• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kürtajdan sonra hemen hamile kalanlar ve kalmak isteyenler

Cnm bos gebelikti kurtaj oldum ilk ay korundum zaten adetim 35 gun geldi o arada pataloji sonucu geldi normal dusuk dedi doktor korunmayi biraktim sukur hemen hamile kaldim ins sende kalmissindir guzel haberlerini bekliyoruz

geçmiş olsun canım.benimde boş gebelikti.:( bizde 2 ay korunduk.bu ay 2.denememiz bugün adetimin 25.günü karnım belim hafiften ağrımaya başladı galiba bu ayda bebiş yok :( gerçi ilk gebeliğimdede adet olacam demiştim bellide olmuyor.inşallah bende çok beklemem canım.duaların için çok sağoll dilerim Rabbim isteyen kullarını fazla bekletmez hayırlısı :(

kızlar biliyorum erken yapmışsın diyeceksiniz ama adetimin 25.günü bugün 29-30 günde adet olurum.bugün bel ve hafif karın ağrım başladı adet olmadan hissederim hep .yine de bi test yapayım dedim nasılsa çıkmayacak çıkarsada moralim düzelsin dedim.ama tabiki çıkmadı adete 5-6 gün var daha olsaydı çıkarmıydı diyecem ama aslında cevabı kendimde biliyorum ilk hamileliğimde 32.günümde test yapmış olmama rağmen 2.çizgi çok silikti :(ama şimdi gölgesi bile yok:43:

merhaba arkadaşlar,
çarsamba günü 8hafta3günlükken hiç bir şikayetim olmadan sadece kalp sesi duymak için dr a gittim..
kendi doktorum sezeryan doğuma girmişti o arada vakit kaybetmemek için baska bir doktor muayene etti,
bebeği gösterdi ,kalp atışı yok 5hafta6günlükken kendini sonlandırmıs alınması lazım dedi,
yüzüm düştü.. doktor’’sağlıklı bebekten de önce bizim için sağlıklı anne sağlıklı ebeveyn gerekli dedi.bende tabi öyle dedim ama o an hiç bişe düşünemediğimi söylemek isterim.5saat kadar kendi doktorumu bekledım,kürtaj yarım saat kadr sürdü toplamda damar yolu açılması vs.
derin bi boşluktayım halada ama üzülmemeye calısıyorum Allah büyüktür.
03-11-2011de'de ilk gebeliğim 5hafta 2günlükken düşmüştü ama kendiiliğinden düştü doktorlar vücudun kendı kendını temizliyor herhangi bi operasyona gerek yok demişti ilk oldugu içinde tahlil falan yapılmadı.
Annemde 7gebelik geçirdi;4'ü düşük 1'i dış gebelik 1kardeşim birde ben varım. dış gebelikten sonra doctor %1 çocuk sahıbı olma ihtimaliniz dedi ama Allah’ın izniyle kardeşim sorunsuz bi şekilde aramıza katıldı.
Annemden dolayı ırsi de olabılır benmki kürtaj ile alınan örnekten 10cc genetiğe bıraktık 30 gün sonra glecek sonucu,
bu hafta kontrole gideceğim,bebeği gösteren doktor da gebe kalmadan 1ay sonra gel nedenine bakıp ona göre bir yol çizelim dedi..
Sizden bir ricam olacak lütfen kendinizi üzmeyin,sıkmayın,strese girmeyin,Herşeyin bir zamanı vardır diye düşünün.
Burda paylaşalım yasadıklarımızı sevinçlerimizi,üzüntülerimizi,
İnsallah gebelik haberlerimizi de mutlulukla paylaşırız.

19 haziran da adet oldum. adet olmadan 1-2 gün önce sancı oldu bendede. doktorum yeniden hamile kalmam için bir adet dönemi geçirmemi istedi. benimde 8 haftalık dı. önce kalp atışları yavaştı ve sonrada durduğunu öğrendim, ertesi gün mecburen kürtaj oldum. coraspin kan sulandırıcı bir hap banada neolur neolmaz vermişti doktorum. aynı zamanda şu anda folik asit alıyorum. inanılmaz bir acı yaşıyor insan. bende sitede bu anlamda paylaşımlar olduğunu görünce üye oldum daha yeni. bir de ovulasyon testleri var saadet. ben deniyorum. yumurtlama sürecine girmek üzereyim. ayda sadece 24 saat hamile kalmak için vaktimiz var, kadının doğası gereği. bunu belirlemek adına bu test önemli. idrar ile aynı hamilelik testleri gibi yapılıyor. bugün bende saat 2 de yine bir kontrol amaçlı dr.a gidicem. hepimizin gönlüne göre olur inşallah.. buradan da olsa duygu ve deneyimlerimizi paylaşırsak her anlamda çok iyi olur. şimdilik sevgiler... :)

Insallah bu aydan sonra güzel haberlerini aliriz canim.. cok iyi yapmışsın. Ben sahsen hayatimda herkese derdimi anlatan biri degilim. Cunku kimse birseyi basina gelmeyince anlamıyor. Hasta ziyaretine gelir gibi sut, meyve suyu vs. alanlarin söyledikleri " gecer, zaten kan pihtisiydi, bir daha olur.. vb" ne anlatabilirsin ki onlara.. yasadigin bir can kaybi bunu yasamayan bilmiyor.. ve gercekten cok aci. Sorun tekrar olup olmamasi degil, yani uzuldugun.. burda hemen hemen ayni seyleri yasamis insanlarla konusuyorsun.. anlasiyoruz yani.. ben biliyorum canim yumurtlama gunumu hamile kalsigim ay o sekilde hamile kalmistim. Cok tesekkur ederim verdigin bilgi icin. Test yaptirmis miydin kurtajdan sonra? Patolojiye gondermis miydin?

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

kızlar biliyorum erken yapmışsın diyeceksiniz ama adetimin 25.günü bugün 29-30 günde adet olurum.bugün bel ve hafif karın ağrım başladı adet olmadan hissederim hep .yine de bi test yapayım dedim nasılsa çıkmayacak çıkarsada moralim düzelsin dedim.ama tabiki çıkmadı adete 5-6 gün var daha olsaydı çıkarmıydı diyecem ama aslında cevabı kendimde biliyorum ilk hamileliğimde 32.günümde test yapmış olmama rağmen 2.çizgi çok silikti :(ama şimdi gölgesi bile yok:43:

Tatlim ben bir daha hamile kalirsam gogus agrisindan bilirim kesinlikle. Zonkluyordu o ay göğüslerim..

Tatlim ben bir daha hamile kalirsam gogus agrisindan bilirim kesinlikle. Zonkluyordu o ay göğüslerim..

yok canım bende hiç göğüsten anlamam bi değişiklik olmaz yani adet olacağım zamanda fark olmuyo zaten.offf çok üzgünüm üzülmek için erkekn olsada oruçluyum uzandım biraz ağladım ağladım kalktım :(

Evet canim gerçekten oyle.. zaten her serde bir hayir her hayirda bir ser vardir. Bardagin dolu tarafina bakmaktan allaha siginmaktan baska caremiz yok zaten. . Vardir bir bildigi.. insallah canim benim en kisa zamanda dolsun yerleri insallah..

Amin cnm cok sagok ins biran once basiniza benimki bos gebelikti ve dusuk olarak saydi doktorum seninki kac haftalik ve neydi bilmiyorum ama ilkse normal dusuk olarak sayiyorlar genelde ins ikincide hersey cok guzel olur

Elifpinar arkadaşım benim gebeliğim normal bir gebelikti 9. haftaya kadar her şey normaldi. 10 haftalıkken kontorle gittiğimizde 9+5 de kalbinin durduğunu öğrendik.

Az önce patoloji sonucumu aldım. Doktor hiç bilgi vermedi sonuç temiz dedi başkada açıklama yapmadı sinir oldum. Sonuçta söyle yazıyor anlayan varsa cevap yazabilir misiniz kızlar?

Kesitlerin incelenmesinde kan ve fibrin kitleleri arasında desidual doku örnekleri ve immatür koryon villusları gözlenmektedir. Desidua stromasında tek sıralı prizmatik epitelle döşeli endometrial glandlar mevcuttur.

Bu ne demek şimdi kızlar???

Evet cnm patolojıde incelendi fakat ilk olduğundan çok ayrıntılı değerlendirmeye gerek olmadığını söyledi dr.um. bu arada şimdi hastahaneden geldim. sormak istediklerimi sordum. bende de adet bitmiş olmasına rağmen kahverengi bişeyler hala gelmeye devam ediyordu. enfeksiyon olabilir diyerek fitil verdi. korunmalıyım diye sorunca gerek olmadığını her iki yumurtanında gebelik için hazır olduğunu söyledi. adet başlangıcının 12. günündeyim. kan pıhtısı olayını da sordum. gerek duymadı test yapmaya. 1 hafta sonra tekrar gidicem. coraspinide almaya devam ediyorum yinede her ihtimale karşı. sen ne alemdesin saadet :) özlem ben bu arada

Elifpinar arkadaşım benim gebeliğim normal bir gebelikti 9. haftaya kadar her şey normaldi. 10 haftalıkken kontorle gittiğimizde 9+5 de kalbinin durduğunu öğrendik.

Az önce patoloji sonucumu aldım. Doktor hiç bilgi vermedi sonuç temiz dedi başkada açıklama yapmadı sinir oldum. Sonuçta söyle yazıyor anlayan varsa cevap yazabilir misiniz kızlar?

Kesitlerin incelenmesinde kan ve fibrin kitleleri arasında desidual doku örnekleri ve immatür koryon villusları gözlenmektedir. Desidua stromasında tek sıralı prizmatik epitelle döşeli endometrial glandlar mevcuttur.

Canim onu baska bir doktora goster, ve aklina gelen tum sorulari sor. Biz ne desek bos simdi. Nefret ediyorum su umursamaz kwndini begenmis doktorlardan. Agzindan lafi kerpetenle aliyorsun bazilarinin.

kızlar patolojide ayrıntılı bakılmıyor. genetik bir inceleme olması gerekiyor. bende 8 haftalık iken seninle aynı durumu yaşadım. ve kürtaj olmak zorunda kaldım. sonuçlarımız aynı. çocuk dr uzman arkadşıma ne anlama geldiğini sordum sonuç gayet normal dedi. yani olağan kürtaj kararının doğruluğunun açıklaması da diyebiliriz dedi. fakat o sonuç ayrıntılı bir genetik incelemesi değil.. yapılan incelemelerinde % 50 de sebep bulunamıyormuş zaten. en bariz bulunanlar arasında kan pıhtılaşması sonucu var.

yok canım bende hiç göğüsten anlamam bi değişiklik olmaz yani adet olacağım zamanda fark olmuyo zaten.offf çok üzgünüm üzülmek için erkekn olsada oruçluyum uzandım biraz ağladım ağladım kalktım :(

Canim hic uzme kendini hem cok erken test yapmissin hem de bu olmasa bile henuz erken yine de herkesin vucudu farkli sekilde zamanda topluyor kendini. Uzme kendini aglama :( hem stres de buyuk faktör dusunmemeye calis. Gunu gelene kadar test yapma insan kendini strese sokuyor :(

kızlar patolojide ayrıntılı bakılmıyor. genetik bir inceleme olması gerekiyor. bende 8 haftalık iken seninle aynı durumu yaşadım. ve kürtaj olmak zorunda kaldım. sonuçlarımız aynı. çocuk dr uzman arkadşıma ne anlama geldiğini sordum sonuç gayet normal dedi. yani olağan kürtaj kararının doğruluğunun açıklaması da diyebiliriz dedi. fakat o sonuç ayrıntılı bir genetik incelemesi değil.. yapılan incelemelerinde % 50 de sebep bulunamıyormuş zaten. en bariz bulunanlar arasında kan pıhtılaşması sonucu var.

merhaba canım,benim örneğim genetiik bölümüne verildi hatta tüpü genetik bölümünden alıp kürtaj yapılan ssaate kadr dolapta beklettık kürtaj esnasında örnekten 10cc koymuslardı ertesi gün genetik anabilim dalına teslim ettik,1ay sonra sonucunuz çıkar dediler.sizinki patalojiyemi verilmişti?

Canim hic uzme kendini hem cok erken test yapmissin hem de bu olmasa bile henuz erken yine de herkesin vucudu farkli sekilde zamanda topluyor kendini. Uzme kendini aglama :( hem stres de buyuk faktör dusunmemeye calis. Gunu gelene kadar test yapma insan kendini strese sokuyor :(

haklsıın canımmm düşünmemeye çalışıyorum ama gün yaklaştıkça elimde olmuyor :( testin negatif çıkacağını zaten biliyordum ona üzülmüyorum aslında bel ve karın ağrımın hafiften başlamasına üzülüyorum :( neyse canım senide üzmeyeyim yok daha yapmam test iki tane vardı 1 tane kaldı oda dursun :)

Evet cnm patolojıde incelendi fakat ilk olduğundan çok ayrıntılı değerlendirmeye gerek olmadığını söyledi dr.um. bu arada şimdi hastahaneden geldim. sormak istediklerimi sordum. bende de adet bitmiş olmasına rağmen kahverengi bişeyler hala gelmeye devam ediyordu. enfeksiyon olabilir diyerek fitil verdi. korunmalıyım diye sorunca gerek olmadığını her iki yumurtanında gebelik için hazır olduğunu söyledi. adet başlangıcının 12. günündeyim. kan pıhtısı olayını da sordum. gerek duymadı test yapmaya. 1 hafta sonra tekrar gidicem. coraspinide almaya devam ediyorum yinede her ihtimale karşı. sen ne alemdesin saadet :) özlem ben bu arada

Memnun oldum canim :) ben bu carsamba 20. Gunu dolduracgim ve patoloji sonucumu alacagim, testleri de soracagim ama doktor israrla gerek yok derse uzerine dusmem yine bu seferlik. Onun disinda saglik problemim yok tatlim. Cok uzgünüm sadece hala. Gerci burda duyduklarim bana huzur veriyor. Cok istiyorum hamile kalmayi bu ay ama yumurtlama günümü gecirdim. Bu ay olmayabilir. Ama insallah melegim bi surpriz yapar bana ve cok bekletmez beni. Ayni sey hepimiz icin gecerli.. :)

haklsıın canımmm düşünmemeye çalışıyorum ama gün yaklaştıkça elimde olmuyor :( testin negatif çıkacağını zaten biliyordum ona üzülmüyorum aslında bel ve karın ağrımın hafiften başlamasına üzülüyorum :( neyse canım senide üzmeyeyim yok daha yapmam test iki tane vardı 1 tane kaldı oda dursun :)

Canim oyle dusunme hem adet belirtileriyle neredeyse ayni hamislik belrtileri.. icini ferah tuuuutt. Insallah alacagiz guzel haberini. Umarim elinde kalan son testte forursun cift cizgiyi :)

merhaba canım,benim örneğim genetiik bölümüne verildi hatta tüpü genetik bölümünden alıp kürtaj yapılan ssaate kadr dolapta beklettık kürtaj esnasında örnekten 10cc koymuslardı ertesi gün genetik anabilim dalına teslim ettik,1ay sonra sonucunuz çıkar dediler.sizinki patalojiyemi verilmişti?

fakat zaten % 50 sinde bir problem bulamıyorlar sıkıntı orda. siz ayrıntılı inceletmişsiniz fakat sonucunuz temiz. tam kelime kelime hatırlamasamda aklımda kalanlar ile sonuçlarımız çok benzer

merhaba arkadaşlar,
çarsamba günü 8hafta3günlükken hiç bir şikayetim olmadan sadece kalp sesi duymak için dr a gittim..
kendi doktorum sezeryan doğuma girmişti o arada vakit kaybetmemek için baska bir doktor muayene etti,
bebeği gösterdi ,kalp atışı yok 5hafta6günlükken kendini sonlandırmıs alınması lazım dedi,
yüzüm düştü.. doktor’’sağlıklı bebekten de önce bizim için sağlıklı anne sağlıklı ebeveyn gerekli dedi.bende tabi öyle dedim ama o an hiç bişe düşünemediğimi söylemek isterim.5saat kadar kendi doktorumu bekledım,kürtaj yarım saat kadr sürdü toplamda damar yolu açılması vs.
derin bi boşluktayım halada ama üzülmemeye calısıyorum Allah büyüktür.
03-11-2011de'de ilk gebeliğim 5hafta 2günlükken düşmüştü ama kendiiliğinden düştü doktorlar vücudun kendı kendını temizliyor herhangi bi operasyona gerek yok demişti ilk oldugu içinde tahlil falan yapılmadı.
Annemde 7gebelik geçirdi;4'ü düşük 1'i dış gebelik 1kardeşim birde ben varım. dış gebelikten sonra doctor %1 çocuk sahıbı olma ihtimaliniz dedi ama Allah’ın izniyle kardeşim sorunsuz bi şekilde aramıza katıldı.
Annemden dolayı ırsi de olabılır benmki kürtaj ile alınan örnekten 10cc genetiğe bıraktık 30 gün sonra glecek sonucu,
bu hafta kontrole gideceğim,bebeği gösteren doktor da gebe kalmadan 1ay sonra gel nedenine bakıp ona göre bir yol çizelim dedi..
Sizden bir ricam olacak lütfen kendinizi üzmeyin,sıkmayın,strese girmeyin,Herşeyin bir zamanı vardır diye düşünün.
Burda paylaşalım yasadıklarımızı sevinçlerimizi,üzüntülerimizi,
İnsallah gebelik haberlerimizi de mutlulukla paylaşırız.

çokkk geçmişş olsun canımmm.Allah daha hayırlısıyla seni sevindirsin.

fakat zaten % 50 sinde bir problem bulamıyorlar sıkıntı orda. siz ayrıntılı inceletmişsiniz fakat sonucunuz temiz. tam kelime kelime hatırlamasamda aklımda kalanlar ile sonuçlarımız çok benzer

hımm 26 temmuzda sonuçları alacağız bende olumsuz bir durumla karsılasacağımı sanmıyorum ama doktorum göndermek istedi.

genelde ilk 3 ay içerisinde olan düşüklerde de yapılan araştırmalara göre % 70 bebekte olan bir anomali olmasından kaynaklanıyor düşük. Buda bebeğin dünyaya gelmesi durumunda herhangi bir engeli olacağı anlamını taşıyor. Çok zor bir durum. yaşadığım için bilyiorum ve takrar deniyor olmama rağmen çooook ama çok korkuyorum. Fakat çok da araştırıyorum bir taraftan. biraz önce dr dan geldim ve ne kadar test gerekiyorsa yaptırmak istediğimi söyledim. Fakat biz bazen anlamak istemiyoruz. en nihayetinde denemekten başka bir çözüm olmadığını da gördüm. doğanın bazı kuralları var bizlerin kabul etmesi gereken. evet psikoloji de elden gidiyor bu arada ama... mücadeleye devam... direnicez :) birbirimize destek vereceğiz

Back