Tatlı Tarifi Kuş Yuvası Kadayıf Tatlısı - Torku Tereyağ Sponsorluğunda

Oriana

Kızlarım 🧡🧡🧡🤲🏻 26.01.2022👭08.06.2024🧍‍♀️
Pro Üye
Anneler Kulübü
14 Haziran 2019
13.277
47.006
Hepinize merhaba güzel kadınlar klubü bayanları buguün yine cok guzel bir tarif paylaşacağım sizlerleHemen konuya giriş yapıyorum

Kuş Yuvası Kadayıf Tatlısı

Malzemeler
•500 gr tel kadayıf
•200 gr tereyağı
•1 su bardağı antep fıstığı ve fıstık
•Süslemek için yine toz antep fıstığı ve fındık

Şerbeti için malzemeler
•4 su bardağı toz şeker
•3 su bardağı su
•Yarım limon suyu

Yapılış

İlk olarak şekeri suyu ve limon suyunu birlikte yaklaşık 15 dk kaynatıp ateşten alıyoruz.
Soğumaya bırakıyoruz.

Kadayıfları resimdeki gibi uzun uzun koyup parmagımız ile yuvarlıyoruz. Ortasını çukurlaştırıp tepsimize diziyoruz. Bu arada tepsimizi tereyağı ile yağlıyoruz biraz.

Aralıksız olarak dizdiğimiz kadayıfların üzerine eritilmiş 200 gr tereyagını gezdırıyoruz.
200 derecelik ısıtılmış fırında 20-25 dk kadayıflar altın sarısı rengi olup katılaşana kadar pişiriyoruz.

Fırından çıkardığımız kadayıfları tamamen soguyan şerbet ile birleştiriyoruz. Üzerini süsleyip servis edebiliriz.

Afiyet olsun

Son düzenleyen: Moderatör:
Ellerine emeğine sağlık canım çok güzel olmuş
Yarışmada bol şans diliyorum

Ellerine sağlık canım. Çok güzel görünüyor Yarışmada başarılar diliyorum

Ellerine sağlık kuzucuğum Sunum, renkler ,bakırlar,her biri ayrı güzel Bol şanslar

Amaaaa senin o pamuk ellerini yerimmm yaaa
Nasıl güzel ettin öyle pekte güzel olmuşturr vallahaa sunum harikaaaaaa
Ellerine sağlıkk orriiiiiiii
Bol şansss

Oyy benim merviskom yuvalar mı yapmış oy içlerine fındıklar mı koymuş bebelerinede yapacakmış oy benim papatyam harika gözüküyor canım kuzum, sen yapınca kötü görünebilir mi hiç çok lezzetli, çok güzel görünüyor merviskom ellerine sağlık, kizcelerimin şansı olsun, bol şans

Ellerinize sağlık Harika olmuş Bol şans diliyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…