konu sahibi düdüklü istemiyo korkuyo:)Ben hiç ıslatmam içine birşeyde koymam kaynarken oluşan köpüğü üzerinden al 5 dakka kaynasın sadece sonra pişireceğin kadarı al sert olduğunu düşünüyorsan yemeği pişirirken düdüklüde pişir 5 dakka onada yeter
Canım ben denemedim ama Instagramda gördüm. Pişireceğin fasulyeleri tencereye al kaynat, kaynadıktan sonra içine bir bardak soğuk su koyup kapağını ve ocağı kapat. Bir saat bekledikten sonra fasulyeyi pişirmeyi dene. Çok memnuniyeti var benim de düdüklüm yok anlayabiliyorum, hatta benim de canımı çektirdin şimdi bakKızlar selamKuru fasulyeyi geceden ıslamayı unuttum canım da çok çekiyor. Bi kaç bişey araştırdım, kuru fasulyeye süt koyup 1 saat tencerede haşlamak, karbonatla haşlamak gibi. Ama hiç tecrübem yok.. Bu gibi durumlarda siz ne yapıyorsunuz? Düdüklü tencerem yok korktuğum için normal tencerede nasıl pişirebilirim? Zaman sıkıntısı yok isterse 2 saat haşlansın
O ayrıntıyı sonra farkettim olsun önce haşlayıp gaz yapmaması için köpüğünü iyice almalı fasulyenin nasıl olduğuna bağlı az yumuşayınca yemeklik kıvama gelir eliyle kontrol etmesi yeter 20 25 dakka sade 30 dakikada yemek olarak pişerse harika olurkonu sahibi düdüklü istemiyo korkuyo:)
normal tencerede dedigi gibi 1 saat pişiyor :)
Ayyy çok üzüldüm şimdiCanım ben denemedim ama Instagramda gördüm. Pişireceğin fasulyeleri tencereye al kaynat, kaynadıktan sonra içine bir bardak soğuk su koyup kapağını ve ocağı kapat. Bir saat bekledikten sonra fasulyeyi pişirmeyi dene. Çok memnuniyeti var benim de düdüklüm yok anlayabiliyorum, hatta benim de canımı çektirdin şimdi bakevde de fasulye yok
Köyden geldi fasulye iyidir herhaldeO ayrıntıyı sonra farkettim olsun önce haşlayıp gaz yapmaması için köpüğünü iyice almalı fasulyenin nasıl olduğuna bağlı az yumuşayınca yemeklik kıvama gelir eliyle kontrol etmesi yeter 20 25 dakka sade 30 dakikada yemek olarak pişerse harika olur
Tencereye bolca soğuk su koydum fasulyeleri koydum 1 saat zaman ayarladım haşlansınSoğuk suya koyun altı kısık şekilde kaynadığı zaman haslanmıs olur kaynayınca bakın sert ise altını aç gene soğuk su ekle öyle oyle halledersin
1 saat haşlicam şimdi yarım saat dolunca kontrol edicem dediğiniz gibi. İlk defa unuttum çöp etmem inşallahİsterseniz bir 20 dk yarım saat haşlayın sonra soğanı salçasıyla kavurarak pişirin
İsterseniz haşlama süresini fasülyeler pişene kadar sürdürün. Piştikten sonra bir tavada soğan salçasını kavurup fasülyeye ekleyin. Biraz o şekilde kaynatın.
Ben hic ıslatmam bir taşım kaynatıp biraz bekletirim ağzı kapalı.sonra suyu süzer içine yarım çay karbonat ekleyip normal suyunu ekleyip pisiririmKızlar selamKuru fasulyeyi geceden ıslamayı unuttum canım da çok çekiyor. Bi kaç bişey araştırdım, kuru fasulyeye süt koyup 1 saat tencerede haşlamak, karbonatla haşlamak gibi. Ama hiç tecrübem yok.. Bu gibi durumlarda siz ne yapıyorsunuz? Düdüklü tencerem yok korktuğum için normal tencerede nasıl pişirebilirim? Zaman sıkıntısı yok isterse 2 saat haşlansın
Yok olmaz ben hep ıslatmadan yaparım sayılıdır ıslatarak yaptığım1 saat haşlicam şimdi yarım saat dolunca kontrol edicem dediğiniz gibi. İlk defa unuttum çöp etmem inşallah
Ya çok mantıklı evet ama hiç pratik değilim keşke biraz pratik bi ev hanımı olsaydımTaktikleri vermişler ben gelecekteki kuru fasülyeler için taktiği söyliyim gayet tahmin edilebilir birşeybol miktarda fasulyeyi ıslayıp sonra yemeklik yiyeceğiniz kadarını buzdolabı poşetlerine doldurup buzluğa pişmeye hazır fasulye olarak bırakmak
2 saat haşladım fasulyeyi korkumdanBen hic ıslatmam bir taşım kaynatıp biraz bekletirim ağzı kapalı.sonra suyu süzer içine yarım çay karbonat ekleyip normal suyunu ekleyip pisiririm
Düdüklü icat edildiKızlar selamKuru fasulyeyi geceden ıslamayı unuttum canım da çok çekiyor. Bi kaç bişey araştırdım, kuru fasulyeye süt koyup 1 saat tencerede haşlamak, karbonatla haşlamak gibi. Ama hiç tecrübem yok.. Bu gibi durumlarda siz ne yapıyorsunuz? Düdüklü tencerem yok korktuğum için normal tencerede nasıl pişirebilirim? Zaman sıkıntısı yok isterse 2 saat haşlansın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?