Kuruntu mu?

baklavacheesecake

Hâlinden memnun ❤️
Kayıtlı Üye
7 Haziran 2017
2.817
3.139
Herkese iyi haftasonları.
Bugüne kadar actigim konularda asla yardımınızı esirgemediniz. Çok teşekkür ederim.
Özel bir yurtta kalıyorum, 1+1 ev gibi bir odamız var. Iki kişiyiz. Oda arkadaşım biraz fazla pimpirikli birisi. Uyku arasında konuştum diye odaya biri girdi sanıp salona kaçan birisi.
Normalde ikimizin yatağı bir odadaydı fakat ayni odada uyumayı beceremedik iste arkadaşım eşyalarını oturma odasına taşıdı.
Oda arkadaşımın annesi dün geldi Turkiye'den. Haftaya kadar bizim odamızda kalacak kızıyla salonda uyuyacaklar (yurdun izni var birinci dereceden akraba gelirse odada kalabiliyor tabii sınırını bilmiyorum). Bazı çekincelerim var.
Annesini ilk defa goruyorum ama biraz baskın birisi. Mesela arkadaşımın babası annesinin buraya gelmesini istememiş hayır, fatma (gercek adi degil) oraya alışsın yalnız yaşamaya alissin diye ama anne kabul etmemiş. Kiz babasıyla gelmisti babasi biz rahatsiz olmayalim diye odaya bile gelmezdi. Ben annemle gelmiştim buraya annem iki gun kalıp gitti, o akşam da babası gelmedi, hayır kızlar beraber olmaya alışsınlar diye.
Bende de bana doğru gelmeyen şeylere ses çıkaramama gibi kotu bir huy var ne yazık ki. Örneğin bu sabah arkadaşım derse gitti sabah 8 de, annesi beni 8 buçukta kaldırdı kahvaltı hazırladım diye. Mesela ben o saatte kalkmak zorunda değilim belki ben dün gece çok geç geldim doğum günümdü belki cok affedersiniz içip geldim sızdım olamaz mi? (Hicbir şey yapamadım tabi kimse hatırlamadı doğum günümü o ayrı) Söylemek istedim ama şimdi ben onun evladı olmadığım için tabi hos karşılanmayacak. Kendi kızı olsa hicbir şey olmazdı.
Ayrıca dun akşam babam oda arkadaşımı sordu ben de annesinin falan geldiğini söyledim. Bir şey demedi. Bugün yurtta yalnızken beni aradı babam, biraz konuştuk ve açıkçası bu durumun hic hoşuna gitmediğini dile getirdi. Fatmanın aynı zamanda küçüklük arkadaşı Meltem de (Bu da gerçek isim degil) bizimle ayni binada kalıyor, babama bunu da söylemiştim. (Aynı zamanda meltem in annesi de burada su an daha yeni geldiler). Açıkçası fatmanın annesinin gelişini çok hayra alamet bulmadı. Bunun sebebi olarak da Fatmanın meltem ile ayni odada kalmak isteyebileceğini beni de dolayısıyla meltemin odasına yollamak isteyebileceklerini gosterdi. Yani annenin geliş amacının sadece bu işi kolaylaştırmak olduğunu söyledi sonuçta seni orada başıboş yalnız görecekler dedi. Hepsini gectim bir hafta ne demek dedi. E madem oyle biz de gelelim o zaman otel parası vs de vermeyiz mis gibi dedi. Sen de oda arkadaşına söyle o zaman biz de yılbaşında geliyoruz dedi. Ayrica kizin anne babasiyla ayrilik suresinin daha cok kisa oldugunu (bir ay oldu geleli) ve boyle giderse her ay bir hafta gelişin beni de engelleyeceginden, rahat olamayacagimdan özerklik diye bir şey kalmayacağından dem vurdu. Eğer seni odadan çıkartmak isterlerse bizi ara bize at topu dediler. Dikkat etmem konusunda beni uyardılar, yukarıda yazdığım huyum yüzünden izin verebileceğimi ama asla vermemem gerektiğini anlattılar. Tamam bu bayağı distopik bir senaryo ama olur mu olabilir.
Odada rahat olamıyorum çünkü yaptığım her yanlış hareket göze batacak gibi geliyor. Mesela her akşam küçüklük arkadaşına gidiliyor tamam gidin tabi de belki benim isim var bildiğiniz gibi askerim var her dakika konuşamıyoruz veya ödevim olabiliyor (bolumum çok hafif gelse de şimdilik yine odev veriyorlar) sürekli onlarla takılmak zorunda değilim. Ama gelmesem de yanlış anlaşılmaktan korkuyorum.
Bu haftayı nasıl daha sakin geçirebilirim?
Lütfen bana kızmayın sadece ilk defa böyle bir şey başıma geldi

Onlarla gitmek zorunda değilsin durumun seninle ne alakası varsa anlamadım ki . Ayrıcada seni diğer odaya göndermek isterlerse Yok dersin olur biter çok zor birşey değil hayır gitmek istemiyorum demek öyle değil mi

Siz onların her gittiği yere gitmek zorunda değilsiniz saat 8.30 da kahvaltı ediyorlarsa yapmak zorunda değilsiniz açık açık söyleyin ben bu saatte kahvaltı etmiyorum sizinle her yere gelemem dersim var yada başka işlerim var çamaşır yıkama ütüleme gibi yoksada var deyin.Annesinin kalmasına gelince ben babanın abarttığını düşünüyorum sonuçta seninde annen 2 gün kalmış onun anneside kalabilir hem yurtdışına gidiyor 2 gün gidip-gelme için az olur 1 hafta makul bencede.Hem sorun olsa yurt yönetimi izin vermezdi.

Yurtdışı deyince aklınıza çok uzak yerler gelmesin yavru vatandayız
Babam zaten kalmasına bir şey demedi hem bu kadar çabuk hem de uzun sure gelmesine şaşırdı ve kıllanmış açıkçası. Tamam onu da anlıyorum sonuçta ben onlardan ilk defa bu kadar uzaktayım savunmasız kaldım ama bilmiyorum

Eger odanızı değiştirmek isterlerse odayı begenmeyen gitsin dersiniz siz odadan çıkmayınca sizi kolunuzdan tutup atacak halleri yok ki,ayrca kıbrısta olsa kaldığı süre normal geldi bana kadının 1 hafta sonuçta.

Odanın kapısı varsa gece yatarken kilitle. Boylece sabah uyandıramazlar.aksam da biryere gitmek istemediğini açık açık söyle.isim var de.ayrica başkasıyla kalmak isteyen onun odasına gider.seni kimse gonderemez.

Tam 8 yıl (lise+üniversite) yurtlarda kaldım 14 yaşımdan beri oda arkadaşlarımla saç başa kavga bile etmişimdir.oyle sessiz olursan saçkıran olursun.

Kilitlemek isterdim ama çok minik bir sorun var tuvalet yatak odasının içinde

Nasıl alıştırısanız öyle gider.
Tamamen yapı meselesi siz sakin tek takılmak istiyorsunuz geç kalkmak istiyorsunuz çöncelikle bunu belirtin çok da sessiz kalmayın ortak kullanılan bir alan var sonuçta.
Akşam kahve yapım bu konuyu konusun arkadaşınızla.

ben de 4 yıl yurtta kaldım ki lisede kalmıştım neler olmuyor ki. kendi arkadaşını getirmek istedi benim oda arkadaşım da aklınca beni diğer kızın yanına gönderecek. "Sen al arkadaşını git ben bu oda için para verdim bak manzarası var buranın" dedim. arkamdan paragöz diye laf çıkardı çok da umrumdaydı :)

size bir şey derse "ben anlaşmayı bu oda için yaptım odamı değiştiremem" dersiniz.

ayrıca niye samimi oldunuz ki? keşke annesiyle kahvaltı yapacak dereceye gelmeseydiniz uykunuzdan da olmazdınız. Kendisi yesin kalksın siz de uyanınca yersiniz. Bir daha olursa "x teyze ben kahvaltımı geç yapıcam sizin beni uyandırmanıza gerek yok" diyin anlar.

Sürekli gelip 1 hafta kalması beni de rahatsız ederdi. bu konuyu da onlara belli etmeden yurt yönetimi ile konuşun bu ziyaretlerin bi süresi yok mu vs gibisinden.

bu kadar sorun yapcak ne var. kız tabiki yakın arkadaşıyla aynı odada kalmak isteyebilir sonuçta onunla daha iyi anlaşıyo. seni odada göndermek isterse gitmezsin o gitsin. zorla çıkarcak değiller ya. kahvaltıyada kimse zorla kaldırmaz heralde. istemiyorum dersin olur biter

Canım ne zamana kadar ailen yanında olacak, birazda kendi ayaklarının üstüne basmayı öğren canım gerekli cevabı sen de verebilirsiniz ailene sürekli ihtiyaç duyma, 24 yaşındayım bir ton sorunum var İstanbul da bir basımayım nelerle uğrasıyorum bir bilsen aklın hayalin durur, sonuçta oda senin oda sıkılan gitsin , arkadaşının annesi var diye de onların her dediğini yapmak zorunda da değilsin , sabah uyku tutmaz o saatte kahvaltı hazırsa kalkar yaparsın diğer gün uyursun yapmazsın, ya da canın sıkılıyorsa onlarla gezerain sıkılmıyorsa odanda oturursun bu kadar takıntılı olma sana bişey söyledikleri zaman teşekkür ederim ama ders çalışcam gelemem de ya da sabahları erken kaldırmayın beni dersin olur biter..

Hayır hayır benim ailem zaten istanbuldalar, oda arkadaşımın annesi burada su an.
Bir de hani annesi beni ilk defa görüyor ya, kendimi böyle cok yabani olarak tanıtmak da istemiyorum.
Bir de su var bizim oda acayip geniş. Meltemin odası küçük daha oda arkadaşı gelmedi o kızın. Ben tabii ki kabul etmem ama babamlara anlatın, babamlar sanıyorlar ki annenin gelişi tamamen bu planı kolaylaştırmak için, sözde beni yalnız bulacaklarmış ya annem vs burada olmayınca
Bence gereksiz kıllandılar ama sonuçta oda arkadaşımı çok tanımıyorum dolayısıyla aklından neler geçtiğini de. Kaldı ki epey paranoyak bir tip :-(

tamamını okuyamadım ama bana biraz takıntılı geldin. yani olmayan sonuçları çıkarıyosun kafana göre. ha seni istemiyolarsa kendileri oda değiştirirler. seni bişeye zorlayamazlar.

tamamını okuyamadım ama bana biraz takıntılı geldin. yani olmayan sonuçları çıkarıyosun kafana göre. ha seni istemiyolarsa kendileri oda değiştirirler. seni bişeye zorlayamazlar.
Ya benim hiç aklımda yoktu böyle bir olasılık. Babamlar nasıl olduysa kafalarında kurmuşlar böyle bir ihtimali. Olursa da gule güle tabi

bizim de özel yurttu. aile bireyi gelip kalabilirdi. ama hiçbi zaman hiçbi oda arkadaşımın annesi gelip de kalmadı bir gece bile. gidip otelde kaldılar. böyle şeyleri ben her zaman düşüncesizlik olarak bulmuşumdur. aileniz haklı biz de gelelim o zaman kalalım demekle. ne niyetle yaptıklarını bilemeyiz tabi ama her halukarda düşüncesizlik

Ya ben şey düşünüyorum, su anda kendisini hic tanımıyorum ilk görüşüm diye herhalde böyle tedirgin oldum çünkü bu bir hafta içinde neler yaparsam öyle hatirlanacagim :-/ hani mesela ikinci ucuncu gelisi olsaydi belki cok rahat olabilirdim cunku ben tanımadığım insanların karşısında rahat olamıyorum hani iyi izlenim bırakacağım diye hepten batırıyorum
Size de oluyor mu?

Yani kimsenin beni düşman bellemesini istemem tabi de aslında hic kolay değil.
Kimse evladına gösterdiği sabri başkasının çocuğuna kolayca gösteremez özellikle anneler bilir. Yaptığım her hareket normal olarak batacak. Onlar alışmışlar her şeyi bir arada yapmaya, ben biraz daha bireysel olmayı seviyorum. Benim annem kolay kolay gelmez, gelse zaten o kadar kalmaz hadi diyelim kaldı bana sorar "kızım fatmanın uyku düzeni nasıl kacta kalkar vs" diye kırk soru sorar kızı rahatsız etmemek için her şeyi yapardı.
Dün alışveriş günüydü nutella aldım kendime arkadaşım sarelle getirmişti hemen "aaa çikolata vardıı" diye tepki verdi arkadasim ama hicbir şey diyemedim. Sonuçta kendi paramla alıyorum senden de bir şey talep etmiyorum ki ben sarelle sevmek zorunda değilim. Ayrıca en küçük boyunu almışım kime ne yani belki ben bana özel bişeyim kalmasını istiyorum
Ama ilerleme var az önce oda arkadaşım geldi dedim sonra yiyecem siz yiyin diye. Ayrıca yanlış anlamayın da benim anlayamadigim bir şey var. Meltemin oda arkadaşı bile daha gelmedi, neden hep onlar buraya geliyorlar hiç onlara gitmedik? (Sadece meraktan soruyorum fesat falan degilim)
Valla en güzeli kendi evin karışan yok eden yok
Not: kusura bakmayın malum döneme yaklaşık 10 gun kaldı sinirim bozuk her şeye uyuz oluyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…