- 28 Aralık 2017
- 2.834
- 9.783
-
- Konu Sahibi bikahvebana
Bütün sorular varoluşsal sorulardır.
Bir canlıya cam veriyorsun, senin vücudun olmasa yaşayamayacak..
Herkes aynı duyguyu yaşamaz,
Herkes herkes yaşamalı demez.
Herkesin ne aklı ne de duyguları aynıdır.
Evet burada sahip olduklarımız da belki ilüzyondur ama hissediyorsun, elinle tutuyorsun ama yine de illüzyon olabilir.
Öteki taraf ise tamamen bir ilüzyon. Sadece varlığına inandığın, varlığını müjdelediğine inandığın şeyler var.
Ya hiç yoksa bir öteki taraf.... Burada elinle tuttuğun şeylerden bile daha az gerçekliği var çünkü, ne duyuyor, ne hissediyor ne düşünerek buluyorsun, sadece " olduğuna inanıyorsun "
Çok derin felsefi konular. Çok da girmek istemiyorum işin açıkçası. Hem keyfim, hem vaktim hem de sabrım yok.
Varligina mujde duymuyorum.
Hangi inanca rehberlik icin gorevlendirilen bu gorevi aldiginda mujdelenmis ki mutlu mu olmuslar hayir hani bu acidan yazdiginizdan yazayim.
Vaat edilen yeri bir seylere odaklanarak bakarsak ayni goruruz.
Isim ve sifat olarak aklin zihnin duygularin ileri hali olarak bakarsak baska goruruz diyor ve konuyu kapatiyorum.
Benim de keyfim yok size katiliyorum.
O histen kurtulmak için yııllardır ne dualar ne meditasyonlar, ne olumlamalar, ne regresyon seansları yaptım bi bilsen :) ama o içsel his zaman zaman gelip beni buluyo bi şekilde.. Yani tabiki sürekli bunu düşünerek yaşamıyorum ama işte ara ara yokluyo diyeyim bi terketse de beni kurtulsam :) Ben artık tedavi işlerinden vazgeçmiş gibiyim ama 1 aydır korunmayı bıraktım biraz bitkiler falan da içiyorum bakalım kısmet artık.. Allah dileğimi biliyo belki yüzüme güler kader bu seferGüzel dilekleriniz için de zaman ayırıp uzun uzun yazdığınız için de teşekkür ederim
Okudum çok kötü olay. Bir de ailesinin savunmasi dehşet bir şey@Mune bu haberi sırf sana yollayacaktım ama vazgeçtim. Bu olay benim yirmi yıllık kabusum. Hiç ama hiç unutmadım. Hayatım bu olay öncesi ve sonrası diye ikiye ayrılıyor. Hayata bakışımı, çocukluk, bebeklik, ebeveyn olmak,sorumluluk vs gibi şeyleri derin derin düşünmeme, içten içe çocuk sahibi olmaktan korkmama sebep olan olaylardan biri bu.
Anaokulu öğretmeni Serpil Yeşilyurt ve annesi Hanım Yeşilyurt , onların dramı benim yirmi yıllık kabusum.
http://arsiv.sabah.com.tr/1998/10/09/r01.html
http://www.hurriyet.com.tr/gundem/taze-kan-taze-kiz-istiyorum-39042467
Ve bunlar çıktı hapishaneden.
http://www.gazetevatan.com/iskence-...oldurduler-7-yil-yatip-ciktilar-55537-gundem/
Hiç bir bebek katil doğmaz ama katil olur. Hiç bir bebek tecavuzcu doğmaz ama tecavuzcu olur. Hiç bir bebek hırsız doğmaz ama hırsız olur. Ben iyi bakılmamas, şiddet uygulanarak büyütülmüş, göz ardı edilmiş, hırpalanmış vs büyüyen ve şiddet eğilimi olan yetişkinlerle çocuklarımın da kendimin de karşılaşmasını istemiyorum. Ha tek basınıza veya kocanızla harika çocuklar yetıstırısenıx amenna( toplum hayatına saygılı, kimseye zarar vermeyen) ama aksi olacak ise ve bir günah ise çocuk aldırmak, lütfen bu günahı siz üstlenin.
Okudum çok kötü olay. Bir de ailesinin savunmasi dehşet bir şey
@Mune bu haberi sırf sana yollayacaktım ama vazgeçtim. Bu olay benim yirmi yıllık kabusum. Hiç ama hiç unutmadım. Hayatım bu olay öncesi ve sonrası diye ikiye ayrılıyor. Hayata bakışımı, çocukluk, bebeklik, ebeveyn olmak,sorumluluk vs gibi şeyleri derin derin düşünmeme, içten içe çocuk sahibi olmaktan korkmama sebep olan olaylardan biri bu.
Anaokulu öğretmeni Serpil Yeşilyurt ve annesi Hanım Yeşilyurt , onların dramı benim yirmi yıllık kabusum.
http://arsiv.sabah.com.tr/1998/10/09/r01.html
http://www.hurriyet.com.tr/gundem/taze-kan-taze-kiz-istiyorum-39042467
Ve bunlar çıktı hapishaneden.
http://www.gazetevatan.com/iskence-...oldurduler-7-yil-yatip-ciktilar-55537-gundem/
Hiç bir bebek katil doğmaz ama katil olur. Hiç bir bebek tecavuzcu doğmaz ama tecavuzcu olur. Hiç bir bebek hırsız doğmaz ama hırsız olur. Ben iyi bakılmamas, şiddet uygulanarak büyütülmüş, göz ardı edilmiş, hırpalanmış vs büyüyen ve şiddet eğilimi olan yetişkinlerle çocuklarımın da kendimin de karşılaşmasını istemiyorum. Ha tek basınıza veya kocanızla harika çocuklar yetıstırısenıx amenna( toplum hayatına saygılı, kimseye zarar vermeyen) ama aksi olacak ise ve bir günah ise çocuk aldırmak, lütfen bu günahı siz üstlenin.
Hemde nasıl kötü, hiç unutmadım ben bu olayı, yirmi yıl oldu ama dün gibi benim için. Çaldıkları altınları bir de düğünde kız kardeşlerine takmışlar...kimse de sormamış nereden aldı bunu ergen diye,oysa o' da bir zamanlar bebekti sma büyüyüp Serpil'in ve hanımın sofrasına kan oldular.
Aman canım sıkıldı gece gece, resmen travma yaşattı bana bu olay , sanırım ondan bu kadar hassasım.
Evet biZzat dün gittim boşanan annelere ve cocuklara aile yardımı adı altında aylık 850 tl dedi parçalanan aileler için bir uygulamaymış illerde bulunan aile sosyal politikalar ve sosyal yardımlaşma da yardımcı oluyorlar
Hic aci cekmezsjniz. Sonrasinda da sorun olmaz. Eş rızası gerekmiyor bildiğim kadarıyla .Yakın zamanda açtığım konuyu okuyanlar olmuştur. Hamileyim çok yeni ve boşanmayı düşünüyorum. Çocuk aldırma tecrübesi olanlar ve özellikle 2018'de aldıranlar yardım edin. Yasal süre nedir, eş rızası lazım mı? Çok acı çeker miyim? Hemen ardından boşanmayı düşünüyorum. Eşimden yana ümidim kalmadı. Bu fikirleri eşimle paylaşamadım henüz çünkü arayıp sormuyor annemin evindeyim...
Dini boyutu ile yazılan ve sevap günah üçgeninde değerlendirelen bir olay için evet dini temel gerekli, inanmayan için değil. inananın ;inandığını söylediği dine göre temellendirmesi gerekir ortaya saçtığı dini bilgiyi .
İnancı beni çok da alakadar etmiyor, inansa da, inanmasa da bana bir faydası yok. Canlı olan herşeyi katletmek de bu kadar kötü olsaydı, ordular kurulmaz, idam sehpaları kurulmaz savaşlar çıkmazdı. Ölüm bile, ve şiddeti ve öldürme hakkını kimin kullanıp kimin kullanmayacağı bile tamamen felsefik ve politiktir. O yüzden ben bu tartışma içine fazla girmem ve vaktim yok inanın...
Ayrıca size göre fetus bir canlıdır, diğerine göre değil. Size göre kürtaj cinayettir diğerine göre değil. Kendi hayatınızda kendi doğrularınıza ve inançlarınıza göre kararlar alırsınız.
Yuh size!
Kocanız istiyor diye hamile kaldınız.
Boşuyor diye o cana kıyacaksınız.
Ne kadar gaddar ve akılsız bir yaratıksınız.
Yazıklar olsun.
Bu tür kadınlarla empati yapacak kadar vicdansız değilim çok şükür.
Eğer bir kadın kendine güvenmiyorsa, yukarıdaki saçma sebeplerden hamile kalmasın.
Bebek dediğimiz bir canlı, sihirli değnek değil.
Eh bunu da ortalama zekası olan herkes bilir.
Tabi olabilir belki de yaşamazdı bilemiyorum ama o suçluluk hissinden bi türlü kurtulamıyorum.. Herşeye bakıldı canım bu evlilikteki ilk kürtajımdan sonra (bebeklerimin kalbi duruyo ama düşmüyolar).. Hatta sonra olan ikiz gebeliğim tüp bebekti onlar da aynı kaderi paylaştılar.. Daha sonra tekrar hamile kaldım o da aynı şekilde.. Son 3 yılım zaten hastanelerde geçti ama hiçbir belirgin sebebe ulaşılamadı.. En son bi tüp bebek daha denedim ama tedavim yarım kaldı transfer olamadım.. 6 ayı aşkındır korunuyodum şimdi yeniden bi deneme sürecine girdim bakalım kısmet.. O histen bi kurtulabilsem belki de herşey o an düzelicek.. Herşeyin hayırlısı..
ilk yorumumda demiştim ki bu konuyu buraya açmak taşlanmaya da hazırım anlamına geliyor farkında mısınız?bir arkadaş da taşlanacak bir durum yok gibi bir şey yazmıştı :)
evet şu yorumlar ne kadar haklı olduğumu ortaya çıkardı
konu kürtaj da olsa inanın bir kadının başka bir kadına bu kadar ağır cümlelerle hakaret etmesini hiç bir şey haklı çıkaramaz!
Konu kurtaj degil ki, konu sahibinin sacma sapan akil tutulmasi yasayarak yaptigi hatadan cinayet isleyerek siyrilmaya calismasi.
Eski konularina bakin,dugun gunune kadar acaba ayrilsam mi diyen bi kadin evlendikten hemen sonra hamile kaliyor.
Sizce bu hamilelik tesadufi mi?
Yasim gecti diye istemeye istemeye bi adamla evlenmis, ustune simdi simarikca " bagim kalmasin" diye cana kastetme derdinde.
Dogursun diyemem, boyle bi kafayla o cocuga nasil bakar Allah bilir oyuzden hayirlisi.
Ama en azindan burda konu acip sinirleri germesin.
Tecavuze ugrasa, yasi kucuk olup evlilik disi iliskiden hamile kalmis olsa yorumlar boyle olmazdi.
Evlisin.
30 yasini gecmissin.
Bile isteye hamile kaliyorsun.
" bagim kalmasin".. diye kurtaj derdine dusmussun.
Kimse avutmaz boylesini kimse.
avutsun diyen kim? burada birilerini avutmak için mi varız?
ama kimse böyle hakarette edemez? ne hakla ne hadle?
Hakki haddi bilemem.
O uye 3 cocuk annesi bi kadin,yavrunun evladin ne demek oldugunu konu sahibinden iyi bildgi kesin.
Sinirlerine hakim olamadi demek ki.
Yumusak konusmak bana da gelmez boylesiyle.
Aileden biri olsa agzima geleni sayardim yuzune acikcasi
Yakın zamanda açtığım konuyu okuyanlar olmuştur. Hamileyim çok yeni ve boşanmayı düşünüyorum. Çocuk aldırma tecrübesi olanlar ve özellikle 2018'de aldıranlar yardım edin. Yasal süre nedir, eş rızası lazım mı? Çok acı çeker miyim? Hemen ardından boşanmayı düşünüyorum. Eşimden yana ümidim kalmadı. Bu fikirleri eşimle paylaşamadım henüz çünkü arayıp sormuyor annemin evindeyim...
Cesur olun, aldırmayın. Bu şartlarda doğan çocuklarda hep bir hikmet oluyor. Sonuçta aileniz var sokakta değilsiniz. Birlikte büyütürsünüz. Tabii bu benim hissiyatım. Bulunduğunuz buhran yüzünden adamın çocuğundan soğumuş olabilirsiniz ama ya bir daha evlenmezseniz ve çocuğunuz olmazsa? Belki bir gün doğursaydım dersiniz?Yakın zamanda açtığım konuyu okuyanlar olmuştur. Hamileyim çok yeni ve boşanmayı düşünüyorum. Çocuk aldırma tecrübesi olanlar ve özellikle 2018'de aldıranlar yardım edin. Yasal süre nedir, eş rızası lazım mı? Çok acı çeker miyim? Hemen ardından boşanmayı düşünüyorum. Eşimden yana ümidim kalmadı. Bu fikirleri eşimle paylaşamadım henüz çünkü arayıp sormuyor annemin evindeyim...