Kutlu Doğum Haftası sömürüsü

türkçe olimpiyatları başladımı

Başlamadı da bb geçen senelerde duygu seli ve coşkuyla kutladığı olimpiyatlar için olimpiyat molimpiyat bitti bizden stad alamazlar diye açıklaması oldu.
Halbuki geçen yıl türkçe şarkılarla coşup zimbabweli bebeleri kucaklıyodu.

aynen katılıyorum, bu kutlu doğum haftasından rahatsız olmak değil, dinin siyasete alet edilmesinden rahatsız olmak

Tabii ki..
Geçen yılki kutlamalarda oğlum peygamberefendimize yazdığı şiirle okul birincisi olmuştu.
Çocuklara peygamber efendimizi hatırlatmak,onu anmalarını sağlamak çok güzel,ama işte bu yıl sönük geçmesi bile dinin siyasete alet edildiğinin kanıtıdır.

ben açmıştım başlığını, artık bizim dünyamızda türkçe olimpiyatları diye bişey yok demişti

kutlu doğum haftasınında kaderi aynı olcak, amaç Peygamberimizi anmak değil değildi çünkü

işte bu yüzden dinin siyasete karışması sakıncalı, insanları manipüle ediyorlar ve kendileri samimiyetsiz oldukları gibi takipçilerini de o samimiyetsizliğin içine itiyorlar

Aynı olacak tabi akıbeti...
Olan duyguları sömürülen insanlara oluyor.Ama okadar robotlaştık ki günddemdeyse coşkuyla kutla,değilse geçiştir.Bizi bile motomotlaştırdı.
Bak bugün konu açılmasaydı milletin haberi bile olmayacaktı belki mahalle aralarında pankart gören 3-5imiz dışında...
Geçen sene ama gülsuları,lokumlar,davetiyeler,ilahiler... Şimdi tık yok.Yazık.Amacı araç diye kullanıyorlar.
1989'dan beri deniliyor ama kutlamaların okullara girme süreci ortalama son 5 yıldır bu Kutlu Dogum Haftasının.

Aynışekilde geçen sene okullarda afişler asıldı,duyurular yapıldı herkes O'nu okuyor yarışması ile ilgili.Resmen rekor katılım olmuştu bizim okulda.Böyl bir tanıtım yok.Bu sene 3-5 i geçmedi.Hizmetten öğretmenimiz var o birkaç kişiyi teşvikledi okadar.Geçen sene Peygamber Efndimizin hayatıydı da bu sene farklı birşey mi ??
İşte bunlar hep siyaset.

yahu kutlu doğum kutlu doğum gibi kutlansa diyeceğim yok.
geçenlerde mecburiyetten, görevli olduğum için gittim ildeki kutlamaya.
ildeki siyasileri dinleyip durduk. ki bu görünüşte siyasi bir etkinlik değildi. il müftülüğünün hazırladığı program.
hiç manevi haz alamadım, belki sorun bendedir bilemiyorum ama.
tarih olarak da Efendimiz mevlid kandilinde doğdu diye biliyorum, kadir gecesi değil, kadir gecesi kitabımızın ilk ayeti indi diye hatırlıyorum. tabi ki gogıla sormakta yarar var. nisan olayı bir takvime göre nisana denk gelmesinden kutlanıyor. aslında tarafsızca nette araştırılırsa bu görülür.
23 Nisan'ı da unutmak istemeyen unutmaz.
Baştaki yazıyı ve yorumları tam okumadım ama okuduklarımla ilgili yazmak istediklerim bunlardır

gerçekten çok güzel bi yazı olmuş bende bu günlerde düşünüyordum neden kutlu doğum haftası hep sabit değişmiyo diye.bu yazıyı okuyunca mantıklı geldi gerçekten.
hatta sırf bu 10günlük süre yüzünden türkiye ramazan ayında yanlış bi süre de ramazanı başlayıp bitiriyo gibi bi olay vardı yanlış hatılamıyorsam.takvimler tutmadığı için diyanet bi şey belirliyo ve biz de ona uyuyoruz.
tabiki ne kadar doğru ne kadar yanlış tartışılır bi durum.

Son düzenleme:
Bunun tesadüf olmadığı kanaatindeyim.

Zira Fettullah Gülen in doğum günüde 27 Nisandır.
Oda kutlu doğum haftasında doğmuş

Tabii ki tesadüf değil parkon.
Yalnız tuhaf olan, örnek ve teşbihlerle konuya değinirken, bazılarımızın ısrarla 'peygamberin anılmasından rahatsız oluşumuzu sorgulaması'na takıldı kafam...
Hiçbirimiz peygamberin anılmasından şikayetçi olamaz, keşke onun 100 de biri kadar olabilsek!
Tek yapabildiğimiz ise yanlışları düzeltmek.
20 sene önce biri bir kural koyuyor 20 Nisan'da kutlanacak diyor, sonra zamanla yayıla yayıla 20 Nisan Hzç Muhammed'in doğumu ilan ediliyor.
Eh, o doğumu biz zaten 12 Ocak'ta kutlamıştık. Mevlid Kandili olarak. Bu ne ola ki?
Ayrıca Diyanet kafasına göre 20 Nisan'a bu günü sabitlerken nasıl olur da inançlı olduğunu iddia eden insanlar bunu araştırıp kardeşim durun, o gün 20 Nisan olsa bile 10 gün kaymaz demez?
Hadi biz Miladi Takvim'i kullanan insanlar olarak, Ramazan'ı, Kurban Bayramı'nı 10 gün geri atarak kutlarken, o bayramlar bile atmıyor iken, b durum saçmalıktan öte nedir ki?
Madem bunu savunan arkadaşlar, o günlerin de sabitlenmesi için dilekçe verin Diyanet'e. Onlar da sabitlensin.
Bizim değişmemizle gerçek doğum tarihi de diğer dini vecibeler de değişmez.

Bu durum insanlari neden rahatsiz ediyor.
Hadi Emin Cölasan i neden rahatsiz ettigini anliyorumda, buradaki kisileri neden rahatsiz ediyor?

23 Nisana yakin diyemi?

O zaman bu müslümanlarin dini günlerini toplayalim bir aya hatta Agustos ayi cok münasip herkes tatilde olur, birileri görmez duymaz, rahatsiz olmaz ama 30 agustostan en az 1 hafta önce hepsi bitmis olsun mümkünse.

Peygamberimizin dogum tarihi yeni degil bundan uzuuun yillar önce Imam Gazali, Imam Rabani gibi önemli alimler tarafindan uzun yillar arastirma ve incelemeler sonrasinda, Efendimizin 12. Rebiülevvel Pazartesi günü dünyaya geldigi bununda miladi takvime göre 20 Nisan 571 yilana tekabül ettigi saptanmistir.

Simdi bizim kullandigimiz takvime göre 20 Nisan da dogmus olan birinin, 20 Nisan da, güzel programlarla hatirlanmasinda ne sakinca görülüyor onu anlayamiyorum?

Hea Peygamberimizi anlamak onu sadece dogdugu zamanda hatirlamak midir?
Hayir!
Keska hergün anilsa, onun hayati, yasam sekli, kisiligi, ahlagi okuyup, okutulup beyinlere kazilsa ben daha mutlu olurum.

Inanmayan kisilere sözüm yok.
Ama inanan kisiler beni o kadar üzdü ki bugün.
Üzüldüm, icim acidi.
Müslümanlarin kendi dini hakkinda ne kadar bilgisiz oldugunu gördüm.
Icim aci ile doldu.
Oysaki ölüm bir gercek ve bir nefes kadar yakin!
Keske Rabbim " dile ey kulum, istedigini verecegim '" dese..
Yalvarirdim, cirpinirdim "müslümanlar ve kalbinde azcik bile vicdan olanlar islamiyeti hakki ile anlasin Allah im" diye.

O peygamber ki bizi bizden bile cok seviyor, bizim icin bundan binlerce yil önce aci icinde kivraniyor, yemeden icmeden kesiliyor "ümmetii ümmetiii, ümmetiii " diye kendini helak edecekken vahiy geliyor " Ey Muhammed, onlar inanmiyor diye neredeyse kendini helak edeceksin, eger Allah dileseydi muhakkak herkes iman ederdi, sen sadece bir uyaricisin" diye..
Evet aci cekiyordu, cünkü miraca ciktiginda görmüstü, Ahireti, insanlarin halini, sonunu..

Bize olan sevgisinden ve kurtulmamiz icin daha fazla ne yapabilir diye düsünmekten, kendini helak eden bir insanin bugün hatirlanip, selam gönderildigi gün, 23 Nisan a yakin diye insanlar rahatsiZ.

Ne aci ne kadarda aci!

Son düzenleme:
arkadaşlar basit bir matematik hesabı yapmanız yeterli kurban ve ramazanı miladi takvime göre kutlayamayız çünkü belirli bir başlangıç yılı yok ama peygamberimizin doğumunu çevirebiliriz belirli bir başlangıç yılı olduğu için bakın büyük büyük babalarınızın doğum tarihleri de çevrilebilir nüfus kayıtlarında miladi takvime göre hala oraya takılmanız çok ilginç ayrıca bu yılda coşkuyla kutlanıyor algıda seçicilik olsa gerek bazıları fark edemedi önceki gün ankarada yapılan program trt kanallarının bir çoğunda canlı yayınlandı cumhurbaşkanı bakanlar kılıçdaroğlu katıldı hatta haberlerde de yayınlandı dün istanbuldaki kutlamalarda başbakan vardı yine haberlerde yer aldı ayrıca il ve ilçe müftülüklerince de programlar devam ediyor bu yıl diyanet peygamber efendimiz için cemaatten başka bir kitap dağıttı ve yarışma yapıldı ayrıca bazı illerde 40 hadis yarışması düzenlendi yani bence gördüğünüz ya da göremediğiniz bazı programlardan yola çıkarak cemaat- hükümet çatışmasına bağlamayın bunu da

Fethullah gülenin doğum gününün 1 hafta öncesi

Parkunum da yazmış zaten..

bu yazıda hazımsızlık olduğuna inanıyor olsam da peygamberimizin doğum gününün kutlu doğum haftasına denk gelmediği aşikar. peygamberimizin doğum günü mevlid kandili olarak kabul edilir ve her sene 10 gün geriye gider. kutlu doğum haftasının geçmişi çok uzun yıllara dayanmıyor zaten. ama gerçekten de bu ülkede noel bile kutlanırken peygamberi anmak için organize edilmiş bu günlerin göze batması çok manidar..

Zaten yeni bir tarih degil ki bu..
100 lerce yil önce arastirilip, sorusturulup, incelenip ortaya konmus bir tarih.
Kim tarafindan?
Imam Gazali, Imam Rabbani gibi alimler tarafindan.
12. Rebiülevvel pazartasi yani miladi olarak 20 Nisan 571 Efendimizin dogum tarihidir denilmis..
Yani bugün öne sürülen bütün bahaneler laf!
O zaman 23 nisanda yoktu, ne biliyim Nisanda dogrudu söylenen kisilerde.
Insanlarin adina cok üzüldüm gercekten.
Allah acisin ne diyebilirimki..

Ben Emin Cölasan i anliyorum zaten, hazimsizli ´nedir biliyorum zaten yolcu.
Inanmayanlarida anliyorum.
Anlamadigim, inandigini söyleyen kisilerin tutumu.

Madem inaniyorsun birak, hergün hatirlasin Peygamber efendimiz.
Sen inaniyorsan Peygamber efendimizin kisiligini, ahlagini, hayatini, insanligini ve önemini biliyor olmalisin.
Neden, onun mevlid kandilinde, kutlu dogum haftasinda ne vesile ile olursa olsun anilmasi seni rahazsiz ediyor.
Burada bir tezatlik, bir gariplik var..

Not: Sen derken sana hitap etmiyorum yolcu, inanan ama karsi olanlara söylüyorum..

Son düzenleme:
Fethullah gülenin doğum gününün 1 hafta öncesi

Aynen
Bir de komik olan 'Emin Çölaşan'ın hazımsızlığını laf eden insan grubunun bunu ciddi ciddi buraya yazması.
Adam neyi hazmedemeyecek? Kendisinin doğumgününün 1 sefer kutlanmasını mı?
Ne saçma bir cümle bu?
İnsanları bilgilendirmek için yazılmış bir yazıya bu kadar 'avamca' bir tespit yapmak...
Aman Yarabbi...

Ne demiş Mevlana, 'Cahillerle tartışmaya girmeyin, zira ben hiç yenemedim.'

Dünden beri yapılan tespitleri iyi ki okumadın hayyalim..Kafanı vururdun oradan oraya.

Bu arada benim doğum günüm de 1 defa kutlanıyor, hazmedemiyorum

Evet,diyanet o konuda çok vebal alıyor.Hicri takvimde ay başı hilalin görünmesiyle başlar ve Arap yetkililer fellik fellik hilal kovalarlar,aman ne zaman çıkacak,sahura ne zaman kalkılacak diye.Diyanet de bunu bildiği halde kaç kez geç başlattı Ramazan ayını ya da bayram gününde 30 gün sürüyor deyip haram oruç tutturdular insana.Hiçbir şekilde samimiyetine ve şeffaflığına inanmıyorum.

bu mevlid kandili ve kutlu doğum haftası olayı küçüklüğümden beri hep aklımı kurcalardı. bir insanın bir doğum günü olur, neden 2 ayrı gün var diye. benim için bağlayıcı olan mevlid kandili olsa da, resmi dayanağı olan bir kutlama olması insanların gözüne çok gelmemeli.. kutlamayan kutlamasın, inanmayan inanmasın ama zaten kimseyi zorla alıp illa kutlayacaksın denmiyor ki.. gereksiz yere kendilerini kasıyorlar..

Doğru söze ne denir ki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…