• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kürtajdan sonra hemen hamile kalanlar ve kalmak isteyenler

merhabalar öncelikle çok geçmiş olsun.bende ilk gebeliğimde boş kese nedeniyle kürtaj oldum 4 ay önce.6 hafta 3 günlüktü ama bebk yoktu.dr kromozom bozukluğundan kaynaklanabileceğini söyledi o anki kalitesiz yumurtadan veya spermden olurmuş.tekrarlamaz dedi hatta dr un ilk gebeliğide bu şekilde olmuş şimdi 2 tane sağlıklı kızım var dedi.patoloji raporum normal düşük olarak geldi.gelişseydi bile sakat bi bebek olacaktı dedi.ilerleyen aylarda yine kaybedecektin ve senin için daha zor olacaktı dedi.ben şükrediyorumki ne bebeği nede kalp atışını görmedim ozaman daha zor olurdu :( benden giden sadece bom boş bir keseydi.dr um pıhtılaşma sorunu boş gebeliğe neden olmaz dediği için tahlil yaptırmadım ama içimde hala bir korku var :( şimdi kürtaj sonrası 2.denememiz temmuzun 6 sına kadar hastalanmam lazım inşallah bebiş gelmiştir.Allah hepimizin yardımcısı olsun hakkımızda hayırlısını versin başa gelince anlıyor insan evlat sahibi olmak çok büyük bir nimetmiş meğerse :(

Dr kontrolunde hamile kalmayi dene tatlim yumurta takibi yaptir canim insallah olucaksin anne ve gercektende anne olmak cok buyuk bir lutuf gercektende onu gorup kalp seslerini duyduktan sonra inan daha zor canim pihtilasma testi yaptir cnim iste eger oyle bir sorunun oldugunu dusunuyosan ikinci gebeliginde ihmal etme

HTC ChaCha A810e cihazımdan gönderildi

Evet o ilk gunlerdeki yogun kanamadan sonra az az kahverengi lekeler geliyor bende de oyle oldu. Bence icinde kalan kani akintiyla bu sekilde atıyorsun. Endiselenme normal.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

ya bugün biraz daha geldi ama biraz daha koyuydu rengi pıhtılaşmış kahverengisi yoğun bi renk endişelendim bu normal mi peki çok korkuyorum yaa aslında kalmamıştı bi korkum ama bundan sonra dahada korkmaya başladım lütfen yardımcı olun :(

Saol canim evet ne kadar herkes bunad sukur desede insanin cani aciyo tabi insallah hepimiz en kisa zamanda meleklerimize saglikli eli ayagi duzgun sorunsuz bir sekilde kvusuruz vrdir herseyde bir hayir verende Allah alanda Allah demekki bizimde sinavimiz boyleymis:(

Yasamayan bilmiyor canım, soylemesi kolay.. bi hastalik saglik problemiymis gibi.. yasayinca anliyorsun hep.. insallah..

Dr kontrolunde hamile kalmayi dene tatlim yumurta takibi yaptir canim insallah olucaksin anne ve gercektende anne olmak cok buyuk bir lutuf gercektende onu gorup kalp seslerini duyduktan sonra inan daha zor canim pihtilasma testi yaptir cnim iste eger oyle bir sorunun oldugunu dusunuyosan ikinci gebeliginde ihmal etme

sağolasın canım inşallah.evet canım bu ay takip yapıldı adetin 14.günü 15 mm yumurta olmuş dr gelişim iyi dedi sanırım 16 18.günlerdede yumurtlama oldu.pıhtılaşma süreme bakıldı sadece oda normal çıktı canım.

ya bugün biraz daha geldi ama biraz daha koyuydu rengi pıhtılaşmış kahverengisi yoğun bi renk endişelendim bu normal mi peki çok korkuyorum yaa aslında kalmamıştı bi korkum ama bundan sonra dahada korkmaya başladım lütfen yardımcı olun :(

Canim icini ferah tut, kurtajdan sonra yogun kanamalar gecirenler bile oluyor. Benim de o sekilde oldu doktor uyarmisti ama beni.

Canim gerçekten neredeyse ayni seyleri yasamisiz. acini cok iyi anliyorum, duygularini da.. allahim daha cok sevmis yanina almis oyle dusun. Bizim sefaatcimiz olacaklar insallah.. canim benim sonucumda patolojiye gitti bu carsamba cikacak ama doktor 3 ay dedi zaten bana. Ben her ihtimali değerlendirmeye basladim artık kan pihtilasmasi bir ihtimal. Danismadan almam zaten coraspirin. Ama iste cok uzun bir zaman gibi geliyor o test sureci. 3 ayi bekleme yi zaten düşünmüyorum. Sana kötü örnek olmak istemem ama biraz akisina birakacagim ben. Alinabilecek tum önlemleri alip tabiki. Sen de doktoruna danis canim. Ama benim okuduklarim dyduklarima gore hic beklemeden hamile kalip hic sorun yasamayan da var 6 ay bekleyip yine kaybeden de.. veren de alan da allah.. Bu surecte bol bol sua edwcegim senin icin de ederim insallah..

evet canım neredeyse aynı damdan düşenin halini damdan düşen anlar bu süreçte birbirimize destek olalım inşallah en yakın zamanda bebeklerimizi kucağımıza alırız. Yarın kontrolum var bakalım benim doktor bana kaç ay diyecek. yarın bakacak en korktuğum şey içeride parça kalması bide kürtaj sonrası rahim duvarı kalınlaşması veya kalınlaşmaması problemi nedeniyle adet olamayan ve hamile kalamayanları duydum çok korkuyorum. Benim sonuç yarın çıkacak ama ben sonuçtan umutsuzum içime normal bir kalp durması gibi geliyor ama öyle bile olsa pıhtılaşma testi, tansiyon kontorulu devlet hastanesinde detaylı hormon testlerimi yaptıracağım. Benim komşularımda diyor ben kürtajdan sonra adet olmadan hamile kaldım bak sağlıklı çocuklarım var korkma diyorlar ama ben biraz süre tanıyıp rahimim toparlanmasını bekliyorum. ben fiziksel hem ruhsal olarak dinlenmeliyim çünkü psikolojik olarak o kadar çökmüş durumdayım ki çok ağlayıp üzülünce göğüslerimden süt gelmeye başlıyor :2: bende çocuk fikrinden uzaklaşıp biraz akışına bırakacağım en az bir kere regl olayım bir sorun çıkmazsa inşallah korunmayı bırakırız rabbim ne zaman uygun görürse yine sunar hediyesini inşallah.

arkadaşım benim kürtaj günü kıp kırmızı kanamam oldu sonraki iki gün kahverengiydi dün ve bugun ayaklanıp temizlik ütü vs yaptım ve fark ettim ki fiziksel olarak iş yapınca kanamam başlıyor ve rengide kıp kırmızı yarın doktora soracağım.

Kizlar ben 6 ay once kürtaj oldum ve 6 aydir korunmuyorum gecen ay kimyasal gebelik gecirdim.Zaten rahim hazir degilse atiyor bence korunmayin zaten olmayacaksa olmuyor

sağolasın canım inşallah.evet canım bu ay takip yapıldı adetin 14.günü 15 mm yumurta olmuş dr gelişim iyi dedi sanırım 16 18.günlerdede yumurtlama oldu.pıhtılaşma süreme bakıldı sadece oda normal çıktı canım.

O zaman icini ferah tut rahat ol cunku stres bizi istemesekte etkiliyo bak madem hersey yolunda insallah gelir bu ay melegin :) bisiy sorucam cnm ya antibiyotik kullaniyorum bide s harfiyle baslayan bi ilac ama agri kesiciyi kullanmiyorum majezik cok agir geliyo bana kullanmak gerekiyomu mutlaka acaba tedavi icin mi veriyolarki

Amin cumlemizin cnm

Elif hanim size bisi sorabilirmiyim bana dr antibiyotik bide searle diye 6 adet sabah aksam kullanmam icin bir ilac arti agri kesici verdi fakat agri kesiciyi kullanmadim hic kullanmiyorum bir sorun teskil edermi acaba digerlerini duzenli kullaniyorum

Elif hanim size bisi sorabilirmiyim bana dr antibiyotik bide searle diye 6 adet sabah aksam kullanmam icin bir ilac arti agri kesici verdi fakat agri kesiciyi kullanmadim hic kullanmiyorum bir sorun teskil edermi acaba digerlerini duzenli kullaniyorum

Canim tam hatirlamiyorum ama doktor banada vermisti bende hepsini kullanmadim hicbisey olmaz merak etme sen kontrollerine duzenli git yeter ne kadar oldu kurtaj olali

O zaman icini ferah tut rahat ol cunku stres bizi istemesekte etkiliyo bak madem hersey yolunda insallah gelir bu ay melegin :) bisiy sorucam cnm ya antibiyotik kullaniyorum bide s harfiyle baslayan bi ilac ama agri kesiciyi kullanmiyorum majezik cok agir geliyo bana kullanmak gerekiyomu mutlaka acaba tedavi icin mi veriyolarki

sağlasın canım amin inşallah.isteyen herkese versin.niçin antibiyotik kuulanıyosun canım?tedavi ne tedavisigörüyosun?majezik ben adet sancım oldunda kullanıyorum.ağrın falan olursa kullanman için vermiştir.başka birşey için oldunu sanmıyorum.

arkadaşım benim kürtaj günü kıp kırmızı kanamam oldu sonraki iki gün kahverengiydi dün ve bugun ayaklanıp temizlik ütü vs yaptım ve fark ettim ki fiziksel olarak iş yapınca kanamam başlıyor ve rengide kıp kırmızı yarın doktora soracağım.

bende soracağım ama benim kanamam kürtajdan hemen 1-2 sonra bitti 9. gün kahverengi akıntılar geldi bugün biraz yoğun renkte gelince korktum ilaçlarımıda doru düzgün kullandım inşallah birşeyimiz yoktur içimi ferah tutmaya çalışıyorum allahım hepimizin yardımcısı olsun hem ruhen hem bedenen

pardon canım şimdi gördüm kürtaj olmuşsun geçmiş olsun.antibiyotik banada verdi bide ağrı kesici vermişti.ağrın olursa kullanacaksın canım.onun dışında gerek yok antibiyotiğini düzenli al.çok geçmiş olsun.

Canim agri kesici rahum yarışmasıni engelliyor diye biliyorum o yuzden kullan derim eczaneye ozellikle sordum onaylamisti

Canim tam hatirlamiyorum ama doktor banada vermisti bende hepsini kullanmadim hicbisey olmaz merak etme sen kontrollerine duzenli git yeter ne kadar oldu kurtaj olali

Gectigimiz cuma gecesi oldum canim 2 gun bitti :( tek yumurta ikizi oldugundan gelisim bozuklugu vardi birinde o yuzden ikkisinide kaybettim :( kucuklerdi 6 haftalik :( kontrolum c.tesi ama pazartesi gidicem esimin sinavi yuzunden gidemiycem bi sorun olurmu ki 1 2 gun fark edermi :( rahim toparlaninca 2 ay sonunda hamile kalirsin demisti ama insallah oyle olur :(

Merhaba bende cuma gunu dr kontrolune gittim ve hem tek yumurta ikizlerimin oldugunu hemde kalplerinin durdugunu ogrendim :( biri saglikli gelismis digeri gelisememis ve digerininde kalbinin durmasina sebep olmus :( anestezili bir sekilde kurtaj oldum ilk hamileligimdi fiziksel olarak bir sorunum yok hatta 2 damla lekem ancak geldi bugun kanama sorunumda yok normalmi bilmiyorum acikcasi ama psikolojik olarak cokmus durumdayim:'(

normal canım korkma kanama azda olabilir 10 günde sürebilir benim 10 gün sürmüştü kanamam azalarak.kürtajdan sonra 43.günde ben adet gördüm.45 güne kadar tekrar adet olmaya başlarsın.çok zor bir durum zor ama geçecek inşallah canım.sabır diliyorum çok zor olsada :(

Gectigimiz cuma gecesi oldum canim 2 gun bitti :( tek yumurta ikizi oldugundan gelisim bozuklugu vardi birinde o yuzden ikkisinide kaybettim :( kucuklerdi 6 haftalik :( kontrolum c.tesi ama pazartesi gidicem esimin sinavi yuzunden gidemiycem bi sorun olurmu ki 1 2 gun fark edermi :( rahim toparlaninca 2 ay sonunda hamile kalirsin demisti ama insallah oyle olur :(

Yok cnm bir iki gun farketmez yasadigimiz sey cok zor bende yasadim sonucta ama inan rabbimin bir bildigi var sabirli olmak lazim

Back