- 17 Mayıs 2010
- 4.224
- 14.070
- Konu Sahibi bikahvebana
Şuana kadar yorum yapan herkes kendi hayatındaki doğrulara göre yorum yapıyor sizde bende o da onlarda...burada tek sesli yorumlar olsa abes olmazmıydı zaten?
İdam sehpalarındaki ve savaşlardaki ölüm fermanları suçu sabit kılınan veya suç isnat edilen kişi veya kişilere uygulanan yasal yaptırımdır. (en insani ve olması gereken üzerinde yazıyorum bunu.otorite /erk susitimali olarak yapılan eylemeleri kastetmiyorum) Bir bebeğin şu dünya üzerinde herhangi bir şu işlediğini düşünüyor olmayız değil mi?
Eğer oluşumu ise suç olan;bebeğin bundan haberi bile yoktu..Çünki o ortada hiç yoktu , ama artık var ve her geçen dakika gelişimine birşeyler ekliyor hücre sayıları hergeçen dakika artıyor biçim ve durum değiştiriyor ,çünkü o bir canlı...
Kafama oturtamadığım çiftler o spermi kondom içerisinde bırakıp atmak varken döllenmesine (yani biz senin yaşamanı istiyoruz gerkenleri yaptık artık gelebilirsin demektir) izin verirken nekadar da istekli , sonrasında ise nekadar bencil olabiliyor!
Kim işlemediği bir suçun cezasını çekmek ister?o bebek de o can da istemiyor ama onun sesini duyan hayat hakkını talep ettiğini işiten yok şu aşamada.. Gebeliğe karşı kat be kat önlemler alıp yine de gebe kalanlara değil benim lafım. Eğer bile isteye bir can dünyaya getirmek istiyorsan sorumluluklarından kaçamazsın/ kaçmamalısın.
Olayın birde şu tarafı varki bunu savunaları aslında anlayabiliyorum.Bu adar bencil insanlar anne baba olsa ne olacak? İstemeye istemeye dünyaya getirdiği yavruya karşı sorumluluklarını yerine getirecekler mi? Sanmıyorum....
Evet kimse kimseye katil demiyor, kurallar gereği herkes birbirine saygılı olmak zorunda...
"İdam sehpalarındaki ve savaşlardaki ölüm fermanları suçu sabit kılınan veya suç isnat edilen kişi veya kişilere uygulanan yasal yaptırımdır. (en insani ve olması gereken üzerinde yazıyorum bunu.otorite /erk susitimali olarak yapılan eylemeleri kastetmiyorum) Bir bebeğin şu dünya üzerinde herhangi bir şu işlediğini düşünüyor olmayız değil mi?
Eğer oluşumu ise suç olan;bebeğin bundan haberi bile yoktu..Çünki o ortada hiç yoktu , ama artık var ve her geçen dakika gelişimine birşeyler ekliyor hücre sayıları hergeçen dakika artıyor biçim ve durum değiştiriyor ,çünkü o bir canlı..."
Bu kısım ise oldukça ilginç. Savaşlar politiktir, sucun var diye ölmezsin! Eğer insanların yaratma yeteneği yoksa ve Tanrı'dan geliyorsa o yaratma işi, ve sizde yaratmadığınız bir yaşamı sonlandırma hakkı yok diyorsanız, o zaman savaşmış yasaymış vs vız gelir tırıs gider. Her yerde ve her şekilde bir canlının hayatının son bulmasına karşı çıkmanız lazım. Bu işin felsefi temeli budur. Adli bazı suçlar hariç her ama her suç politiktir. Bugün suç olmayan şey yarın suç olur, bir bakmışsınız " yasalar " önünde günahkar , idamlık olmuşsunuz. Peki sizin işlediğinizi suçun idamlık olduğuna karar veren kim, o kararın doğru olduğunun kanıtı ne? Yani siz evet şiddet kullanilir ve cana kastedilebilir bunda sorun yok, ama bu öldürme eylemine kimin giriştiği önemli diyorsunuz...sorun eylemde değil, sorun uygulayanda o zaman. Ve bende diyorum ki eylemimi tartışıyoruz yoksa uygulayanı mı? Sizce hangisini?
Bebek değil o fetus. Yaşam Doğumdan sonra başlar. 9 ayın üzerine başlar bir ölçü açısından. Bununla ilgili bir sürü makale ve tartışma var. Anne ölürse tıbbı müdahale olmasa anne de ölüyor bunun üzerine bir sürü tartışma dönüyor. Ve hatta bazıları hukuki olarak anne karnında bebek varsa ve biri anneyi öldürürse tek cinsyet, bazıları iki cinayet olarak yargılıyor, yani iller öyle karışık, öyle kolay tartışmalar değil bunlar... . Neyse dediğim gibi size canlı başkasına göre fetus. Olay bakış açısı farklılığında gizli