Evet,diyanet o konuda çok vebal alıyor.Hicri takvimde ay başı hilalin görünmesiyle başlar ve Arap yetkililer fellik fellik hilal kovalarlar,aman ne zaman çıkacak,sahura ne zaman kalkılacak diye.Diyanet de bunu bildiği halde kaç kez geç başlattı Ramazan ayını ya da bayram gününde 30 gün sürüyor deyip haram oruç tutturdular insana.Hiçbir şekilde samimiyetine ve şeffaflığına inanmıyorum.
Ya o değil de madem dini günleri Miladi takvime göre düzenlemek diye bir durum var, diyanete söyleyelim de anket yapsınlar Kurban Bayramı, Ramazan Bayramı ve diğer dini günleri de sabitlesinler. Sürekli kaç gün kaydı aman sıcaklara geldi Ramazan-Kurban diye düşünmesin insanlar.
Allah aşkına sadece biraz düşünmenizi isterdim... Israrla neden rahatsız oldunuz diyorsunuz.
Rahatsızlık veren şey, Hz. Muhammed'in anılması değil, günün 'birilerine göre sabitlenmesi ve kimsenin bunu sorgulamadan uyması'...
o zaman mantıken de namaz saatlerinin de farklı olması gerekiyo.yani bizim namaz saatlerimiz de yanlış oluyo.
hatta Arap yetkililer kaç defa uyarmıştı bizi ramazan konusunda yanlış başlatıyorsunuz fln diye.bizimkilerde tabi gene kendi bildiklerini okuyorlar.
Ya o değil de madem dini günleri Miladi takvime göre düzenlemek diye bir durum var, diyanete söyleyelim de anket yapsınlar Kurban Bayramı, Ramazan Bayramı ve diğer dini günleri de sabitlesinler. Sürekli kaç gün kaydı aman sıcaklara geldi Ramazan-Kurban diye düşünmesin insanlar.
Allah aşkına sadece biraz düşünmenizi isterdim... Israrla neden rahatsız oldunuz diyorsunuz.
Rahatsızlık veren şey, Hz. Muhammed'in anılması değil, günün 'birilerine göre sabitlenmesi ve kimsenin bunu sorgulamadan uyması'...
kurban bayramının, ramazan bayramının belli bir günü yoktur ... bilen arkadaşlar anlatsınlar bir takın şeylere göre belirleniyor ..
ama Peygamber efendimizin doğum günü bellidir bu da hicriden miladiye çevrilerek sabitlenmiştir ... yani belli olan günler sabitlenebilir bir sorun yok bunda..
düşünmenizi bende isterim hicri takvime göre doğmuş olsaydın ve doğum gününü miladi takvime çevirseydin her yıl on gün geriden mi kutlayacaktın bir düşünün bakalım .... doğduğun zaman sabittir ....
Kimsin de derken? Anlayamadım...
'Mevlid Gecesi İslam dininin kıymet verdiği mübarek gecelerden biri. Mevlid, Arapça “doğum zamanı” demektir. Kameri takvimdeki aylardan Rebiu'l-evvel ayının on birinci ve on ikinci günleri arasındaki geceye Mevlid gecesi denir. Çünkü bu gece, dünyadaki bütün insanlara en son peygamber olarak gönderilen hazret-i Muhammed Mustafa'nın (sallallahü aleyhi ve sellem) doğduğu gecedir.'
Açıklama üstünden gidersek, 12-13 Ocak 2014'te Hz. Muhammed'in doğumgünü kutlandı ve anıldı zaten 20 Nisan diye sabit bir tarih yok.
Konuda da bu dile getirilmiş...
Dinine düşkün insanların klasik tavrı değil mi en küçük bir şeyde karşısındakini neredeyse kafir ilan etmek ?
Hz. Muhammed ile ilgili bir şeyden müslüman biri nasıl rahatsız olabilir ya ?
Hemen bir iğneleme . Arkadaş asıl bizler Hz.Muhammed'in başkalarının çıkarları için kullanılmaması için burada ince eleyip sık dokuyor bu kadar sorguluyoruz içeriğini !
Tabii sabittir doğduğun gün alaraey. Mesela, Arabistan'daki bir Müslüman Miladi Takvim'e göre çevirerek 2014 senesi için 12 Ocak'ta kutlarken, buraya yerleşirse bir de buranın kutlamaları ile 20 Nisan'da da kutlaması gerekir...
Bunlar hep sabitlikten işte. Keşke biraz esnek olup bunu düşünebilsek.
Teşekkür ederim.
Gerçekten karşıt yazılan cevapların içeriğine baktığımda kesinlikle düşünme yetisinden uzak Müslüman bir toplum gözüme çarpıyor ve bu beni korkutuyor...
Allah yardımcısı olsun İslamiyet'in Sorcha... :26:
Bakin böyle yazinca gercekten cok cahil görünüyorsunuz, bilgisizliginizi ortaya seriyorsunuz yapmayin!
Inanmiyorsanizda en azindan inanmadiginiz dinin nasil yasanacagi konusunda yorum yapmayin.
Kurban Bayrami, Ramazan ayi Miladi takvime uygulanip bir güne kitlenemez!
Yüce Allah, Kuran-i Kerimde Ramazan ayini anlatirken, özellikle anlatmistir.
Hilali, zamanini, nasil olmasi gerektigini!
Nedeni ise Dünyanin her kösesinde yasayan müslümanlarin hayati boyunca senenin her gününde oruc tutmasini saglamak.
Ramazan miladi takvime cevrilir ve bir güne sabitlenirse, dünyadaki gün uzunluklari ve yaz, kis ayi gün isigi zaman dilimi farki dolayisi ile, bir yerdeki kisiler hep 6-7 saat oruc tutarken baska biryerdekiler hep 14-15 saat oruc tutacakti. Buda insanlar ve ibadet konusunda adaletsizlik yaratacakti.
Yüce Allah öylesine adil ve merhametliki, Tüm insanlarin, dünyanin neresinde yasarsa yasasin, kisa gündede, uzun gündede oruc tutmasini saglamak icin Ramazan ayini hicri ayda kalacak sekilde tarif etti ve bildirdi!
Ama bir insanin dogumu öyle degildir.
Bir insan bahar aylarinda dogmus ise, dogumgünü bahar aylarindadir yani dogumunun üzerinden tam bir yil gecmesi icin 365 gün gecmeli ve yine bahar ayi gelmelidir.
arabistanda hicri takvim kullanıldığı için olmasın o !!
arabistanda hicri takvim kullanılıyor miladi takvime çevremezsiniz zaten oralarda
Alaka? :26::26::26:
Neyse eminim bir gün araştırma yaparsın da savunursun.
İnançlarınla mutluluklar.
Bu sene değil kutlama yapmak program yapın diye üst yazı bile gelmedi.Neden acaba?
Sorgulayın demiyorum hepberaber sorgulayalım hadi neden kutlanmıyor diye bu sene geçen senekiler gibi ? Çocuklara bilgi verilmedi lafı geçilmedi afiş bile göndermedi diyanet geçen sene yüzlerce kitapçık göndermişti...
Bu kadar didik didik sorgulanıyor inanıpta karşı gelmemiz sorgulayalım bunu ozaman.
Ama şunu gördüm davulun sesi kulağa uzaktan çok hoş geliyor bazılarımıza.
siz yazdınız ya arabistanda böyle türkiyede neden böyle diye ...
bende takvim farkı diyorum yazdığınıza bir daha bakın... valla ben körü körüne inanmıyorum bu olayı daha önce araştırdım emin olmak için sabah da araştırdım ve herkesin aynı yorumladığını gördüm bu kadar insan bilmiyorda bir siz mi biliyorsunuz Allah aşkına :))
Bu sene değil kutlama yapmak program yapın diye üst yazı bile gelmedi.Neden acaba?
Sorgulayın demiyorum hepberaber sorgulayalım hadi neden kutlanmıyor diye bu sene geçen senekiler gibi ? Çocuklara bilgi verilmedi lafı geçilmedi afiş bile göndermedi diyanet geçen sene yüzlerce kitapçık göndermişti...
Bu kadar didik didik sorgulanıyor inanıpta karşı gelmemiz sorgulayalım bunu ozaman.
Ama şunu gördüm davulun sesi kulağa uzaktan çok hoş geliyor bazılarımıza.
Tabii sabittir doğduğun gün alaraey. Mesela, Arabistan'daki bir Müslüman Miladi Takvim'e göre çevirerek 2014 senesi için 12 Ocak'ta kutlarken, buraya yerleşirse bir de buranın kutlamaları ile 20 Nisan'da da kutlaması gerekir...
Bunlar hep sabitlikten işte. Keşke biraz esnek olup bunu düşünebilsek.
Teşekkür ederim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?