Tesekkurler :)Tencere kapağı açık şekilde pişirin fazla su buharlaşıp azalacaktır. Ellerinize sağlık.
Ne kadanda guzel bir iltifat dimi :))Ben de birisi, birine kuru fasulyemm diye mesaj atmışta onu yakaladı sandım
Oyle de gitti boyle de sası gibi hic begenmedim:))Aha yandi güzelim yemek diye girdim bende
Ahhah çok hoş bence de :)) bu arada düdüklüde mi yaptınızNe kadanda guzel bir iltifat dimi :))
Önce bi cesaret duduklude pisirdim fışlarken kaçırmaya başladı bende korkuma tencereye aldım 1 saat falan pisti :)Ahhah çok hoş bence de :)) bu arada düdüklüde mi yaptınız
Hahahah bilmem cikmadi da çıkar mı dersiniz :))) buda bi dert sonucta canimmm moralim bozuluyor her yaptığım tutmalı:)
Düdüklüde kuru fasulye öyle ya köpüğü filan çıkıyo :d bence bi dahakine 1 bardak fasulyeye 2,5-3 su bardağı koymanı tavsiye ederim. Genelde 2 bardak fasulyeye 5 bardak su kıyarım benÖnce bi cesaret duduklude pisirdim fışlarken kaçırmaya başladı bende korkuma tencereye aldım 1 saat falan pisti :)
Annem yazmış gibi hissettim o da hep böyle bir taktik uygular :)Aklınızda olsun yemeklerin suyunu baştan az koyun,suyu yetmez ve pişmezse sıcak su eklersiniz.
Böyle suyunu baştan fazla verince hem çekmez hem çektireyim derken kaynadıkça lezzeti azalır.
Hele de sebze pişirirken...
bi sakıncası olmaz heralde miktarı az geldi demekki :)Zaten unlu yapmistim biraz daha koysam sakıncası olurmu ki
Zaten unlu yapmistim biraz daha koysam sakıncası olurmu ki
Peki bisey sorsam? Yemeği pişirirken kimi sıcak su köyün diyor kimi soğuk ben pilâvda sıcak su kullanıyorum ama nohut fasulye vs yemeklerde soğuk suyla psiiriyorum nasıl olmalı farkedermi?Aklınızda olsun yemeklerin suyunu baştan az koyun,suyu yetmez ve pişmezse sıcak su eklersiniz.
Böyle suyunu baştan fazla verince hem çekmez hem çektireyim derken kaynadıkça lezzeti azalır.
Hele de sebze pişirirken...
Ben tam cimriymişim sanırım :)Düdüklüde kuru fasulye öyle ya köpüğü filan çıkıyo :d bence bi dahakine 1 bardak fasulyeye 2,5-3 su bardağı koymanı tavsiye ederim. Genelde 2 bardak fasulyeye 5 bardak su kıyarım ben
Hemen yazayım bunu 1 bardağa 2 buçuk bardak düdüklü içinde mi geçerli?:) Bu arada ben biyerde görmüştüm unu fasulyeye 1 kasik dahi olsa un koysanız tadı çok güzel oluyor :)Fasulye ve nohut piştiği günün ertesine özleşiyor .Bir de 1 su bardağı fasulyeye bundan sonra 2.5-3 su bardağı su koysan yeter sanırım.
Doğrusu o ne hikmetse bugün fasulye çorbası yapasım tutmuş benimBen tam cimriymişim sanırım :)
Kurufasulyenin max 2 parmak üstüne çıkacak kadar su koyarım ben de
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?