-
- Konu Sahibi bikahvebana
Zor bir hayat sunmamaktansa ölsün mü diyorsunuz. Yanlis anlamayin yargilamiyorum sizi ama normal bi insani oldurmekle anne karnindaki bir insani oldurmek ayni sey. Günahi ayni. Iyi dusunun.Onunla bir bağım kalsın istemiyorum ve çocuğum babasız büyüyecek bana hesap soracak. Onu zor bir hayata mahkum etmek istemiyorum. Kafam çok karışık çünkü o kadar yanlış geliyor ki bana bir cana kıymak....
Maalesef o kız bebeğini alamadışimdi 22 yaşında kocaman delikanlı olmuştur, kinle nefretle büyütmediyseler eğer annesini bulmuştur belki, ben hemen hemen 10 senedir görmüyorum kızı çünkü.
Ay Allah'ım sen koruben böyle şeylere ya çevremde şahit olduğumdan veya yakınlarımdan duyduğum için valla kimseyi yargılayamıyorum, hiçbir kadın boşanmak için evlenmez, hele de kadınların evliliğe olan duygusal yaklaşımını düşünürsek evleneyim olmazsa boşanır yeni biriyle devam ederim diyen kadın olacağını sanmam, çocuk sahibi olurken de öyle, bağıra bağıra gelen bir felaket yoksa bazı şeyleri öngöremiyoruz.
Bilmiyorumkürtaj konularında neden böyle hassasım? Zaten psikolojik olarak çok etkilenecekleri bir durum olduğundan mı nedir birde biz üstelerine gidince daha kötü olacak gibi geliyor bana.
Onunla bir bağım kalsın istemiyorum ve çocuğum babasız büyüyecek bana hesap soracak. Onu zor bir hayata mahkum etmek istemiyorum. Kafam çok karışık çünkü o kadar yanlış geliyor ki bana bir cana kıymak....
bosanmayı düsünuyosun ama hamilesin.
bu ne celiski
sizin anlik zevklerinizi bebekler odemek zorundami ya.
cocugum babasiz kalcak bana hesap sorcak diyosun da bunu cocuk yaparken dusuncektin..
hem sen kurtaj olunca ahirette sana hesap sorulmicak saniyosun galiba.kurtaj olunca kurtulcagini zannedenlerdensin.
kurtajla adam oldurmek ayni kapiya cikiyor.
Herkes gerçekçi olsun.Çocuk ağlayınca "Çocukla ilgilenmiyor." diye kocasından yakınan , kocasız adım atamayacak kadınlar burda çocuğu yalnız büyüt tavsiyesi veriyor.Kendinize karşı dürüst olun.Sizin yapamayacağınız şeyleri de başka üyelere tavsiye edip yüce insan rollerine girmeyin.
tmm sen git neye inaniyosan inanHani dini bilgiye dayanarak bunları söylüyorsun ? Neden kırk defa soylenmesıne rağmen dini şeyler yazıyorsunuz?
Belki ahiret yok
Belki cehennem yok.
Belki cennet yok,
Belki sınav dedıgınız şey aslında yok. Belki bir illüzyon yaşıyorsunuz, hayal görüyorsunuz. Elinizde sadece bir inancınız var ama kanıtınız yok. Herşey bu kadar muallakken veyahut çok insana muallakken neden bu parabolani gibi misyonerlik yapmak, katil demek. Hangi hakla?
Bu yorumum için belki tepki alacağım ama kürtaja karşı değilim ( Zevki kürtaj olmadıktan sonra )
Siz hamile kalmışsınız ve şuan çocuk büyütecek yapıda kendinizi görmüyorsunuz sırf tabu diye bir çocuk dünyaya getirip mutsuz etmek mutsuz olmak eksik olmak daha akıllıca bir tercih değil bence.
Hanımlar,
son kez rica ediyorum, inandıklarınız aşkına lütfen ama lütfen dini yorumlara girmeyin, ne dini yorum yazın ne de dinlere laf söyleyin.
Bakın biz bir kural koyuyorsak emin olun çok sağlam deneyimlere dayanarak kural koyuyoruz, dini yorumdan dolayı bu sitede çok kötü şeyler yaşandı ki bizde böyle bir uygulama getirdik.
Milyon kere yaptığım açıklamayı yine yapayım "dini yorum her dini, mezhebi içerir, şu din bu din ayrımı yok, deistlik ateistlik de dahil.
Bu site yeri değil lütfen.
Hani dini bilgiye dayanarak bunları söylüyorsun ? Neden kırk defa soylenmesıne rağmen dini şeyler yazıyorsunuz?
Belki ahiret yok
Belki cehennem yok.
Belki cennet yok,
Belki sınav dedıgınız şey aslında yok. Belki bir illüzyon yaşıyorsunuz, hayal görüyorsunuz. Elinizde sadece bir inancınız var ama kanıtınız yok. Herşey bu kadar muallakken veyahut çok insana muallakken neden bu parabolani gibi misyonerlik yapmak, katil demek. Hangi hakla?
inançsız biri zaten inanmadığından veya inanmayacağından hangi dini bilgiyle söylendiğinin bir önemi yok gibi.Hani dini bilgiye dayanarak bunları söylüyorsun ? Neden kırk defa soylenmesıne rağmen dini şeyler yazıyorsunuz?
Belki ahiret yok
Belki cehennem yok.
Belki cennet yok,
Sevgi ve hislerimiz var.
Aklimiz var.
Bir canliyi can verme gucumuz yok.
Yoktan bir canli yaratma gucumuz yok.
Bize verilen akilla dusunuyor duygularla hissediyoruz.
Bunlar insana illuzyon gibi gelmiyor.
Tabi bu dunyada sonsuz kalmiyoruz.
Iste iluzyon bu.
Buradakilere sahip oldugumuzu zannetmek.
Para es aile cocuk mevki oteki tarafa goturulmuyor.
Iluzyon buna kanmak.
(Yazmak istedim yazdim icten samimi ve saygili bir yazidir..)
inançsız biri zaten inanmadığından veya inanmayacağından hangi dini bilgiyle söylendiğinin bir önemi yok gibi.
Öte yandan katil kelimesini kavramını din alimlerininbelirlemediği de ortada.katil bir canlının yaşam hakkını sonlandıran demektir.kürtjaj eylemi de başlıbaşına bu olaydan ibarettir.zihinde kavramın altı doldurularak telaffuz edildiğinde hernekadar ürkütücü olsa da işin özü budır.canlı olan birşeyi cansız hale getirmek.yani katletmek.
Olayın dini boyutunu bertaraf edeceksek bunu dinsizlik üstünden de yapmayalım.yitip gidecek bir can olarak bakarsak ortada canı elinden alınacak bir bebek var.açıkcası annenin vicdan azabı veya anne açısından olayın dini boyutu benim hiç umrumda değil.burada birşey kaybecek olan tek kişi bebek.oysa içlerindeen masumu oyken !!!