• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kürtajdan sonra hemen hamile kalanlar ve kalmak isteyenler

merhaba arkadaşlar,
çarsamba günü 8hafta3günlükken hiç bir şikayetim olmadan sadece kalp sesi duymak için dr a gittim..
kendi doktorum sezeryan doğuma girmişti o arada vakit kaybetmemek için baska bir doktor muayene etti,
bebeği gösterdi ,kalp atışı yok 5hafta6günlükken kendini sonlandırmıs alınması lazım dedi,
yüzüm düştü.. doktor��sağlıklı bebekten de önce bizim için sağlıklı anne sağlıklı ebeveyn gerekli dedi.bende tabi öyle dedim ama o an hiç bişe düşünemediğimi söylemek isterim.5saat kadar kendi doktorumu bekledım,kürtaj yarım saat kadr sürdü toplamda damar yolu açılması vs.
derin bi boşluktayım halada ama üzülmemeye calısıyorum Allah büyüktür.
03-11-2011de'de ilk gebeliğim 5hafta 2günlükken düşmüştü ama kendiiliğinden düştü doktorlar vücudun kendı kendını temizliyor herhangi bi operasyona gerek yok demişti ilk oldugu içinde tahlil falan yapılmadı.
Annemde 7gebelik geçirdi;4'ü düşük 1'i dış gebelik 1kardeşim birde ben varım. dış gebelikten sonra doctor %1 çocuk sahıbı olma ihtimaliniz dedi ama Allah�ın izniyle kardeşim sorunsuz bi şekilde aramıza katıldı.
Annemden dolayı ırsi de olabılır benmki kürtaj ile alınan örnekten 10cc genetiğe bıraktık 30 gün sonra glecek sonucu,
bu hafta kontrole gideceğim,bebeği gösteren doktor da gebe kalmadan 1ay sonra gel nedenine bakıp ona göre bir yol çizelim dedi..
Sizden bir ricam olacak lütfen kendinizi üzmeyin,sıkmayın,strese girmeyin,Herşeyin bir zamanı vardır diye düşünün.
Burda paylaşalım yasadıklarımızı sevinçlerimizi,üzüntülerimizi,
İnsallah gebelik haberlerimizi de mutlulukla paylaşırız.

Canim allah büyüktür dedigin gibi. Sen de icini ferah tut.. doktorun ne guzel ilgili biriymis. Insallah sonuclarin temiz cikar yada aorun herneyse hemen çözülür insallah. Veren de alan da allah. Ne buyuk sorunlar var. Hic hamile kalamayanlar var. Bu halimize şükürler olsun. Insallah canim burda bebeklerimize isim düşündüğümüz gunler de gelir. Paylasmak cok guzel. Birbirini anlayan insanlarla konusmak.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Canim oyle dusunme hem adet belirtileriyle neredeyse ayni hamislik belrtileri.. icini ferah tuuuutt. Insallah alacagiz guzel haberini. Umarim elinde kalan son testte forursun cift cizgiyi :)

evet canım bunu daha önce yaşadığım için adım gibi biliyorum adetle aynı belirtiler olduğunu ilkinde 2 kez wc ye koşmuştum adet oluyorum diye :) aynı yine böle adet öncesi olduğum gibi mutsuz umutsuz canım sıkkındı ama hamileymişim :)zaten o kalan son test o yaşadığım gebelikte aldığım testti canım ozamandan kalmıştı ilkinde silik çıkınca çizgi tekrar yapayım die eczaneden almıştım kan testi yaptırınca gerek kalmamıştı yapmaya halen duruyor.inşallah yine ondan öğrenmek nasip olur.:)yazıştıkça rahatladım teşekkür ederim canım :)karın bel ağrısı kalmadı :):52:

evet canım bunu daha önce yaşadığım için adım gibi biliyorum adetle aynı belirtiler olduğunu ilkinde 2 kez wc ye koşmuştum adet oluyorum diye :) aynı yine böle adet öncesi olduğum gibi mutsuz umutsuz canım sıkkındı ama hamileymişim :)zaten o kalan son test o yaşadığım gebelikte aldığım testti canım ozamandan kalmıştı ilkinde silik çıkınca çizgi tekrar yapayım die eczaneden almıştım kan testi yaptırınca gerek kalmamıştı yapmaya halen duruyor.inşallah yine ondan öğrenmek nasip olur.:)yazıştıkça rahatladım teşekkür ederim canım :)karın bel ağrısı kalmadı :):52:

Ben de burda paylastikca guzel olumlu syleri okudukca rahatladum canim. Seni anlayan insanlarla konusmak cok guzel gercekten, destek olmak birbirimize. Allahim hepimizi sevindirir insallah. Inancla mücadeleyle devam ustesinden geliriz evelallah :)

Canim allah büyüktür dedigin gibi. Sen de icini ferah tut.. doktorun ne guzel ilgili biriymis. Insallah sonuclarin temiz cikar yada aorun herneyse hemen çözülür insallah. Veren de alan da allah. Ne buyuk sorunlar var. Hic hamile kalamayanlar var. Bu halimize şükürler olsun. Insallah canim burda bebeklerimize isim düşündüğümüz gunler de gelir. Paylasmak cok guzel. Birbirini anlayan insanlarla konusmak.

İnşallah canım..Halimize binlerce kez şükür öyle dertler hastalıklar var ki şifa arayan bekleyen herkezin yardımcıısı olsun Allah..
kendi acımdan dediğim demekki biraz daha zamana ihtiyacım varmıs biraz daaha sabretmem lazımmıs diyorum.
internet ortamı bile olsa insan kendı gibi örneklerı okuyunca ferahlıyor umut kapıları komple acılıyor,inşallah isimler bulma evresıne sağlıkla geliriz canım.

kızlar patolojide ayrıntılı bakılmıyor. genetik bir inceleme olması gerekiyor. bende 8 haftalık iken seninle aynı durumu yaşadım. ve kürtaj olmak zorunda kaldım. sonuçlarımız aynı. çocuk dr uzman arkadşıma ne anlama geldiğini sordum sonuç gayet normal dedi. yani olağan kürtaj kararının doğruluğunun açıklaması da diyebiliriz dedi. fakat o sonuç ayrıntılı bir genetik incelemesi değil.. yapılan incelemelerinde % 50 de sebep bulunamıyormuş zaten. en bariz bulunanlar arasında kan pıhtılaşması sonucu var.

Ama genetik bir bozukluk olsaydı genetik inceleme önerilir yazmaz mıydı? şimdi ne yapacağım canım artık bu saatten sonra detaylı genetik incelemede yaptıramam. tekrar hamile kalıp kendimi ateşe atmak istemiyorum aynı şeyleri yaşamak istemiyorum ne fiziksel ne ruhsal olarak kaldıramam bunu :((( şimdi ne yapayım canım pıhıtlaşma, genetik, hormon, tansiyon ne varsa detaylı bir düzüne test mi yaptırayım ne önerirsiniz?

Ben de burda paylastikca guzel olumlu syleri okudukca rahatladum canim. Seni anlayan insanlarla konusmak cok guzel gercekten, destek olmak birbirimize. Allahim hepimizi sevindirir insallah. Inancla mücadeleyle devam ustesinden geliriz evelallah :)

kesinlikle öyle canım eşim kızıyor buraya yazdıklarım için paylaşma kimseyle diyor.en özelini bile anlatıyosun diyo(bikere açık kalmış okumuş yazdıklarımı)tanıdıklarıma anlatıncada kızıyosun dedim.en azından tanımadığım insanlarla dertleşeyim dedim bırak.tanıdıklara anlatmaktansa tanımadığın ama aynı derdi paylaştığın insanlar konuşmak daha iyi dedim:)amin inşallah canım.

Evet cnm patolojıde incelendi fakat ilk olduğundan çok ayrıntılı değerlendirmeye gerek olmadığını söyledi dr.um. bu arada şimdi hastahaneden geldim. sormak istediklerimi sordum. bende de adet bitmiş olmasına rağmen kahverengi bişeyler hala gelmeye devam ediyordu. enfeksiyon olabilir diyerek fitil verdi. korunmalıyım diye sorunca gerek olmadığını her iki yumurtanında gebelik için hazır olduğunu söyledi. adet başlangıcının 12. günündeyim. kan pıhtısı olayını da sordum. gerek duymadı test yapmaya. 1 hafta sonra tekrar gidicem. coraspinide almaya devam ediyorum yinede her ihtimale karşı. sen ne alemdesin saadet :) özlem ben bu arada

özlem hanım pıhtılaşma testini yaptırmadan coraspini kullanmayın allah korusun düşüğün sebebi genetikse tekrar düşük olursa kürtaj olma durumunda kanınızı durduramazlar allah korusun. pıhtı testi kaç para acaba ve nerede yaptırabilirim?

özlem hanım pıhtılaşma testini yaptırmadan coraspini kullanmayın allah korusun düşüğün sebebi genetikse tekrar düşük olursa kürtaj olma durumunda kanınızı durduramazlar allah korusun. pıhtı testi kaç para acaba ve nerede yaptırabilirim?

bugün gittim doktora ilacı almaya devam ettiğimi söyledim hiçbir zararı olmadığını zaten önlem amacıyla verdiğini söyledi. tekrar bir hamilelikte düşük olmasına sebep vermiyor coraspin. zaten pıhtılaşma varsa problem oluyor. yaptırmak isterseniz sgk ya bakan özel hastaneler fiyat olarak uygun ama tam olarak ne kadardır bilemiyorum. benim dr.um gerek duymadığı için yaptırmadım yoksa her türlü testi yaptırmaya razıyım zaten... hakkımızda haırlısı yaa ....

Ben de 10 gun once 19 haftalik bebegimi kaybettim.suni sanci verdiler normal dogum yaptim.hala kanamam dvm edio.ben de en kisa zamanda o duyguyu yeniden tatmak istiorum.daha doktor kontrolune gitmedim.normal dogumdan sonra ne kadar beklemek gerekio acaba yeni bebek icin

Sizin bebeğiniz büyükmüş.. basiniz sagolsun.. hicbir fikrim yok inanin. Bence ihmal etmeyin doktorunuzu insallah rabbim gonlunuze göre versin

bugün gittim doktora ilacı almaya devam ettiğimi söyledim hiçbir zararı olmadığını zaten önlem amacıyla verdiğini söyledi. tekrar bir hamilelikte düşük olmasına sebep vermiyor coraspin. zaten pıhtılaşma varsa problem oluyor. yaptırmak isterseniz sgk ya bakan özel hastaneler fiyat olarak uygun ama tam olarak ne kadardır bilemiyorum. benim dr.um gerek duymadığı için yaptırmadım yoksa her türlü testi yaptırmaya razıyım zaten... hakkımızda haırlısı yaa ....

bende çarşamba gününe çok methini duyduğum bir doktordan randevu aldım bakalım o neler söyleyecek. hakkımızda hayırlısı aynen

Ama genetik bir bozukluk olsaydı genetik inceleme önerilir yazmaz mıydı? şimdi ne yapacağım canım artık bu saatten sonra detaylı genetik incelemede yaptıramam. tekrar hamile kalıp kendimi ateşe atmak istemiyorum aynı şeyleri yaşamak istemiyorum ne fiziksel ne ruhsal olarak kaldıramam bunu :((( şimdi ne yapayım canım pıhıtlaşma, genetik, hormon, tansiyon ne varsa detaylı bir düzüne test mi yaptırayım ne önerirsiniz?

bir kere tam kan testi mutlaka yaptır, özellikle tiroid hormonları,şeker kolesterol,torch hepsi tam kan testinde var ayrıca simir testi ( yazılışı farklı okunuşunu yazdım) ve de tekrar ultrason muayenesi. bunları bende yaptırdım,hemde hamilelik öncesinde. herşey normal olmasına rağmen düşük yaşadım. ki hamileliğimde de ne bir kanama ne de başka bir problem yok iken birden şok olarak üzülerek ki tarifsiz bişey bu... kürtaj olmak zorunda kaldım. çok ça okumaya çalışıyorum bi kaç dr ada gittim acıbadem dahil. fakat vardığım sonuç şu ki sen ne kadar test yaptırırsan yaptır doğanın önünde duramıyoruz... birçok pıhtılaşma problemini dahi sadece hapla hamilelik dönemi çözebiliyorlar. yani sıkıntı farklı. yaradandan ötürü demek gerekiyor... biz gene yapabileceğimiz ne varsa yapıp tüm pozitif enerjimizle dua edeceğiz :) içimde de nedense acayip bir şey var... buradan inşallah güzel haberlerimizi alacağız ben ona yormak istiyorum :) :nazar:

bir kere tam kan testi mutlaka yaptır, özellikle tiroid hormonları,şeker kolesterol,torch hepsi tam kan testinde var ayrıca simir testi ( yazılışı farklı okunuşunu yazdım) ve de tekrar ultrason muayenesi. bunları bende yaptırdım,hemde hamilelik öncesinde. herşey normal olmasına rağmen düşük yaşadım. ki hamileliğimde de ne bir kanama ne de başka bir problem yok iken birden şok olarak üzülerek ki tarifsiz bişey bu... kürtaj olmak zorunda kaldım. çok ça okumaya çalışıyorum bi kaç dr ada gittim acıbadem dahil. fakat vardığım sonuç şu ki sen ne kadar test yaptırırsan yaptır doğanın önünde duramıyoruz... birçok pıhtılaşma problemini dahi sadece hapla hamilelik dönemi çözebiliyorlar. yani sıkıntı farklı. yaradandan ötürü demek gerekiyor... biz gene yapabileceğimiz ne varsa yapıp tüm pozitif enerjimizle dua edeceğiz :) içimde de nedense acayip bir şey var... buradan inşallah güzel haberlerimizi alacağız ben ona yormak istiyorum :) :nazar:

aynen arkadaşım bende smear tam kan testi hormon testleri detaylı ultrason vs hepsini yaptırdım hiç bir problem yoktu. 10 haftalıkken babasıyla ilk defa rutin kontorlumuze gitmiştik. daha 6+5 günlükken gittiğimde hiç bir problem yoktu kalbi küt küt atıyordu. 10 haftalıkken gittik doktor 9+5 günlük kese çok güzel bebek çok iyi yerleşmiş dedi ekrana kilitlendi bende allah allah cinsiyete mi bakıyor acaba derken kalp atışlarını göremedim birde detaylıya gir dedi ondan sonra film koptu zaten. benimde ne bir damla kanamam nede bir damla akıntım vardı. durduk yere oldu ve hepimizde şok etkisi yarattı. işte sıkıntım neydi bir çözebilsem ona göre bir cesaret diyip yeniden denemelere başlayacağım. belkide acım daha çok taze hiç bir şeyi konduramıyorum diye pimpirikleniyorum belki aradan 1 ay geçince bende farklı açılardan bakabileceğim. daha çok yeni bugun tam 1 hafta oldu yavrumdan kopalı. allah bir daha yaşatmasın çok zorrrrrr :ssz:

aynen arkadaşım bende smear tam kan testi hormon testleri detaylı ultrason vs hepsini yaptırdım hiç bir problem yoktu. 10 haftalıkken babasıyla ilk defa rutin kontorlumuze gitmiştik. daha 6+5 günlükken gittiğimde hiç bir problem yoktu kalbi küt küt atıyordu. 10 haftalıkken gittik doktor 9+5 günlük kese çok güzel bebek çok iyi yerleşmiş dedi ekrana kilitlendi bende allah allah cinsiyete mi bakıyor acaba derken kalp atışlarını göremedim birde detaylıya gir dedi ondan sonra film koptu zaten. benimde ne bir damla kanamam nede bir damla akıntım vardı. durduk yere oldu ve hepimizde şok etkisi yarattı. işte sıkıntım neydi bir çözebilsem ona göre bir cesaret diyip yeniden denemelere başlayacağım. belkide acım daha çok taze hiç bir şeyi konduramıyorum diye pimpirikleniyorum belki aradan 1 ay geçince bende farklı açılardan bakabileceğim. daha çok yeni bugun tam 1 hafta oldu yavrumdan kopalı. allah bir daha yaşatmasın çok zorrrrrr :ssz:

Benim bugun 11.gunum.hicbisey yapmak canim istemio.belki calismaya baslayinca biraz daha iyi olurum.kitap okuorum.kilo almistim hamileyken onu vermek icin ona konsantre oldum.Allahim bizlere yeniden o zevki tattirsin.okadar iyi bir hamile olacagim ki kendimi hicbiseye uzmeyecegim hic stres yapmayacagim.sadece bebebegimi ve kendimi dusunecegim.

Canim bir kere dusuk yaptm 8 haftalikti ama kurtaj olmadm doktrm 3 ay korunmam gerektgni soyledi ama bn kornmadm ve hamile kaldm suan 8 aylik hamileyim hc korkmna gerek yok kalbni ferah tut

sormana gerek yok canım 15. güne kadar az gelen kanamalar renginin bir önemi olmaksızın sorun teşkil etmiyor. eğer ilk 15 gün çok yoğun kanama ( adetin ilk iki gününden daha fazla) ve çok büyük parçalar düşerse o zaman bir şeyler ters gidiyor demektir.[/QUOTE
çok saolun parçalar gelmiyor yoğun bi kapalı renkte kahverengi geliyor 14 gün olacak yarın itibariyle birde oruç tutuyoruz ben akıntı olduğu düşünüp tutuyorum napcağımıda bilmiyorum başıma ilk gelince etrafımdada böle olan yok sorayımm napmam gerekiyor bilmiyorum geldikçe korkuyorum.

sormana gerek yok canım 15. güne kadar az gelen kanamalar renginin bir önemi olmaksızın sorun teşkil etmiyor. eğer ilk 15 gün çok yoğun kanama ( adetin ilk iki gününden daha fazla) ve çok büyük parçalar düşerse o zaman bir şeyler ters gidiyor demektir.

çok saolun parçalar gelmiyor yoğun bi kapalı renkte kahverengi geliyor 14 gün olacak yarın itibariyle birde oruç tutuyoruz ben akıntı olduğu düşünüp tutuyorum napcağımıda bilmiyorum başıma ilk gelince etrafımdada böle olan yok sorayımm napmam gerekiyor bilmiyorum geldikçe korkuyorum.

Canim acini cok iyi anliyorim sen elinden degil ve bir suru sebep ariyorsun icinden ama kafani bunlarla yorma ve bir daha ayni seyi yasarim diye dusunup uzme kendini ne olur kader de varmis yasamisim de kendini bedenini psikolojini eni bir gebelige hazirla bak allahin izniyle herseu cok guzel olacak sakin uzun ara verme herseyin normalse tekrar dene bana doktorum 3 ay dedi ama ben korunmafim ve hamile kaldim 6 ayim bitti baslarda bende korkuyodum ama insan yeni bir umutla yenidenyeseriyo hakkinda hayirlisi olur ins

Gunydin kizlar nasilsiniz ?

HTC ChaCha A810e cihazımdan gönderildi

sormana gerek yok canım 15. güne kadar az gelen kanamalar renginin bir önemi olmaksızın sorun teşkil etmiyor. eğer ilk 15 gün çok yoğun kanama ( adetin ilk iki gününden daha fazla) ve çok büyük parçalar düşerse o zaman bir şeyler ters gidiyor demektir.[/QUOTE

hemde uzunca bir süre. mutlaka tekrar dr a git canım. enfeksiyon olabiliyor. bende dün gittim tekrar bana fitil verdi. sabah akşam kullanıcam. seninde en azından için rahatlar. :) sonuçta bir operasyon geçirdik. ben antibiyotik almama rağmen kahverengimsi ler devam etti. demekki çok daha hassas oluyoruz sandığımızdan önlem şart ;)

Back