- 26 Eylül 2010
- 17.476
- 32.646
-
- Konu Sahibi nefeskesen
Kaç hastane ile görüştüysem takmadıklarını söylediler.Doğum yapmamış kadınlara da takılıyor, sadece tavsiye edilmiyor.
İşte sorun burda normal şartlarda 6 ayda bir kontrole gitmek gerekiyor öyle taktırdım hop 10 yıl sorun yok diye bir şey yok bu bende değil sadece birinde işe yaramadı diye de spirali kötülemek de olmaz sizin bakış açınıza göre. Herkesin rahimi vs farklı hiçbir doğum kontrol yöntemi yüzde yüz koruma sağlamaz zaten. Siz güvenmiyorsanız kullanmazsınız. Ama bunu genelleme yapamazsınız ben de hiç rastlamadım spiralle hamile kalana mesela.Ne yapiyosa iste. sonucta her an kontrole gitmiyosun yani.. sadece taktiktan 6 hafta sonra yerinde mi sorun var mi diye gidiyosun . Bskir spiral 10 yillik. Hersey yolundaysada kontrole gitmene bile gerek yok tekrar. Insanlar yolunda oldugunu sanarken herseyin korumasini kaybedebiliyor.. bu da bence spirali iyi bir korunma yontemi olnaktan cikariyo.
Sende yuzde yuz ise yaradi diye herkes oyle olmuyo yani.
Konu ile ne alakası var?Ah ah yıllarca evlat olmak isteyenlere Allah vermiyor işte..
Ben cok rastladim suan buyuduler cocuklarida olacak: ) hic bir korunma seklinde oldugu gibi yuzde yuz koruma saglamaz asla bunu diyorum ben. Sizde yuzde yuz ise yaramis tebrikler.. ama cok cok ornek var cevremdeİşte sorun burda normal şartlarda 6 ayda bir kontrole gitmek gerekiyor öyle taktırdım hop 10 yıl sorun yok diye bir şey yok bu bende değil sadece birinde işe yaramadı diye de spirali kötülemek de olmaz sizin bakış açınıza göre. Herkesin rahimi vs farklı hiçbir doğum kontrol yöntemi yüzde yüz koruma sağlamaz zaten. Siz güvenmiyorsanız kullanmazsınız. Ama bunu genelleme yapamazsınız ben de hiç rastlamadım spiralle hamile kalana mesela.
Her şeyde iyi olduğu kadar kötü de var bir genelleme yapamayız. Herkeste farklı işe yarıyor her yöntem. Ben hamile kalınmaz demiyorum ama tedbirli olmakta fayda var ve genel olarak kötü diyemeyiz diyorum.Ben cok rastladim suan buyuduler cocuklarida olacak: ) hic bir korunma seklinde oldugu gibi yuzde yuz koruma saglamaz asla bunu diyorum ben. Sizde yuzde yuz ise yaramis tebrikler.. ama cok cok ornek var cevremde
Ben kendim taktirdim kanamadan geri cikarttirdim gebelik tecrubem yok sukur. Gordugum cok diyorum.. kesin bi dille asla kalinmaz dedigin icin yazdim sana.. hic birsey kesin degil.. kesin olsa bu kadar millet bosa kafa patlatiyo olur zira. Neyse ya kim neyle koruncaksa korunsun banane.. o kadar uzman olsam kendime care bulurdum:)Her şeyde iyi olduğu kadar kötü de var bir genelleme yapamayız. Herkeste farklı işe yarıyor her yöntem. Ben hamile kalınmaz demiyorum ama tedbirli olmakta fayda var ve genel olarak kötü diyemeyiz diyorum.
Konu ile ne alakası var?
Yani genelde gece yazdığım için arada kaçıyor olabilir herkes için hayırlısı neyse o olsun diyelim kapatalım bu konuyuBen kendim taktirdim kanamadan geri cikarttirdim gebelik tecrubem yok sukur. Gordugum cok diyorum.. kesin bi dille asla kalinmaz dedigin icin yazdim sana.. hic birsey kesin degil.. kesin olsa bu kadar millet bosa kafa patlatiyo olur zira. Neyse ya kim neyle koruncaksa korunsun banane.. o kadar uzman olsam kendime care bulurdum:)
Spiral ve doğum kontrol hapı ile gebe kaldım ben ...Doğru düzgün korunursanız gebe olma ihtimaliniz yok
Aynen niye istemeyen ınsanlar korunmaz anlamadım?Doğru düzgün korunursanız gebe olma ihtimaliniz yok
Belki de evlat sahibi olmak o cok isteyip de nasip olmayan insanlar için hayirli değildir, evladı olsa çok uzulecektir, o imtihani uzuntuyu kaldiramayacaktir bunun için nasip etmiyordur.Konu sahibi korunduğu halde hamile kalıyor ya ordan bağlantı kuruyorum?!
Konu sahibine dil uzatmıyorum. Saldırmayın hemen.
Merhaba hanımlar
iki tane sıkıntım var. nasıl ihtiyacım var güzel şeyler duymaya birbilseniz...
Bundan 3 ay önce kürtaj oldum. yaklaşık iki yıllık evliyim ve hiç beklemiyordum. Eşimle çoçuk istemiyorduk bir süre ama hepimize sürpriz oldu. Değişen vucuduma anlam veremezken ağır hastalanmam ve daha neyin ne olduğunu anlamazken gebeliğim sonlandı. yaşadığım acıya hiç ama hiç girmek istemiyorum. Bu kadar etkileneceğimi hiç düşünmüyordum çünkü hiç düşünmüyorduk bebek.... Lakin sonrası... kötü çok kötü.
1 ay sonrasında adet döngüm başladı fakat belirgin azalma oldu. 3. ayımda hep ağrılı geçiren ben ilaç dahi almadım neredeyse iki günde yoğunluğu bitti. aranızda bu şekilde olan var mı cevap arayanlar için yardımcı oluruz belki.
Diğer konu bebek dahi göremiyorum yani başkasının bebeğini seviyorum veya arkadaşımın kucağımdan inmeyen sevimli çocuğunu bağrıma basıyorum müthiş bir şefkat.. ama konu kendime gelince yani tekrardan gebe olma fikri, sinir krizi geçirecek oluyorum. Nefret ediyorum, evet. neden böyle yapıyorum bilmiyorum. Eşimde aksi gibi istiyor artık. En sonunda bir çıkış yaptım onu da üzmek istemiyorum. bu duygusal durumlar geçicektir diyor bir arkadaşım.
şimdi tekrar şüphelerim var gebe olduğuma dair. sürekli kasık batması yine yumurtalıklarımda ve gögüslerimde gergin bir his. delirecek oluyorum. kızlar gerçekten şu an hiç istemiyorum. hiç hazır değilim. Psikolojik olabilir mi? Kimseyi ayaklandırmak istemiyorum. Allah hepimize sağlık, mutlu yuva ve zamanında sağlıklı bebekler nasip etsin
Bire bir tanıdığıma takıldıKaç hastane ile görüştüysem takmadıklarını söylediler.
Biz de inandıkSpiral ve doğum kontrol hapı ile gebe kaldım ben ...