yardımcı olmazmısınız oldunuz tabi.cok saoluna.s
-evet bizimki de konuşmuyo fakat taklit yapıyo.
-öyle pek bunalıma girdiğini söyleyemiycem:) acaip güçlü karakterli bi kuş. birtek evden bikaç gün uzaklaştığımızda biraz arkasını dönüyo geldigimizde, o kadar o da hemen geçiyor.tüyleri falan acaip saglıklı ve parlak.
-biz onu kafesteyken veya dışerıdayken ele alıyoruz yani tutuyoruz, o zaman hiç ısırmaz,aslında hiç ısırmadı şimdiye kadar.ama hani o muhabbet kuşları gibi ele omuza gelmiyo cadı.
-genelde akşamları salmaya çalışıyoruz, gündüz değil. ama kafesini çok seviyo biraz takılıp giriyo içeri.:) cerceve, duvar boyaları, kartonpiyerleri, tülleri falan kemirmekte üstüne yok:)
- ve en kötüsü bagırıyo susamıyo bu kuş :) aslında biz ilk aldıgımız zamanlarda cok ilgilendik egitim falan verdik, muhabbet kuşum oldugu için daha önceden az cok biliyorum. ama ancak bu kadar oldu.
-aslında bende yanına bi kuş almayı düşünüyodum, bu sefer daha çok bagırırlar diye aklıma gelmişti.
bişey daha sorsam abartmış olurmuyum :) siz bu parazıtlerle nasıl başediyosunuz? spray, kafes temızlıgı, kafesını ılaclama, kuşu yıkama, hepsini denedim kurtulamadım.