• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kürtajdan sonra hamilelik

merhaba kızlar... benim hikayem de sizinkilerle benzer. 9+2'de bebeğin kalp atışlarının durduğu görüldü. cuma günü kürtaj oldum. ilk 4 gün hiç kanama olmadı. ama bugün kanama başladı. doktor en az 10 gün sonra kontrole çağırdı ama kanama nedeniyle yarın doktora gitsem mi, yoksa bu sık rastlanan bir durum mu? yaşadıklarınızı benimle paylaşır mısınız? bu arada doktorum bana da en az 3 ay korunmamızı önerdi...

merhaba kızlar... benim hikayem de sizinkilerle benzer. 9+2'de bebeğin kalp atışlarının durduğu görüldü. cuma günü kürtaj oldum. ilk 4 gün hiç kanama olmadı. ama bugün kanama başladı. doktor en az 10 gün sonra kontrole çağırdı ama kanama nedeniyle yarın doktora gitsem mi, yoksa bu sık rastlanan bir durum mu? yaşadıklarınızı benimle paylaşır mısınız? bu arada doktorum bana da en az 3 ay korunmamızı önerdi...

tüm arkadaşlara geçmiş olsun.

melodi, bende kürtaj sonrasında kanama/lekelenmeler çok uzun sürmüştü(3-4 hafta kadar). çoğunda lekeler halinde idi. normalmiş.
hafif bir kanama ise normal bir durum, ancak rengi-kıvamı yoğun ise ise dr a görün.
kürtaj olsan bile, kalan dokuları temizlemeye çalışıyor rahim. kanama olması normal, ama yoğun olması riskli olabilir.
aşırı ve yoğun kanama olursa dr gel demişti.
problemli bir durum olsaydı, rahime zarar gelseydi 3 gün içinde bir sıkıntı çıkardı.
böyle değilse korkma.

3 ay kadar korunun, rahim kendini toplasın diye... kürtajdan 1 hafta sonra kontrole gel demişti.

Son düzenleme:
9 ay geçti düşük olalı..biara prolaktin yükseldi,ilaç kullandım o düştü..ardından doktorum biraz kilo vermen gerek dedi,diyete girdim spora başladım 3 hafta oldu mevzu uzun bende :1: tabi bunlarada şükür,neler yaşıyo insanlar...

Evet canim neler yasanmiyorki basimiza gelmez dediklerimiz icinde buluyoruz kendimizi insallah Ende kisa zamanda melegine kavusursun

lara62, sen ilk gbeeliğinde kolay mı gebe kalmıştın.ben evliliğimin ilk ayında gebe kaldım.kürtajdan sonra 3 aylık korunma sürecim var hemen gebe kalabilr miyim acaba? hani bu bünyeyle alakalı birşey ya ...

bir de benim 1 ayım var korunmamın bitimine ne gibi hazırlıklara başlamalıyım sizce ?:16:

Slm canim ben kurtajdan bir ay sonra gebe kaldim Dr rahmin kendinii topladigini ilk adetinden sonra baslaya bilcegimizi soyledi progestron adet duzenliyici ve rahim duvarini kalinlastirmak icin vermisti kulandim bende kolay kaliyorum folik tabletrini kullan bebek icin. Simdiden Ende kisa zamanda sende melegine kavusursun canim

Evet canim neler yasanmiyorki basimiza gelmez dediklerimiz icinde buluyoruz kendimizi insallah Ende kisa zamanda melegine kavusursun

Slm canim ben kurtajdan bir ay sonra gebe kaldim Dr rahmin kendinii topladigini ilk adetinden sonra baslaya bilcegimizi soyledi progestron adet duzenliyici ve rahim duvarini kalinlastirmak icin vermisti kulandim bende kolay kaliyorum folik tabletrini kullan bebek icin. Simdiden Ende kisa zamanda sende melegine kavusursun canim

sağol canım ... ya benim tayin sorunum var eşimle ayrı şehirlerdeyiz.haziran gibi tayinimiz olacak inşalalh... o yüzden o zmana mı bırakayım diyorum ...bilemiyorum...bebeiş de çok isityorum ama eşim yanında olayım aşerdiğinde yanında olmak isityom dedkten sonra biraz fikirlerim değişti gibi..

slm kızlar bende 11kasımda 15haftalık kızımı kalbi durması sonucu suni sancıyla doğum yaptım ama eşi içerde kaldığı için kürtaj gibi bişey yaptılar sonrasında
aralığın 8inde adet oldum bir hafta sürdü eşimle ilişkiye girdik kanamam oldu dr gittim normal dedi yeniden aralığın 24ünde yine kanama yine dr gittim için tamizleniyo herhangi bi sorun yok dedi 1haftada o sürdü tam kanamam bitti herşey yolunda dedim bugün yine kanamam var yaa dr gidiyorum normal herşey diyo bu kanama neyin nesi anlamadım 5yada 6gün beklicem belki normal adetimdir eğer deilse başka dr görüncem artık bu arada 1dr kalmadım 2tane dr göründüm ikiside aynı şeyi söyledi bende artık korunmayı bırakıp meleğimin olmasını istiyorum 2ay oldu onu kaybedeli sanki dün gibi aklımda :(

Hepimize Geçmiş olsun :(
Bende 09.01.13 de doktor kontrolunde 11 haftalık bebeğimin kalbinin durduğunu öğrendim.Doktorum Hamileliğimi kürtajla sonlandırdı.:43: bugun 3. günüm kanamam azalmaya başladı.Doktorum antibiyotik ve apranax fort verdi.Apranaxı ağrın olsada olmasada muhakkak ye çünkü rahimin yapışmasını engelleyici özelliği var dedi.Kürtaj sonrası hamile kalamamanın sebeplerinden biride buymuş.Bebeği muhakkak patolojiye göndermek gerekli sebebi öğrenmek ve bir sorun varsa tedavi etmek için.Sonuçlar 10 gün sonra çıkacak inşallah kötü bişey çıkmaz.
ilk 3 ay malesef korunucaz:( İstisnalar olabilir ama çogunlukla rahim toparlanamadığı için 2. gebeliği kaldıramıyomuş.Aynı şeyleri tekrar yaşamaktansa beklemek daha ıyı.Üç ay nasıl geçer bilmiyorum gerçi :18:
Kızlar Doktorunuz size ne gibi tavsiyelerde bulundu ?

Hepimize Geçmiş olsun :(
Bende 09.01.13 de doktor kontrolunde 11 haftalık bebeğimin kalbinin durduğunu öğrendim.Doktorum Hamileliğimi kürtajla sonlandırdı.:43: bugun 3. günüm kanamam azalmaya başladı.Doktorum antibiyotik ve apranax fort verdi.Apranaxı ağrın olsada olmasada muhakkak ye çünkü rahimin yapışmasını engelleyici özelliği var dedi.Kürtaj sonrası hamile kalamamanın sebeplerinden biride buymuş.Bebeği muhakkak patolojiye göndermek gerekli sebebi öğrenmek ve bir sorun varsa tedavi etmek için.Sonuçlar 10 gün sonra çıkacak inşallah kötü bişey çıkmaz.
ilk 3 ay malesef korunucaz:( İstisnalar olabilir ama çogunlukla rahim toparlanamadığı için 2. gebeliği kaldıramıyomuş.Aynı şeyleri tekrar yaşamaktansa beklemek daha ıyı.Üç ay nasıl geçer bilmiyorum gerçi :18:
Kızlar Doktorunuz size ne gibi tavsiyelerde bulundu ?

geçmiş olsun. ben de 10. haftada kürtaj oldum( kalp durduğu için), düşük olmadı.
apranax fort u ilk kez duydum. bana antibiyotik vermişti dr. ağrın olursa herhangi bir ağrı kesici alırsın demişti. kürtajda vurdukları ağrı kesiciler beni uzun süre idare etti, sonrasında ağrı yoğun olduğunda ağrı kesici almıştım. kürtaj sonrasında gittiğim kontrollerde bir sıkıntı yoktu herhalde, muayene etmişlerdi.
ilk 1 hafta için verdikleri önerileri yazmıyorum, zamanı geçmiş.

3 ay korunun demişti. rahim kendini toplasın diye beklemek iyi olurmuş. yeni gebeliği fazla erteleme, rahim hazır kendini alıştırmışken daha kolay gebelik oluşur, korunmayı bırakabilirsin, dedi.
folik asite hemen başlamamıştım.
yakın zamanda bebek düşünüyorsanız 1 aya kadar isterseniz başlayın folik asite.

Mrh arkadaslar ben de 15 gun once 10+3 te bebegimin kalbi durdugu icin kurtaj oldum.hala icim aciyo,bi gun iyi bi gun kotuyum.doktor 6-8hafta arasi regli olabilecegimi ve 2.reglimden sonra korunmama gerek olmadigini soyledi.yine hamile kalabilir miyim,kalsam yine kalbi durur mu?? Hep bu endiselerle kafam dolu ama ben denicem yine.ins hepimiz en kisa zamanda dogum sonradi forumlarinda bulusuruz.

geçmiş olsun. ben de 10. haftada kürtaj oldum( kalp durduğu için), düşük olmadı.
apranax fort u ilk kez duydum. bana antibiyotik vermişti dr. ağrın olursa herhangi bir ağrı kesici alırsın demişti. kürtajda vurdukları ağrı kesiciler beni uzun süre idare etti, sonrasında ağrı yoğun olduğunda ağrı kesici almıştım. kürtaj sonrasında gittiğim kontrollerde bir sıkıntı yoktu herhalde, muayene etmişlerdi.
ilk 1 hafta için verdikleri önerileri yazmıyorum, zamanı geçmiş.

3 ay korunun demişti. rahim kendini toplasın diye beklemek iyi olurmuş. yeni gebeliği fazla erteleme, rahim hazır kendini alıştırmışken daha kolay gebelik oluşur, korunmayı bırakabilirsin, dedi.
folik asite hemen başlamamıştım.
yakın zamanda bebek düşünüyorsanız 1 aya kadar isterseniz başlayın folik asite.
Sanada geçmiş olsun demek ki aynı problemleri yaşamısız. çünkü bende kanama veya düşük tehlikesi yoktu,kürtaj oldum :( muayenemde problem çımkamadı patolojıden gelen sonuçlarda da boş gebelik bilgisi vardı .Bünye tekrar hamıle kalmak için çok müsait miş onun için korunma konusunda doktor çok tembih ettı :78: bir ay sonra folik asite başlıycam inşallah .
Bu arada bana da tuhaf geldi ilk kez duymuştum ağrı kesici olayını ama eczacı ile de konuştum o da doğruladı:34:

merhaba arkadaslar bende 28 subatta kurtaj oldum 2 ay korundum sonar korunmadim onun ustun 7 ay gecti ama bende hala hamile kalamiyorum ve cok uzuluyorum ama taktir ilahi rabbimden insallah saglikli sihatli herkese nasip etsinn
cok zor allah sabir versin herkese

Selam kizlar aklimi kemiren sorular var 2 kurtaj oldum 1.gebeligum5 haftalik 2.gebeligim 7 haftalikken sonlandi kesemin gelismedigini soyleyip aldilar ve tekrar kontrle gittigimde ise herhangi bir tedaviye gerek duyulmadigini anca 3.gebelikte boyle sonuclanirsa olabilecegini soylediler korunma dedi sen 3. gebeliginde boyle olmafigi surece hic dogum yapmamis kadin gibisin dedi ve ben cok korkuyorum ya ayni seyleri yasarsam diye kafama cok takiyorum psklojim alt ust oldu ne yapicagimi bile bilmuyorum...:(:(:(:(

10 haftalık bebeğimin kalbi durdu.maalesef kavuşamadan gitti,melek oldu.kanamam devam ediyor.ilk adetimi olayım tekrardan düşüneceğim.çıldırmak üzereyim.aklımdam çıkaramıyorum.rabbimbunu uygun gördü ama çok üzülüyorum.hakkımızda hayırlısı olsun.

Merhaba arkadaşlar bir sene önce 6 ay arayla 2 kez kürtaj oldum. Şimdi yine hamil eyi doktorum normalde bebeğim 7 haftalık olması gerekirken ultrasyonda 5 haftalık olarak gördü bebeğin gelişimi 2 hafta geriden geliyor dedi
1 hafta sonra tekrar kontrole çağırdı.benim için dua edin moralim çok bozuk

Herkese çok geçmiş olsun
dr bana da 2 adet geçsin dedi ama ben korunmayı düşünmüyorum çünkü kaybettiğim meleğimi de 5 ay beklemiştim.

kızlar bünyeye göre mi değişiyor yoksa doktorların fikir farklılıklarımı bilemiyorum ama tedbir almak en iyisi kürtajdan sonra en az bir adet dönemi geçmesi yeterli demişti benim doktorum ama şimdi gittiğim doktor uzun bi süreden bahsetmişti toparlanamayan rahimlerde dış gebelik olur demişti

kızlar bünyeye göre mi değişiyor yoksa doktorların fikir farklılıklarımı bilemiyorum ama tedbir almak en iyisi kürtajdan sonra en az bir adet dönemi geçmesi yeterli demişti benim doktorum ama şimdi gittiğim doktor uzun bi süreden bahsetmişti toparlanamayan rahimlerde dış gebelik olur demişti
Ne kadar uzun bir zamandan bahsetti canım,6 ay mı?
Dr a,gebelik haftasına,kürtaj ya da düşük olmasına göre de değişiyor galiba.

Ne kadar uzun bir zamandan bahsetti canım,6 ay mı?
Dr a,gebelik haftasına,kürtaj ya da düşük olmasına göre de değişiyor galiba.
en az 6-7 ay korunmak gerekiyormuş ama ben 3 ay korunmuştum ve daha önce kürtaj ya da düşük yapanlar gebelik planlamadan önce ilaç kullanımına başlamalıymış. bana coraspin ve folik asit verdi

en az 6-7 ay korunmak gerekiyormuş ama ben 3 ay korunmuştum ve daha önce kürtaj ya da düşük yapanlar gebelik planlamadan önce ilaç kullanımına başlamalıymış. bana coraspin ve folik asit verdi
Dr um bana kan tahlili yaptı ve sonuçlar normal foilc dışında bir şey kullanma dedi.coraspin kan sulandırıcı diye biliyorum.var mı başka bir sıkıntın?

Dr um bana kan tahlili yaptı ve sonuçlar normal foilc dışında bir şey kullanma dedi.coraspin kan sulandırıcı diye biliyorum.var mı başka bir sıkıntın?
Çok şükür bir sıkıntım yok ama keşke gebelik planlamadan kullansaydın dedi korkuttu beni biraz. hamileliğin 5. haftasında başladım umarım problem olmaz

Back