kürtaj sonrası .....

İşte sorun burda normal şartlarda 6 ayda bir kontrole gitmek gerekiyor öyle taktırdım hop 10 yıl sorun yok diye bir şey yok bu bende değil sadece birinde işe yaramadı diye de spirali kötülemek de olmaz sizin bakış açınıza göre. Herkesin rahimi vs farklı hiçbir doğum kontrol yöntemi yüzde yüz koruma sağlamaz zaten. Siz güvenmiyorsanız kullanmazsınız. Ama bunu genelleme yapamazsınız ben de hiç rastlamadım spiralle hamile kalana mesela.

Ben cok rastladim suan buyuduler cocuklarida olacak: ) hic bir korunma seklinde oldugu gibi yuzde yuz koruma saglamaz asla bunu diyorum ben. Sizde yuzde yuz ise yaramis tebrikler.. ama cok cok ornek var cevremde

Ben cok rastladim suan buyuduler cocuklarida olacak: ) hic bir korunma seklinde oldugu gibi yuzde yuz koruma saglamaz asla bunu diyorum ben. Sizde yuzde yuz ise yaramis tebrikler.. ama cok cok ornek var cevremde
Her şeyde iyi olduğu kadar kötü de var bir genelleme yapamayız. Herkeste farklı işe yarıyor her yöntem. Ben hamile kalınmaz demiyorum ama tedbirli olmakta fayda var ve genel olarak kötü diyemeyiz diyorum.

Bence düşünce yapınız çok sağlıksız. Çocuk sahibi olmak veya olmamak sizin tercihiniz tabiki.. ama "sinir krizi geçirecek gibi oluyorum" "nefret ediyorum" gibi düşünceleriniz sağlıklı bi psikoloji de olmadığınızı gösteriyor.. zor bi operasyon geçirmişsiniz eminim çok yıkıcı olmuştur.. profesyonel bi destek almanız sizin için çok iyi olacaktır. Kendinizi hazır hissetmeden elbette gebelik düsünmeyin bu size daha çok zarar verir, geçmiş olsun. Onerim destek almaniz

bence eşiniz istiyorsa sızde uzerınde kafa yormayın hamılleık bana gore sıkıntılı bır sureçtir ama zamanın geçmesi endişenizi azaltmayacak akışına bırkamanı tavsıye ederım ... kurtaj bırçok ınsanın yaşadığı bır durum hamılelığın başında yaşaman ıse tamamen ıyı bır durum...

Her şeyde iyi olduğu kadar kötü de var bir genelleme yapamayız. Herkeste farklı işe yarıyor her yöntem. Ben hamile kalınmaz demiyorum ama tedbirli olmakta fayda var ve genel olarak kötü diyemeyiz diyorum.
Ben kendim taktirdim kanamadan geri cikarttirdim gebelik tecrubem yok sukur. Gordugum cok diyorum.. kesin bi dille asla kalinmaz dedigin icin yazdim sana.. hic birsey kesin degil.. kesin olsa bu kadar millet bosa kafa patlatiyo olur zira. Neyse ya kim neyle koruncaksa korunsun banane.. o kadar uzman olsam kendime care bulurdum:)

Yani genelde gece yazdığım için arada kaçıyor olabilir herkes için hayırlısı neyse o olsun diyelim kapatalım bu konuyu

Çok geçmiş olsun.

Psikolojiniz epey sarsılmış.

Bence bir süre yardım alın. Gercekten hazır olana kadar da bebek meselesine yanaşmayın.

Hamile misiniz bilmiyorum ama hemen bir kan testi yaptırıp öğrenebilirsiniz.
Bana psikolojik gibi geldi.

Kürtaj ,kaybetme korkusu bunlar ağır travmalar.

Eğer gebeyseniz , bir süre hayır istemiyorum dersiniz sonra eliniz karniniza gitmeye başlar. :)

Hem düşen bebeğiniz için üzülüp hem asla istememek arasındaki bağı çözemedim ben.
Hani "hazır mıyım acaba emin değilim?" diye sorulur da, siz nefret diyorsunuz? Arada baya uçurum var..

Kürtajdan sonra adette düzensizlik olabiliyor.
Spirali kürtajdan sonra mı taktırdınız?
O da regl düzensizliği yapabilir. Erken bitmesi bundandır belki..

Ben 3-4 aydır hiç bir işlem görmediğim halde 1 hafta erken, 2-3 gün geç şeklinde oluyorum. Stresten diye düşünüyorum..

Doğru düzgün korunursanız gebe olma ihtimaliniz yok
Aynen niye istemeyen ınsanlar korunmaz anlamadım?
Konunun sonuna kadar empatı kurdum. Cunku cok daha beterını,delıngıbı ısterken ve bınbır zorlukla tedavıyle hamle kalmısken yasadım.
Ama konunun sonunda azıcık sınır ıldum yalan yok.
Merake tme geçer. Kolay hamıle kalıyorsun bellıkı

Konu sahibi korunduğu halde hamile kalıyor ya ordan bağlantı kuruyorum?!
Konu sahibine dil uzatmıyorum. Saldırmayın hemen.
Belki de evlat sahibi olmak o cok isteyip de nasip olmayan insanlar için hayirli değildir, evladı olsa çok uzulecektir, o imtihani uzuntuyu kaldiramayacaktir bunun için nasip etmiyordur.

Bugün youtube da bir video izledim çocuğu hasta bir anne anlatıyordu hastalığını yazmiyim. Inanın çok büyük bir imtihan gozlerim doldu izlerken. ki Allah kimseyi evladiyla imtihan etmesin. bu yuzden Allah herkese hayirlisini versin.

Ocak ayında kürtaj oldum, benimkisi kimyasal bir düşük olmuştu fazla bağlanamadığımızdan üzüldüm ama kolay atlattım.
Fakat benim sıkıntım da bahsettiğiniz gibi, aylar geçmesine rağmen adetimde aşırı bir azalma var. Normalde 3-4 gün yoğun geçip, 7 gün süren regl dönemim; 1-2 gün yoğun toplamda 4 güne düştü. Jinekolojik muayenede bunu belirtmedim ama yalnızca ben yaşamıyormuşum. Garip bir durum mu acaba?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…