Kuru fasulyemm

Önce bi cesaret duduklude pisirdim fışlarken kaçırmaya başladı bende korkuma tencereye aldım 1 saat falan pisti :)
Düdüklüde kuru fasulye öyle ya köpüğü filan çıkıyo :d bence bi dahakine 1 bardak fasulyeye 2,5-3 su bardağı koymanı tavsiye ederim. Genelde 2 bardak fasulyeye 5 bardak su kıyarım ben

Annem yazmış gibi hissettim o da hep böyle bir taktik uygular :)

Başlığı okuyunca kaynanam kuru fasülyemi beğenmiyor tartışma çıktı gibi dramatik şeyler canlandı gözümde konu çok masummuş yahu
Az biraz daha unun zararı olmaz kaynasa da koyulaşır

Peki bisey sorsam? Yemeği pişirirken kimi sıcak su köyün diyor kimi soğuk ben pilâvda sıcak su kullanıyorum ama nohut fasulye vs yemeklerde soğuk suyla psiiriyorum nasıl olmalı farkedermi?

Düdüklüde kuru fasulye öyle ya köpüğü filan çıkıyo :d bence bi dahakine 1 bardak fasulyeye 2,5-3 su bardağı koymanı tavsiye ederim. Genelde 2 bardak fasulyeye 5 bardak su kıyarım ben
Ben tam cimriymişim sanırım :)

Kurufasulyenin max 2 parmak üstüne çıkacak kadar su koyarım ben de

Fasulye ve nohut piştiği günün ertesine özleşiyor .Bir de 1 su bardağı fasulyeye bundan sonra 2.5-3 su bardağı su koysan yeter sanırım.
Hemen yazayım bunu 1 bardağa 2 buçuk bardak düdüklü içinde mi geçerli?:) Bu arada ben biyerde görmüştüm unu fasulyeye 1 kasik dahi olsa un koysanız tadı çok güzel oluyor :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…