• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kutlu Doğum Haftası sömürüsü

Düşünüyorum o halde müslüman değilim.
Düşünüyoruz yani tek hatamız bu . Günah ile, kafirlik ile, "bu nasıl müslümanlık?" ile suçlanmak için düşünüyor, sorguluyor olmak yetiyor galiba.
-Atatürkçüyüm.

-Teeee senin müslümanlığına .

-Bu kutlu doğum haftası nerden çıkmış, kutlanan ne ?

-Sorguluyor musun be bre kafirrr ... Sorgulamadan inanacaksın.

Tabi, bilmeden içeriğinde küfür olan ve ortaya çıkaranların bizlerle kıskıs alay ettiği gerçeklere din gereği sorgulamadan inanalım .

Sonumuz hayrolsun :16:

Böyle bir şey paylaşıp neyin nesidri kutlu doğum haftası neden böyledir diye sormak, mantık yürütmek bile kafirliğe, dinsizliğe giriyor canım. Sanki biz peygamberimize Allah'a inanmıyoruz inkar ediyoruz, kandillerimizi de dini bayramlarımızı da kutlamak istemiyoruz bir köşe yazısı paylaşılmış ki bence de mantıklıdır soru işaretleri vardır bunca sene diyanet tarafından bilinip kutlanması gereken bir şey neden kutlanmamıştır kim engellemiştir, engellenseydi zaten bas bas bağırırlardı dimi ki kutlamak isteyen kutlardı yine ama son senelerde kutlanma nedeni ne diyanetinde mi bunca zaman haberi yoktu bu haftadan o garip.

Ben baştan dedim bu konu paylaşıldı hazır olun kurana Allah'a peygambere inanmayanlar yaftası yemeye diye hiç gecikilmedi maşallah. Başka din alimleri tarafından kutlu doğum haftası diye bir şey olmadığı, kutladığımız mevlid kandilimizin zaten bu demek olduğu söylenmişti bulabilirim de. Yani son zamanlarda kutlanmaya başlanıp bunca sene o kadar insanın nasıl habersiz olduğunu ben anlamıyorum. Ve bunu sorduğum için de dinsiz oluyorum. İnanır mısın umrumda değil kişilerin beni nasıl nitelendirdiği.

Akp'nin Gülen ile arası bozuk diye olabilir mi ? :26:
Benim aklıma bu geldi.

Ahh canım ahh Gülen ile ittifak bitti ya daha neler görürüz neler. Kutlanan şeyler kutlanmaz, başörtülü rektör bunlar cemaatçi diye yaftalanır başörtüsüyle rektörlük yapıyor diye sonra burada kalkarlar bize Erdoğan başörtüsü serbestliği verdi derler kamu kurumundaki her başörtülü cemaatten sayılacaktı madem o zaman serbestlik ne işe yaradı.

Böyle bir şey paylaşıp neyin nesidri kutlu doğum haftası neden böyledir diye sormak, mantık yürütmek bile kafirliğe, dinsizliğe giriyor canım. Sanki biz peygamberimize Allah'a inanmıyoruz inkar ediyoruz, kandillerimizi de dini bayramlarımızı da kutlamak istemiyoruz bir köşe yazısı paylaşılmış ki bence de mantıklıdır soru işaretleri vardır bunca sene diyanet tarafından bilinip kutlanması gereken bir şey neden kutlanmamıştır kim engellemiştir, engellenseydi zaten bas bas bağırırlardı dimi ki kutlamak isteyen kutlardı yine ama son senelerde kutlanma nedeni ne diyanetinde mi bunca zaman haberi yoktu bu haftadan o garip.

Ben baştan dedim bu konu paylaşıldı hazır olun kurana Allah'a peygambere inanmayanlar yaftası yemeye diye hiç gecikilmedi maşallah. Başka din alimleri tarafından kutlu doğum haftası diye bir şey olmadığı, kutladığımız mevlid kandilimizin zaten bu demek olduğu söylenmişti bulabilirim de. Yani son zamanlarda kutlanmaya başlanıp bunca sene o kadar insanın nasıl habersiz olduğunu ben anlamıyorum. Ve bunu sorduğum için de dinsiz oluyorum. İnanır mısın umrumda değil kişilerin beni nasıl nitelendirdiği.

ALLAH herkesin niyetini görüyor . Ben artık çok sıkıldım en küçük bir şeyde böyle yaftalanmaktan.Peygamberimi her duamda anan biriyim. Geceleri yatarken , sabah kalktığımda onun aracılığı ile ALLAHtan yardım dilenen biriyim.
Ama kalkıp biri sanki müslüman değilmişim, Peygamber düşmanıymışım gibi laf söyleyince bu benden çok PEYGAMBERİMİZİN VE RABBİMİN gücüne gider.Yobaz dendiğinde kızıyorlar. Ama birine kafir demekten geri kalmıyorlar. Ben bu mantığı çözemedim. Hoş değil.

Tamam Ramazan saat farki icin adalet saglansin diye öyle olmus peki Kurban bayrami neden 10 gün atiliyor denmis?

Onuda aciklayayim..

Bakin Allah katinda zaman kavrami yoktur.

Bugünü, dünü, yarini, gecmisi, gelecegi ayni anda görür Allah.

Miracta Peygamber Efendimiz de Allah in izni ile gelecegi görmüsütür.
Nekadarini gördü bilemem Allah bilir ama rivayet edilen Ebu Bekir A.S ile olan konusmasinda bunu görüyoruz.

Allah katinda zaman kavrami olmadigi icin, Kabede, dünya üzerindeki kutsal toprak oldugu icin, Kurban Bayrami yani Hac zamanida tüm yili dolasir, böylece Kutsal mekan olan Kabede hac zamani bin yillar boyu, yilin sadece bir gününde degil, her gününde yasanmis olur.

Hac mevsimi yilin tüm günlerini dolastigi icin ve Allah katinda zaman kavrami olmadigi gecmisi, gelecegi, bugünü yarini Allah u Teala ayni anda görebildigi icin, aslinda hergün kabede hac yapan insanlar olmaktadir.

Yani Kurban bayramininda 10 gün kaymasinin hikmeti, Kutsal mekan Kabeyi, binyillar boyu sadece yilin bir günü hac yapilan yer olmaktan cikarip, hergün hac yapilan yer konumuna getirmektir.

Ayrica sunuda belirteyim ki, düsünmek, sormak, sorgulamak cok güzeldir.
Zira Hz. Ibrahim cok önemli ve özeldir, hatta her namazda Allahümme Salli ve Alllahümme Barik dualarinda Peygamber efendimizle birlikte anilir.
Nedeni ise, Hz Ibrahim in Allah i, düsünerek sorgulayarak bulmasidir.

Ama düsünmek ve sorgulamak, seytanin ve nefsin vesvesesi ve fitnesi dogrultusunda degil, Allah i, dini, varligi, sonu, ahireti vs anlamak icin olmalidir.
Aksi sorgulamanin hepsi seytandandir!

Son düzenleme:
Ahh canım ahh Gülen ile ittifak bitti ya daha neler görürüz neler. Kutlanan şeyler kutlanmaz, başörtülü rektör bunlar cemaatçi diye yaftalanır başörtüsüyle rektörlük yapıyor diye sonra burada kalkarlar bize Erdoğan başörtüsü serbestliği verdi derler kamu kurumundaki her başörtülü cemaatten sayılacaktı madem o zaman serbestlik ne işe yaradı.

Zaten ben anlamadım bu ayrımı. Şimdi kim ne oldu ? Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu ?

Ben rahatsızlık duymuyorum kutlu doğum haftasından. Keşke daha güzel kutlansa sokaklar falan süslense. :16:

yorumunuz bu ! ben mi yanlış anlıyorum ne demek istediğnizi acaba ?
bu cümleden benim anladığım arabistan neden 12 ocak türkiye de neden 20 nisan ...
bende takvim farkı dedim sizde bana ne alaka dediniz :44::44:

Ah kinaye ah... Sen nelere kadirsin... :31:
Pardon alaracım. Ben bilemedim çok ince noktaya değindiğimi...
Her neyse dediğim gibi o tarih 20 nisandır 20 :31:

Varmis bir hayri serri bu sene kutlanmamasini diyecegiz ozaman cunku aksini sorgulamak seytan isiymis.Bence konu kilit.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Ah kinaye ah... Sen nelere kadirsin... :31:
Pardon alaracım. Ben bilemedim çok ince noktaya değindiğimi...
Her neyse dediğim gibi o tarih 20 nisandır 20 :31:

kinaye yapmaya gerek yok açıkça yaz ne demek istediğini ki bende sağlıklı cevaplar vereyim !!!
sizinle konuşulmaz ben körü körüne savunuyorsam sizde körü körüne savunmuyorsunuz gibi bir manzara var ortada ...
hep karşı taraf- hep karşı taraf madem öyle araştırın gelin yazın aaa böyleymiş diyelim !!!
ben kutlanmasının etikliğinden vs den hiç söz etmedin yorumlarıma bakarsanız zahmet edip ,
ben sadece tarihi açıklamaya çalıştım ne körü körüneliğim kaldı ne bilmem neyim pes vallahi !!!
selametle yok arkadaş konuşulmaz anlatılmaz !!! zaman kaybı yazık ki yazık !!!

Konu nereye çekerseniz oraya gidiyor.
Neyse, herkesi inandırmak zorunda değiliz.
Önemli olan birilerinin kulağına su kaçırmak ve silkinmesini sağlamaktı. Şükür ki, bunu da başardığımıza inanıyorum...
Kitabımız Kuran'dır. Böyle durumlar için de Diyanetin koyduğu kurallar değil, Kuran geçerlidir.
Allah kimseyi araştırmaktan, İslam'ın ilk şartı olan oku emrinden uzak etmesin.
Bol araştırmalı günler olsun hepimiz için. :16::16::16:

hayır garip olan gülenin doğum gününe tekabül ediyor söylemleri :)
neden 27 nisan yapmadı o halde neden bir hafta önce ? bu kadarına cesaret eden aynı gün yapmaya da cesaret eder :))
çok basit bir hesap hi cri takvimi miladi takvime çevrilcek buda 20 nisana denk geliyor .... tüh tesadüfe bakın ki 27 nisan da gülenin doğum günü deniliyor ya güler misin ağlar mısın.......

evet oda bana garip geldi benim gördüğüm programlarda gülen anılmıyor hani insanları toplasalar kutlu doğum haftası diye fetullah gülen ve cemaatinde bahsetseler anlarım altında bişiler ararım....

Bakin böyle yazinca gercekten cok cahil görünüyorsunuz, bilgisizliginizi ortaya seriyorsunuz yapmayin!

Inanmiyorsanizda en azindan inanmadiginiz dinin nasil yasanacagi konusunda yorum yapmayin.

Kurban Bayrami, Ramazan ayi Miladi takvime uygulanip bir güne kitlenemez!

Yüce Allah, Kuran-i Kerimde Ramazan ayini anlatirken, özellikle anlatmistir.

Hilali, zamanini, nasil olmasi gerektigini!

Nedeni ise Dünyanin her kösesinde yasayan müslümanlarin hayati boyunca senenin her gününde oruc tutmasini saglamak.

Ramazan miladi takvime cevrilir ve bir güne sabitlenirse, dünyadaki gün uzunluklari ve yaz, kis ayi gün isigi zaman dilimi farki dolayisi ile, bir yerdeki kisiler hep 6-7 saat oruc tutarken baska biryerdekiler hep 14-15 saat oruc tutacakti. Buda insanlar ve ibadet konusunda adaletsizlik yaratacakti.

Yüce Allah öylesine adil ve merhametliki, Tüm insanlarin, dünyanin neresinde yasarsa yasasin, kisa gündede, uzun gündede oruc tutmasini saglamak icin Ramazan ayini hicri ayda kalacak sekilde tarif etti ve bildirdi!

Ama bir insanin dogumu öyle degildir.
Bir insan bahar aylarinda dogmus ise, dogumgünü bahar aylarindadir yani dogumunun üzerinden tam bir yil gecmesi icin 365 gün gecmeli ve yine bahar ayi gelmelidir.
ama şöyle bir şey var. hicri takvim 355 gün, miladi takvim 365 gün. peygamberimizin doğum günü hicri takvime göre belirlendiğine göre bunu miladi takvime çevirdiğimizde her yıl 10 gün geriye gider. yani bizim kullandığımız takvime göre sabit değildir

evet oda bana garip geldi benim gördüğüm programlarda gülen anılmıyor hani insanları toplasalar kutlu doğum haftası diye fetullah gülen ve cemaatinde bahsetseler anlarım altında bişiler ararım....

evet bende rastlamadım kutlandığını ... yakın tarih olması gerçekten de tesadüftür bana göre
dediğim gibi buna cesaret edebilen insan muhakkak aynı tarihede denk getirebilir ...
ki gülenin doğum gününün de 10 kasım olduğu söyleniyor ama nüfusa geç yazdırılmış
hani ben olsam nüfusan ziyade doğduğum tam tarihi baz alırım..

Tamam Ramazan saat farki icin adalet saglansin diye öyle olmus peki Kurban bayrami neden 10 gün atiliyor denmis?

Onuda aciklayayim..

Bakin Allah katinda zaman kavrami yoktur.

Bugünü, dünü, yarini, gecmisi, gelecegi ayni anda görür Allah.

Miracta Peygamber Efendimiz de Allah in izni ile gelecegi görmüsütür.
Nekadarini gördü bilemem Allah bilir ama rivayet edilen Ebu Bekir A.S ile olan konusmasinda bunu görüyoruz.

Allah katinda zaman kavrami olmadigi icin, Kabede, dünya üzerindeki kutsal toprak oldugu icin, Kurban Bayrami yani Hac zamanida tüm yili dolasir, böylece Kutsal mekan olan Kabede hac zamani bin yillar boyu, yilin sadece bir gününde degil, her gününde yasanmis olur.

Hac mevsimi yilin tüm günlerini dolastigi icin ve Allah katinda zaman kavrami olmadigi gecmisi, gelecegi, bugünü yarini Allah u Teala ayni anda görebildigi icin, aslinda hergün kabede hac yapan insanlar olmaktadir.

Yani Kurban bayramininda 10 gün kaymasinin hikmeti, Kutsal mekan Kabeyi, binyillar boyu sadece yilin bir günü hac yapilan yer olmaktan cikarip, hergün hac yapilan yer konumuna getirmektir.

Ayrica sunuda belirteyim ki, düsünmek, sormak, sorgulamak cok güzeldir.
Zira Hz. Ibrahim cok önemli ve özeldir, hatta her namazda Allahümme Salli ve Alllahümme Barik dualarinda Peygamber efendimizle birlikte anilir.
Nedeni ise, Hz Ibrahim in Allah i, düsünerek sorgulayarak bulmasidir.

Ama düsünmek ve sorgulamak, seytanin ve nefsin vesvesesi ve fitnesi dogrultusunda degil, Allah i, dini, varligi, sonu, ahireti vs anlamak icin olmalidir.
Aksi sorgulamanin hepsi seytandandir!

ee tamam yine aynı kapıya çıkıyoruz yani Allah için zaman kavramı yoksa neden 20 nisan peygamberimizin doğumu olarak kutlanıyor ve sabitlenmiş. Mevlid kandilini kutlama amacımız ve anlamı nedir pergamberimizin doğumu ve her sene değişir değil mi yine 10 gün geriye gittiği için böylece her sene farklı zamanlarda da olsa anmış oluruz peygamberimizi bu da Allah katında zaman mefhumunun olmadığı yönünde bir durumdur peki 20 nisanda neden kutlanır ben kutlanmasın demiyorum ki rahatsızlıkta duymuyorum soruyorum o nedir, bu nedir.

Allah bize bir akıl ve bir de fikir vermiş değil mi eğer isteseydi din kurallarından ve onun emrettiklerinden başka hiçbirşeyi sorgulamayalım, düşünmeyelim ister algımızı kapatırdı değil mi ha diyeceksiniz ki Allah size yollar açtı şeytana uymakta hakka uymakta sizin kendi elinizde diyorsanız o zaman şu an yaşadığımız hayatta günahın içine batmışız demektir herşeyi olduğu gibi kabul edeceksek, hayatta hiçbirşey düşünmeden yaşayacaksak öyle gip gidelim o zaman okumayalım, araştırmayalım, yolsuzluk yapandan, kul hakkı yiyenden benim hakkım yendiği için hesap sormayalım herşeyi öbür dünyaya bırakalım insanlığı sömürsünler sömürdükleri kadar o zaman. Mesela siz sorgulamak, düşünmek şeytan işidir diyorsunuz ama burada benim dinimi sorguladınız resmen dine inanmayanlar dediniz günah aldınız farkındaysanız. Bana bu akıl fikir verildiyse, konuşma yetisi verildiyse Allah tarafından ki benim düşüncemdir öbür tarafta şikayet ettiğim zaman bana neden hakkını aramadın, neden fikrini kullanmadın bu zulme ayak uydurdun denilecektir. Ben düşünmek ve sorgulamanın şeytan vesvesi olduğunu bilseydim beynimi aldırır bitkisel hayatta yaşardım daha iyiydi böylece ancak tarif ettiğiniz şekilde yaşanır çünkü. Ha ama pardon dini en iyi siz biliyorsunuz biz kafiriz, inanmayanlarız ve siz bunu diyerek hiçç günaha girmiyorsunuz.

emin Çölaşan bir numaralı din düşmanıdır bu bir
ikincisi bu kadar terbiyesizlik olmaz
sen kim oluyorsun da bizim kutlu doğum haftamıza dil uzatıyorsun be cahil !
istediğimiz tarihte kutlarız sanane ,tarihin belli olması olmaması önemli değilki ,tarih belli olmadığından bir tarih seçilmiş ,onda kutlanıyor.
peygamberimizin doğumu tabiki kutlanacak
hala eski din düşmanı chp zihniyeti öyle mi ,artık yemeyiz bu numaraları emin bey ..
bu ülkede inançlarımıza ,hele hele peygamberimizin doğum haftasına asla dil uzattırmayız
herkes 14 şubat gibi saçma sapan günleri kutluyor da bizim kutlu doğum haftamız mı gözümüze battı
bundan da nemalanıp milleti birbirine düşürme çabasındasınız her zamanki gibi ..
din ile 23 nisanı karşı karşıya getirip kaos yaratacaksınız...
isteyen istediğini kutlar sanane be gafil .isteyen kutlu doğumu kutlasın isteyen 23 nisanı .
mecburmuyuz biz sizin istediğiniz şeyi kutlamayı.
bakın kutlu doğumu kutlamanın saçma olduğunu düşünenler var ,ben bir şey diyormuyum ,hem de peygamberimizin doğum haftası ..
ben de 23 nisanı kutlamak istemiyorum belki sanane ,bana da o saçma geliyor belki..
herşeyden bir pislik çıkarma çabası ancak emin çölaşana yakışır ..
bi diyanet kalmıştı pisliklerini bulaştıracakları ,ona da el atma çabasındalar.
bu ülke İnönü devrine dönecek sanıyorlar ,hala içlerinde o umutlar yeşeriyor galiba ki ,kendilerince başlamışlar onu bunu dert etmeye.
millet eşcinseller günü kutluyor be ne diyorsun sen emin Çölaşan ,yetti artık bu pislikleriniz,bu milleti birbirine düşürme çabanız.
vermiyoruz kardeşim size prim ,vermiyoruz ,gidin kendi çöplüğünüzde ötün durun sabaha kadar.
peygamberimizi de kutlu doğum haftasını da kimseye yedirtmeyiz alimallah

Son düzenleyen: Moderatör:
Konu nereye çekerseniz oraya gidiyor.
Neyse, herkesi inandırmak zorunda değiliz.
Önemli olan birilerinin kulağına su kaçırmak ve silkinmesini sağlamaktı. Şükür ki, bunu da başardığımıza inanıyorum...
Kitabımız Kuran'dır. Böyle durumlar için de Diyanetin koyduğu kurallar değil, Kuran geçerlidir.
Allah kimseyi araştırmaktan, İslam'ın ilk şartı olan oku emrinden uzak etmesin.
Bol araştırmalı günler olsun hepimiz için. :16::16::16:

peki sizin tam olarak rahatsız olduğunuz durum nedir? peygamberin yılda 1 hafta anılıyor olması sizde nasıl komplo teorileri uyandırıyor, bunu sömürü olarak adlandırabiliyorsunuz?

Son düzenleme:
peki sizin tam olarak rahatsız olduğunuz durum nedir? peygamberin yılda 1 hafta anılıyor olması sizde nasıl komplo teorileri uyandırıyor?

Sorunuz cevap almak için değil, tahrik etmek için sorulmuş...
Rahatsız olduğum konu, sizin gibi insanların araştırmadan bir konuya inanmaları...
Neyse...
İyi günler. :3:

Sorunuz cevap almak için değil, tahrik etmek için sorulmuş...
Rahatsız olduğum konu, sizin gibi insanların araştırmadan bir konuya inanmaları...
Neyse...
İyi günler. :3:

ben gayet saygılı, sizi anlamaya yönelik bir soru sormuştum ama anlaşılan soruyu da adamına sormak gerekiyor. bazı arkadaşlarımı üsluplarının sert olduğunu düşünürdüm ama demek ki güzel, sakin bir dilden anlamadığınızı benden çok önce görmüşler..4
cevap veremediniz değil mi?:ssz:
size de iyi günler:3:

ama şöyle bir şey var. hicri takvim 355 gün, miladi takvim 365 gün. peygamberimizin doğum günü hicri takvime göre belirlendiğine göre bunu miladi takvime çevirdiğimizde her yıl 10 gün geriye gider. yani bizim kullandığımız takvime göre sabit değildir

Yolcucum, yoruldum ama kisaca anlatmaya calisayim..
Takvimleri unut.
Hicri miladi, rumi tüm takvimleri unut.
Sadece sunu biliyorsun 1 tam yil yani Dünyanin günes etrafinda tam bir dönüsü ve ayni noktaya tekrar gelisi 365 gün sürüyor.

Sen, bugün dogdun.
1 yasina gelmen icin dünyanin günes etrafinda tam bir dönüsünü yapip ayni noktaya gelmesi lazim degil mi?

Iste Peygamber Efendimizde, arastirmalara göre bundan 1443 yil önce Nisan ayinin 20 sinde dünyaya gelmis. ( Allah en dogrusunu bilir)

Bu nedenle dogumgünü 20 Nisan deniyor.
Arabistanda kullanilan hicri takvime göre ise Rebiülevvel ayinin 12 sinde dogdugu söyleniyor.

Ayrica sunuda belirteyim.
Peygamber efendimiz dogdusunda arabistan da takvim falan kullanilmiyordu.
Önemli olaylara göre " sundan su kadar önce, sundan su kadar sonra" diye zaman belirtiyorlardi.
Hicri takvim, Peygamber Éfendimize Peygamberlik verildikten sonra Medineye hicret edilmesi ile baslamistir.

Bu nedenle PEygamber efendimizin dogum tarihi hicriden miladi takvime degil, miladi takvimden hicri takvime cevriliyor!
Cünkü PEygamber efendimiz dogdugunda Miladi takvim zaten vardi ama hicri takvim yoktu!

Back