merhaba kızlar... benim hikayem de sizinkilerle benzer. 9+2'de bebeğin kalp atışlarının durduğu görüldü. cuma günü kürtaj oldum. ilk 4 gün hiç kanama olmadı. ama bugün kanama başladı. doktor en az 10 gün sonra kontrole çağırdı ama kanama nedeniyle yarın doktora gitsem mi, yoksa bu sık rastlanan bir durum mu? yaşadıklarınızı benimle paylaşır mısınız? bu arada doktorum bana da en az 3 ay korunmamızı önerdi...
9 ay geçti düşük olalı..biara prolaktin yükseldi,ilaç kullandım o düştü..ardından doktorum biraz kilo vermen gerek dedi,diyete girdim spora başladım 3 hafta oldu mevzu uzun bendetabi bunlarada şükür,neler yaşıyo insanlar...
lara62, sen ilk gbeeliğinde kolay mı gebe kalmıştın.ben evliliğimin ilk ayında gebe kaldım.kürtajdan sonra 3 aylık korunma sürecim var hemen gebe kalabilr miyim acaba? hani bu bünyeyle alakalı birşey ya ...
bir de benim 1 ayım var korunmamın bitimine ne gibi hazırlıklara başlamalıyım sizce ?
Evet canim neler yasanmiyorki basimiza gelmez dediklerimiz icinde buluyoruz kendimizi insallah Ende kisa zamanda melegine kavusursun
Slm canim ben kurtajdan bir ay sonra gebe kaldim Dr rahmin kendinii topladigini ilk adetinden sonra baslaya bilcegimizi soyledi progestron adet duzenliyici ve rahim duvarini kalinlastirmak icin vermisti kulandim bende kolay kaliyorum folik tabletrini kullan bebek icin. Simdiden Ende kisa zamanda sende melegine kavusursun canim
Hepimize Geçmiş olsun
Bende 09.01.13 de doktor kontrolunde 11 haftalık bebeğimin kalbinin durduğunu öğrendim.Doktorum Hamileliğimi kürtajla sonlandırdı.bugun 3. günüm kanamam azalmaya başladı.Doktorum antibiyotik ve apranax fort verdi.Apranaxı ağrın olsada olmasada muhakkak ye çünkü rahimin yapışmasını engelleyici özelliği var dedi.Kürtaj sonrası hamile kalamamanın sebeplerinden biride buymuş.Bebeği muhakkak patolojiye göndermek gerekli sebebi öğrenmek ve bir sorun varsa tedavi etmek için.Sonuçlar 10 gün sonra çıkacak inşallah kötü bişey çıkmaz.
ilk 3 ay malesef korunucazİstisnalar olabilir ama çogunlukla rahim toparlanamadığı için 2. gebeliği kaldıramıyomuş.Aynı şeyleri tekrar yaşamaktansa beklemek daha ıyı.Üç ay nasıl geçer bilmiyorum gerçi :18:
Kızlar Doktorunuz size ne gibi tavsiyelerde bulundu ?
Sanada geçmiş olsun demek ki aynı problemleri yaşamısız. çünkü bende kanama veya düşük tehlikesi yoktu,kürtaj oldumgeçmiş olsun. ben de 10. haftada kürtaj oldum( kalp durduğu için), düşük olmadı.
apranax fort u ilk kez duydum. bana antibiyotik vermişti dr. ağrın olursa herhangi bir ağrı kesici alırsın demişti. kürtajda vurdukları ağrı kesiciler beni uzun süre idare etti, sonrasında ağrı yoğun olduğunda ağrı kesici almıştım. kürtaj sonrasında gittiğim kontrollerde bir sıkıntı yoktu herhalde, muayene etmişlerdi.
ilk 1 hafta için verdikleri önerileri yazmıyorum, zamanı geçmiş.
3 ay korunun demişti. rahim kendini toplasın diye beklemek iyi olurmuş. yeni gebeliği fazla erteleme, rahim hazır kendini alıştırmışken daha kolay gebelik oluşur, korunmayı bırakabilirsin, dedi.
folik asite hemen başlamamıştım.
yakın zamanda bebek düşünüyorsanız 1 aya kadar isterseniz başlayın folik asite.
Ne kadar uzun bir zamandan bahsetti canım,6 ay mı?kızlar bünyeye göre mi değişiyor yoksa doktorların fikir farklılıklarımı bilemiyorum ama tedbir almak en iyisi kürtajdan sonra en az bir adet dönemi geçmesi yeterli demişti benim doktorum ama şimdi gittiğim doktor uzun bi süreden bahsetmişti toparlanamayan rahimlerde dış gebelik olur demişti
en az 6-7 ay korunmak gerekiyormuş ama ben 3 ay korunmuştum ve daha önce kürtaj ya da düşük yapanlar gebelik planlamadan önce ilaç kullanımına başlamalıymış. bana coraspin ve folik asit verdiNe kadar uzun bir zamandan bahsetti canım,6 ay mı?
Dr a,gebelik haftasına,kürtaj ya da düşük olmasına göre de değişiyor galiba.
Dr um bana kan tahlili yaptı ve sonuçlar normal foilc dışında bir şey kullanma dedi.coraspin kan sulandırıcı diye biliyorum.var mı başka bir sıkıntın?en az 6-7 ay korunmak gerekiyormuş ama ben 3 ay korunmuştum ve daha önce kürtaj ya da düşük yapanlar gebelik planlamadan önce ilaç kullanımına başlamalıymış. bana coraspin ve folik asit verdi
Çok şükür bir sıkıntım yok ama keşke gebelik planlamadan kullansaydın dedi korkuttu beni biraz. hamileliğin 5. haftasında başladım umarım problem olmazDr um bana kan tahlili yaptı ve sonuçlar normal foilc dışında bir şey kullanma dedi.coraspin kan sulandırıcı diye biliyorum.var mı başka bir sıkıntın?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?