- 28 Aralık 2017
- 2.834
- 9.783
-
- Konu Sahibi bikahvebana
Kendi adima empati de yapsam ( belki yapamadigimdan) insan yavrusuna kiyamaz gibi geliyor.tek istisnayi tecavuz olarak goruyorum.yine kendi adima cok zor kavustugum icin.hamileyken kaybetme korkusunu cok yasadigim icin.dakika basi tuvalete gittim 9 ay acaba kanama var mi diye.benim direnc gostermem bu yuzden.tabii herkes kendi yasadigini bilir.herkes icin hayirlisi olsun ve alinan kararlar hayirli kararlar olsun
zaten insanların kararlarını sorgulamak bile yeteri kadar iğrenç. isteyen zevk için bile yapıyorsa ayıbı da günahı da kendine. bu kimseyi ilgilendirmez.
biz millet olarak başkalarına parmak sallamayı çok seviyoruz. herkes ne hayatlar yaşıyor, konu kendisi olunca doğru başkası olunca kendi pisliklerini örtmek pahasına tü kaka.
bdv de sizin gibi kafalar görmek beni mutlu etse de çoğunluk, bir insanın yardım talebi ile açtığı konularda ona yardım etmek yerine ahkam kesiyor, ağır hakaretlerde bulunuyor, aşağılıyor vs. bu çok ama çok korkunç.
çok sevdiğim bir söz vardır kimse kınadığını yaşamadan ölmez diye..
burda başkasını kınayan, itham eden, aşağılayan herkese temennimdir kınadığınızı yaşayınız.
Merhabalar.eşiniz hem kürtaja izin vermeyip hemde sizinle arasını düzeltmeye çalışmayıp sizi sıkıntıya düşürüyor ise.habersiz kürtaj olursanız bunun için sizden şikayetçi olarak dahada canınızı sıkabilir.onun için hamilelikten haberi olduğuna göre onayını almadan kürtaj olmamanızı tavsiye etmek isterim.sizde kesin kararlı iseniz zamanı geçirmeden sakince bu konuyu onunla tekrar görüşmelisiniz.
Bu tür kadınlarla empati yapacak kadar vicdansız değilim çok şükür.kociş istiyor diye, kocişi eve bağlamak için, kociş boşamasın diye, berbat bir evliliği kurtarsın diye yapılıyor.
İşe yaramazsa, bu yükten kürtajla kolayca kurtuluyor BAĞZI kadınlar.
Ahhh ahhh çocuğunun anası yapmaya mecbur ediliyor.peki diyelim ki kadın evli ama kocası pisliğin teki şiddet aldatma her şey var ama hamile kalmış ve kürtaj için koca imza atmıyor bu durumda ne olur?
böyle çok kadın var ülkede
Ağır konuşuyorsunuz.Bdv de görüyoruz, çoğu gebelik sözde kazara ama kociş istiyor diye, kocişi eve bağlamak için, kociş boşamasın diye, berbat bir evliliği kurtarsın diye yapılıyor.
Bdv de görüyoruz, çoğu gebelik sözde kazara ama kociş istiyor diye, kocişi eve bağlamak için, kociş boşamasın diye, berbat bir evliliği kurtarsın diye yapılıyor.
Aldir aldirma diyemem ama es rizasi sart degil. 2 hafta once arkadasim aldirdi.
Bu tür kadınlarla empati yapacak kadar vicdansız değilim çok şükür.
Eğer bir kadın kendine güvenmiyorsa, yukarıdaki saçma sebeplerden hamile kalmasın.
Bebek dediğimiz bir canlı, sihirli değnek değil.
Eh bunu da ortalama zekası olan herkes bilir.
Ağır konuşuyorsunuz.
Bir cana kıymak nasıl kolay olabilir ki?
Vazgeçmek? Adı altında ne olursa olsun,
Vazgeçmek en son çare oluyor.
Benim teyzem adi bir Kocası tarafından hamile kaldı nasıl mı?
Gizli gizli korunurken spiral denen şeyle.
Ve sonuç olarak hamile kalması.
Ayrılık bilmem ne.
Hamilelik süreci öyle zor öyle kötüydü ki,
Aldırmayacaksın doğuracaksın diyen bir köpek ne yanında olmuş ne bişey.
Ve bebek hasta doğdu?
Sonrası mı? Baba pufff kayboldu.
Kurban kim? Kadın ve çocuk.
Genelleme yapamayız. Hayat tek başınayken bile yeterince zor ve iğrenç.
Sizi kastetmedim ancak size temelde katılıyorum.Empati yorumunu yapan bendim
Bana ithaf oldu yazdiginiz galiba.
Empatiden yorum yapanlarin birbirine karsi yapmasindan bahsetmistim.
Yorumumda aldirma diyenlerden de bahsettim dikkatli okursaniz.
Artik yazmak istemiyorum farkli yerlere cekiliyor.
Sizin dusunceniz siz oyle dusunun.
Zaten sorun yok.
Fakat bazen kucuk acilar yerine buyuk acilara sebep olabiliriz.
Kendine guvenen dogurmali.
Aldirmamali.
Sonra psikopat adamlar nerden cikiyor onlarin da annesi var.
Belki ilgilenmemis.
Belki babasi etkilemis.
O psikopatlar gidip masumlarin canini yakiyor.
Hangisi daha kayip?
Evet hastanede oldu.Arkadaşınız hastanede mi oldu kürtajı gerçekten?
Ben gelişmeyen gebeliğimde kürtaj oldum ama eşimden imza almadan operasyona almadılar. "Yolda geliyor" dememe rağmen..
Doğru o tür kadın da çok.O bahs ettigin kadinlar kürtaj olmuyor ki. Tam tersine, 2,3 hatta 4 çoçuk yaparlar saydigin nedenler ile.
Ve evet burda hep dert yanarlar tek basina bakiyorlar diye o çoçuklara. Yada kocalari ilgisisiz diye, ev isi yapmaz diye dert yanarlar.
O çoçuklarda huzursuz, bagirmali, çagirmali evde büyüyorlar. Anne sinirli, baba lakayt, kadin degersiz, erkek degerli gibi fikirler ile büyüyorlar. Yada anneleri çok çekti diye anneden kopamayan, özgüvensiz ve psikolojik sorunlu bireyler olarak yetisiyor.
Yani travmatik bir hayat, yipranmis sinirlerin yasanmanin yerine kürtaj daha mantikli geliyor bana.
Dünyaya geldikten sonra ki,nefesini elinden alma hakkı insanın değildir.Teyzenizin durumunu kastetmiyorum ki.
Kocam değişir, yuvam kurtulur diye bile isteye gebe kalmamış, aksine korunmuş. Ama nasipmiş, olmuş.
Kocası kötü de bunda bebeğin suçu ne?
Bebek sağlıklı doğsaydı ve 2-3 yaşındayken bir hastalık, kaza vb durumla engelli ya da ağır hastalık sahibi olsaydı öldürecek miydi?
Benim teyzem de yapardı belki.Doğru o tür kadın da çok.
Konu sahibi de boşanmamak için gebe kalmış bence ama işe yaramadı.
Diğer konuda yanlış hatırlamıyorsam kocasını kürtaj olmakla tehdit etmişti.
Tehdit de işe yaramadı.
Bebek yük oldu, kurtulmak istiyor.
Boşanma ihtimali olmasaydı 2, 3 yapardı muhtemelen.
Klavye arkasından "yaratık" ve "akılsız" yazmak ne kadar kolay değil mi? İnsanların hayatlarına bu denli müdahale edip,hakaret edemezsiniz. Hiçbirimizin buna hakkı yok. Çocuk onun çocuğu. Doğurur ya da doğurmaz kimseye laf düşmez.Yuh size!
Kocanız istiyor diye hamile kaldınız.
Boşuyor diye o cana kıyacaksınız.
Ne kadar gaddar ve akılsız bir yaratıksınız.
Yazıklar olsun.
Konu sahibinin eski konularını da okudum, hatırlıyorum.Dünyaya geldikten sonra ki,nefesini elinden alma hakkı insanın değildir.
Bir kadın belki yuvam kurtulur diye gebe de kalabilir. He doğru mu? Yanlış.
3 kiloluk bir varlık dünyayı,insanları değiştiremez.
Ama maalesef Türkiye’de bunu böyle düşünen kadınlarla dolu..
Cahillik mi nedir ne denirse işte.
Ben hatanın neresinden dönülürse kârdır diyorum.
Ayrıca hayatta herşey benzeri ‘hatalar’ yapmaz.
Kimi insan cinayet işler,kimi insan yalan söyle kimi insan yanlış evlilik yapar v.s.
Ama hepsinin altında toplandığı tek kelime vardır ki ‘hata’
Konu sahibi hata olarak,kötü evlilik yaptım boşanmak istiyorum dediğinde ne denir?
Hata yaptığını düşünüyorsan boşan nedir.
Bence aynı düşünceyi gebe kalmış birine de söylenebilir.
Hataysa,yanlışsa yapamayacaksan aldır!
Aldır ki hayatın sillesini yiyen milyonlardan 1’i eksik olsun.
Hayat öyle kolay değil hanımefendi.
Haber başlığı; kocasına kızdı çocuklarını öldürdü.
Karısının aldattığını düşündü çocuğunu öldürdü.
Karısından intikam almak istedi çocukları kaçırdı. Orası Türkiye cehaletin diz boyu olduğu bir ülke.
Kızanların,kıskananların,intikamcıların bol keseden olduğu bir ülke.
(Ben yine de görüşünüze saygı duyuyorum. Herkes bildiği,gördüğü kadar yorumcu yaşamak başka şey)