Kuru fasulyeyi ıslatmayı unuttum, nasıl pişirilebilirim?

herafro

👼🏻💙
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
3 Kasım 2022
601
276
23
İstanbul
Kızlar selam ❤️ Kuru fasulyeyi geceden ıslamayı unuttum :( canım da çok çekiyor. Bi kaç bişey araştırdım, kuru fasulyeye süt koyup 1 saat tencerede haşlamak, karbonatla haşlamak gibi. Ama hiç tecrübem yok.. Bu gibi durumlarda siz ne yapıyorsunuz? Düdüklü tencerem yok korktuğum için 🥲 normal tencerede nasıl pişirebilirim? Zaman sıkıntısı yok isterse 2 saat haşlansın 🤭

Ben hiç ıslatmam içine birşeyde koymam kaynarken oluşan köpüğü üzerinden al 5 dakka kaynasın sadece sonra pişireceğin kadarı al sert olduğunu düşünüyorsan yemeği pişirirken düdüklüde pişir 5 dakka onada yeter

ilk başta salça sogan katmadan suda kaynak düdüklüde biraz sonra kaynadıktan sonra al salçasını soğanını tuzunu kat kaynat o şekilde pişiyor ccanım

Ben hiç ıslatmam içine birşeyde koymam kaynarken oluşan köpüğü üzerinden al 5 dakka kaynasın sadece sonra pişireceğin kadarı al sert olduğunu düşünüyorsan yemeği pişirirken düdüklüde pişir 5 dakka onada yeter
konu sahibi düdüklü istemiyo korkuyo:)
normal tencerede dedigi gibi 1 saat pişiyor :)

Kızlar selam ❤️ Kuru fasulyeyi geceden ıslamayı unuttum :KK43: canım da çok çekiyor. Bi kaç bişey araştırdım, kuru fasulyeye süt koyup 1 saat tencerede haşlamak, karbonatla haşlamak gibi. Ama hiç tecrübem yok.. Bu gibi durumlarda siz ne yapıyorsunuz? Düdüklü tencerem yok korktuğum için 🥲 normal tencerede nasıl pişirebilirim? Zaman sıkıntısı yok isterse 2 saat haşlansın 🤭
Canım ben denemedim ama Instagramda gördüm. Pişireceğin fasulyeleri tencereye al kaynat, kaynadıktan sonra içine bir bardak soğuk su koyup kapağını ve ocağı kapat. Bir saat bekledikten sonra fasulyeyi pişirmeyi dene. Çok memnuniyeti var benim de düdüklüm yok anlayabiliyorum, hatta benim de canımı çektirdin şimdi bak 😅 evde de fasulye yok🤣

konu sahibi düdüklü istemiyo korkuyo:)
normal tencerede dedigi gibi 1 saat pişiyor :)
O ayrıntıyı sonra farkettim olsun önce haşlayıp gaz yapmaması için köpüğünü iyice almalı fasulyenin nasıl olduğuna bağlı az yumuşayınca yemeklik kıvama gelir eliyle kontrol etmesi yeter 20 25 dakka sade 30 dakikada yemek olarak pişerse harika olur

Canım ben denemedim ama Instagramda gördüm. Pişireceğin fasulyeleri tencereye al kaynat, kaynadıktan sonra içine bir bardak soğuk su koyup kapağını ve ocağı kapat. Bir saat bekledikten sonra fasulyeyi pişirmeyi dene. Çok memnuniyeti var benim de düdüklüm yok anlayabiliyorum, hatta benim de canımı çektirdin şimdi bak 😅 evde de fasulye yok🤣
Ayyy çok üzüldüm şimdi 🥺 özür dilerim :(( ara kocanı haşlanmış hazır kuru fasulye yollasın kavanozda satılanlarlardan 😂😂 bizde olduğu için haşlanmışını almaya hatta para vermeye içim el vermiyor 😂😂 dediğin taktiği deneyeyim en kötü diğerlerini denerim akşama kadar vakit bol 😂😂

O ayrıntıyı sonra farkettim olsun önce haşlayıp gaz yapmaması için köpüğünü iyice almalı fasulyenin nasıl olduğuna bağlı az yumuşayınca yemeklik kıvama gelir eliyle kontrol etmesi yeter 20 25 dakka sade 30 dakikada yemek olarak pişerse harika olur
Köyden geldi fasulye iyidir herhalde 😂 bol bol haşlamam lazım anladığım kadarıyla, çok teşekkür ederim ❤️

Soğuk suya koyun altı kısık şekilde kaynadığı zaman haslanmıs olur kaynayınca bakın sert ise altını aç gene soğuk su ekle öyle oyle halledersin

Son düzenleme:
İsterseniz bir 20 dk yarım saat haşlayın sonra soğanı salçasıyla kavurarak pişirin
İsterseniz haşlama süresini fasülyeler pişene kadar sürdürün. Piştikten sonra bir tavada soğan salçasını kavurup fasülyeye ekleyin. Biraz o şekilde kaynatın.

Ben normalde şöyle yaparım fasulyeyi baya haslarım (biz katı seviyoruz sulu sulu sevmeyiz) sonra suyunu dokerim. Tencerede soğan salça neyse iste kavurur fasulyeyi koyarım üstünede gene su birazda öyle pisey tamamdır 🤤

İsterseniz bir 20 dk yarım saat haşlayın sonra soğanı salçasıyla kavurarak pişirin
İsterseniz haşlama süresini fasülyeler pişene kadar sürdürün. Piştikten sonra bir tavada soğan salçasını kavurup fasülyeye ekleyin. Biraz o şekilde kaynatın.
1 saat haşlicam şimdi yarım saat dolunca kontrol edicem dediğiniz gibi. İlk defa unuttum çöp etmem inşallah 🤭

Kızlar selam ❤️ Kuru fasulyeyi geceden ıslamayı unuttum :KK43: canım da çok çekiyor. Bi kaç bişey araştırdım, kuru fasulyeye süt koyup 1 saat tencerede haşlamak, karbonatla haşlamak gibi. Ama hiç tecrübem yok.. Bu gibi durumlarda siz ne yapıyorsunuz? Düdüklü tencerem yok korktuğum için 🥲 normal tencerede nasıl pişirebilirim? Zaman sıkıntısı yok isterse 2 saat haşlansın 🤭
Ben hic ıslatmam bir taşım kaynatıp biraz bekletirim ağzı kapalı.sonra suyu süzer içine yarım çay karbonat ekleyip normal suyunu ekleyip pisiririm

Taktikleri vermişler ben gelecekteki kuru fasülyeler için taktiği söyliyim gayet tahmin edilebilir birşey 🤣 bol miktarda fasulyeyi ıslayıp sonra yemeklik yiyeceğiniz kadarını buzdolabı poşetlerine doldurup buzluğa pişmeye hazır fasulye olarak bırakmak😃

1 saat haşlicam şimdi yarım saat dolunca kontrol edicem dediğiniz gibi. İlk defa unuttum çöp etmem inşallah 🤭
Yok olmaz ben hep ıslatmadan yaparım sayılıdır ıslatarak yaptığım 😬

Taktikleri vermişler ben gelecekteki kuru fasülyeler için taktiği söyliyim gayet tahmin edilebilir birşey 🤣 bol miktarda fasulyeyi ıslayıp sonra yemeklik yiyeceğiniz kadarını buzdolabı poşetlerine doldurup buzluğa pişmeye hazır fasulye olarak bırakmak😃
Ya çok mantıklı evet ama hiç pratik değilim keşke biraz pratik bi ev hanımı olsaydım 🥲

Düdüklü icat edildi

Back
X