- 3 Şubat 2018
- 25.297
- 108.931
-
- Konu Sahibi bikahvebana
Sert yorumlar ben de yaparim hatta bazen cevremden gelen sert yorumlar beni kendime getirebilir, hirslandirabilir. Lakin buyuk sorumluluklar soz konusuysa orada bir durmak lazim. Cocuk dogurmayla vicdanli olunmuyor. Oyle olsa cöplerden bebek cikmaz, yurtlar cocuk dolmaz, sokaklarda cocuk calistirilmazdi.
Secme sansi olsa berbat hayatlara dunyaya gelmeyi kim secerdi?
Herkes dogurmaya odaklanmis ama buyuk resme bakmak lazim.
Cocuk yetistirmeye hazir degilsen sadece karni doyar, eline parasini veririz diye de yapilmaz cocuk...
Evet anne çalışmıyorsa ona baglıyorlarAnnenin ve babanin calismamasi mi gerekiyor bu yardim icin
Sakin öyle bı hata yapmayın ömür boyu pişmanlığınız olur hayatta olan bı bebekle karninizda olan bebeğin hiçbir farkı yokki nasil kiyacaksiniz tabi bu benim fikrim aksini dusunenlere de sasiyorum gercektenOnunla bir bağım kalsın istemiyorum ve çocuğum babasız büyüyecek bana hesap soracak. Onu zor bir hayata mahkum etmek istemiyorum. Kafam çok karışık çünkü o kadar yanlış geliyor ki bana bir cana kıymak....
Yakın zamanda açtığım konuyu okuyanlar olmuştur. Hamileyim çok yeni ve boşanmayı düşünüyorum. Çocuk aldırma tecrübesi olanlar ve özellikle 2018'de aldıranlar yardım edin. Yasal süre nedir, eş rızası lazım mı? Çok acı çeker miyim? Hemen ardından boşanmayı düşünüyorum. Eşimden yana ümidim kalmadı. Bu fikirleri eşimle paylaşamadım henüz çünkü arayıp sormuyor annemin evindeyim...
Lütfen yapmayın bebeğinizin kalbi atıyor düşünün o minicik bedeniyle yaşamaya büyümeye çalışıyor onu öldürmeyin Minicik de olsa o bir canlı kalp atışı var sizin yavrunuz kıymayın ona Düşünün 1 yaşında olsaydı boşanırken öldürecek miydin bebeğini ne farkı var Kürtaj için aletle karşılaşınca cenin kaçmaya çalışıyor yaşamaya çalışıyormuş nolur yapmayınYakın zamanda açtığım konuyu okuyanlar olmuştur. Hamileyim çok yeni ve boşanmayı düşünüyorum. Çocuk aldırma tecrübesi olanlar ve özellikle 2018'de aldıranlar yardım edin. Yasal süre nedir, eş rızası lazım mı? Çok acı çeker miyim? Hemen ardından boşanmayı düşünüyorum. Eşimden yana ümidim kalmadı. Bu fikirleri eşimle paylaşamadım henüz çünkü arayıp sormuyor annemin evindeyim...
Bence aldırma. Bende yeni doğum yaptım ve şunu diyebilirim bu dünyada en en en en güzel şey ANNELİK. O sana gülünce her şeyi unutacaksin o sana güç olacak elin kolun olacak yeri geldiğinde annen baban gibi seni destekleyecek yeri geldiğinde eş gibi koruyup kollayacak. Bu dünyada iyi ki dediğim ve asla pişman olmadığım şey KIZIMYakın zamanda açtığım konuyu okuyanlar olmuştur. Hamileyim çok yeni ve boşanmayı düşünüyorum. Çocuk aldırma tecrübesi olanlar ve özellikle 2018'de aldıranlar yardım edin. Yasal süre nedir, eş rızası lazım mı? Çok acı çeker miyim? Hemen ardından boşanmayı düşünüyorum. Eşimden yana ümidim kalmadı. Bu fikirleri eşimle paylaşamadım henüz çünkü arayıp sormuyor annemin evindeyim...
Mecbur kalırsam bakacağım ne yapacağım? 4 yaşındaki çocuğu da mı öldürelim mesala? Aynı şey ya hani? Kocası ölen, boşanan ve hiç sahip çıkmayan veya başka durumlarda olan onca kadın var. Gayette bakıyorlar çocuklarına. Evet zor ama nasip hiç birimizin garantisi yok ömür boyu evli kalabileceğimizin. Farzedin yasal süre geçtikten sonra öğrenmiş olsun konu sahibi. Ne yapacaktı?Herkes gerçekçi olsun.Çocuk ağlayınca "Çocukla ilgilenmiyor." diye kocasından yakınan , kocasız adım atamayacak kadınlar burda çocuğu yalnız büyüt tavsiyesi veriyor.Kendinize karşı dürüst olun.Sizin yapamayacağınız şeyleri de başka üyelere tavsiye edip yüce insan rollerine girmeyin.
Ben sadece boş boş ahkâm kesenlere ithafen yazdım.Yoksa konu sahibinin tasarrufu , bizim haddimiz değil yorum yapmak böyle hassas bir konuda , yapacağı ve yapmayacağı her şeyden kendisi sorumlu.Mecbur kalırsam bakacağım ne yapacağım? 4 yaşındaki çocuğu da mı öldürelim mesala? Aynı şey ya hani? Kocası ölen, boşanan ve hiç sahip çıkmayan veya başka durumlarda olan onca kadın var. Gayette bakıyorlar çocuklarına. Evet zor ama nasip hiç birimizin garantisi yok ömür boyu evli kalabileceğimizin. Farzedin yasal süre geçtikten sonra öğrenmiş olsun konu sahibi. Ne yapacaktı?
şu kürtaj konularında bi türlü kadınların bi kısmını anlayamıyorum. Tamam tabiki kendi kararı herkesin, ben bakmayacağım sonuçta aç kalsa haberimiz olmaz, ama bu kadar canla başla kürtajı savunmak bana hiç mantıklı gelmiyor. Bi tanesi zevk için bile kürtaj olabilir minvalinde bir şey yazmış. Karşıt düşünceyi savunacağım diye saçmalamanın dibine vurmuş. Hele ki bu konuda kocası istedi diye hamile kalıo şimdi sahip çıkmıyor diye aldırıyor. Hiç üzülmeyeceğim konu sahibine. Üzüldüğüm tek o bebek. Kürtaj korunma yöntemi değildir. Madem mutsuzsun anlaşamıyorsun kocan istedi diye çocuk yapmazsın.
Kesinlikle katılıyorumHanımlar,
lütfen üsluplara dikkat delim ve polemiğe girmeyelim.
Kürtaja karşı olmayı, bebek sahibi olmak için çabalayan insanların yürek yangınlarını çok ama çok iyi anlıyorum ama kürtaj olan kadınların vicdan ve merhamet yoksunu, katil sıfatlarıyla damgalanmalarını hoş bulmuyorum, haddi aşıyor böyle yaftalamalar.
bikahvebana 'ın konularını bilemiyorum, neden boşanır, ne yaşamıştır fikrim yok, herkesi sitede anlattığı kadarıyla tanıyoruz, yaşamlarının burada anlattıklarından ibaret olduğunu sanmıyorum, belki bizlere binde birini anlatıyorlardır, bir kadın boşanmaya karar verdiğinde aynı zamanda kürtajda olacaksa pat diye yargılayamam, bize ne kadar kolay geliyor aldırma doğur demek, boşanılacak eşin karakterini biliyor muyuz? Boşanacağı kadını umursamayan adamın, belki bir süre sadece biyolojik baba olan bir adamın sonradan bebeği kullanmayacağını garanti edebiliyor muyuz mesela?
Çocuğun velayeti için dava açıp bunu bir güç savaşına döndürmeyeceğini bilebilir miyiz? Sırf kadına acı çektirmek için çocuğu kaçırmayacağını söyleyebilir misiniz mesela?
Bu ülkede boşanan bir sürü kocanın eski eşlerinden intikam almak için çocukları kullandığını unuttunuz mu?
Eski eşten intikam için öz oğlunu öldürüp oğlunu öldürdüm diyen babayı unuttunuz mu?
Eski kocasının öldürdüğü 2 kızının tabutunu elinde onların emzikleriyle taşıyan kadını unuttunuz mu?
Konu sahibesi de aynı şeyleri yaşar demiyorum, hayat onun hayatı, ne yaşayıp ne yaşamayacağını kendisinden başkası bilemez, yargılamak bize düşmez diyorum.
Kürtaj ol ya da olma demek kolaydır ama ya sonra?
epruzhan ne karar verirseniz verin, hakkınızda hayırlısı olsun.
Ne kadar güzel yazmışsınızHerkes gerçekçi olsun.Çocuk ağlayınca "Çocukla ilgilenmiyor." diye kocasından yakınan , kocasız adım atamayacak kadınlar burda çocuğu yalnız büyüt tavsiyesi veriyor.Kendinize karşı dürüst olun.Sizin yapamayacağınız şeyleri de başka üyelere tavsiye edip yüce insan rollerine girmeyin.
Kesinlikle katılıyorum
Anne baba olacak iki insanin ayrilsalar bile oturup bibiriyle cocuk için yarim saat oturup konusabilmesi gerekiyor bence
Biz de değil adam ve kadın onlarin aileleri bile kanlı bıçaklı oluyor
Onu geçtim
Dediğiniz gibi umrunda olmayan çocuğu sirf anneyi uzup huzursuz etmek icin kullanan var
En hafifi hayatinda toplasan iki gün gördüğü oglunu kaykaydan düştüğü için anneyi kötü annelik yaptığını söyleyerek dava dava surunduren var
En son kadın sinirlenip gel al çocuğu deyince toz olmuştu adi
Çok yazık ne yaptı kadın alabildi mi bebeğiniÇevremde bazı vakalar gördüğümden boşanma aşamasındaki kadınların gebelikle ilgili yaşadıkları kafa karışıklığını anlıyorum, mesela bir komşumun kızı 7 aylık hamileyken dövülerek sokağa atıldı eşi tarafından, kız ailesine sığındı, eşi kızdan bir kere bile özür dilemedi, bir kere bile hamilelik nasıl gidiyor merak etmedi, hiç aramadı sormadı, kız doğumunu ailesinin yanında yaptı, doğan bebeğini görmeye gelmedi adam, bebeğin ismini bile bilmiyordu o derece ilgisizdi, sonra ne olduysa adama kim akıl verdiyse artık, kızı ve kızın ailesini oğlumu bana vereceksiniz diye tehdit etmeye başladı, bir süre direndiler ama adamın tehditleri bitmedi ve hiç unutmam bir gece daha anne sütü alan o el kadar bebeği ki bebek 3-4 aylık olmuştu annesinden söküp aldı o kişi, sokakta yankılanan bebek ağlamasını hala unutamadım, kızım o sıralar 8-9 aylıktı, kızımı karyolasından alıp sarıldığımı da unutamadım.
Çevremde bazı vakalar gördüğümden boşanma aşamasındaki kadınların gebelikle ilgili yaşadıkları kafa karışıklığını anlıyorum, mesela bir komşumun kızı 7 aylık hamileyken dövülerek sokağa atıldı eşi tarafından, kız ailesine sığındı, eşi kızdan bir kere bile özür dilemedi, bir kere bile hamilelik nasıl gidiyor merak etmedi, hiç aramadı sormadı, kız doğumunu ailesinin yanında yaptı, doğan bebeğini görmeye gelmedi adam, bebeğin ismini bile bilmiyordu o derece ilgisizdi, sonra ne olduysa adama kim akıl verdiyse artık, kızı ve kızın ailesini oğlumu bana vereceksiniz diye tehdit etmeye başladı, bir süre direndiler ama adamın tehditleri bitmedi ve hiç unutmam bir gece daha anne sütü alan o el kadar bebeği ki bebek 3-4 aylık olmuştu annesinden söküp aldı o kişi, sokakta yankılanan bebek ağlamasını hala unutamadım, kızım o sıralar 8-9 aylıktı, kızımı karyolasından alıp sarıldığımı da unutamadım.
Çok yazık ne yaptı kadın alabildi mi bebeğini
Derdi çocuk olmayip sirf kadını huzursuz ve mutsuz etmek için özellikle böyle pislikler yapan insanlar var
Burada bir avukattan okudum sanırım eski kocasi olacak adamla bosanmak istediği için adam tecavüz etmiş hamile kalsin diye
Korkunç insanlar var
Kimse büyük konusmamali
Belki o kadının üstüne gidecektik niye bosanacagin adamdan çocuk yaptin diye
Böylesi bir olay kendi akrabalarımdan birinin basına geldi. Çok güzel bir genç kızmış herkes öyle diyor. Erkenden evlenmiş ailesi istemese de. Koca manyak, kıskanç ötesi kıskanç, ipsiz sapsız bir tip. İki çocukları oluyor. Her gün dayak ve dayanamıyor artık baba evine dönüş. Adam evi basıyor, hergğn telefonla arayıp tehdit ediyor. Bütün aileyi öldürecfğini söylüyor vs vs. Savcılığa şikayette, ses kayıtları vs herşey var. Kızın peşini bırakmıyor bir türlü, çocuk da var ya onları bahane ediyor sürekli. En son gel konuşalım diyor kızın abisine ama olayı çakmışlar bir şeyler var. Arabay biniyor bir kaç kişi ile gelmiş arabada boğuşma vs adamda silah var öldürecek kadının kardeşini. O arbedede abi silahı alıyor o ateş ediyor bunlara. Koca hayatını kaybediyor , abi hapiste. Arsız herif yüzünden üç aile paramparça oldu. Çocuklar arada kaldı mahvoldu.