• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kutlu Doğum Haftası sömürüsü

ama şöyle bir şey var. hicri takvim 355 gün, miladi takvim 365 gün. peygamberimizin doğum günü hicri takvime göre belirlendiğine göre bunu miladi takvime çevirdiğimizde her yıl 10 gün geriye gider. yani bizim kullandığımız takvime göre sabit değildir

yolcum araştırma yapanlar 571 senesinin tarihini miladi takvime göre çevirmişlerdir..yani sadece o sene baz alınarak belirlenmiştir.

Yolcucum, yoruldum ama kisaca anlatmaya calisayim..
Takvimleri unut.
Hicri miladi, rumi tüm takvimleri unut.
Sadece sunu biliyorsun 1 tam yil yani Dünyanin günes etrafinda tam bir dönüsü ve ayni noktaya tekrar gelisi 365 gün sürüyor.

Sen, bugün dogdun.
1 yasina gelmen icin dünyanin günes etrafinda tam bir dönüsünü yapip ayni noktaya gelmesi lazim degil mi?

Iste Peygamber Efendimizde, arastirmalara göre bundan 1443 yil önce Nisan ayinin 20 sinde dünyaya gelmis. ( Allah en dogrusunu bilir)

Bu nedenle dogumgünü 20 Nisan deniyor.
Arabistanda kullanilan hicri takvime göre ise Rebiülevvel ayinin 12 sinde dogdugu söyleniyor.

Ayrica sunuda belirteyim.
Peygamber efendimiz dogdusunda arabistan da takvim falan kullanilmiyordu.
Önemli olaylara göre " sundan su kadar önce, sundan su kadar sonra" diye zaman belirtiyorlardi.
Hicri takvim, Peygamber Éfendimize Peygamberlik verildikten sonra Medineye hicret edilmesi ile baslamistir.

Bu nedenle PEygamber efendimizin dogum tarihi hicriden miladi takvime degil, miladi takvimden hicri takvime cevriliyor!
Cünkü PEygamber efendimiz dogdugunda Miladi takvim zaten vardi ama hicri takvim yoktu!

yoruldun dimi:1: zor meseleler bunlar:27: neyse sonuç olarak yaşasın kutlu doğum, çatlasın çekemeyenler:27:

evet bende rastlamadım kutlandığını ... yakın tarih olması gerçekten de tesadüftür bana göre
dediğim gibi buna cesaret edebilen insan muhakkak aynı tarihede denk getirebilir ...
ki gülenin doğum gününün de 10 kasım olduğu söyleniyor ama nüfusa geç yazdırılmış
hani ben olsam nüfusan ziyade doğduğum tam tarihi baz alırım..

valla kimin doğum gününe geliyor kiminkine gelmiyor siyasimidir değilmidir hiç beni enterese etmiyor açıkçası.benim peygamberim bi şekilde anlıyormu anılıyor inanalar ona sevgisini sunuyor mu sunuyor benim için önemli olan sadece budur...

peki sizin tam olarak rahatsız olduğunuz durum nedir? peygamberin yılda 1 hafta anılıyor olması sizde nasıl komplo teorileri uyandırıyor, bunu sömürü olarak adlandırabiliyorsunuz?

anladığım kadarı ile suudi arabistan da kutlanmıyorda türkiye de neden kutlanıyor demek istiyor ?
kinayesinden çıkardığım bir diğer anlam bu sanki lise de edebiyat dersindeyiz de sanatlar yapılıyor.
hayır sanat yapacaksan soru soramayacaksın - soru soracaksan açıkca yazacaksın ki sağlıklı cevaplar alabilesin ...
yani neyi düşünmemizi istiyor açık açık yazsa da tamam düşünelim desek ...

yoruldun dimi:1: zor meseleler bunlar:27: neyse sonuç olarak yaşasın kutlu doğum, çatlasın çekemeyenler:27:

Yoruldumda, anlatamamaktan yoruldum.

Birda acik söyleyeyim müslümanlar dinimiz ve Peygamberimizin hayati konusunda cok bilgisizmis, cok üzdü bu beni..
Oysaki bilmeyen nasil inanir, inanmayan nasil iman eder, iman etmeyen nasil kurtulur...
Özellikle Rengina varya Rengina, cok üzdü coook.
Ben gidip özelden döveyim onu bi.
Nerede bu Rengina..

Birda acik söyleyeyim müslümanlar dinimiz ve Peygamberimizin hayati konusunda cok bilgisizmis, cok üzdü bu beni..
Oysaki bilmeyen nasil inanir, inanmayan nasil iman eder, iman etmeyen nasil kurtulur...
Nerede bu Rengina..

rengina yan topikte çok güzel şeyler paylaşıyor.cübbelide:34:

valla kimin doğum gününe geliyor kiminkine gelmiyor siyasimidir değilmidir hiç beni enterese etmiyor açıkçası.benim peygamberim bi şekilde anlıyormu anılıyor inanalar ona sevgisini sunuyor mu sunuyor benim için önemli olan sadece budur...

bir hafta belirlenmesi bazıları içi etik olmayabilir hak veririm kendilerine ...
tabi ki her zaman anmalıyız yaşamalıyız ...
ama bir yerde de insan oğluyuz unuturuz
bu tarihler bize bir şeyleri hatırlatır gözüyle bakıyorum bende ....
aynen topluca anmış oluyoruz bu güzel bir şey bence..

Nerede bu Rengina..
ay nerde kız :26: ya yanlıs bir şey söyleyecegım diye terim kulaklarıma cıktı burada :43:
neyse yanlıssam düzeltin beni:26:

rengina yan topikte çok güzel şeyler paylaşıyor.cübbelide:34:

sağol canım:26:

Valla bir müslüman olarak, dinin tüm her şeyini harfi harfine biliyorum dersem gerçek üstü olur zaten. Elbette eksikliklerim var her insanoğlu gibi. Araştırılıp derine inilse kocaman bir umman.
Tehlikeli yanları var, sarıp sarmalayan yanları var ... Bir çok yanı var .
Ben de kutlarım Kutlu Doğum Haftasını. Hiçbir sakınca yok benim için. Peygamberimizi anmak için bu ilana ihtiyacım yok ama daha çoşkulu kutlanacaksa ben de varım daha coşkulu kutlamaya .
Benim sorguladığım nereden çıktı bu? Doğru mu ? Değil mi ? idi.
Güvenebilir miyiz değil miyiz? di.
Ama kötü niyetle yapılan her şey ALLAHa havale. O bilir. Biz peygamberimizin doğum günü diye kutlayalım. Yanlışsak da ALLAH affetsin.

Hayyalcim baksana her ne konu olursa olsun düşünmek, sorgulamak, araştırmak şeytan vesvesi günah şeylermiş. Sadece Allah'ın emirleri, dini kuralları düşünülebilirmiş.

O açıdan bakarsak madem her alanda herşeyde sorgulamak, düşünmek şeytan vesvesesi ki dini kurallarla ilgili şeyleri düşünmek sorgulamak deseler bir yere kadar anlarım da her alan için bunu söylersek ki bana söylenen bu şekildeydi; o zaman neden elimizle yazıyoruz neden kendimiz çoğaltıyoruz deyip bilgisayar, fotokopi makineleri üretmeseydik, birbirimizden daha kolay haberdar olmayı düşünüp telefonları icat etmeseydik, bu insanlar neden kanserden, veremden, her hastalıktan ölüyor diye sorgulamayıp hiç çare aramasaydık şeytan vesvesi deyip oluruna bıraksaydık insanlar ölmeye devam etseydi. Bu anda yazdıkları bilgisayar, kullandıkları telefon, gittikleri doktorlar, kullanılan taşıtlar herşey insanlar sorguladıkları ve düşündükleri için yapılan şeyler madem şeytan vesvesi kullanmayın.

Diyanet kuranın emirlerine uyup, her ayetini insanlarla paylaşmak zorundayken ve başbakanın söylemlerini değil dinin emrettiği ve yazığı şeyleri konuşması gerekirken birilerinin maşası oluyorsa ve biz de Müslümansak elbette bunu sorgulamaya hakkımız var. Sırf başbakan yanlısı olmak adına yolsuzlukla, rüşvetle, kul hakkı yemekle ilgili ayetler diyanetin sayfasından özellikle çıkarılıyorsa, aynı diyanet cuma hutbelerinde Allah başbakanımıza zeval vermesin, gemiyi batırmak isteyenlere fırsat vermesin deyip devlet işlerine karışıyorsa bunu sorgulamak benim dini görevimde değil mi. Her ayetten haberiniz var madem,

“Ve zulüm yapanlara yakınlık göstermeyin ki, size de ateş dokunmasın. ALLAH'dan başka yardımcılarınız da yoktur. Sonra yardım da göremezsiniz.”

(Hud Suresi 113. Ayet)

Burada da bellidir ki bunun gibi birçok ayet bulunmaktadır sorgulamadan, düşünmeden zulüm edenin yanında olmak sizi de o günaha ortak eder demektedir. Demek ki sorgulamak düşünmek ve o günahtan kaçınmak gereklidir değil mi?

Sen nasıl sorgularsın bre kafir ne demektir yaa bunun açıklamasını yapar mısınız. Diyelim ki bilmiyoruz, diyelim ki okumadık böyle mi insanlara dini öğreteceksiniz hakaret ederek mi, dinsiz diye yaftalayarak mı peki bu günah değil mi.

Bir soru soruyoruz sadece merakımızdan soruyoruz. Burada ne kutlamasın diyen oldu, ne saçma diyen oldu, ne hakaret eden oldu. Madem kutlu doğum haftası var madem bu hafta peygamberimizin doğum haftası olarak kutlanıyor o zaman peygamberimizin doğum gecesi olarak bulunan mevlid kandili nedir onun anlamı nedir bunun açıklaması yapın hatır yani öğrenmek istiyoruz.

Senelerdir kutlu doğum haftası olması lazım 20 nisan haftası neden bunca senedir kutlanmadı, hiçbir din alimi tarafından dile getirilmedi, söz konusu edilmedi de başbakan zamanında kutlanıyor. Bu dönemin ne özelliği var kutlansın ama o zamanlarda neden kutlanmadı bunun cevabını arıyoruz henz verebilen olmadı ya da ben görmedim. Başbakan başörtüsünden kazandığı primle diğer yaptığı her zulmün üzerini örtüyor ya acaba bu kutlu doğum haftası da sırf din adına birşeyler yapılıyor demek için mi yapılıyor kuranda bir anlamı yok mu. Eğer kuranda 20 nisan diye özellikle yazıyorsa tamam kutlayalım bir hafta iki hafta kutlayalım, kuranlar okuyalım. Ama din birilerine hizmet etmek için kullanılıyorsa bende Müslüman olarak hakkımı ararım ve kuranda yazanları esas alırım.

Back