Kürtaj ve hemen ardından boşanmak..

Eşinizle sorun yaşayıp bu sorunun bebeğin canıyla ödenmesi bana bencillik geliyor. Madem boşanma aşamasına gelen bir evliliğiniz vardı sevişmeden önce bir tane kondom kullanmak çok zor olmamalıydı! Ya da ertesi gün hapı.
Ben sizin kürtaj kararınıza karışmam, beni ilgilendirmez ama bu çocuğun babasıyla aranız iyi olsa dahi yarın kaza geçirip ölme ihtimali de var e o zaman da mı babasız kalma fikri hesap sorma vs diye aldıracaktınız?
Ben bebeğimi kendim her koşulda bakabileceğime inandığım için yapmaya karar verdim. Keşke siz de öyle yapsaydınız.
Bu kadar uzun yazıyorum çünkü bu gözler kocasıyla arası bozuldu boşanmak üzere olup da çocuklarını aldıranlar gördü ama ama işte sonra onlar barıştı ve olan o bebeğe oldu.
Hakkınızda hayırlısı olsun. Lütfen bir dahakine çok dikkatli olun!

Eşinize bir bebeğin yaşamsal organlarının kaçıncı haftadan itibaren gelişim gösterdiğini sorun, o size anlatır. İyi günler

renkliistop size cevabini vermis.
Temeli olan, birakilsa insana donusup can bulacak kalp atimi olan bi canliyi oldurmek cinayettir.
Siz bunu hafta hesaplariyla basite indirgersiniz, kimisi de ruhu cani hesaba katar.
Size de iyi gunler

Zevki kürtaj ne olaki? Nasıl bişey mesela

Konu sahibi bilerek ve isteyerek hamile kalıyor yalnız yani evli olduğum adam baba olmaya bende anne olmaya hazırım diyor,planlı bir hamilelik şuan yaşadığı.

Zevki kürtaj şöyle oluyor bi anlık zevk için millet korunmuyor sonra aldıracağım diyor.
Kadın doğumda arkadaşlarım var birebir konuyu bildiğim için söyledim.
Bu durum zevki değil yani kadın zor durumda. Doğur diye baskı yapmayı doğru bulmuyorum tabi bu benim tercihim.
Herkesin inancına saygım sonsuz.

Her konuda hayal kirikligi yasadigim ve aklima gelmiyecek dertler yasadigim icin bende de hicbir seyi hak etmiyorum psikolijisi olustu.Icime de sindi ve hissettim.Icimden de gelmiyor artik zaten.
Benim ki en ust ornegi sanirim.
Bir sey yapsaydim en azindan bundan oldu derdim o bile yanlis ama daha iyi.
Boyle insan lanetli hissediyor.
Boyle seyleri baskasina yazmam ve dogru degil fakat kendimle alakali boyle hissediyorum.
Yoksa insaniz hata yapmak normal inanca gore dw icten pisman olmak yeterli yasanilanlarin bunanla alakasi yok.
Ya psikolojik ya da olmiyacagindan olmuyor iste.

Evet kesinlikle
Allah boşuna bana bu hastalığı vermedi iyilesirsem Allah iyilestirir ölürsem de Allah canımı alıyordur diye düşünüp hastaneye doktora ilaca gitmemekle

Bana bu bebeği Allah verdi alirsa o alir yaşarsa o yaşatır demek arasinda ne fark var
Niye ilki cahillik oluyorda ikincisi Allahın işine karışmamak oluyo

Ne demek istediğinizi gayet iyi anlıyorum.. Elbette hayatta müdahale edemeyeceğimiz birtakım planlar ve akışlar var, bunda ben de hemfikirim. Ama bu düşüncenin çok ince bir sınırı var ki eğer o sınır aşılırsa bu insanı hiçliğe götürür. Şu sözü çok severim ve inanırım; kişi kendini bir şeye adarsa İlahi plan da o yönde işleyecektir.(kimine göre evrendir bu). İstediğiniz şey (bu şey kimseye zarar vermeyecek bir şey olmalı elbette) için uğraşın, sonucunu düşünmeyin çünkü sonunda olsa da olmasa da geldiğiniz noktada artık çok farklı bir insan olacaksınız. Çok farklı kapılar açılacak ve o mücadeleyi vermenin huzurunu yaşayacaksınız. Hak etmiyorum düşüncesi; hazır değilim demektir, kaçmaktır, korkmaktır. Bunun içinize sinmesine izin vermeyin. Bu şekilde geçirdiğim bir dönemim oldu ama ne zaman ki bir ucundan tutup hayata karıştım o zaman her şey çok değişti. Mesela çok farklı bir şey için yola çıkmıştım ama evleneceğim insanla tanıştım..

Bu denilen cümle gayette genellenebilir cümle aile yapısı basindan beri sorunlu çok çocuklu maddi imkanlari az küçüklükten beri şiddetle hatta taciz ve tecavuzlerle büyütülmüş çocukların ileride suçlu olma oranlari çok yüksektir
Bunu kabul etmeyecek ne bir sosyolog bne bir psikolog vardir
Siz cocugunuzla nerede yasamak istersiniz mesela güvenlikli belli ailelerin olduğu bir sitede mi
Yoksa tüm ailenin hapse girip çıktığı babanin organ mafyaligini yaptığıni duyduğunuz yan komsunuzla mi
Evet birinde çok güvenlikli sitede manyagin tekiyle karsilasirsiniz belki diger o yan komsuyla senelerce burnunuz kanamadan yasar gidersiniz
Ama ne oranla sizce
Ben çocuk sahibi olmada önemli olanin sadece spermin yumurtayi döllemis olması fikrini benimseyemiyorum yanlış anlamayin alintilama sebebim bu

Yasadiginiz icin anlarsiniz ve sizinkinin sonu guzel olmus burdaki yazilarinizi begeniyorum insanlara faydaniz dokunuyor oyle de olsun ve siz de geliserek mutlu olarak ilerleyin cevap icin Tesekkurler.

Hayır yinede genlleyemeZsiniz.münevver karabulut olayını bu bahsettiğiniz sosyal gruba mensup biri gerçekleştirmedi,
Daha geçen günlerdeki toplulupun üzerine araç sürüp toplu katliam yapmaya çalışan sevgilisine şiddet uygulayan kişininde annesi hakim babası da savcıydı yani belli bir sosyal ve parasal gelişmişlik düzeyinde yaşamları olan kişilerdi.yetiştirme yurtlarında ya da varoş yerlerde yoksunluklarla ve yokluklarla büyümüş kişiler değillerdi...
Hayır genelleyemezsiniz bahsettiğiniz yoksunluklarla ve yoksulluklarla büyüyüp bilim dalında dahi olan,bilişim dalında çığr açan insanlar gerçek anlamda”sanatçı” bireyler var,toplumun zirvesine oturan genel kabul görmüş sanayiciler işadamları var..bunlarda madalyonun diğer yüzleri!

Hangi bebeğin ilerde ne tür bir bireye dönüşeceğini kimse bilemez..
Altı tatmin edici şekilde dolu olmayan birşeyi kabul edemem ben..

Bir diğer tarafı da bu yaklaşımlara göre yalnız çocuk büyüten kadın veya erkek potansiyel sorunlu çocuklar dünyaya getiriyor ve potansiyel suçlular yetiştiriyorlar öyle mi?bu bakış açısı yalnız anne/baba yı yani koskoca yetişkin bir bireyi aciz görmekten başka birşey değil,savunulan düşünce çok uçlu ve ucu şeçitli yerlere hassas noktalara bir vurup kaçan cinsten önyargılar ve sadce birer”varsayımlar”
Hayat sadece varsayımlar üzerine kurulursa yaşanmaz hale gelir.sevgi pıtırcığı olan pamuklara sarılarak burjuva tarzı büyütülen bebekler de birgün seri katil ,istismarcı veya azılı bir suç makinası olabilir..hiçkimse 1gün sonra başına ne geleceğini ne durumlara düşeceğini bilemez.bu veya benzer evlilikler sonlanınca kısmen tek büyütülenher çocuğa potansiyel suçlu gözüyle bakmak çok acımasızca değil mi?.hem de böyle bir platform da..

Kürtaj nihayetinde bir canlıyı parçalamak. Onun milyonlarca yıl bekledikten sonra dünyaya gelme ve yaşama hakkını elinden almak. Bir hayvanın, bitkinin acı çekmesine kıyamazken henüz doğmadığı için bir bebeğe bunu reva görmek kabul edilemez. Bir arkadaş iki üç aylık hamileydi. Bebeğin kafatasının bir kısmı oluşmamış. Birçok doktora gitti, bebek yaşamaz, doğmaz, ikiniz de ölürsünüz demişler. Kürtaj gerekmiş. Hayati tehlike var diye kızı evine bile yollamak istemediler. Arkadaşım ise bebeği ilaçla uyutup kürtaj yaparken bebeğin canı acır diye kendini paraladı.

Gayet mutlu evliliklerde insanların bebekleri sakat ya da hastalıklı oldukları tespit edildiklerinde aldırılıyor. Buna da kimse bu kadar karşı çıkmıyor nedense normal görülüyor sanki. Daha 10 haftalık bile değilseniz ve bebeği istemiyorsanız ben kararınıza saygı duyuyorum. O insandan bir bebek istemiyorsunuzdur artık bence bu da normal. Senelerce siz ilgileneceksiniz o da gelip karışma ve sevme hakkı bulacak üstelik. Çocuğum var diyecek. Peki o çocuk ne kadar sağlıklı olacak?

Ben evliyim, 9 haftalık ilk bebeğim kalp atımı olmadığından alındı. Eşim şehir dışındaydı, o gün olmam gerekti kimse imza falan istemedi. Kağıtları sadece ben imzaladım. Demekki eş izni olmadan da oluyor.

Yasalarin izin verdigi bir konuda kadinin küretaj olma hakkini farkli boyutlardan ele alip elestirme hakkimiz yok. Herkesin birseyleri kaldirma gücü farkli olabilir. Hemen sataşmaya calisilmasi cok çirkin.yasal hak 8 hafta. 10 oncedendi. (güncelini araştirin). eş imzasini dikkate alacaklarini zannetmem.

Canım kardeşim Allah yar ve yardımcın olsun. Belliki zor bir süreç geçiriyorsun. Lütfen ani kararlar verme . Vicdan azabı çeker çok üzülürsün sonradan. En azından annenle konuş bunları .

Bir bebeğin iyi yetişmesi için mutlu bir aileye değil, güçlü bir anneye ihtiyacı vardır.
Baba olmasa da olur.
Ama harika bir annesi olmalıdır.

Boşanmaya rağmen bebeği aldırmayan anne de güçlü anne olmuyor maalesef.
Burada çok okuduk bebeğinden sözde vazgeçmeyip, kendini kaybeden kadınları..
Bir erkekte aşk arayıp anne olduğunu unutan çok..

Hamile kalma kararını bile kendi isteğiyle vermemiş konu sahibi.
Ne kadar güçlü bir kişiliğe sahip kendisi düşünecek.

Her insanın yapısı farklıdır.
Kimi paşa paşa doğururum, hayat boyu eski eşimle bağ olsa da dert etmem diye düşünür.
Kimi de yaşamında bir leke gibi görür o eşi tamamen silmek ister.

Konu sahibi ölç tart, kararını iyi ver.
Eşine ihtiyacın yok.
Bu tamamen seninle ilgili.

Ben yazdığım yorumda o ailelerin icinden manyaklar cikabildigi gibi tüm ailenin sorunlu ve suçlu olduğu ortamda harika çocuklarda yetişebilir zaten dedim
Ama ne oranla
Insan hayatı orana indiremezsin evet belki aralarindan bir tanesi kendini kurtarır diye bu şartlara sahip insanların 15 tane çocuk yapması normal mi
Suriyeli ailelere neden kiziliyor bir sürü çocuk yapıp sokaga saliyorlar
dilenmeye 5 yaşından itibaren başlıyorlar sokakta tacize mi uğramış organ mafyasi tarafindan mi kacirilacakmis umurlarında değil
Şimdi siz o çocukların sevgi için mi dogurulduklarini düşünüyorsunuz
Neyse kimse kimsenin fikrini değiştiremez

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…