Kürtaj ve hemen ardından boşanmak..

Onunla bir bağım kalsın istemiyorum ve çocuğum babasız büyüyecek bana hesap soracak. Onu zor bir hayata mahkum etmek istemiyorum. Kafam çok karışık çünkü o kadar yanlış geliyor ki bana bir cana kıymak....
Zor bir hayat sunmamaktansa ölsün mü diyorsunuz. Yanlis anlamayin yargilamiyorum sizi ama normal bi insani oldurmekle anne karnindaki bir insani oldurmek ayni sey. Günahi ayni. Iyi dusunun.

Maddi manevi bir insanın sorumluluğunu alabilirim,bu insanla bir ömür boyu yüzyüze gelirim diyorsan.Ailen yanında sana destekse,hamilelik ve lohusalık döneminde gerekli ilgiyi yardımı görebileceğini düşünüyorsan doğur.Ama aksi takdirde gebelik ilerlemeden kürtaj olmalısın.Hayat hiç toz pembe değil.Yalnız çocuk büyütmek çok zor.Maddi anlamda rahat olsan bile manevi olarak yine çok zor.İyi düşün gerçekten büyük sorumluluk özellikle bitmiş olan bir evlilik varsa dünyaya bir bebek getirmek bilemiyorum ama çok büyük cesaret ister

bosanmayı düsünuyosun ama hamilesin.
bu ne celiski
sizin anlik zevklerinizi bebekler odemek zorundami ya.
cocugum babasiz kalcak bana hesap sorcak diyosun da bunu cocuk yaparken dusuncektin..
hem sen kurtaj olunca ahirette sana hesap sorulmicak saniyosun galiba.kurtaj olunca kurtulcagini zannedenlerdensin.
kurtajla adam oldurmek ayni kapiya cikiyor.

Bosanma ve kurtaj karariniza saygi duyabiliriz fakat lutfen dunyaya bir cocuk getirmeden once kendinizle istisare yapin
Yaziktir gunahtir, belkide iki gun sonra barisacaginiz bir evlilikte acele kararlar vermeyin
Bu cocuga bakabilir miyim
En ufak puruzde ilk vazgececigim bebegim mi olur diye bir dusunun

Sadece anlık zevklerle iliski olmuyor. Kadin belki ilişki kurtulur, belki aile oluruz diye hamile kaldı ama adam yok. Bende ailesi olmayan çocuk istemezdim ( sonra bosanamam hicbir arkadısıma sözüm yok) her çocuk ailede buyusun. Hatta anneker bu sebeple bosanamiyo. Siz kendinizi dinleyin.

Maalesef o kız bebeğini alamadı :KK43: şimdi 22 yaşında kocaman delikanlı olmuştur, kinle nefretle büyütmediyseler eğer annesini bulmuştur belki, ben hemen hemen 10 senedir görmüyorum kızı çünkü.

Ay Allah'ım sen koru :KK43: ben böyle şeylere ya çevremde şahit olduğumdan veya yakınlarımdan duyduğum için valla kimseyi yargılayamıyorum, hiçbir kadın boşanmak için evlenmez, hele de kadınların evliliğe olan duygusal yaklaşımını düşünürsek evleneyim olmazsa boşanır yeni biriyle devam ederim diyen kadın olacağını sanmam, çocuk sahibi olurken de öyle, bağıra bağıra gelen bir felaket yoksa bazı şeyleri öngöremiyoruz.

Bilmiyorum :KK43: kürtaj konularında neden böyle hassasım? Zaten psikolojik olarak çok etkilenecekleri bir durum olduğundan mı nedir birde biz üstelerine gidince daha kötü olacak gibi geliyor bana.

Sana özelden bir konu atacağım bır haber. Ben o zamanlar çocuktum ama ne o anneyi ne de kızını hıc unutmadım. Rahşan affıyla aramıza salınan canılerıde. Bak gör sorumsuz anne babalar, ozellıkle erkek çocukları nasıl bırer krıminal olup millete zarar veriyorlar. Ben hiç hassas değilim bu konularda aksine müthiş gerçekçiyim.

Sirf meraktan eski konulariniza baktim.
Yani nikaha 2 hafta kala ayrilma plani
Kahvaltida kustu diye evi terketme hissiyati..

Neden cocuk guzel kardesim?
Neden ya?
Korundum da oldu dersen bastan soyleyim, bunu kimse yemez.
Yas geldi evleneyim diyen yasim geciyor cocuk yapayim demistir.

Tamam yaptin.
Ne demeye aldiriyosun?
Kimse kadin bunu kendi secebilmeli demesin, kadin onu basta dusunecekti!
Tecavuz vs baska durum ama bile isteye cocuk yapip " onunla bagim kalmasin" diye cinayet isleyeceksen isle o cinayeti.

Gece gece sinirlerim zipladi.

Koskoca insanlarsiniz, hic mi muhakeme kabiliyetiniz yok ya?

Onunla bir bağım kalsın istemiyorum ve çocuğum babasız büyüyecek bana hesap soracak. Onu zor bir hayata mahkum etmek istemiyorum. Kafam çok karışık çünkü o kadar yanlış geliyor ki bana bir cana kıymak....

Yanlış geliyorsa kıymayacaksın o zaman.
Yazık o bebeğe, karar vermeden önce iyi düşün lütfen.

bosanmayı düsünuyosun ama hamilesin.
bu ne celiski
sizin anlik zevklerinizi bebekler odemek zorundami ya.
cocugum babasiz kalcak bana hesap sorcak diyosun da bunu cocuk yaparken dusuncektin..
hem sen kurtaj olunca ahirette sana hesap sorulmicak saniyosun galiba.kurtaj olunca kurtulcagini zannedenlerdensin.
kurtajla adam oldurmek ayni kapiya cikiyor.

Hani dini bilgiye dayanarak bunları söylüyorsun ? Neden kırk defa soylenmesıne rağmen dini şeyler yazıyorsunuz?

Belki ahiret yok
Belki cehennem yok.
Belki cennet yok,
Belki sınav dedıgınız şey aslında yok. Belki bir illüzyon yaşıyorsunuz, hayal görüyorsunuz. Elinizde sadece bir inancınız var ama kanıtınız yok. Herşey bu kadar muallakken veyahut çok insana muallakken neden bu parabolani gibi misyonerlik yapmak, katil demek. Hangi hakla?

Herkes gerçekçi olsun.Çocuk ağlayınca "Çocukla ilgilenmiyor." diye kocasından yakınan , kocasız adım atamayacak kadınlar burda çocuğu yalnız büyüt tavsiyesi veriyor.Kendinize karşı dürüst olun.Sizin yapamayacağınız şeyleri de başka üyelere tavsiye edip yüce insan rollerine girmeyin.

Kimin garantisi var?
Kim diyebilir ki ben esimle bi omur kenetlenip mutlu yasicam?
O zaman esinden bosanan herkes cocugunu da bosasin, aglarken baba olmicak ya yaninda nasilsa?
Olur da Allah korusun esimden ayrilirsam napayim ben iki cocugu peki?
Babalari yok diye hayatlarini sona mi erdirelim tovbe Yarabbim.

Hanımlar,
son kez rica ediyorum, inandıklarınız aşkına lütfen ama lütfen dini yorumlara girmeyin, ne dini yorum yazın ne de dinlere laf söyleyin.

Bakın biz bir kural koyuyorsak emin olun çok sağlam deneyimlere dayanarak kural koyuyoruz, dini yorumdan dolayı bu sitede çok kötü şeyler yaşandı ki bizde böyle bir uygulama getirdik.

Milyon kere yaptığım açıklamayı yine yapayım "dini yorum her dini, mezhebi içerir, şu din bu din ayrımı yok, deistlik ateistlik de dahil.

Bu site yeri değil lütfen.

Mune Mune bu haberi sırf sana yollayacaktım ama vazgeçtim. Bu olay benim yirmi yıllık kabusum. Hiç ama hiç unutmadım. Hayatım bu olay öncesi ve sonrası diye ikiye ayrılıyor. Hayata bakışımı, çocukluk, bebeklik, ebeveyn olmak,sorumluluk vs gibi şeyleri derin derin düşünmeme, içten içe çocuk sahibi olmaktan korkmama sebep olan olaylardan biri bu.

Anaokulu öğretmeni Serpil Yeşilyurt ve annesi Hanım Yeşilyurt , onların dramı benim yirmi yıllık kabusum.

http://arsiv.sabah.com.tr/1998/10/09/r01.html

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/taze-kan-taze-kiz-istiyorum-39042467

Ve bunlar çıktı hapishaneden.
http://www.gazetevatan.com/iskence-...oldurduler-7-yil-yatip-ciktilar-55537-gundem/

Hiç bir bebek katil doğmaz ama katil olur. Hiç bir bebek tecavuzcu doğmaz ama tecavuzcu olur. Hiç bir bebek hırsız doğmaz ama hırsız olur. Ben iyi bakılmamas, şiddet uygulanarak büyütülmüş, göz ardı edilmiş, hırpalanmış vs büyüyen ve şiddet eğilimi olan yetişkinlerle çocuklarımın da kendimin de karşılaşmasını istemiyorum. Ha tek basınıza veya kocanızla harika çocuklar yetıstırısenıx amenna( toplum hayatına saygılı, kimseye zarar vermeyen) ama aksi olacak ise ve bir günah ise çocuk aldırmak, lütfen bu günahı siz üstlenin.

Son düzenleme:
  • Beğen
Reactions: csi
Hani dini bilgiye dayanarak bunları söylüyorsun ? Neden kırk defa soylenmesıne rağmen dini şeyler yazıyorsunuz?

Belki ahiret yok
Belki cehennem yok.
Belki cennet yok,
Belki sınav dedıgınız şey aslında yok. Belki bir illüzyon yaşıyorsunuz, hayal görüyorsunuz. Elinizde sadece bir inancınız var ama kanıtınız yok. Herşey bu kadar muallakken veyahut çok insana muallakken neden bu parabolani gibi misyonerlik yapmak, katil demek. Hangi hakla?
tmm sen git neye inaniyosan inan
benim yorumumu alintilama
senin gibilere laf anlatamam ben uzun uzun
senin inancin sana benim inancim bana
hadi git oteye bulascak baska birini bul.

Bu yorumum için belki tepki alacağım ama kürtaja karşı değilim ( Zevki kürtaj olmadıktan sonra )

Siz hamile kalmışsınız ve şuan çocuk büyütecek yapıda kendinizi görmüyorsunuz sırf tabu diye bir çocuk dünyaya getirip mutsuz etmek mutsuz olmak eksik olmak daha akıllıca bir tercih değil bence.

Zevki kürtaj ne olaki? Nasıl bişey mesela

Konu sahibi bilerek ve isteyerek hamile kalıyor yalnız yani evli olduğum adam baba olmaya bende anne olmaya hazırım diyor,planlı bir hamilelik şuan yaşadığı.

Hanımlar,
son kez rica ediyorum, inandıklarınız aşkına lütfen ama lütfen dini yorumlara girmeyin, ne dini yorum yazın ne de dinlere laf söyleyin.

Bakın biz bir kural koyuyorsak emin olun çok sağlam deneyimlere dayanarak kural koyuyoruz, dini yorumdan dolayı bu sitede çok kötü şeyler yaşandı ki bizde böyle bir uygulama getirdik.

Milyon kere yaptığım açıklamayı yine yapayım "dini yorum her dini, mezhebi içerir, şu din bu din ayrımı yok, deistlik ateistlik de dahil.

Bu site yeri değil lütfen.

Bence konuyu kapat zaten yeterince fikir verildi.

Belki ahiret yok
Belki cehennem yok.
Belki cennet yok,

Sevgi ve hislerimiz var.
Aklimiz var.
Bir canliyi can verme gucumuz yok.
Yoktan bir canli yaratma gucumuz yok.
Bize verilen akilla dusunuyor duygularla hissediyoruz.
Bunlar insana illuzyon gibi gelmiyor.
Tabi bu dunyada sonsuz kalmiyoruz.
Iste iluzyon bu.
Buradakilere sahip oldugumuzu zannetmek.
Para es aile cocuk mevki oteki tarafa goturulmuyor.
Iluzyon buna kanmak.
(Yazmak istedim yazdim icten samimi ve saygili bir yazidir..)

Belki ahiret yok
Belki cehennem yok.
Belki cennet yok,
inançsız biri zaten inanmadığından veya inanmayacağından hangi dini bilgiyle söylendiğinin bir önemi yok gibi.

Öte yandan katil kelimesini kavramını din alimlerininbelirlemediği de ortada.katil bir canlının yaşam hakkını sonlandıran demektir.kürtjaj eylemi de başlıbaşına bu olaydan ibarettir.zihinde kavramın altı doldurularak telaffuz edildiğinde hernekadar ürkütücü olsa da işin özü budır.canlı olan birşeyi cansız hale getirmek.yani katletmek.

Olayın dini boyutunu bertaraf edeceksek bunu dinsizlik üstünden de yapmayalım.yitip gidecek bir can olarak bakarsak ortada canı elinden alınacak bir bebek var.açıkcası annenin vicdan azabı veya anne açısından olayın dini boyutu benim hiç umrumda değil.burada birşey kaybecek olan tek kişi bebek.oysa içlerindeen masumu oyken !!!

Hamile kalmafan önce 40 değil 400 kere düşünmek gerek...bile isyeyeo bebeği yaptıysan ayyy şimdi şartlar değişti artık istemiyorum demek çok bencilce..dözkonusu kendi canı olmadığı içinde insablar(anne baba adayları)bu bencilliği bukadar rahat geniş geniş kullanmamalı..

Sevgi ve hislerimiz var.
Aklimiz var.
Bir canliyi can verme gucumuz yok.
Yoktan bir canli yaratma gucumuz yok.
Bize verilen akilla dusunuyor duygularla hissediyoruz.
Bunlar insana illuzyon gibi gelmiyor.
Tabi bu dunyada sonsuz kalmiyoruz.
Iste iluzyon bu.
Buradakilere sahip oldugumuzu zannetmek.
Para es aile cocuk mevki oteki tarafa goturulmuyor.
Iluzyon buna kanmak.
(Yazmak istedim yazdim icten samimi ve saygili bir yazidir..)

Bütün sorular varoluşsal sorulardır.
Bir canlıya can veriyorsun, senin vücudun olmasa yaşayamayacak..
Herkes aynı duyguyu yaşamaz,
Herkes herkes yaşamalı demez.
Herkesin ne aklı ne de duyguları aynıdır.
Evet burada sahip olduklarımız da belki ilüzyondur ama hissediyorsun, elinle tutuyorsun ama yine de illüzyon olabilir.
Öteki taraf ise tamamen bir ilüzyon. Sadece varlığına inandığın, varlığını müjdelediğine inandığın şeyler var.
Ya hiç yoksa bir öteki taraf.... Burada elinle tuttuğun şeylerden bile daha az gerçekliği var çünkü, ne duyuyor, ne hissediyor ne düşünerek buluyorsun, sadece " olduğuna inanıyorsun "

Çok derin felsefi konular. Çok da girmek istemiyorum işin açıkçası. Hem keyfim, hem vaktim hem de sabrım yok.

Son düzenleme:
inançsız biri zaten inanmadığından veya inanmayacağından hangi dini bilgiyle söylendiğinin bir önemi yok gibi.

Öte yandan katil kelimesini kavramını din alimlerininbelirlemediği de ortada.katil bir canlının yaşam hakkını sonlandıran demektir.kürtjaj eylemi de başlıbaşına bu olaydan ibarettir.zihinde kavramın altı doldurularak telaffuz edildiğinde hernekadar ürkütücü olsa da işin özü budır.canlı olan birşeyi cansız hale getirmek.yani katletmek.

Olayın dini boyutunu bertaraf edeceksek bunu dinsizlik üstünden de yapmayalım.yitip gidecek bir can olarak bakarsak ortada canı elinden alınacak bir bebek var.açıkcası annenin vicdan azabı veya anne açısından olayın dini boyutu benim hiç umrumda değil.burada birşey kaybecek olan tek kişi bebek.oysa içlerindeen masumu oyken !!!

Dini boyutu ile yazılan ve sevap günah üçgeninde değerlendirelen bir olay için evet dini temel gerekli, inanmayan için değil. inananın ;inandığını söylediği dine göre temellendirmesi gerekir ortaya saçtığı dini bilgiyi .

İnancı beni çok da alakadar etmiyor, inansa da, inanmasa da bana bir faydası yok. Canlı olan herşeyi katletmek de bu kadar kötü olsaydı, ordular kurulmaz, idam sehpaları kurulmaz savaşlar çıkmazdı. Ölüm bile, ve şiddeti ve öldürme hakkını kimin kullanıp kimin kullanmayacağı bile tamamen felsefik ve politiktir. O yüzden ben bu tartışma içine fazla girmem ve vaktim yok inanın...
Ayrıca size göre fetus bir canlıdır, diğerine göre değil. Size göre kürtaj cinayettir diğerine göre değil. Kendi hayatınızda kendi doğrularınıza ve inançlarınıza göre kararlar alırsınız.

Çocuk sahibi olmaya karar verdiğimde bir ablam bana bu yola yalnız devam etmen gerekirse bile bu çocuktan vazgeçmem tek başıma bakabilirim diyorsan yap demişti. Bu laf beni sarsmıştı. Evlilik içi yapılan bebeklere bu gözle bakıyorum artık. Kocam istiyordu yaptım şimdi istemiyor vazgeçiyorum denilecek bir mesele değil bu. İnanç ya da bilim ne diyorsa desin ruhu vardır ya da yoktur, bebektir ya da et parçasıdır hangisine inanırsak inanalım vücuttan tahliyesi bir yağ bezesi kadar basit değil. Bakamıcam diyorsanız tabi ki kürtaj olun lafım artık size değil lütfen evli kadınlar ya da bekar olup ta çocuk sahibi olmak isteyenler bu işe girmeye karar verdiğiniz de yolun yarısında tek başına kalırsam seçeneklerim neler diye düşünün. Bu seçenekler için de kürtaj yok ise o bebeği yapın. Kadın ve erkek arasında ki anlaşmazlığın kurbanı bir et parçası olmasın. Bu arada konu sahibi kürtaj olmadım ama düşük yaşadım ne kadar basit olsa da bir operasyondur. Yanınızda bir arkadaşınız muhakkak olsun sonrasında ise dinlenin et sulu çorbalar için. İşini düzgün yapan hastanelerde eşin izni değil ama rızası aranır. Bu şekilde yapmayan çok klinik, hastane bulabilirsiniz ama yine de güvenilir bir yer tercih edin. İnş o bebek için de izin için de hayırlı bir karar olur.

X