• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kürtajdan sonra hamilelik

mayang

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2012
41
6
98
İstanbul
Selam kızlar. 15 Aralıkta bebeğimizi görmeye doktora gittik, 12+5 günlükken. Malesef öldüğünü öğrendik. O gün kürtaj oldum iki hafta sonra korunmasız ilişkiye girdik. Sık idrara çıkma, kokulu idrar ve gaz şikayetlerim var son üç gündür. Önceki gebeliğimde de böyle olmuştu. Eczaneden idrar testi aldım. 2. Çizgi çok hafif silik bir biçimde çıktı. İlk gebeliğimde de adet gecikmesi olmadan idrarda silik çizgi görüp ertesi gün kanda öğrenmiştim. Yarın kan testi yaptırıcam ama çok korkuyorum hamileysem acaba riskli midir diye çünkü kürtajdan hemen sonra hamilelik sıkıntı olur mu hiç biliyorum. Bu konuda bilgileriniz varsa lütfen yardım edin.

benım yıgenımde 2 cısı kurtajdan sonra oldu oda oldu karnında bence korun en az 3 ay rahmın toparlansın bebısını dusun

15 Aralıkta bebeğimizi görmeye doktora gittik, 12+5 günlükken. Malesef öldüğünü öğrendik. O gün kürtaj oldum iki hafta sonra korunmasız ilişkiye girdik. S

Canım 15 aralık derken? Tarihi doğru yazdığına emin misin :) Bir de kürtajı yapan doktor size korunmanız gerektiğini söylemedi mi? Aynı şeyi ben de yaşadım, 7 haftalıkken öldüğü için aldı doktor. 3 Ay korunmamızı söyledi rahmin toparlanması için. Çünkü kürtaj rahmi yıpratan, yoran bir şey. Belirtiler bebek de olabilir, kürtaj sonrası vücudunun verdiği tepkiler de olabilir. Test yapınca haber ver :) Bu arada önceki ilk gebeliğin miydi ve doktor neden öldüğüne dair bir sebep söyledi mi?

Doktorlar bu konuda ikilemde kalıyo
Aslında hemen hamile kalmanın riskli olduğu ispatlanmış olsa bile hamile kalanın da sağlıkla doğum yapmayacağı gibi bişey yok diyolar.
Benim bi tanıdığım kürtajdan sonra adet olmadı hemen hamile kaldı,yaşı ilerledi diye beklemek istememiş.
Geçen aylarda kızı oldu
Kısmet işi bu
Benim de geçen ay 7+0 da embriyo görünmediği için kese alındı
Doktor 3 ay bekle dedi en azından 1 kere adet gör dedi ama ben 2 ay beklemeyi düşünüyorum tabi sonra yine doktora gidip bi kontrolden sonra hamile kalıcam
O riski almak istemiyorum.
Hayırlısı olsun,bence hamilesin,iyi beslen folik asiti almayı unutma kendine iyi bak canım

Canım 15 aralık derken? Tarihi doğru yazdığına emin misin :) Bir de kürtajı yapan doktor size korunmanız gerektiğini söylemedi mi? Aynı şeyi ben de yaşadım, 7 haftalıkken öldüğü için aldı doktor. 3 Ay korunmamızı söyledi rahmin toparlanması için. Çünkü kürtaj rahmi yıpratan, yoran bir şey. Belirtiler bebek de olabilir, kürtaj sonrası vücudunun verdiği tepkiler de olabilir. Test yapınca haber ver :) Bu arada önceki ilk gebeliğin miydi ve doktor neden öldüğüne dair bir sebep söyledi mi?

15 kasım :) doktor kürtajdan 40 gün sonra regl olacağımı ondan sonra beklememiz için bi engel olmadığını söyledi. İlk ay korunun dedi sadece korunuyorduk ama dediğim gibi korunmasız bir ilişki yaşadık tedbirsizlik işte. Bugün test yaptırdım 4,1 çıktı değer sanırım negatif. Bundan önceki ilk gebeliğimdi muhtemel nedenin pıhtılaşma olduğunu söyledi bir dahaki gebelikle coraspin kullanıcam.

Ben de iki aydır coraspin kullanıyorum, dr anlattım önceki gebeliğin kürtajla sonuçlandığını. şu an folik asit ve coraspin kullanıyorum. bu ay korunmayı bıraktık, önceki gebeliğimde ilk ayda hemen hamile kalmıştım, şu anki merakım bu sefer de hemen hamile kalabilecek miyim? ayrıca hamileliğim yine aynı şekilde sonlandırılır mı diye de endişeleniyorum :( İnşallah güzel haberlerimizi veririz birbirimize... :)

Selam kızlar. 15 Aralıkta bebeğimizi görmeye doktora gittik, 12+5 günlükken. Malesef öldüğünü öğrendik. O gün kürtaj oldum iki hafta sonra korunmasız ilişkiye girdik. Sık idrara çıkma, kokulu idrar ve gaz şikayetlerim var son üç gündür. Önceki gebeliğimde de böyle olmuştu. Eczaneden idrar testi aldım. 2. Çizgi çok hafif silik bir biçimde çıktı. İlk gebeliğimde de adet gecikmesi olmadan idrarda silik çizgi görüp ertesi gün kanda öğrenmiştim. Yarın kan testi yaptırıcam ama çok korkuyorum hamileysem acaba riskli midir diye çünkü kürtajdan hemen sonra hamilelik sıkıntı olur mu hiç biliyorum. Bu konuda bilgileriniz varsa lütfen yardım edin.

canım kürtaj sonrası oluyor bu anlattıkların ben de senni gibi düşünmüştüm ama

canım kürtaj sonrası oluyor bu anlattıkların ben de senni gibi düşünmüştüm ama

selam canım, ben de 23 ünde kurtaj oldum 9. haftada kalbi durdugu için gelişimi de 8 haftalıkta kalmiş..28 gun sonra ilk adetimi gordum..10 gun sonra tekrar genel duruma bakmak için kontrole cagirdi.

kızlar sizn kontrolleriniz nasıl oldu ? yani benim dr.iki kere çağırdı ilkinde sadece gebelik tesit yaptı 2.de iddrar tahili o kadar...

Kürtajdan 4 ay sonra kontrolde vajinal ultrasonografi ile rahime baktı doktor, toparlanmış mı diye.

dediğni knrol için adetli mi gitmek geekiyor.ben dr.değiştircem valalh ...bir de bana 3 ay korun demişti dr.kontrol de bitti anlattığım gibi kontrol denirse tabi...3 ayım dolduktan sonra mı gitsem başka bir dr.a ?

Benimde bebeğim 10+3 haftalıkken karnımda öldü.Kürtaj oldum.Şimdi tekrardan istiyorum ama bir yandanda korkuyorum ya aynı şey tekrar olursa diye.Kürtaj sonrası tekrar hamile kalan varmı?sizde aynı korkuları yaşamışmıydınız?

Benimde bebeğim 10+3 haftalıkken karnımda öldü.Kürtaj oldum.Şimdi tekrardan istiyorum ama bir yandanda korkuyorum ya aynı şey tekrar olursa diye.Kürtaj sonrası tekrar hamile kalan varmı?sizde aynı korkuları yaşamışmıydınız?

ben de korkuyorum ama bir yandan da isityorm

ben 10 haftalikken kurtaj oldum kalbi durmustu ilk adetimden sonra hamile kaldim ama insanin icine bir kere korku yerlestimi yerlesiyor ben simdi kendime bazen soruyorum bir sey oldumu diye bebegime ama elde degil ne kadar kaötü düsünemk istemesende aklina gelyior

ben 10 haftalikken kurtaj oldum kalbi durmustu ilk adetimden sonra hamile kaldim ama insanin icine bir kere korku yerlestimi yerlesiyor ben simdi kendime bazen soruyorum bir sey oldumu diye bebegime ama elde degil ne kadar kaötü düsünemk istemesende aklina gelyior

kürtajdan sonra hemen hamile kalabilmişsin ne güzel .. ben düşük yapmıştım,kürtaj olmama gerek kalmamıştı ilaçla parça temizlenmişti .. ama hala tekrar hamile kalamadım

kürtajdan sonra hemen hamile kalabilmişsin ne güzel .. ben düşük yapmıştım,kürtaj olmama gerek kalmamıştı ilaçla parça temizlenmişti .. ama hala tekrar hamile kalamadım

Kac ay oldu dusuk olali. Adet duzenleyici ve rahim kalinlastirici tablet kullandim birde benim ayin 6 sindaa ilk reglim oldu 27 de yumurtlama oldu 14 gunden sonra iki gunde bir dene canim

Kac ay oldu dusuk olali. Adet duzenleyici ve rahim kalinlastirici tablet kullandim birde benim ayin 6 sindaa ilk reglim oldu 27 de yumurtlama oldu 14 gunden sonra iki gunde bir dene canim

9 ay geçti düşük olalı..biara prolaktin yükseldi,ilaç kullandım o düştü..ardından doktorum biraz kilo vermen gerek dedi,diyete girdim spora başladım 3 hafta oldu mevzu uzun bende :1: tabi bunlarada şükür,neler yaşıyo insanlar...

lara62, sen ilk gbeeliğinde kolay mı gebe kalmıştın.ben evliliğimin ilk ayında gebe kaldım.kürtajdan sonra 3 aylık korunma sürecim var hemen gebe kalabilr miyim acaba? hani bu bünyeyle alakalı birşey ya ...

bir de benim 1 ayım var korunmamın bitimine ne gibi hazırlıklara başlamalıyım sizce ?:16:

bende 14 aralıkta 7+1 ken kürtaj oldum düşük oldu kendiliğinden.. bir gün önce kalp atışını ve kendisini görmüştük halbuki.drum 3 aylık sürecin sadece psikolojik olarak önerdiğini söyledi fizyolojik olarak bir sıkıntı yok dedi.zaten ilk adetten sonra rahim eski halini alıyor dedi.bende ilk adetimi bekleyeceğim zaten pat diye de olmuyor ki kimbilir ne zaman olur.bu sefer sağlıklı hayırlı bir gebelik olsun inşallah hepimize

Son düzenleme:
bende 14 aralıkta 7+1 ken kürtaj oldum düşük oldu kendiliğinden.. bir gün önce kalp atışını ve kendisini görmüştük halbuki.drum 3 aylık sürecin sadece psikolojik olarak önerdiğini söyledi fizyolojik olarak bir sıkıntı yok dedi.zaten ilk adetten sonra rahim eski halini alıyor dedi.bende ilk adetimi bekleyeceğim zaten pat diye de olmuyor ki kimbilir ne zaman olur.bu sefer sağlıklı hayırlı bir gebelik olsun inşallah hepimize

amin canım... ben 3.adetimden sonra başlayacağım

Back
X