Eşime sordum kemikle etin arsında üre olabilir (süngerimsi oluyormuş) dedi kendi kendine geçermiş bir şey olmaz dedi...kızlar banada yardım edermisiniz: (
benim 2 aydır kuşum var.daha önce var mıydı bilmiyorum ama bugün farkettim.gagalarının kenarında(alt üst gaganın birleştiği yerin yanı) sivri bişey çıkmış,oynuyor.elimizle dokunuyoruz acımıyor,hatta eşim cımbızla çekti birazı koptu.eşimde bende çok üzgünüz kuşumuz hasta mı: (
ötmesinde,hareketliliğinde bir sorun yok burada,sadece bu var.ha bide,eskiden gagasını gaga taşı ile sık sık örpülerdi ama şimdi törpilemiyor haliyle gagası biraz uzadı: (
sizce ne yapmalıyız: (
bulunduğumuz ilde hayvancılık geliştiği için veteriner hekim pek yok,olanıda büyük baş hayvanlara yönelik: (
bide araştırdığıma göre kuşumuzu bize satan adam bizi kandırdı,suriye kuşuymuş bizimki,ingiliz ve hollanda kuşlarına göre daha narin ve hastalığa meyilli olurmuş,bilginiz var mı acaba: (
eşimle ona çok bağlandık ölürse çok üzülürüz : (
Merhaba arkadaslar,
üc hafta önce iki muhabbet kusu aldim, suan 3 aylik oldular. Erkek pasa, disi seker :)
Ilk zamanlarda sadece yemle besleniyorlarmis. Ne zaman degisik seyler yemeye baslayabilirer? Birde kafes temizligi ile ilgili sorum var. Iki günde bir kafesin altindaki kagitlarini degistiriyorum. Bir yerde okudum, kafesi ille ilacla yikamak isterseniz palmolive sensitiv ile yikayabilirsiniz ama iyice durulamak sartiyla denmis. Bu kafesi bir güzel yikayip temizlemek istiyorum, sadece sicak su sanki temizlemez hissi verdi bana. Sizler hangi araliklarla nasil temizliyorsunuz?
Birde su kaplarini nasil ve ne araliklarla yikiyorsunuz? Seker hafif ishal gibi birsey oldu, galiba su kabini iyi yikamadigim icin oldu. Ama pasa da birsey yok. Tecrübeli arkadaslar cevap yazarlarsa cok sevinirim, tesekkür ederim:)
Cok tatlilar ya iyiki geldiler:)
kızlar banada yardım edermisiniz: (
benim 2 aydır kuşum var.daha önce var mıydı bilmiyorum ama bugün farkettim.gagalarının kenarında(alt üst gaganın birleştiği yerin yanı) sivri bişey çıkmış,oynuyor.elimizle dokunuyoruz acımıyor,hatta eşim cımbızla çekti birazı koptu.eşimde bende çok üzgünüz kuşumuz hasta mı: (
ötmesinde,hareketliliğinde bir sorun yok burada,sadece bu var.ha bide,eskiden gagasını gaga taşı ile sık sık örpülerdi ama şimdi törpilemiyor haliyle gagası biraz uzadı: (
sizce ne yapmalıyız: (
bulunduğumuz ilde hayvancılık geliştiği için veteriner hekim pek yok,olanıda büyük baş hayvanlara yönelik: (
bide araştırdığıma göre kuşumuzu bize satan adam bizi kandırdı,suriye kuşuymuş bizimki,ingiliz ve hollanda kuşlarına göre daha narin ve hastalığa meyilli olurmuş,bilginiz var mı acaba: (
eşimle ona çok bağlandık ölürse çok üzülürüz : (
London2012,
cevap icin tesekkür ederim, tecrübelerden faydalanmak iyi oluyor.
Ikinci mesajinda kus kendini sisirirse korkun demissin. Sekerde ishal durumu var ve iki gündür kendini arada bir sisiriyor. Hastalik belirtisi mi bu, veterinere mi götürsem acaba? Ne yapsam?
merhaba limonluzeytin,
gazete dikkatini cekmesin diye yazisiz kagit seriyorum, istersen sen de sade kagitla dene.
Gecen gün kafesten cikardim, aksam oldu bir türlü kafese girmediler, Seker girdi ama Pasa girmedi. Bu sebeple epeyce samimi olduk Pasayla:) cok acikti elimle yem verdim yemek zorunda kaldi, böylece arkadasligimiz basladi:) Seker hala kaciyor.
Kuşunuza mürekkep balığı kemiği alın ve gaga taşı ama alçı olanlardan almayın,hani bizler topuk taşı kullanıyoruz onun gibi olanlar var onlardan alın.
Vitamini eksik etmeyin avi-vit kullanın ,mesela iki gün vitaminli su verin 4-5 gün normal su koyun çeşme su olmasın içme suyu...
Kireç yemesi ve gazete,kağıt yemesi vitamin eksikliğinden oluyor benim kuşlarım da yapıyordu ama şimdi yapmıyorlar...
Isırma olayı da eğer dişiyse çok zor vazgeçirmek benim iki dişim var ikisi de kanatana kadar bırakmıyor ama erke var iki tane ısırmıyorlar...
aa ben öyle topuk taşı gibi tırtıklı gaga taşından hiç görmedim bilmiyordum..bizim kafeste beyaz gaga taşı varda düz yani sanırım alçı o..hatta kırdı onu dün..uzun bişeydi kırılınca üçe ayrıldı küçük asılı şimdi.bende onu vitaminli sanıyordum kemik falan.kireç gibide ufalandı kırılınca zaten..petshoptaki insanlarda hiç göstermedi yani gaga taşı çeşidi..yoksa alırdım.vitamin var ben haftada 1 defa veriyordum çoğaltayım madem..çok sağol..yalnız bana erkek denildi kuş ama bir türlü bize gelmiyor biraz yabani ve ürkek..normalde ısırmaz ama ona elini yaklaştıran olsun anında harekete geçer ve çok kötü ısırır..konuşsun alışsın die erkek almıştım böyle oldu.konuşuyor aslında bayağı ama anlaşılmıyor ne dediği hemde hiç..yoksa kuş gibi az ötüyor sürekli bişeyler der hep..hergün belirli saatlerde salıyorum ama kafesten çıkmaya korkuyor çıkamıyor kendisi,çıkartıncada giremez korkudan kendi..dışarı saldıkmı koltukta oynar zaten ama dediğim gibi üstümüze gelmezşimdi baktımda vitamin;avisol A-D3-E-C yazıyor..birde parazit ilacı;avispray mış.bilmemki iyi gelir ona inşallah..birde iki gün üst üstemi vitamin vereyim?yoksa aradan 1 veya 2 gün geçsinmi?yalnız diyelim ara vermeden vitamin vercem iki gün ama suyu değiştircem değilmi yani aynı vitaminli suyu diğer gün içmeyecek? çok teşekkür ederim birde..
merhaba bayanlar
benim dişi muhabbet kuşum var bakımını elimden geldiği kadarıyla yapıyorum ama kaşınma sorunu var
şuan kafesinden çıkarıp üstüne bıraktım(genelde kafesin üstünde oluyor)
kafesin kenarlarına başını sürtüyor ve uyur gibi yapıyor
sanki rahatlıyormuş gibi,sürekli kaşınıyor,sprey sıkıyorum 2 günde bir acaba yanlış mı yapıyorum nasıl olacak
yardımcı olur musunuz?
hayırr gagası böyle değil.çok şükür ki böyle değil
gagasında hiç problem yok sadee kaşınıyor kafesi kenarlarına sürtünüyor
kullandığım spreyler;my pet ve exobit'miş
kaşıntılara etkili solüsyon yazıyor dışında