Hayyalcim baksana her ne konu olursa olsun düşünmek, sorgulamak, araştırmak şeytan vesvesi günah şeylermiş. Sadece Allah'ın emirleri, dini kuralları düşünülebilirmiş.
O açıdan bakarsak madem her alanda herşeyde sorgulamak, düşünmek şeytan vesvesesi ki dini kurallarla ilgili şeyleri düşünmek sorgulamak deseler bir yere kadar anlarım da her alan için bunu söylersek ki bana söylenen bu şekildeydi; o zaman neden elimizle yazıyoruz neden kendimiz çoğaltıyoruz deyip bilgisayar, fotokopi makineleri üretmeseydik, birbirimizden daha kolay haberdar olmayı düşünüp telefonları icat etmeseydik, bu insanlar neden kanserden, veremden, her hastalıktan ölüyor diye sorgulamayıp hiç çare aramasaydık şeytan vesvesi deyip oluruna bıraksaydık insanlar ölmeye devam etseydi. Bu anda yazdıkları bilgisayar, kullandıkları telefon, gittikleri doktorlar, kullanılan taşıtlar herşey insanlar sorguladıkları ve düşündükleri için yapılan şeyler madem şeytan vesvesi kullanmayın.
Diyanet kuranın emirlerine uyup, her ayetini insanlarla paylaşmak zorundayken ve başbakanın söylemlerini değil dinin emrettiği ve yazığı şeyleri konuşması gerekirken birilerinin maşası oluyorsa ve biz de Müslümansak elbette bunu sorgulamaya hakkımız var. Sırf başbakan yanlısı olmak adına yolsuzlukla, rüşvetle, kul hakkı yemekle ilgili ayetler diyanetin sayfasından özellikle çıkarılıyorsa, aynı diyanet cuma hutbelerinde Allah başbakanımıza zeval vermesin, gemiyi batırmak isteyenlere fırsat vermesin deyip devlet işlerine karışıyorsa bunu sorgulamak benim dini görevimde değil mi. Her ayetten haberiniz var madem,
“Ve zulüm yapanlara yakınlık göstermeyin ki, size de ateş dokunmasın. ALLAH'dan başka yardımcılarınız da yoktur. Sonra yardım da göremezsiniz.”
(Hud Suresi 113. Ayet)
Burada da bellidir ki bunun gibi birçok ayet bulunmaktadır sorgulamadan, düşünmeden zulüm edenin yanında olmak sizi de o günaha ortak eder demektedir. Demek ki sorgulamak düşünmek ve o günahtan kaçınmak gereklidir değil mi?
Sen nasıl sorgularsın bre kafir ne demektir yaa bunun açıklamasını yapar mısınız. Diyelim ki bilmiyoruz, diyelim ki okumadık böyle mi insanlara dini öğreteceksiniz hakaret ederek mi, dinsiz diye yaftalayarak mı peki bu günah değil mi.
Bir soru soruyoruz sadece merakımızdan soruyoruz. Burada ne kutlamasın diyen oldu, ne saçma diyen oldu, ne hakaret eden oldu. Madem kutlu doğum haftası var madem bu hafta peygamberimizin doğum haftası olarak kutlanıyor o zaman peygamberimizin doğum gecesi olarak bulunan mevlid kandili nedir onun anlamı nedir bunun açıklaması yapın hatır yani öğrenmek istiyoruz.
Senelerdir kutlu doğum haftası olması lazım 20 nisan haftası neden bunca senedir kutlanmadı, hiçbir din alimi tarafından dile getirilmedi, söz konusu edilmedi de başbakan zamanında kutlanıyor. Bu dönemin ne özelliği var kutlansın ama o zamanlarda neden kutlanmadı bunun cevabını arıyoruz henz verebilen olmadı ya da ben görmedim. Başbakan başörtüsünden kazandığı primle diğer yaptığı her zulmün üzerini örtüyor ya acaba bu kutlu doğum haftası da sırf din adına birşeyler yapılıyor demek için mi yapılıyor kuranda bir anlamı yok mu. Eğer kuranda 20 nisan diye özellikle yazıyorsa tamam kutlayalım bir hafta iki hafta kutlayalım, kuranlar okuyalım. Ama din birilerine hizmet etmek için kullanılıyorsa bende Müslüman olarak hakkımı ararım ve kuranda yazanları esas alırım.