Kürtaj ve hemen ardından boşanmak..

Bütün sorular varoluşsal sorulardır.
Bir canlıya cam veriyorsun, senin vücudun olmasa yaşayamayacak..
Herkes aynı duyguyu yaşamaz,
Herkes herkes yaşamalı demez.
Herkesin ne aklı ne de duyguları aynıdır.
Evet burada sahip olduklarımız da belki ilüzyondur ama hissediyorsun, elinle tutuyorsun ama yine de illüzyon olabilir.
Öteki taraf ise tamamen bir ilüzyon. Sadece varlığına inandığın, varlığını müjdelediğine inandığın şeyler var.
Ya hiç yoksa bir öteki taraf.... Burada elinle tuttuğun şeylerden bile daha az gerçekliği var çünkü, ne duyuyor, ne hissediyor ne düşünerek buluyorsun, sadece " olduğuna inanıyorsun "

Çok derin felsefi konular. Çok da girmek istemiyorum işin açıkçası. Hem keyfim, hem vaktim hem de sabrım yok.

Varligina mujde duymuyorum.
Hangi inanca rehberlik icin gorevlendirilen bu gorevi aldiginda mujdelenmis ki mutlu mu olmuslar hayir hani bu acidan yazdiginizdan yazayim.
Vaat edilen yeri bir seylere odaklanarak bakarsak ayni goruruz.
Isim ve sifat olarak aklin zihnin duygularin ileri hali olarak bakarsak baska goruruz diyor ve konuyu kapatiyorum.
Benim de keyfim yok size katiliyorum.

Varligina mujde duymuyorum.
Hangi inanca rehberlik icin gorevlendirilen bu gorevi aldiginda mujdelenmis ki mutlu mu olmuslar hayir hani bu acidan yazdiginizdan yazayim.
Vaat edilen yeri bir seylere odaklanarak bakarsak ayni goruruz.
Isim ve sifat olarak aklin zihnin duygularin ileri hali olarak bakarsak baska goruruz diyor ve konuyu kapatiyorum.
Benim de keyfim yok size katiliyorum.

Başka zamanlarda başka yerlerde daha derınce konuşuruz bunu. Konuyu sabote ettik:)
İyi geceler.

O histen kurtulmak için yııllardır ne dualar ne meditasyonlar, ne olumlamalar, ne regresyon seansları yaptım bi bilsen :) ama o içsel his zaman zaman gelip beni buluyo bi şekilde.. Yani tabiki sürekli bunu düşünerek yaşamıyorum ama işte ara ara yokluyo diyeyim bi terketse de beni kurtulsam :) Ben artık tedavi işlerinden vazgeçmiş gibiyim ama 1 aydır korunmayı bıraktım biraz bitkiler falan da içiyorum bakalım kısmet artık.. Allah dileğimi biliyo belki yüzüme güler kader bu sefer :dua: Güzel dilekleriniz için de zaman ayırıp uzun uzun yazdığınız için de teşekkür ederim :KK200:

Bu konuyla ilgili terapiye gittiniz mi hiç? Evet belki 7/24 bunu kafanıza takmıyorsunuzdur ama içinde bulunduğunuz "ben cezalandırılıyorum" psikolojisi sebep oluyor olabilir bu duruma. Çünkü fiziksel somut bir sebep bulamıyormuş doktorlar.

Beyin çok karmaşık bir yapı. Bedenimiz üzerinde bizim farkında olduğumuzdan çok daha fazla kontrol sahibi.
Belki çok alakasız gibi gelebilir ama mesela arabada, otobüste mide bulanması olayı beynimizin bizim zehirlendiğimizi sanması yüzünden aldığı bir tedbir. Beden hareketsiz ama iç kulaktaki denge algılayıcılar nedeniyle hareket algılanıyor. Bu farklı bilgileri anlamlandıramayıp zehirlendiğimiz sonucuna varıyor ve bizi kusturmaya çalışıyor. Yani beyin kendi kendine değişik kararlar alıp uygulamaya koyuyor.

Şu an çok fena sallıyor olabilirim, ama yaşadığınız olay psikolojik açıdan kolay değil ve kötü etkilenmişsiniz. Suçluluk duygusu beyninizin arka odalarında nasıl yankı buluyor bilemezsiniz. Belki de bu yüzden sebepsiz kaybediyorsunuz bebeklerinizi.

Bence önce bu suçluluk psikolojisinden kurtulmaya çalışın. Beyninizin arka planına attığınız yükleriniz kalmasın. Sonrası eminim çok daha güzel olacaktır. Umarım en kısa zamanda sağlıklı bebekleriniz olur. :KK51:

@Mune bu haberi sırf sana yollayacaktım ama vazgeçtim. Bu olay benim yirmi yıllık kabusum. Hiç ama hiç unutmadım. Hayatım bu olay öncesi ve sonrası diye ikiye ayrılıyor. Hayata bakışımı, çocukluk, bebeklik, ebeveyn olmak,sorumluluk vs gibi şeyleri derin derin düşünmeme, içten içe çocuk sahibi olmaktan korkmama sebep olan olaylardan biri bu.

Anaokulu öğretmeni Serpil Yeşilyurt ve annesi Hanım Yeşilyurt , onların dramı benim yirmi yıllık kabusum.

http://arsiv.sabah.com.tr/1998/10/09/r01.html

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/taze-kan-taze-kiz-istiyorum-39042467

Ve bunlar çıktı hapishaneden.
http://www.gazetevatan.com/iskence-...oldurduler-7-yil-yatip-ciktilar-55537-gundem/

Hiç bir bebek katil doğmaz ama katil olur. Hiç bir bebek tecavuzcu doğmaz ama tecavuzcu olur. Hiç bir bebek hırsız doğmaz ama hırsız olur. Ben iyi bakılmamas, şiddet uygulanarak büyütülmüş, göz ardı edilmiş, hırpalanmış vs büyüyen ve şiddet eğilimi olan yetişkinlerle çocuklarımın da kendimin de karşılaşmasını istemiyorum. Ha tek basınıza veya kocanızla harika çocuklar yetıstırısenıx amenna( toplum hayatına saygılı, kimseye zarar vermeyen) ama aksi olacak ise ve bir günah ise çocuk aldırmak, lütfen bu günahı siz üstlenin.
Okudum çok kötü olay. Bir de ailesinin savunmasi dehşet bir şey

Okudum çok kötü olay. Bir de ailesinin savunmasi dehşet bir şey

Hemde nasıl kötü, hiç unutmadım ben bu olayı, yirmi yıl oldu ama dün gibi benim için. Çaldıkları altınları bir de düğünde kız kardeşlerine takmışlar...kimse de sormamış nereden aldı bunu ergen diye,oysa o' da bir zamanlar bebekti sma büyüyüp Serpil'in ve hanımın sofrasına kan oldular.
Aman canım sıkıldı gece gece, resmen travma yaşattı bana bu olay , sanırım ondan bu kadar hassasım.

Senin adına cok üzüldüm. Huzursuzluk cok kotu ama bebıs Rabbım sana nasıp etmıs. O kadar isteyip olmayan varkı biri de ben. Bğz belki istedıgımız icin konun bize yapma dedirtiyor. Bebek sana verilmiş bir hediye bence. Esin olmasada Rabbım yardım eder. Zaten boyle cocugu olmasını ıstemıs ama olunca yok gibi davranan bir adama sen hic guvenme. Ama kendin ıyı dusun bir daha bebegın de olmaya bilir. Buda senin imtihanın Rabbim hakkında hayırlısını versin

@Mune bu haberi sırf sana yollayacaktım ama vazgeçtim. Bu olay benim yirmi yıllık kabusum. Hiç ama hiç unutmadım. Hayatım bu olay öncesi ve sonrası diye ikiye ayrılıyor. Hayata bakışımı, çocukluk, bebeklik, ebeveyn olmak,sorumluluk vs gibi şeyleri derin derin düşünmeme, içten içe çocuk sahibi olmaktan korkmama sebep olan olaylardan biri bu.

Anaokulu öğretmeni Serpil Yeşilyurt ve annesi Hanım Yeşilyurt , onların dramı benim yirmi yıllık kabusum.

http://arsiv.sabah.com.tr/1998/10/09/r01.html

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/taze-kan-taze-kiz-istiyorum-39042467

Ve bunlar çıktı hapishaneden.
http://www.gazetevatan.com/iskence-...oldurduler-7-yil-yatip-ciktilar-55537-gundem/

Hiç bir bebek katil doğmaz ama katil olur. Hiç bir bebek tecavuzcu doğmaz ama tecavuzcu olur. Hiç bir bebek hırsız doğmaz ama hırsız olur. Ben iyi bakılmamas, şiddet uygulanarak büyütülmüş, göz ardı edilmiş, hırpalanmış vs büyüyen ve şiddet eğilimi olan yetişkinlerle çocuklarımın da kendimin de karşılaşmasını istemiyorum. Ha tek basınıza veya kocanızla harika çocuklar yetıstırısenıx amenna( toplum hayatına saygılı, kimseye zarar vermeyen) ama aksi olacak ise ve bir günah ise çocuk aldırmak, lütfen bu günahı siz üstlenin.

Benim de asla unutamadığım ergenligimin bir dönem paranoyak düşüncelerle geçmiş olmasına sebep olmustur bu olay. Hala tinerci ya da madde kullanan birilerini görünce tirsarim. Evet keske bunların anaları kurtaj olaydılar keske dogmayaydilar ustelik de serbestler su an.

Hemde nasıl kötü, hiç unutmadım ben bu olayı, yirmi yıl oldu ama dün gibi benim için. Çaldıkları altınları bir de düğünde kız kardeşlerine takmışlar...kimse de sormamış nereden aldı bunu ergen diye,oysa o' da bir zamanlar bebekti sma büyüyüp Serpil'in ve hanımın sofrasına kan oldular.
Aman canım sıkıldı gece gece, resmen travma yaşattı bana bu olay , sanırım ondan bu kadar hassasım.

Amerikada baze arastirmalara göre kürtajdan yasal olduktan sonra, daha az adli vakalarin görüldügü yönünde. Bu ve baska nedenler ilede demokratlar Kavanaugh'ten korkuyorlar, kürtaj yasasini kaldirir diye.

Kürtaj hakki cok önemli birsey bence. Önemli olan dogmak degil, iyi ve kaliteli bir yasam sürmek, baskalarina zarar vermemek. En ufak burdaki konulardan bile belli mutsuz evlilikler, cahil, anlayissiz kocalar, bagirip cagiris evlerde büyümeler,..

Ha keske herkes kürtaj olsaydi demiyorum. Ancak kendinde bir cocuk büyütme gücünü göremeyen insan cidden dogurmasin. Dogurup, bu üstteki yazdiklarimin yasanilmasindan daha iyidir.

Ve gercekten dehset olaylar. Yeni bir af daha gelecek, yine böyle seyler olur ama tabiki yazilip cizilmez. O anne anladigim kadari ile daha yasiyor, tabiki adina daha yasamak denilirse. En son bu kadar kötü oldugumu, ingilterede iki 10 yasindaki cocuklarin, bir 2 yasindaki cocugu öldürdüklerinde olmustum. Aklim beyinim almiyor cocuklarin bunu nasil yapabildiklerini :KK43:

Yakın zamanda açtığım konuyu okuyanlar olmuştur. Hamileyim çok yeni ve boşanmayı düşünüyorum. Çocuk aldırma tecrübesi olanlar ve özellikle 2018'de aldıranlar yardım edin. Yasal süre nedir, eş rızası lazım mı? Çok acı çeker miyim? Hemen ardından boşanmayı düşünüyorum. Eşimden yana ümidim kalmadı. Bu fikirleri eşimle paylaşamadım henüz çünkü arayıp sormuyor annemin evindeyim...
Hic aci cekmezsjniz. Sonrasinda da sorun olmaz. Eş rızası gerekmiyor bildiğim kadarıyla .

Dini boyutu ile yazılan ve sevap günah üçgeninde değerlendirelen bir olay için evet dini temel gerekli, inanmayan için değil. inananın ;inandığını söylediği dine göre temellendirmesi gerekir ortaya saçtığı dini bilgiyi .

İnancı beni çok da alakadar etmiyor, inansa da, inanmasa da bana bir faydası yok. Canlı olan herşeyi katletmek de bu kadar kötü olsaydı, ordular kurulmaz, idam sehpaları kurulmaz savaşlar çıkmazdı. Ölüm bile, ve şiddeti ve öldürme hakkını kimin kullanıp kimin kullanmayacağı bile tamamen felsefik ve politiktir. O yüzden ben bu tartışma içine fazla girmem ve vaktim yok inanın...
Ayrıca size göre fetus bir canlıdır, diğerine göre değil. Size göre kürtaj cinayettir diğerine göre değil. Kendi hayatınızda kendi doğrularınıza ve inançlarınıza göre kararlar alırsınız.

Şuana kadar yorum yapan herkes kendi hayatındaki doğrulara göre yorum yapıyor sizde bende o da onlarda...burada tek sesli yorumlar olsa abes olmazmıydı zaten?

İdam sehpalarındaki ve savaşlardaki ölüm fermanları suçu sabit kılınan veya suç isnat edilen kişi veya kişilere uygulanan yasal yaptırımdır. (en insani ve olması gereken üzerinde yazıyorum bunu.otorite /erk susitimali olarak yapılan eylemeleri kastetmiyorum) Bir bebeğin şu dünya üzerinde herhangi bir şu işlediğini düşünüyor olmayız değil mi?
Eğer oluşumu ise suç olan;bebeğin bundan haberi bile yoktu..Çünki o ortada hiç yoktu , ama artık var ve her geçen dakika gelişimine birşeyler ekliyor hücre sayıları hergeçen dakika artıyor biçim ve durum değiştiriyor ,çünkü o bir canlı...

Kafama oturtamadığım çiftler o spermi kondom içerisinde bırakıp atmak varken döllenmesine (yani biz senin yaşamanı istiyoruz gerkenleri yaptık artık gelebilirsin demektir) izin verirken nekadar da istekli , sonrasında ise nekadar bencil olabiliyor!
Kim işlemediği bir suçun cezasını çekmek ister?o bebek de o can da istemiyor ama onun sesini duyan hayat hakkını talep ettiğini işiten yok şu aşamada.. Gebeliğe karşı kat be kat önlemler alıp yine de gebe kalanlara değil benim lafım. Eğer bile isteye bir can dünyaya getirmek istiyorsan sorumluluklarından kaçamazsın/ kaçmamalısın.

Olayın birde şu tarafı varki bunu savunaları aslında anlayabiliyorum.Bu adar bencil insanlar anne baba olsa ne olacak? İstemeye istemeye dünyaya getirdiği yavruya karşı sorumluluklarını yerine getirecekler mi? Sanmıyorum....

Yuh size!

Kocanız istiyor diye hamile kaldınız.
Boşuyor diye o cana kıyacaksınız.

Ne kadar gaddar ve akılsız bir yaratıksınız.

Yazıklar olsun.

Bu tür kadınlarla empati yapacak kadar vicdansız değilim çok şükür.

Eğer bir kadın kendine güvenmiyorsa, yukarıdaki saçma sebeplerden hamile kalmasın.

Bebek dediğimiz bir canlı, sihirli değnek değil.
Eh bunu da ortalama zekası olan herkes bilir.

ilk yorumumda demiştim ki bu konuyu buraya açmak taşlanmaya da hazırım anlamına geliyor farkında mısınız?bir arkadaş da taşlanacak bir durum yok gibi bir şey yazmıştı :)

evet şu yorumlar ne kadar haklı olduğumu ortaya çıkardı

konu kürtaj da olsa inanın bir kadının başka bir kadına bu kadar ağır cümlelerle hakaret etmesini hiç bir şey haklı çıkaramaz!

Tabi olabilir belki de yaşamazdı bilemiyorum ama o suçluluk hissinden bi türlü kurtulamıyorum.. Herşeye bakıldı canım bu evlilikteki ilk kürtajımdan sonra (bebeklerimin kalbi duruyo ama düşmüyolar).. Hatta sonra olan ikiz gebeliğim tüp bebekti onlar da aynı kaderi paylaştılar.. Daha sonra tekrar hamile kaldım o da aynı şekilde.. Son 3 yılım zaten hastanelerde geçti ama hiçbir belirgin sebebe ulaşılamadı.. En son bi tüp bebek daha denedim ama tedavim yarım kaldı transfer olamadım.. 6 ayı aşkındır korunuyodum şimdi yeniden bi deneme sürecine girdim bakalım kısmet.. O histen bi kurtulabilsem belki de herşey o an düzelicek.. Herşeyin hayırlısı..

Sürekli suçluluk duygusuyla yaşamak demek, psikolojik olarak ‘ben yeni bir bebeği hak etmiyorum’la eşdeğerdir. Sebepsiz infetilitede işin bu kısmı oldukça sık görülüyor. Kişiler çok istediklerini ifade etseler bile bilinçaltında hazır olmadıklarına ya da hak etmediklerine dair inanç oluyor. Bunlarla da sınırlı değil çok farklı bir ket daha olabilir. Bunlar üzerine çalışmak lazım. ‘Hazırbulunuşluk seviyesi’ dediğimiz seviyeye gelmeden hiçbir şey hayatlarımızda yer bulamıyor. O yüzden kendi hayat görüşünüz çerçevesinde bu ketler üzerine çalışın. Kimi için bir psikoloğa gitmektir( ben bunu tercih ederdim), kimi için çekim yasasından faydalanmaktır, kimi için dini inancından güç bulmaktır, kimi için de bunların ve daha fazlasının sentezi olabilir. Sonuç olarak işin ‘özü’ne ulaşmaktır önemli olan.

ilk yorumumda demiştim ki bu konuyu buraya açmak taşlanmaya da hazırım anlamına geliyor farkında mısınız?bir arkadaş da taşlanacak bir durum yok gibi bir şey yazmıştı :)

evet şu yorumlar ne kadar haklı olduğumu ortaya çıkardı

konu kürtaj da olsa inanın bir kadının başka bir kadına bu kadar ağır cümlelerle hakaret etmesini hiç bir şey haklı çıkaramaz!

Konu kurtaj degil ki, konu sahibinin sacma sapan akil tutulmasi yasayarak yaptigi hatadan cinayet isleyerek siyrilmaya calismasi.
Eski konularina bakin,dugun gunune kadar acaba ayrilsam mi diyen bi kadin evlendikten hemen sonra hamile kaliyor.
Sizce bu hamilelik tesadufi mi?
Yasim gecti diye istemeye istemeye bi adamla evlenmis, ustune simdi simarikca " bagim kalmasin" diye cana kastetme derdinde.
Dogursun diyemem, boyle bi kafayla o cocuga nasil bakar Allah bilir oyuzden hayirlisi.
Ama en azindan burda konu acip sinirleri germesin.
Tecavuze ugrasa, yasi kucuk olup evlilik disi iliskiden hamile kalmis olsa yorumlar boyle olmazdi.
Evlisin.
30 yasini gecmissin.
Bile isteye hamile kaliyorsun.
" bagim kalmasin".. diye kurtaj derdine dusmussun.
Kimse avutmaz boylesini kimse.
O zaman cocugu dogduktan sonra hasbel kader bosananlar da cocuklarini ortadan kaldirsin tovbe Yarabbi

Konu kurtaj degil ki, konu sahibinin sacma sapan akil tutulmasi yasayarak yaptigi hatadan cinayet isleyerek siyrilmaya calismasi.
Eski konularina bakin,dugun gunune kadar acaba ayrilsam mi diyen bi kadin evlendikten hemen sonra hamile kaliyor.
Sizce bu hamilelik tesadufi mi?
Yasim gecti diye istemeye istemeye bi adamla evlenmis, ustune simdi simarikca " bagim kalmasin" diye cana kastetme derdinde.
Dogursun diyemem, boyle bi kafayla o cocuga nasil bakar Allah bilir oyuzden hayirlisi.
Ama en azindan burda konu acip sinirleri germesin.
Tecavuze ugrasa, yasi kucuk olup evlilik disi iliskiden hamile kalmis olsa yorumlar boyle olmazdi.
Evlisin.
30 yasini gecmissin.
Bile isteye hamile kaliyorsun.
" bagim kalmasin".. diye kurtaj derdine dusmussun.
Kimse avutmaz boylesini kimse.

avutsun diyen kim? burada birilerini avutmak için mi varız?

ama kimse böyle hakarette edemez? ne hakla ne hadle?

avutsun diyen kim? burada birilerini avutmak için mi varız?

ama kimse böyle hakarette edemez? ne hakla ne hadle?

Hakki haddi bilemem.
O uye 3 cocuk annesi bi kadin,yavrunun evladin ne demek oldugunu konu sahibinden iyi bildgi kesin.
Sinirlerine hakim olamadi demek ki.
Yumusak konusmak bana da gelmez boylesiyle.
Aileden biri olsa agzima geleni sayardim yuzune acikcasi

Hakki haddi bilemem.
O uye 3 cocuk annesi bi kadin,yavrunun evladin ne demek oldugunu konu sahibinden iyi bildgi kesin.
Sinirlerine hakim olamadi demek ki.
Yumusak konusmak bana da gelmez boylesiyle.
Aileden biri olsa agzima geleni sayardim yuzune acikcasi

ne hoş :)

Yakın zamanda açtığım konuyu okuyanlar olmuştur. Hamileyim çok yeni ve boşanmayı düşünüyorum. Çocuk aldırma tecrübesi olanlar ve özellikle 2018'de aldıranlar yardım edin. Yasal süre nedir, eş rızası lazım mı? Çok acı çeker miyim? Hemen ardından boşanmayı düşünüyorum. Eşimden yana ümidim kalmadı. Bu fikirleri eşimle paylaşamadım henüz çünkü arayıp sormuyor annemin evindeyim...

Sadece sorunuza cevap vereceğim.
Boş konuşmayacağım her şeyin farkında olan yetişkin bir insansınız
Hiç acımıyor, ve eşin rızasına gerek yok. (özel hastaneye gidin)

Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olan ne kadar çok insan varmış. Hamileliğin 10. haftası tamamlandığında bebeğin bütün yaşamsal organları da oluşmaya başlıyor. Bu yüzden kürtaj için 10.haftayı geçmemesi gerektiği söyleniyor. 10 haftalık bir embriyoda beyin, ruh, organ vs. yoktur. Yani bu cinayet falan değildir. Konu sahibine boşuna "katil","cani","yaratık" gibi yakıştırmalar yapmayın.

Cesur olun, aldırmayın. Bu şartlarda doğan çocuklarda hep bir hikmet oluyor. Sonuçta aileniz var sokakta değilsiniz. Birlikte büyütürsünüz. Tabii bu benim hissiyatım. Bulunduğunuz buhran yüzünden adamın çocuğundan soğumuş olabilirsiniz ama ya bir daha evlenmezseniz ve çocuğunuz olmazsa? Belki bir gün doğursaydım dersiniz?

X