyması'... :31::31::31:

Dinine düşkün insanların klasik tavrı değil mi en küçük bir şeyde karşısındakini neredeyse kafir ilan etmek ?
Hz. Muhammed ile ilgili bir şeyden müslüman biri nasıl rahatsız olabilir ya ? :53:
Hemen bir iğneleme . Arkadaş asıl bizler Hz.Muhammed'in başkalarının çıkarları için kullanılmaması için burada ince eleyip sık dokuyor bu kadar sorguluyoruz içeriğini !

o zaman mantıken de namaz saatlerinin de farklı olması gerekiyo.yani bizim namaz saatlerimiz de yanlış oluyo.
hatta Arap yetkililer kaç defa uyarmıştı bizi ramazan konusunda yanlış başlatıyorsunuz fln diye.bizimkilerde tabi gene kendi bildiklerini okuyorlar.

Namaz saatlerinde de malesef aynı sıkıntı oluyor,özellikle Ramazan ayında.:31: Bilemiyorum,biz yapıyoruz elimizden geleni Allah kabul eder inşallah.

Bakin böyle yazinca gercekten cok cahil görünüyorsunuz, bilgisizliginizi ortaya seriyorsunuz yapmayin!

Inanmiyorsanizda en azindan inanmadiginiz dinin nasil yasanacagi konusunda yorum yapmayin.

Kurban Bayrami, Ramazan ayi Miladi takvime uygulanip bir güne kitlenemez!

Yüce Allah, Kuran-i Kerimde Ramazan ayini anlatirken, özellikle anlatmistir.

Hilali, zamanini, nasil olmasi gerektigini!

Nedeni ise Dünyanin her kösesinde yasayan müslümanlarin hayati boyunca senenin her gününde oruc tutmasini saglamak.

Ramazan miladi takvime cevrilir ve bir güne sabitlenirse, dünyadaki gün uzunluklari ve yaz, kis ayi gün isigi zaman dilimi farki dolayisi ile, bir yerdeki kisiler hep 6-7 saat oruc tutarken baska biryerdekiler hep 14-15 saat oruc tutacakti. Buda insanlar ve ibadet konusunda adaletsizlik yaratacakti.

Yüce Allah öylesine adil ve merhametliki, Tüm insanlarin, dünyanin neresinde yasarsa yasasin, kisa gündede, uzun gündede oruc tutmasini saglamak icin Ramazan ayini hicri ayda kalacak sekilde tarif etti ve bildirdi!

Ama bir insanin dogumu öyle degildir.
Bir insan bahar aylarinda dogmus ise, dogumgünü bahar aylarindadir yani dogumunun üzerinden tam bir yil gecmesi icin 365 gün gecmeli ve yine bahar ayi gelmelidir.

Son düzenleme:

kurban bayramının, ramazan bayramının belli bir günü yoktur ... bilen arkadaşlar anlatsınlar bir takın şeylere göre belirleniyor ..
ama Peygamber efendimizin doğum günü bellidir bu da hicriden miladiye çevrilerek sabitlenmiştir ... yani belli olan günler sabitlenebilir bir sorun yok bunda..
düşünmenizi bende isterim hicri takvime göre doğmuş olsaydın ve doğum gününü miladi takvime çevirseydin her yıl on gün geriden mi kutlayacaktın bir düşünün bakalım .... doğduğun zaman sabittir ....

kurban bayramının, ramazan bayramının belli bir günü yoktur ... bilen arkadaşlar anlatsınlar bir takın şeylere göre belirleniyor ..
ama Peygamber efendimizin doğum günü bellidir bu da hicriden miladiye çevrilerek sabitlenmiştir ... yani belli olan günler sabitlenebilir bir sorun yok bunda..
düşünmenizi bende isterim hicri takvime göre doğmuş olsaydın ve doğum gününü miladi takvime çevirseydin her yıl on gün geriden mi kutlayacaktın bir düşünün bakalım .... doğduğun zaman sabittir ....

Tabii sabittir doğduğun gün alaraey. Mesela, Arabistan'daki bir Müslüman Miladi Takvim'e göre çevirerek 2014 senesi için 12 Ocak'ta kutlarken, buraya yerleşirse bir de buranın kutlamaları ile 20 Nisan'da da kutlaması gerekir... :6:
Bunlar hep sabitlikten işte. Keşke biraz esnek olup bunu düşünebilsek.
Teşekkür ederim. :3:

Kimsin de derken? Anlayamadım... :31:
'Mevlid Gecesi İslam dininin kıymet verdiği mübarek gecelerden biri. Mevlid, Arapça “doğum zamanı” demektir. Kameri takvimdeki aylardan Rebiu'l-evvel ayının on birinci ve on ikinci günleri arasındaki geceye Mevlid gecesi denir. Çünkü bu gece, dünyadaki bütün insanlara en son peygamber olarak gönderilen hazret-i Muhammed Mustafa'nın (sallallahü aleyhi ve sellem) doğduğu gecedir.'

Açıklama üstünden gidersek, 12-13 Ocak 2014'te Hz. Muhammed'in doğumgünü kutlandı ve anıldı zaten 20 Nisan diye sabit bir tarih yok.
Konuda da bu dile getirilmiş... :31::31::31:

Bende bunu anlamıyorum mevlid gecesi zaten Hz. Muhammed(s.a.v) doğum gününü kutluyoruz bunun doğumgünü için kutlandığını biliyoruz peki ayrıca kutlu doğum haftası nedir, neden tüm hafta olarak kutlanır tek bir gün yerine, neden ülkemizde milli bayramlarımız tek bir olduğu halde bu haftalar boyunca ilköğretim okullarında kutlanır. Din neden devlet işlerine, devlet neden din işlerine girer, diyanet neden yolsuzluk ve rüşvetle ilgiki ayet ve hadisleri kaldırır buna yetkisi var mıdır. Ki ben burada da kul hakkı ve yolsuzluğun dinimizdeki yeri ve ayetleri dediğimde de kimseden ses çıkmıyor ya da din devlet işine mi karışsın deniyordu. Demek ki karışıyor sosyal medyada bu ayetleri kaldıracak kadar. İşlerine gelince seçimler zamanında diyanet Erdoğan'a oy vermeyenleri gemiyi batırmaya çalışan ülke bölücüler diye cuma hutbelerinde korurken işlerine gelmeyince din devlet işine karışmaz oluyor. Burada bunları yazıyoruz diye bile dinsiz, inançsız sayılabiliriz tabi bu benim için bir önem teşkil etmiyor Allah var yukarıda o biliyor nasıl olsa hiçbir insana ne ölçüde dindar olduğumu ispatlamak zorunda hissetmedim kendimi benimle Allah arasında ama mantık açısından bakılmasını istiyoruz. 10 gün geriye gitmesi lazım, mevlid kandilini zaten doğumgünü olarak kutluyorsak bu kutlu doğum haftası nedir, 23 nisan bile artık bu kadar coşkulu kutlanamamaktadır yasaklardan dolayı neden 1 haftaya yayılır ve bu milli bayram gölgede bırakılır, neden daha önce kimse bunu bilmiyordu dile getirmiyordu hadi parti meselesi diyeceksiniz şimdi chp ve diğer parti zihniyeti iyi de din alimleri de böyle bir haftadan haberdar değil miydi 20 nisan doğumgünüdür o hafta kutlanmalıdır diye bunca sene kimse çıkıp söylememiştir.

Dinine düşkün insanların klasik tavrı değil mi en küçük bir şeyde karşısındakini neredeyse kafir ilan etmek ?
Hz. Muhammed ile ilgili bir şeyden müslüman biri nasıl rahatsız olabilir ya ? :53:
Hemen bir iğneleme . Arkadaş asıl bizler Hz.Muhammed'in başkalarının çıkarları için kullanılmaması için burada ince eleyip sık dokuyor bu kadar sorguluyoruz içeriğini !

Gerçekten karşıt yazılan cevapların içeriğine baktığımda kesinlikle düşünme yetisinden uzak Müslüman bir toplum gözüme çarpıyor ve bu beni korkutuyor...
Allah yardımcısı olsun İslamiyet'in Sorcha... :26:

Tabii sabittir doğduğun gün alaraey. Mesela, Arabistan'daki bir Müslüman Miladi Takvim'e göre çevirerek 2014 senesi için 12 Ocak'ta kutlarken, buraya yerleşirse bir de buranın kutlamaları ile 20 Nisan'da da kutlaması gerekir... :6:

arabistanda hicri takvim kullanıldığı için olmasın o !!
arabistanda hicri takvim kullanılıyor miladi takvime çevremezsiniz zaten oralarda :3:

Gerçekten karşıt yazılan cevapların içeriğine baktığımda kesinlikle düşünme yetisinden uzak Müslüman bir toplum gözüme çarpıyor ve bu beni korkutuyor...
Allah yardımcısı olsun İslamiyet'in Sorcha... :26:

Düşünüyorum o halde müslüman değilim.
Düşünüyoruz yani tek hatamız bu . Günah ile, kafirlik ile, "bu nasıl müslümanlık?" ile suçlanmak için düşünüyor, sorguluyor olmak yetiyor galiba.
-Atatürkçüyüm.

-Teeee senin müslümanlığına .

-Bu kutlu doğum haftası nerden çıkmış, kutlanan ne ?

-Sorguluyor musun be bre kafirrr ... Sorgulamadan inanacaksın.

Tabi, bilmeden içeriğinde küfür olan ve ortaya çıkaranların bizlerle kıskıs alay ettiği gerçeklere din gereği sorgulamadan inanalım .

Sonumuz hayrolsun :16:

Bu sene değil kutlama yapmak program yapın diye üst yazı bile gelmedi.Neden acaba?
Sorgulayın demiyorum hepberaber sorgulayalım hadi neden kutlanmıyor diye bu sene geçen senekiler gibi ? Çocuklara bilgi verilmedi lafı geçilmedi afiş bile göndermedi diyanet geçen sene yüzlerce kitapçık göndermişti...

Bu kadar didik didik sorgulanıyor inanıpta karşı gelmemiz sorgulayalım bunu ozaman.
Ama şunu gördüm davulun sesi kulağa uzaktan çok hoş geliyor bazılarımıza.

Bakin böyle yazinca gercekten cok cahil görünüyorsunuz, bilgisizliginizi ortaya seriyorsunuz yapmayin!

Inanmiyorsanizda en azindan inanmadiginiz dinin nasil yasanacagi konusunda yorum yapmayin.

Kurban Bayrami, Ramazan ayi Miladi takvime uygulanip bir güne kitlenemez!

Yüce Allah, Kuran-i Kerimde Ramazan ayini anlatirken, özellikle anlatmistir.

Hilali, zamanini, nasil olmasi gerektigini!

Nedeni ise Dünyanin her kösesinde yasayan müslümanlarin hayati boyunca senenin her gününde oruc tutmasini saglamak.

Ramazan miladi takvime cevrilir ve bir güne sabitlenirse, dünyadaki gün uzunluklari ve yaz, kis ayi gün isigi zaman dilimi farki dolayisi ile, bir yerdeki kisiler hep 6-7 saat oruc tutarken baska biryerdekiler hep 14-15 saat oruc tutacakti. Buda insanlar ve ibadet konusunda adaletsizlik yaratacakti.

Yüce Allah öylesine adil ve merhametliki, Tüm insanlarin, dünyanin neresinde yasarsa yasasin, kisa gündede, uzun gündede oruc tutmasini saglamak icin Ramazan ayini hicri ayda kalacak sekilde tarif etti ve bildirdi!

Ama bir insanin dogumu öyle degildir.
Bir insan bahar aylarinda dogmus ise, dogumgünü bahar aylarindadir yani dogumunun üzerinden tam bir yil gecmesi icin 365 gün gecmeli ve yine bahar ayi gelmelidir.

İslam’ın emirleri Müslümanlara Kur'ân-ı Kerim’de ve hadislerde kamerî aylar ile bildirilmiştir. Kur'ân-ı Kerim, mesajlarının tamamını ay takvimi esasına göre indirmiştir. Haccın ne zaman başlayacağı, temel ibadetlerimizden orucun ne zaman başlayacağı, hangi gece veya gündüzlerin diğer gecelerden üstün olduğu veya feyiz ve bereket açısından daha önemli olduğu hep hicrî takvim esasına göre belirlenmiştir.
Yılla Dünya’nın Güneş çevresinde dolanımı için geçen süre anlatılıyorsa buna şemsî yıl (güneş yılı) denir. Bu süre 365 gün 6 saattir. Şemsî yılı temel olan takvime de miladi takvim denilir. Eğer yıl sözcüğüyle 12 kez dolanım anlatılıyorsa buna da hicrî-kamerî yıl denir. Ay, Dünya çevresinde bir dolanımını 29.5 günde tamamladığına göre bu süre 29.5x12=354 gün eder. Böylece hicrî-kamerî yıl, şemsî yıldan 10.5-11 gün kısadır. Bu yüzden (Hicri yıl miladi yıldan ( 365.2422 - 354.367 =) 10.8752 gün daha kısa olduğundan aylar da bazen 29. bazen de 30 gün çekmektedir.) hicrî-kamerî takvime göre saptanan Ramazan ve Kurban Bayramları şemsî yılın değişik mevsimlerine ve tarihlerine rastlar. Bu dönem 33 yılda bir yinelenir. Örneğin; bu yılda (1986) 9 Haziran’da başlayan Ramazan Bayramı 33 yıl sonra aynı tarihine denk gelecektir.
Sonuç olarak; oruçta, üç yüz altmış beş gün olan şemsî (miladî) takvim değil, üç yüz elli beş gün olan kamerî (hicrî) takvim esas alınmıştır. Orucun her yıl 10 gün önce gelmesi bu iki takvimin farkından kaynaklanır. .

Yukarıda açıklamasını yaptım kaç kere okuduğum bir bilgiyi burada da paylaştım. Tamam Ramazan hep kışa ya da hep yaza gelmesin, saat farklıllıkları açısıdan da uygun olsun diye öyle yapıldı diyelim kurban bayramı neden 10 gün geriye geliyor o zaman. Demek ki her tarih hesaplamasında takvim farklılıkları göz önüne alınıyor peki Peygamberimizin doğumunda 20 nisan diyelim tam tarih nasıl veriliyor bilmiyorum muammadır ama o takvime göre 20 nisan ama bu takvime göre o 20 nisan her sene geride kalmaktadır. Şöyle ki biz şu an kullandığımız takvime göre 20 nisandayız, hicri takvime göre 20 nisanda değiliz ama değil mi aslında onu söylemeye çalışıyoruz.

Dine inanmamak ve inanamadığınız dini araştırmamak filan bunlar gerçekten çok ağır kelimeler. Hiç kimse bir başka insanın din ve iman derecesini bilemez. İbadet gizli yapılır ben dindarım ben ibadetlerimi eksiksiz yaparım bunların alenen söylenmesi zaten dinimizce de caiz değildir o yüzden hele ki böyle hassas konularda böyle bir şey paylaşıldı diye kimseye dinsiz yaftası yapıştırmayınız günah almak, kul hakkına haksızca girmekte günah çünkü. Çok yazık..

Son düzenleme:
Alaka? :26::26::26::25:
Neyse eminim bir gün araştırma yaparsın da savunursun.
İnançlarınla mutluluklar. :27:

siz yazdınız ya arabistanda böyle türkiyede neden böyle diye ...
bende takvim farkı diyorum yazdığınıza bir daha bakın... valla ben körü körüne inanmıyorum bu olayı daha önce araştırdım emin olmak için sabah da araştırdım ve herkesin aynı yorumladığını gördüm bu kadar insan bilmiyorda bir siz mi biliyorsunuz Allah aşkına :))

Bu sene değil kutlama yapmak program yapın diye üst yazı bile gelmedi.Neden acaba?
Sorgulayın demiyorum hepberaber sorgulayalım hadi neden kutlanmıyor diye bu sene geçen senekiler gibi ? Çocuklara bilgi verilmedi lafı geçilmedi afiş bile göndermedi diyanet geçen sene yüzlerce kitapçık göndermişti...

Bu kadar didik didik sorgulanıyor inanıpta karşı gelmemiz sorgulayalım bunu ozaman.

Akp'nin Gülen ile arası bozuk diye olabilir mi ? :26:
Benim aklıma bu geldi.

siz yazdınız ya arabistanda böyle türkiyede neden böyle diye ...
bende takvim farkı diyorum yazdığınıza bir daha bakın... valla ben körü körüne inanmıyorum bu olayı daha önce araştırdım emin olmak için sabah da araştırdım ve herkesin aynı yorumladığını gördüm bu kadar insan bilmiyorda bir siz mi biliyorsunuz Allah aşkına :))

Sen Hayyal'in yazdığını bir daha oku conem :52:
Şu Arabistan muhabbetini.
Yok olmamış, tam oturmamış sende.

İslam'ın ve Peygamber'in anlatılması mıydı tek dert ? Yorgan gitti kavga bitti işte.:ssz:

yorumunuz bu ! ben mi yanlış anlıyorum ne demek istediğnizi acaba ?
bu cümleden benim anladığım arabistan neden 12 ocak türkiye de neden 20 nisan ...
bende takvim farkı dedim sizde bana ne alaka dediniz :44::44:

Back