Hz. Muhammed'in doğumunu Mevlid Kandili ile kutladık. 12 Ocak 2014'te.
Seneye de 2015'te 2 Ocak 2015'te kutlayacağız.
Hicri Takvim'e göre doğmuş bir peygamberin doğumgününü sabitlemek tuhaf değil mi?
Ve neden 20 Nisan? Kim verdi bu tarihi?
Nur Cemaati'nin katkılarıyla o güne sabitlenmiş.
Ve bu tarihte doğumu kutlayan tek ülke biziz.
Ne tesadüf...
hicri 571 yılı ,rabiul evvel ayının 12 si
miladi takvime göre 20 nisana tekabül ettiği için 20 nisanda kutlanır
arkadaşlar bundan neden rahatsızlık duyuyorsunuz anlamadım ne akpliyim ne de cemaatçi ama peygamberimizin tüm insanlığa gönderilmiş yaşantısıyla örnek olmuş bir insan olduğunu biliyorum ne olur yani çocuklarımıza halkımıza 1 hafta da peygamber efendimizi tanıtsak onun yaşantısını anlatsak hepimiz bundan dersler alsak kimilerimiz çok şanslı bunu öğrenerek büyüdü kitaplar okuyup kendini geliştirebiliyor ama böyle bir şansı olmayanlar için kutlanan bu haftada 1 hadis öğrenip hayatında uygulasa kardır bence hem kendisi için hem de toplumumuz için
Peygamber efendimiz için 1 hafta kutlama yapılması tabii ki çok güzel.
Sadece tarihte takıldım ben.
Söylediğiniz tarih hicri takvime göre ve her yıl 10 gün kayıyor.
Normal olanı mevlüt kandili haftasını kutlu doğum haftası ilan edip her yıl hangi tarihe denk geliyorsa o tarihte peygamber efendimizi anmak değil midir?
Bunun tesadüf olmadığı kanaatindeyim.
Zira Fettullah Gülen in doğum günüde 27 Nisandır.
Oda kutlu doğum haftasında doğmuş
dediğiniz doğru zaten mevlid kandilinde yapılıyor bu ama azcık hesap kitap bilen birisi hicri takvime göre olan bir tarihi miladi takvime çevirebilir hatta bunun için bildiğim kadarıyla bilgisayar programları da var ve yukarıda bir arkadaşın belirttiği gibi biz miladi takvim kullanıyoruz ve buna göre de kutlama programları düzenleniyor o yüzden altında başka bir şey aramanın anlamı yok kimseye bir zarar gelmez yani bu tarihte kutlamaktan
kutlamalarda fetullah gülenmi anılıyor ?benim gördüğüm programlar baştan sona peygamberimizle alakalı.
ayrıca ben olaya akp yada cemaat olarak bakmıyorum...
Peygamber efendimizin doğumgününü biz yıllardır mevlid kandilinde ve her yıl faklı tarihlerde kutlarken,son yıllarda cemaatin önderliiğinde bu tarih kutlu doğum haftası yapılmış.Aynı haftada Gülen in de doğum günü olması bence garip bir tesadüf.
Dediğim gibi kutlu doğum haftası yapılsın,ama bildiğimiz mevlüd kandili haftasında yapılması daha mantıklı geliyor bana.
Bunun tesadüf olmadığı kanaatindeyim.
Zira Fettullah Gülen in doğum günüde 27 Nisandır.
Oda kutlu doğum haftasında doğmuş
Peygamber efendimizin doğumgününü biz yıllardır mevlid kandilinde ve her yıl faklı tarihlerde kutlarken,son yıllarda cemaatin önderliiğinde bu tarih kutlu doğum haftası yapılmış.Aynı haftada Gülen in de doğum günü olması bence garip bir tesadüf.
Dediğim gibi kutlu doğum haftası yapılsın,ama bildiğimiz mevlüd kandili haftasında yapılması daha mantıklı geliyor bana.
Yalniz bu sene baya bi sönük geciyor sanirim.Sordum kutlanmayacakmis bu sene.Bundan onceki 6 sene kutlamistik.Okula normalde kutlama programi yazisi bin kere gelirdi.1 nisanda gelmis sadece bir yazi onun disinda gelen giden olmamis.Zamanlama manidar mi simdi ?
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
evet canım bizim okulda ve şehirde de pek çoşkuyla kutlanırken bu sene hiçbir hareket yok neden acaba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?