ama şöyle bir şey var. hicri takvim 355 gün, miladi takvim 365 gün. peygamberimizin doğum günü hicri takvime göre belirlendiğine göre bunu miladi takvime çevirdiğimizde her yıl 10 gün geriye gider. yani bizim kullandığımız takvime göre sabit değildir
Yolcucum, yoruldum ama kisaca anlatmaya calisayim..
Takvimleri unut.
Hicri miladi, rumi tüm takvimleri unut.
Sadece sunu biliyorsun 1 tam yil yani Dünyanin günes etrafinda tam bir dönüsü ve ayni noktaya tekrar gelisi 365 gün sürüyor.
Sen, bugün dogdun.
1 yasina gelmen icin dünyanin günes etrafinda tam bir dönüsünü yapip ayni noktaya gelmesi lazim degil mi?
Iste Peygamber Efendimizde, arastirmalara göre bundan 1443 yil önce Nisan ayinin 20 sinde dünyaya gelmis. ( Allah en dogrusunu bilir)
Bu nedenle dogumgünü 20 Nisan deniyor.
Arabistanda kullanilan hicri takvime göre ise Rebiülevvel ayinin 12 sinde dogdugu söyleniyor.
Ayrica sunuda belirteyim.
Peygamber efendimiz dogdusunda arabistan da takvim falan kullanilmiyordu.
Önemli olaylara göre " sundan su kadar önce, sundan su kadar sonra" diye zaman belirtiyorlardi.
Hicri takvim, Peygamber Éfendimize Peygamberlik verildikten sonra Medineye hicret edilmesi ile baslamistir.
Bu nedenle PEygamber efendimizin dogum tarihi hicriden miladi takvime degil, miladi takvimden hicri takvime cevriliyor!
Cünkü PEygamber efendimiz dogdugunda Miladi takvim zaten vardi ama hicri takvim yoktu!
evet bende rastlamadım kutlandığını ... yakın tarih olması gerçekten de tesadüftür bana göre
dediğim gibi buna cesaret edebilen insan muhakkak aynı tarihede denk getirebilir ...
ki gülenin doğum gününün de 10 kasım olduğu söyleniyor ama nüfusa geç yazdırılmış
hani ben olsam nüfusan ziyade doğduğum tam tarihi baz alırım..
peki sizin tam olarak rahatsız olduğunuz durum nedir? peygamberin yılda 1 hafta anılıyor olması sizde nasıl komplo teorileri uyandırıyor, bunu sömürü olarak adlandırabiliyorsunuz?
yoruldun dimizor meseleler bunlar neyse sonuç olarak yaşasın kutlu doğum, çatlasın çekemeyenler
Yoruldumda, anlatamamaktan yoruldum.
Birda acik söyleyeyim müslümanlar dinimiz ve Peygamberimizin hayati konusunda cok bilgisizmis, cok üzdü bu beni..
Oysaki bilmeyen nasil inanir, inanmayan nasil iman eder, iman etmeyen nasil kurtulur...
Özellikle Rengina varya Rengina, cok üzdü coook.
Ben gidip özelden döveyim onu bi.
Nerede bu Rengina..
valla kimin doğum gününe geliyor kiminkine gelmiyor siyasimidir değilmidir hiç beni enterese etmiyor açıkçası.benim peygamberim bi şekilde anlıyormu anılıyor inanalar ona sevgisini sunuyor mu sunuyor benim için önemli olan sadece budur...
ay nerde kız :26: ya yanlıs bir şey söyleyecegım diye terim kulaklarıma cıktı buradaYoruldumda, anlatamamaktan yoruldum.
Birda acik söyleyeyim müslümanlar dinimiz ve Peygamberimizin hayati konusunda cok bilgisizmis, cok üzdü bu beni..
Oysaki bilmeyen nasil inanir, inanmayan nasil iman eder, iman etmeyen nasil kurtulur...
Özellikle Rengina varya Rengina, cok üzdü coook.
Ben gidip özelden döveyim onu bi.
Nerede bu Rengina..
rengina yan topikte çok güzel şeyler paylaşıyor.cübbelide
ay nerde kız :26: ya yanlıs bir şey söyleyecegım diye terim kulaklarıma cıktı burada
neyse yanlıssam düzeltin beni:26:
sağol canım:26:
Yazdim ben sana:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?