Kürtaj ve hemen ardından boşanmak..

Şuana kadar yorum yapan herkes kendi hayatındaki doğrulara göre yorum yapıyor sizde bende o da onlarda...burada tek sesli yorumlar olsa abes olmazmıydı zaten?

İdam sehpalarındaki ve savaşlardaki ölüm fermanları suçu sabit kılınan veya suç isnat edilen kişi veya kişilere uygulanan yasal yaptırımdır. (en insani ve olması gereken üzerinde yazıyorum bunu.otorite /erk susitimali olarak yapılan eylemeleri kastetmiyorum) Bir bebeğin şu dünya üzerinde herhangi bir şu işlediğini düşünüyor olmayız değil mi?
Eğer oluşumu ise suç olan;bebeğin bundan haberi bile yoktu..Çünki o ortada hiç yoktu , ama artık var ve her geçen dakika gelişimine birşeyler ekliyor hücre sayıları hergeçen dakika artıyor biçim ve durum değiştiriyor ,çünkü o bir canlı...

Kafama oturtamadığım çiftler o spermi kondom içerisinde bırakıp atmak varken döllenmesine (yani biz senin yaşamanı istiyoruz gerkenleri yaptık artık gelebilirsin demektir) izin verirken nekadar da istekli , sonrasında ise nekadar bencil olabiliyor!
Kim işlemediği bir suçun cezasını çekmek ister?o bebek de o can da istemiyor ama onun sesini duyan hayat hakkını talep ettiğini işiten yok şu aşamada.. Gebeliğe karşı kat be kat önlemler alıp yine de gebe kalanlara değil benim lafım. Eğer bile isteye bir can dünyaya getirmek istiyorsan sorumluluklarından kaçamazsın/ kaçmamalısın.

Olayın birde şu tarafı varki bunu savunaları aslında anlayabiliyorum.Bu adar bencil insanlar anne baba olsa ne olacak? İstemeye istemeye dünyaya getirdiği yavruya karşı sorumluluklarını yerine getirecekler mi? Sanmıyorum....

Evet kimse kimseye katil demiyor, kurallar gereği herkes birbirine saygılı olmak zorunda...

"İdam sehpalarındaki ve savaşlardaki ölüm fermanları suçu sabit kılınan veya suç isnat edilen kişi veya kişilere uygulanan yasal yaptırımdır. (en insani ve olması gereken üzerinde yazıyorum bunu.otorite /erk susitimali olarak yapılan eylemeleri kastetmiyorum) Bir bebeğin şu dünya üzerinde herhangi bir şu işlediğini düşünüyor olmayız değil mi?
Eğer oluşumu ise suç olan;bebeğin bundan haberi bile yoktu..Çünki o ortada hiç yoktu , ama artık var ve her geçen dakika gelişimine birşeyler ekliyor hücre sayıları hergeçen dakika artıyor biçim ve durum değiştiriyor ,çünkü o bir canlı
..."

Bu kısım ise oldukça ilginç. Savaşlar politiktir, sucun var diye ölmezsin! Eğer insanların yaratma yeteneği yoksa ve Tanrı'dan geliyorsa o yaratma işi, ve sizde yaratmadığınız bir yaşamı sonlandırma hakkı yok diyorsanız, o zaman savaşmış yasaymış vs vız gelir tırıs gider. Her yerde ve her şekilde bir canlının hayatının son bulmasına karşı çıkmanız lazım. Bu işin felsefi temeli budur. Adli bazı suçlar hariç her ama her suç politiktir. Bugün suç olmayan şey yarın suç olur, bir bakmışsınız " yasalar " önünde günahkar , idamlık olmuşsunuz. Peki sizin işlediğinizi suçun idamlık olduğuna karar veren kim, o kararın doğru olduğunun kanıtı ne? Yani siz evet şiddet kullanilir ve cana kastedilebilir bunda sorun yok, ama bu öldürme eylemine kimin giriştiği önemli diyorsunuz...sorun eylemde değil, sorun uygulayanda o zaman. Ve bende diyorum ki eylemimi tartışıyoruz yoksa uygulayanı mı? Sizce hangisini?

Bebek değil o fetus. Yaşam Doğumdan sonra başlar. 9 ayın üzerine başlar bir ölçü açısından. Bununla ilgili bir sürü makale ve tartışma var. Anne ölürse tıbbı müdahale olmasa anne de ölüyor bunun üzerine bir sürü tartışma dönüyor. Ve hatta bazıları hukuki olarak anne karnında bebek varsa ve biri anneyi öldürürse tek cinsyet, bazıları iki cinayet olarak yargılıyor, yani iller öyle karışık, öyle kolay tartışmalar değil bunlar... . Neyse dediğim gibi size canlı başkasına göre fetus. Olay bakış açısı farklılığında gizli

Benim de asla unutamadığım ergenligimin bir dönem paranoyak düşüncelerle geçmiş olmasına sebep olmustur bu olay. Hala tinerci ya da madde kullanan birilerini görünce tirsarim. Evet keske bunların anaları kurtaj olaydılar keske dogmayaydilar ustelik de serbestler su an.

Benimde öyle, hiç unutmuyorum bu olayı. Diyorum ya hala dönem dönem gözümün önüne gelir, bir de o kadar detaylı yazmışlar ki insan bazen o anne bazen o kızcağız oluyor. Çıktılar hem de ellerini kollarını sallaya sallaya, üstüne başka suçlar eklediler, başka canlar yaktılar. Anaları çok duygusalmış depresif evde felsefi tartışmalar yapıp yaşam hakkını savunmaya karar verip doğum yapmışlar, sonrası malum çocukları spor etkinliklerinden, tiyatrolara, oradan sinemaya oradan muzik kurslarına koşuşturup durdular. Ailece oturup akşamları ülkeden, siyasetten, edebiyattan falan konuştular ama bak işte onların imtihanı da buymuş çocukları bu kadar emeğe rağmen katili ve tecavüzcü oldu!

Amerikada baze arastirmalara göre kürtajdan yasal olduktan sonra, daha az adli vakalarin görüldügü yönünde. Bu ve baska nedenler ilede demokratlar Kavanaugh'ten korkuyorlar, kürtaj yasasini kaldirir diye.

Kürtaj hakki cok önemli birsey bence. Önemli olan dogmak degil, iyi ve kaliteli bir yasam sürmek, baskalarina zarar vermemek. En ufak burdaki konulardan bile belli mutsuz evlilikler, cahil, anlayissiz kocalar, bagirip cagiris evlerde büyümeler,..

Ha keske herkes kürtaj olsaydi demiyorum. Ancak kendinde bir cocuk büyütme gücünü göremeyen insan cidden dogurmasin. Dogurup, bu üstteki yazdiklarimin yasanilmasindan daha iyidir.

Ve gercekten dehset olaylar. Yeni bir af daha gelecek, yine böyle seyler olur ama tabiki yazilip cizilmez. O anne anladigim kadari ile daha yasiyor, tabiki adina daha yasamak denilirse. En son bu kadar kötü oldugumu, ingilterede iki 10 yasindaki cocuklarin, bir 2 yasindaki cocugu öldürdüklerinde olmustum. Aklim beyinim almiyor cocuklarin bunu nasil yapabildiklerini :KK43:

Kavanaugh bir tecavüzcü ama bir de ahlakçı değil mi ne yaman çelişki, nedense hep bir ofsayt hali oluyor bunlarda.
Benim tanıdıklarımdan birinin arkadaşına; erkek kardeşi ve arkadaşları tecavüz etmişler hem de 7 aylık bebekken. Tecavüz edenler de çocuk! Yıllarca ameliyatlar vs ile uğraşmış o kadar feciymiş durum. Aman nereden bileyim , bir garip dünya.

Kavanaugh bir tecavüzcü ama bir de ahlakçı değil mi ne yaman çelişki, nedense hep bir ofsayt hali oluyor bunlarda.
Benim tanıdıklarımdan birinin arkadaşına; erkek kardeşi ve arkadaşları tecavüz etmişler hem de 7 aylık bebekken. Tecavüz edenler de çocuk! Yıllarca ameliyatlar vs ile uğraşmış o kadar feciymiş durum. Aman nereden bileyim , bir garip dünya.

Yazip yazip sildim. Ne söylenilir ki. 7 aylik bebek.

Ondan sonra dogur deniliyor, rizk deniliyor. He burasi norvec sanki.

Kavanaugh korkunc ya. Ben ilk önce matt Damon ile snl versiyonunu görmüstüm ve abartildigini düsünüyordum. Sonra onun gercek konusmasini gördüm ve sok oldum. Benim 20 aylik kizim bile onun kadar degil. Adam en yüksek pozisyona muracaat ediyor ve sanki ana okuluna gidiyor. Yani tecavüz olayina hic girmeyecegim bile. Ayrica konuyu dagitmayalim :)

Ne güzel herkes çocuğu olan cici hikayeler anlatmış. Bir tane de ben anlatayım , çok şirin değil ama hayat pembe panjurlu evlerden, çocuğun altını karısıyla değiştiren kocalardan, torununa kol kanat geren k maddi ve manevi imkanları olan dedelerden oluşmuyor.

Bir kiracımız vardı 2006-2007 yılları. İki dünya güzeli kızları. Biri daha minnak, ne çok seviyoruz küçüğü. Pabuç gibi dili, kendini sevdiren bir aurası var. Anne ev kadını, baba şöför. Bir dönem bunlara bir akrabaları geldi kaldı. Onların da bir oğlu var. Ergenliğe yeni girmiş. Bir kaç ay bunlarda kalıp kendi evlerine taşınmışlar. Ama ailece hala görüşüyorlar. Ben evdeyken apartmanda bir kıyamet koptu. Ağlamalar vs. Çıktım dışarı hem kiracı anne ağlıyor hem bizim minnak yavru. Başka bir kadın daha geldi o da ağlıyor, benim çocuğum yapmaz diyor. Bu ergen erkek çocuğu, bizim minik kızımızı ve başka yine dört yaşında başka küçük bir kızı, başka bir komşunun bahçesine götürüp başka bir erkek çocuğu ile istismar etmeye çalışmışlar, belki de etmiş detayları bilmiyorum. Anne kendine vuruyor , diğer anne yapmaz oğlum diyor. Kadın öyle kopuk ki gerçeklikten, nasıl çocuk yetiştirdiğinden, eksiğinden gediğinden, gelişimşnden, neye dikkat etmedi gerektiğinden haberi yok oysa ekmeğini suyunu vermişti, neden böyle oldu ki!

Şikayet et, yavruya psikoloğa götür dedim. Kadında para yok. Kocası götürmüyor, o küçük kız çocuğunu düşünen yok. Annenin zoru ile şikayet için jandarmanın bahçeye kadar gidip , şikayetten vazgeçiyor baba. Neden mi memleketlerinin adı çıkarmış , kızlarının adı çıkarmış. Mazallah ya evlenemezse!

İyi yetiremediğimiz her çocuk bir gün yetişkin olacak. Evet sağlıklı başarılı bir çocuk olma ihtimali var, ama aksi de var. Ve ne yazık ki, istatistikler ve literatür maddi manevi ihtiyaçları karşılanmamış çocukların yaşayacakları ve yaşatacakları sıkıntıları bir bir ortaya döküyor.

Belki iyi yetişmemiş , belki yoksun bir çocuk ileride sizin çocuğunuzun hayatına kast edecek!

Belki siz , belki bir başkası serpil yeşilyurt cinayetini ekleyene kadar yazmayacaktım. Sabahatan berı okuyorum daha evvel haberdar olmamıstım ben zaten kucuktum muhtemelen o tarıhlerde cınayet tarıhını yatırlıyamıyorum suanda .

Neyse bugun okudum tum haberlerı , resımlerıne baktım.

Son cumlenızı soyle degıstırmek ıstıyorum

Belki iyi yetişmemiş , belki yoksun bir çocuk ileride sizin çocuğunuzun hayatına kast edecek!
Belki iyi yetiştirilemeyen , maddi manevi yoksun bir cocuk olup, baskasının hayatına kast edecek !

Cocuk yaparken herkes kendı sorumlulugunu almıyor muydu sahı? O cocuklara babasız bakmakta bır durus gerektırıyor ne olursa olsun maddı ımkan da yanı zamanda.

Allah hastalık da veriyor , lütfen o durumda hastaneye gitmeyin. Yoksa size merhamet etmez!

Sizin sandığınız gibi bağnaz olsaydım geçen hafta bulantıdan dolayı hastanede yatmazdım, bilip bilmeden muhalefet olmaya uğraşmayın zira komik duruyor. Bu arada bir canlı ile hastalığı aynı kefeye koyuyorsanız o sizin probleminiz....

Sizin sandığınız gibi bağnaz olsaydım geçen hafta bulantıdan dolayı hastanede yatmazdım, bilip bilmeden muhalefet olmaya uğraşmayın zira komik duruyor. Bu arada bir canlı ile hastalığı aynı kefeye koyuyorsanız o sizin probleminiz....

Keşke gerçekten bağnaz olsanız ve hasta iken hastaneye gitmeseniz diyorum. Birşeyin komik durduğu yok siz anlayamıyorsunuz ironiyi. Sizin on katınız dindarlar var , hasta olunca da doktora gitmiyor onlar hastalık da sağlık da yaratıcıdan diyip, evde oturup iyileşmeyi bekliyorlar. Beni durduk yere evimde hasta eden yaratıcı iyileşmemi istiyorsa , beni evimde başka insanların müdahalesi olmadan da iyileştirir diyorlar ve belki de ölerek ona kavuşmak istiyorlar. Yani bilmem anlatabildim mi.

Son düzenleme:
Konu sahibine kızdım çok. Sorunlu evlilikte hamile kalmak neden. Şimdi baba yok anne çocuktan vazgeçmiş ne yapsam derdinde. Kürtaj ol ya da olma demem. Ama sana baya sinirlendim. Bu şekilde kendini sağlama almadan hamile kalmaya hakkın yoktu. Çocuğu doğurmaya karar verirsen ona iyi bakacaksın anladın mı beni. Sorumsuz davranmaya devam edemezsin

Keşke gerçekten bağnaz olsanız ve hasta iken hastaneye gitmeseniz diyorum. Birşeyin komik durduğu yok siz anlayamıyorsunuz ironiyi. Sizin on katınız dindarlar var , hasta olunca da doktora gitmiyor onlar hastalık da sağlık da yaratıcıdan diyip, evde oturup iyileşmeyi bekliyorlar. Beni durduk yere evimde hasta eden yaratıcı iyileşmemi istiyorsa , beni evimde başka insanların müdahalesi olmadan da iyileştirir diyorlar ve belki de ölerek ona kavuşmak istiyorlar. Yani bilmem anlatabildim mi.

Keşke bağnaz olsaydım ölür giderdim ne güzel merhametli insan sayısı azalırdı! Ben köpeğim yanlışlıkla hamile kaldığında bile veterinere gittiğimde teklif ettiler aldırtmadım çünkü kalpleri atmaya başlamıştı. Kalbi atan bir canlıyı söküp aldırtmak bana göre değil kusura bakmayın. Kendimde gereken önlemi alırım sonrasında Allah'a bırakırım geri kalanı. "Tevekkül"ün gerçek anlamını bilen insanlar gerçek dindardır zaten. Bunun 10 katı 20 katı diye bir ölçü yok...
İsteyerek kendine dikkat etmeden hasta olan insan sonrasında beni hastalıktan kurtarın diye doktora koşarsa ne demeye hasta ettin kendini diye düşünüyor insanlar? Hamile kalmadan evvel de sorunları vardır,bir anda çıkacak hali yok yani. Bile isteye hamile kalınmış ,korunmamış. Madem o kadar kendine bile güvenmiyordu hiç hamile kalmamak için uğraşsaydı.

Konu sahibine kızdım çok. Sorunlu evlilikte hamile kalmak neden. Şimdi baba yok anne çocuktan vazgeçmiş ne yapsam derdinde. Kürtaj ol ya da olma demem. Ama sana baya sinirlendim. Bu şekilde kendini sağlama almadan hamile kalmaya hakkın yoktu. Çocuğu doğurmaya karar verirsen ona iyi bakacaksın anladın mı beni. Sorumsuz davranmaya devam edemezsin

Aynısını söyledim diye muhalefet olan var aman siz de dikkat edin...

Keşke bağnaz olsaydım ölür giderdim ne güzel merhametli insan sayısı azalırdı! Ben köpeğim yanlışlıkla hamile kaldığında bile veterinere gittiğimde teklif ettiler aldırtmadım çünkü kalpleri atmaya başlamıştı. Kalbi atan bir canlıyı söküp aldırtmak bana göre değil kusura bakmayın. Kendimde gereken önlemi alırım sonrasında Allah'a bırakırım geri kalanı. "Tevekkül"ün gerçek anlamını bilen insanlar gerçek dindardır zaten. Bunun 10 katı 20 katı diye bir ölçü yok...
İsteyerek kendine dikkat etmeden hasta olan insan sonrasında beni hastalıktan kurtarın diye doktora koşarsa ne demeye hasta ettin kendini diye düşünüyor insanlar? Hamile kalmadan evvel de sorunları vardır,bir anda çıkacak hali yok yani. Bile isteye hamile kalınmış ,korunmamış. Madem o kadar kendine bile güvenmiyordu hiç hamile kalmamak için uğraşsaydı.

Bakın insan denen canlı zaten yarı tanrıcılık oynuyor , doğayı ve yaşamı manipüle ediyor. Hastalık tedavileri, aşılar, kullanılan antibiyotikler, ameliyatlar , doğal afetlerden korunma yöntemleri, tarım, sulama, kanalizasyon vs vs... daha binlerce şey, yaşam zaten doğal akışında değil. bundan yüz yıl önce ; erken doğduğu , genetik rahatsızlığı olduğu için vs hayatını kaybedecek ya da doğumda ölecek bir anne ve bebek zaten insan müdahalesi ile yaşıyor ya da kadın anne oluyor tıbbı müdahale ile . Dünyada tıp ve teknoloji bu kadar ilerlememiş olsa, dünya nüfusu yedi milyar değil, belki üç milyar anca olacaktı. Daha nasıl anlatılır bilmem.

Fetüs canlı olarak kabul edilebilir mi bir tartışma konus özellik ilk on haftalık süreç, Daha fazla da yamak istemiyorum çünkü epey sıkıldım. Dünyada da tek vicdan ve merhame sahipleri de sizlersiniz zaten, buna inanmaya devam edin, mutlu eder sizi.

Boş vakitlerinizde arada çocuk esirgemeye uğramayı unutmayın hiç olmadı bağış yapın, hem kimbilir belki bir tane evlatlık çocuk annesi olursunuz değil mi!
İyi günler!

Bakın insan denen canlı zaten yarı tanrıcılık oynuyor , doğayı ve yaşamı manipüle ediyor. Hastalık tedavileri, aşılar, kullanılan antibiyotikler, ameliyatlar , doğal afetlerden korunma yöntemleri, tarım, sulama, kanalizasyon vs vs... daha binlerce şey, yaşam zaten doğal akışında değil. bundan yüz yıl önce ; erken doğduğu , genetik rahatsızlığı olduğu için vs hayatını kaybedecek ya da doğumda ölecek bir anne ve bebek zaten insan müdahalesi ile yaşıyor ya da kadın anne oluyor tıbbı müdahale ile . Dünyada tıp ve teknoloji bu kadar ilerlememiş olsa, dünya nüfusu yedi milyar değil, belki üç milyar anca olacaktı. Daha nasıl anlatılır bilmem.

Fetüs canlı olarak kabul edilebilir mi bir tartışma konus özellik ilk on haftalık süreç, Daha fazla da yamak istemiyorum çünkü epey sıkıldım. Dünyada da tek vicdan ve merhame sahipleri de sizlersiniz zaten, buna inanmaya devam edin, mutlu eder sizi.

Boş vakitlerinizde arada çocuk esirgemeye uğramayı unutmayın hiç olmadı bağış yapın, hem kimbilir belki bir tane evlatlık çocuk annesi olursunuz değil mi!
İyi günler!

Siz her inancı olanı malum tek partili insanlar olduğunu zannetmeye devam edin. Iyi günler !

Evet kimse kimseye katil demiyor, kurallar gereği herkes birbirine saygılı olmak zorunda...

"İdam sehpalarındaki ve savaşlardaki ölüm fermanları suçu sabit kılınan veya suç isnat edilen kişi veya kişilere uygulanan yasal yaptırımdır. (en insani ve olması gereken üzerinde yazıyorum bunu.otorite /erk susitimali olarak yapılan eylemeleri kastetmiyorum) Bir bebeğin şu dünya üzerinde herhangi bir şu işlediğini düşünüyor olmayız değil mi?
Eğer oluşumu ise suç olan;bebeğin bundan haberi bile yoktu..Çünki o ortada hiç yoktu , ama artık var ve her geçen dakika gelişimine birşeyler ekliyor hücre sayıları hergeçen dakika artıyor biçim ve durum değiştiriyor ,çünkü o bir canlı
..."

Bu kısım ise oldukça ilginç. Savaşlar politiktir, sucun var diye ölmezsin! Eğer insanların yaratma yeteneği yoksa ve Tanrı'dan geliyorsa o yaratma işi, ve sizde yaratmadığınız bir yaşamı sonlandırma hakkı yok diyorsanız, o zaman savaşmış yasaymış vs vız gelir tırıs gider. Her yerde ve her şekilde bir canlının hayatının son bulmasına karşı çıkmanız lazım. Bu işin felsefi temeli budur. Adli bazı suçlar hariç her ama her suç politiktir. Bugün suç olmayan şey yarın suç olur, bir bakmışsınız " yasalar " önünde günahkar , idamlık olmuşsunuz. Peki sizin işlediğinizi suçun idamlık olduğuna karar veren kim, o kararın doğru olduğunun kanıtı ne? Yani siz evet şiddet kullanilir ve cana kastedilebilir bunda sorun yok, ama bu öldürme eylemine kimin giriştiği önemli diyorsunuz...sorun eylemde değil, sorun uygulayanda o zaman. Ve bende diyorum ki eylemimi tartışıyoruz yoksa uygulayanı mı? Sizce hangisini?

Bebek değil o fetus. Yaşam Doğumdan sonra başlar. 9 ayın üzerine başlar bir ölçü açısından. Bununla ilgili bir sürü makale ve tartışma var. Anne ölürse tıbbı müdahale olmasa anne de ölüyor bunun üzerine bir sürü tartışma dönüyor. Ve hatta bazıları hukuki olarak anne karnında bebek varsa ve biri anneyi öldürürse tek cinsyet, bazıları iki cinayet olarak yargılıyor, yani iller öyle karışık, öyle kolay tartışmalar değil bunlar... . Neyse dediğim gibi size canlı başkasına göre fetus. Olay bakış açısı farklılığında gizli

Nedemek istediğinizi fikirlerinizin özünü anlyorum ama biraz saplantılı bakış açınız var...bahsettiğiniz örnekler sonuçları fecaatle sonuçlanmış çok çok acı olaylar,uzatmak istemediğimden bu kısımları çok irdelemiycem ama şu kadarını söyleleyim.Bir guruhu örnek alıp tüm toplumu genellmek çok dadoğru gelmiyor bana.Bahsettiğim şey şu cümleniz:
''Belki iyi yetişmemiş , belki yoksun bir çocuk ileride sizin çocuğunuzun hayatına kast edecek!''
Bu cümlenin olabiliritesi kadar olasılıksız lık ''ihtimali'' de var...Herşey ihtmaller üzerine kurmak da hayatın olağan akışına epey aykırı olur...

Yaşam doğumdan sonra başlıyorsa içerdeki oluşumu sırfırlayıp dışarda en başından itibaren tekrar oluşabilen canlılar doğurabilirz birgün belki kimbilir..o makaleler de birgün bunları yazarlar.Yalnız şuan tıbbın ve fennin müsade ettiği ölçüde öpüşmeyle başlayıp cinel birliktelikle start alan o döllenme olayı anne rahminde başlıyorken tohumu dışarıda büyütmek henüz ütopik bile olamayacak kadar yabancı insanoğluna...Bu bakımdan fetus deyin cenin deyin bebek deyin adı çok da mühim değil, orada tutunmuş ve gelişmekte olan canlı bir varlık ve oluşumu da ilk sperm damlasıyla başlıyor.Eğer dışarıda başlayan bir hayat olsaydı gebeyken yaptırmış olduğumuz tetkikler /sağlık müdahaleleri (2li taramlaar.3 lü taramalar, bebeğin kemik yapısından ve daha birkaç doneyle desdeklenip belirlenen cinsiyet ayrımları,genetik kronik hastalıklara yatkınlık riskleri, daha anne karnındayken acilen olunması gereken ameliyatlar vs.. vs....) her biri icraate geçmek için dışarı çıkma sürecini beklemeliydi öyle değilmi?

Savunduğum tek şey herkes gerçekten çocuk istiyorsa döllensin...istemiyorsa da milyon tane yolu varken bunlardan birini yada birkaçını birden denesin...Belki yinede gebe kalacak ama denesin yinede...
Zorunlu ve extrem durumları koşulları tenzih ederek yazdım bunları..
Keşke o feda edilmeye karar verilen canların da ileride karar vericileri için yaşamalı yada ölmeli diye karar verebileceği ''özgürlükleri'' olsa...Çünkü bu varsayıma dayanırsak --yeterince saygı ve hürmet görmeyen , belki maddi manevi çocuğunun bakımına muhtaçken çocuğu tarafından bakılmadığından hisettiği yoksunluk duygusu veya bazı saplatılı psişik duygu durum bozukluklarından ötürü birgün bazı ebeveynler de başka ebeveynlerin hayatlarına kastedebilir--

Nedemek istediğinizi fikirlerinizin özünü anlyorum ama biraz saplantılı bakış açınız var...bahsettiğiniz örnekler sonuçları fecaatle sonuçlanmış çok çok acı olaylar,uzatmak istemediğimden bu kısımları çok irdelemiycem ama şu kadarını söyleleyim.Bir guruhu örnek alıp tüm toplumu genellmek çok dadoğru gelmiyor bana.Bahsettiğim şey şu cümleniz:
''Belki iyi yetişmemiş , belki yoksun bir çocuk ileride sizin çocuğunuzun hayatına kast edecek!''
Bu cümlenin olabiliritesi kadar olasılıksız lık ''ihtimali'' de var...Herşey ihtmaller üzerine kurmak da hayatın olağan akışına epey aykırı olur...

Yaşam doğumdan sonra başlıyorsa içerdeki oluşumu sırfırlayıp dışarda en başından itibaren tekrar oluşabilen canlılar doğurabilirz birgün belki kimbilir..o makaleler de birgün bunları yazarlar.Yalnız şuan tıbbın ve fennin müsade ettiği ölçüde öpüşmeyle başlayıp cinel birliktelikle start alan o döllenme olayı anne rahminde başlıyorken tohumu dışarıda büyütmek henüz ütopik bile olamayacak kadar yabancı insanoğluna...Bu bakımdan fetus deyin cenin deyin bebek deyin adı çok da mühim değil, orada tutunmuş ve gelişmekte olan canlı bir varlık ve oluşumu da ilk sperm damlasıyla başlıyor.Eğer dışarıda başlayan bir hayat olsaydı gebeyken yaptırmış olduğumuz tetkikler /sağlık müdahaleleri (2li taramlaar.3 lü taramalar, bebeğin kemik yapısından ve daha birkaç doneyle desdeklenip belirlenen cinsiyet ayrımları,genetik kronik hastalıklara yatkınlık riskleri, daha anne karnındayken acilen olunması gereken ameliyatlar vs.. vs....) her biri icraate geçmek için dışarı çıkma sürecini beklemeliydi öyle değilmi?

Savunduğum tek şey herkes gerçekten çocuk istiyorsa döllensin...istemiyorsa da milyon tane yolu varken bunlardan birini yada birkaçını birden denesin...Belki yinede gebe kalacak ama denesin yinede...
Zorunlu ve extrem durumları koşulları tenzih ederek yazdım bunları..
Keşke o feda edilmeye karar verilen canların da ileride karar vericileri için yaşamalı yada ölmeli diye karar verebileceği ''özgürlükleri'' olsa...Çünkü bu varsayıma dayanırsak --yeterince saygı ve hürmet görmeyen , belki maddi manevi çocuğunun bakımına muhtaçken çocuğu tarafından bakılmadığından hisettiği yoksunluk duygusu veya bazı saplatılı psişik duygu durum bozukluklarından ötürü birgün bazı ebeveynler de başka ebeveynlerin hayatlarına kastedebilir--

Sanırım anlatamıyorum ben, dışarıda organ ve bebek büyütmekten bahsetmiyorum ama o da olacak. Anneyi öldürdüğünüz anda bebek ölür, hele tıbbı yardim yoksa yüzde yüz ölür. Doğan bir canlı ise anneden bağımsızdır artık, anne ölse bile yaşayabilir, anladınız mı farkı ve demek istediğimi.
O yetişkinler yani ebeveynleri bir zamanlar çocuktu. Kimse anasının karnından yirmi beş yaşında doğmuyor, zaten dediğimiz aynı şey. Bir gün bu bebekler büyüyecek diyoruz, olay o.

Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olan ne kadar çok insan varmış. Hamileliğin 10. haftası tamamlandığında bebeğin bütün yaşamsal organları da oluşmaya başlıyor. Bu yüzden kürtaj için 10.haftayı geçmemesi gerektiği söyleniyor. 10 haftalık bir embriyoda beyin, ruh, organ vs. yoktur. Yani bu cinayet falan değildir. Konu sahibine boşuna "katil","cani","yaratık" gibi yakıştırmalar yapmayın.

Hic kurtaj yapilirken gordunuz mu?
Esim arada mecburen giriyor ve eve geldiginde anliyorum o gun yine kurtaja girdigini.
6 haftalik bebegin kalp atimi vardir, bu atimi durdurmak cinayettir evet.
Benim kizimin 11. Haftada cinsiyeti tahmin edildi, 10 haftalik bebegin nasil organi olmaz, ciddi misiniz saka misiniz anlamadim.

Parti yani siyasi yorum, ahiret yani dini yoruma dair artık topik uyarısı yok, dilimde tüy bitti, banlanırsınız, banlanınca bana söversiniz biraz da sizin dilinizde tüy biter ödeşiriz.

Evet hanımlar, bu sayfadan itibaren yapılacak olan tüm dini, siyasi, hakaretvari vb yorumları kötü içerik yapın, sözlü uyarı kesmiyor üyelerimizi çünkü.

Hic kurtaj yapilirken gordunuz mu?
Esim arada mecburen giriyor ve eve geldiginde anliyorum o gun yine kurtaja girdigini.
6 haftalik bebegin kalp atimi vardir, bu atimi durdurmak cinayettir evet.
Benim kizimin 11. Haftada cinsiyeti tahmin edildi, 10 haftalik bebegin nasil organi olmaz, ciddi misiniz saka misiniz anlamadim.
Eşinize bir bebeğin yaşamsal organlarının kaçıncı haftadan itibaren gelişim gösterdiğini sorun, o size anlatır. İyi günler

Eşinize bir bebeğin yaşamsal organlarının kaçıncı haftadan itibaren gelişim gösterdiğini sorun, o size anlatır. İyi günler

Tabi öyle ya binalar da direkt teras kattan başlıyor zaten..önceki aşamalar katlar bizi bağlamaz...
Toprak zeminle teras arası full boşluk zaten herşey bing bangle havada bir anda başlıyor..

Son düzenleme:
X