Gebeliğe Hazırlık Kurtajdan sonra ?

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Ay valla duygularıma tercüman oldun, bende hamile kaldım Allaaaahh tatlılar kutlamalar sevinmeler .. ilk sevincimdi onlarla paylaşmak istedim iki dakika sonra cümle alem duydu , çocuğu olmayanlar demiş hep bizim niye olmuyo falan söylenmiş , benim evimi görüp haset eden akrabaları var onlardan hep laf. Kanamam oldu düşük yapicam galiba dedim beni aramadılar , buraya gelin geldim kimsem yok aramadiklari icin bisey diyemedim. mecbur annemin yanına gitmek zorunda kaldım yine aramadılar 3 hafta hastaneleri gezdim sıkıntı içindeydim hep, kendi evime geldim yine aramadılar görümcelerim de var. Kürtajdan bir gün önce aradılar görümcemin telefonunu açmadım kayınvalideme saygısızlık olmasın diye açtım iyim ben dedim he hı dedi konuştuk kapattık kürtaj oldum ertesi gün geldiler ayakta karşıladım güldüm hep üzüntümü yansıtmadım , sonra müsaade istedim agrim kanamam var diye yattım odama geçip bi saat sonra beni uyandirmaya odama girdiler görümcemle biz gidiyoruz diye, yüzümü donmedim bende sesimi çıkarmadım. Ertesi gün yine geldi ayıp olmasın diye geldim dedi yanlışlıkla, daha da hiç gelmedi aramadı üstüne birde yazı yazdılar acınız bizi ilgilendirmez vs diye. Kayınbabam da ayni şeyi yazdı , doguramadim diye kötü oldum yanı uzun oldu biraz ama kusura bakma

Şimdi eşim de diyo kimseye soylemiycez diye, cinsiyetini öğrendikten sonra paylaşım yapıcaz ordan öğrenecekler , çünkü bu şekilde öğrenmeyi hakettiler. Gidip yine soylemiycez , hamileyken canim ıspanak yemeği cekti sana anlatamam annem de uzak diye yapamadım diye üzüldü , kaynanamdan istemesini söyledim eşim aradı anne yaparmısin ıspanak alayım dedi oda balık yicez ister yiyin ister yemeyin dedi kızdı , bu kaynanayı napiyim şimdi ben

Sallama ben hep bundan yanayım evet saygı mutlaka olmalı ama karşı taraf bunu hak etmiyorsa bunu göstermenin bi anlamı yok dediğin gibi cümle alame söylerken iyiydi insan bir saklar bşr kaç ayn sonra söyler benim 2 haftalıktı bütün cihan duydu aklım başıma geç geldi işte yaşayınca anladım ki olan bize oluyor o nedenle kimseye demeyi düşünmüyorum rabbim herkese nasip etsin ama fesat olanların gözü yüzünden insanın başına neler geliyor neler

Ayy kızlar ya valla bende sizin gibi düşünüyorum kimseye sölemicem benim eşimde dedi 3. Ayda söyleriz diye annem hep koşturdu yanımdaydı ben kürtaja girdiğimde arattım eşime annem üzülmesin sırf diye çıktığımda gördüm annemi hergün yemeklerini yaptı gelen misafirleri karşıladı allah annelerimizi başımızdan eksik etmesin onlar olmasa naparız bilmem

Yakın mı oturuyorsunuz bence de sakla cinsiyet belli olsun öyle söyleyin

Ya öyle birşey ki benim kimsem yoktu sadece eşim vardı madem kimse yanımda olmadı ben de ona göre davranacam küserlersede umrumda değil acısını ben çektim onlar değil söylemeyin kızlar valla yabancı insanlar bize daha çok üzülüyor akrabalarımız dan daha fazla onlar üzülmüş gibi yapıp bir daha sormuyorlar

İnsafsızlık yapmıslar allaha şükür benimkiler öyle değiller her zaman yanımdalar arkamdalar ben hissetmiş.gibi özellikle kimse duysun istemiyorum kalp atısını öğrenene kdr dedim.ilk söylediğimde ertesi gün bütün sülale duymuştu aramalar kutlamalar ama sonra onlarda çok üzülmüşler hatta bidaha çocuk haberini alınca işten çık stres yapma fln diolar da giden geri gelmiyor işde

Yakın mı oturuyorsunuz bence de sakla cinsiyet belli olsun öyle söyleyin
Evet yakın oturuyoruz özellikle kayınbabam yakın istedi kavga çıkardı bununla ilgili ben gelinimi Yanımda isterim tek basına bırakmam falan diye , ama o kadar hasta oldum gelen giden olmadı hiç. Zamanında dugunume bi kaç gün kaldığında cekim günü geldiler benim herşeyimi iptal ettiler , şükür atlattık o sorunları. O zamandan insanlar tartışmadan karakterlerini belli ediyorlar maalesef bize düşen saygıyı bozmamak ama insanlar saygıyı da haketmiyo. Görümcem benim sırlarımı verdi. Kaynanamla ikisi bir olup akrabalarına kötülediler beni , ben affettim allahım sen affetme dedim sustum eşim üzülmesin diye görüştüm yine ama tekrar ayni seyler olunca saygımda kalmadı. Eski gelini mesaj attı sana ahim tuttu evladını kaybettin dedi sonra kaynanamlarda bizene senin acindan kendiniz cekin tarzı seyler yazınca cok üzülmüştüm Allah’a havale ettim geline etme kızında bulursun demişler Rabbim bildiği gibi yapsın

Hatam var mı diye cok sordum eşime varsa söyle düzeltiyim dedim hep ama eşim annesi babası olmasına rağmen onların hatası var dedi , ablasına ve kardeşine cok kızgın Allah nasip eder de evlat sahibi olursak o zaman gelirlerse tepkimi koyarım gelmesinler dedi. Zor günümüzde yoktu hiç biri dedi

Valla herkesin ayrı derdi var dedikleri doğru kimsenin ahı kalmaz merak etme çok ayıp etmişler buna müsade etme daha fazla yaşın küçük seni ezmeye çalışırlar fırsat verme ayarı sen yap ne samimi ne de soğuk olman gerektiği gibi eşin için

Canim senin kimyasal nasıl oldu anlatirmisin galiba bende oyleyim

Bak ne güzel eşin yanında arkanda emin ol önemli olan o bosver kötü konusan insanların cezasını Rabbim en güzel şekilde verir evlat bu ne kınamaya ne kötülemeye ne inatlaşmaya gelmez veren de alan da Allah bosver hiç moralini bozma bence herkes sonucta cezasını birgün çekecek

Aslında küçük olmam daha iydi yani cok benimsemiştim onları , kendi babam onlara zamanında demişti bize göstermediği saygıyı size gösterdi sizi cok sevdi diye ama anlamıyorlarsa yapicak bisey yok Rabbim bize hayırlı sağlıklı evlat nasip etsin , bebis icin o yüzden biraz da acele ediyorum kimsem yok burda arkadaşlarımla görüşemiyorum

Ay kafam karıştı ilk hamileliğin bitti 30 sonra ikinciye kaldın sanırım öyle mi ben toparlayamadım kusura bakma sanırım 3 ay için de iki kez düşük oldu

Soyle ki 1.ci dusuk sayilmaz kimyasaldi yani adetim hic gecikmedi sadece beta hcg pozitif oldu o da 10 falandi kimyasal dediler o ilk denememizdi
2.ayda ise 6 haftalik dusuk oldu kurtaj oldum sonraki ay adet gordum bu kkinci adet donemim 5 gün gecti :)

Canim senin kimyasal nasıl oldu anlatirmisin galiba bende oyleyim

Ya biz o zaman yenj karar vermistik duzenli bi iliski olmamisti yani dikkat etmedik yumurtlama donemine adete 6 gun kala meraktan baktirdim 19 du...2 gun sonra 9 oldu...
Adet günumde de adet gordum hic gecikmedi adetim yani cok kanamam da olmadi normaldi
Kimyasali pek gebelikten saymiolar

Ya ben de cok sisim asiri
Gebelik belirtilerim hep var ya ama psikolojik mk bilmiyorum asiri sistim tum vucudum sisti

Evet adetle birlikte sonlanırmış sıfıra inermiş beta hcg , daha neler öğrenicez Allahimm Allah kimseye yaşatmasın, hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin bize ve isteyen herkese

Kim ne hak ediyorsa onu ver boşver benim eşim biraz onlardan biraz ben den taraf gibi yada baban öyle gösteriyor bilmiyorum ama eş çok önemli biz kötü insanlar değiliz iyi niyetli ve yardım sefer bunu eşşek gibi görüp azıtanların suçu yoksa niye durduk yere gelin kv kötü olsun ki

Ya ben de cok sisim asiri
Gebelik belirtilerim hep var ya ama psikolojik mk bilmiyorum asiri sistim tum vucudum sisti
Sen doğru şey tahlil yaptırman şimdi bazen psikolojik olabiliyor bunu karıltırmamak gerek sen yarın git bi baktır için de rahatlar umarım hamilesindir allah bşr daha yalatmasın bunu yaşayanlara

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…