Kuru fasulyemm

Peki bisey sorsam? Yemeği pişirirken kimi sıcak su köyün diyor kimi soğuk ben pilâvda sıcak su kullanıyorum ama nohut fasulye vs yemeklerde soğuk suyla psiiriyorum nasıl olmalı farkedermi?
Haşlanmış herhangi bir bakliyata soğuk su koyarsanız, tekrar toparlanmasını sağlarsınız, o sebeple her zaman sıcak su koymanızı tavsiye ederim.

inza: #Evlendiğiilkgünlerde1bardakkurufasuyeyi5saattehaşlayanşapşikyenigelin sebebi ise #haşlamasuyubittikçesoğuksueklemek :D

Hemen yazayım bunu 1 bardağa 2 buçuk bardak düdüklü içinde mi geçerli?:) Bu arada ben biyerde görmüştüm unu fasulyeye 1 kasik dahi olsa un koysanız tadı çok güzel oluyor :)

Ben hiç bir yemeğe un katmiyorum:) evet düdüklü tencere için verdiğim ölçü .Gerçi çok ölçüye bakmıyorum ben fasulye cinsi de çok önemli ben boncuk fasulye tercih ediyorum .Bir gece evvelden ıslatıp ertesi gün pişiriyorum .

Doğrusu o ne hikmetse bugün fasulye çorbası yapasım tutmuş benim :KK66:
Amaan, afiyet olsun, suyundan koymazsınız tabaklara olur gider.
Zamanla alışır eliniz...

Hiç birimiz anne karnından böyle doğmadık ;)

Not: ben fasulye ve nohutu ocaktan indirmeden önce suyuna yarım limon sıkıyorum (haşlama suyuna da 1 kesme şeker atıyorum) böylece helmeli oluyor.

Peki bisey sorsam? Yemeği pişirirken kimi sıcak su köyün diyor kimi soğuk ben pilâvda sıcak su kullanıyorum ama nohut fasulye vs yemeklerde soğuk suyla psiiriyorum nasıl olmalı farkedermi?
Nohut ve fasulyeyi akşamdan ıslatırım.
Ben düdüklü kullandığım için sıcak su ekliyorum.
Ama açıkta pişireceksem (evdeysem,nadiren o da sadece fasulyede,nohut pişmez açıkta) soğuk suyla en küçük ocakta ağır ağır pişmeye bırakırım.
Köpüğünü de alırım.
Ben genelde kaynar olmayacak kadar sıcak su kullanıyorum.
Yemeklerim fena değildir.

Ben hiç bir yemeğe un katmiyorum:) evet düdüklü tencere için verdiğim ölçü .Gerçi çok ölçüye bakmıyorum ben fasulye cinsi de çok önemli ben boncuk fasulye tercih ediyorum .Bir gece evvelden ıslatıp ertesi gün pişiriyorum .
Ben de ispir ya da şeker fasulye kullanıyorum.
Üşengeçlikte nirvanadayım bu aralar.
Islamıyorum da artık.
Düdüklüde 30 dakika haşlıyorum, sonra normal tencerede de 20 dak pişiriyorum. Oldu da bitti ;)

Ben de ispir ya da şeker fasulye kullanıyorum.
Üşengeçlikte nirvanadayım bu aralar.
Islamıyorum da artık.
Düdüklüde 30 dakika haşlıyorum, sonra normal tencerede de 20 dak pişiriyorum. Oldu da bitti :KK66:

Bende çok canım istediyse direk
Pişirmeye geçiyorum zira süre biraz uzun oluyor ama olsun :)

• Beğen
Reactions: csi
Bilincaltima bir sürü yemek tüyosu girmiş oldu yorumları okurken. Neyse bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayip bir iki tüyo kapmak için her yorumu tek tek okudum:confused::halay:

Fasulye diye geçmemek lazım herkesin tekniği farklıymis bende deneyecem farklı teknikleri :)

lezzetli kurufasulye için öncelikle musluk suyu değil içme suyunda haşlanmalı ve pişirilmeli mümkünse fasulye şeker fasulye olmalı iyi bir tereyağı ev domates salçası artı biber salçası olmalı mutlaka haa pişince ocaktan alıp 10 dakıkada fırında pişmeli.afiyettt olsunnn.gurme hocamın tarıfıdir unıversitedennn kendisi 5 yıldızlı otelde baş aşçı idi de

Nohut ve fasulyeyi akşamdan ıslatırım.
Ben düdüklü kullandığım için sıcak su ekliyorum.
Ama açıkta pişireceksem (evdeysem,nadiren o da sadece fasulyede,nohut pişmez açıkta) soğuk suyla en küçük ocakta ağır ağır pişmeye bırakırım.
Köpüğünü de alırım.
Ben genelde kaynar olmayacak kadar sıcak su kullanıyorum.
Yemeklerim fena değildir.
düdüklüde yemek lezzetli olmaz acil değilse kısık ateşte yavaş yavaş pişmeli suyunu iyi ayarlamalı sonradan su eklenırse de eski lezzeti kalmaz yemeğinn.

Ben fasulyeyi önce hasliyorum. Suyu fazla gelmişse dokuyorum.(Eğer bir gece onceden islatmamissam komple dokuyorum gaz yapmasın diye.) Sonrasında soğan, salça, tuz kavurup üzerinden koyuyorum sosunu yirmi dakika kadar ozlesene kadar da kısık ateşte biraz daha pişirmeye devam ediyorum.

Ben fasulyeyi önce hasliyorum. Suyu fazla gelmişse dokuyorum.(Eğer bir gece onceden islatmamissam komple dokuyorum gaz yapmasın diye.) Sonrasında soğan, salça, tuz kavurup üzerinden koyuyorum sosunu yirmi dakika kadar ozlesene kadar da kısık ateşte biraz daha pişirmeye devam ediyorum.
haşladığınız suyu dökünce bütün proteinide döküp sadece posa yemiş oluyorsunuz ama sadece ısladığınız geceden suyu dökün haşladığınızı direkt pişirin

Back
X