kürtaj sonrası .....

Gecmis olsun.
Spiralle hamile kalmayani duymadim ben.
Supriz gebelikler hep spiral yuzunden oluyor.
En garantisi hapla korunmak.
Ben vucuduma hormon almam diyorsaniz spiral + prezervatif kullanin bence

teşekkür ederim sağolun, aslında ben hiç hap kullanmak istemiyordum. doktor iki ay kadar ilişki yasağı koydu bu süre sonrasında hapla korunmayı tercih ettim. Daha yeni başladım diyebilirim, korkum ondan... Şu an hiç hazır hissetmiyorum.. bu kadar etkileneceğimi hiç düşünmemiştim

Canım benim o nefret deyilde korkudur bence. Kürtajdan sonra düzensizlikler olabilir. Allah doğru zamanda gönlüne göre versin...
Çok teşekkür ederim... Ya aslında kendime de kızıyorum hamile olduğumu bilmeden kahveler, her ufak ağrımda ilaç içitim. ama hiç aklıma bile gelmedi. Evet nefretim aslında korku. Geçici duygusal değişimler nebileyim gel-gitler fakat durduramıyorum kendimi. Hiç birimizden sağlık ve mutluluk ayrılmasın saoğolun

Çooookkk sevindim adınıza Allah eksiklerini göstermesin geçmiş olsun. Allah dilerseniz tekrar sağlıklı bir şekilde nasip etsin.
Hiçbir şey kolay kolay yıkamaz diyen ben, parçalanıverdim resmen. Rüyalarıma bile sirayet etti bu durum, rüyalarımda doğum yapıyordum bebeğim yok arıyorum buluyorum ya da bir yere koymuşlar kimse bakmıyor çantaya saklayıp kaçıyorum. Ben de destek gördüm, travma etkisi yaratmış bende. inşallah her şey sağlık, mutluluk ve tam zamanında gelir hepimize

Çook teşekkür ederim sağolun...Şimdi Ancak girip yazabildim. Kafam çok gel-gitli daha ne yaşadığımı bilmeden böyle bir olay oldu Kendime de kızıyorum hamile olma ihtimalini hiç göz önünde bulundurmadım, kahveler başağrısıda ilaç.vs. Amazon kadını gibi dolanırdım yıkılıverdim destek almaya kadar gitti bu süreç.

Çok teşekkür ederim. Ne güzel yazmışsınız sağolun.... Sağlıkla neşeyle alın inşallah kucağınıza.
Beni asıl ilk başta korkutan tekrar aynı şeyleri yaşamamdı. Dürüst olmak gerekirse hayatımda anne olma fikrine hiç sıcak bakmamıştım diyebilirim. Kadınsı bir içgüdü ile çocukları severim fakat hep bana uzaktı. Üstelik hamilelik bir hastalık gibi düşünürdüm.
İlk öğrendiğimde uzaylı gibi hissediyordum kendimi, 4 haftalıktı :) 2 hafta hastalandırdı beni, gebelik zorluyordu elimde olmadan sonra tuhaf birşekilde alıştım bir bağ oldu. Garip. Kendime dahi şaşırıyordum evham konusunda. Çok güzel gidiyordu her şey kontrollerde.. birden böyle oldu. Yaşadığım tecrübesizliklere mi kızayım, hiç hamile olma fikrini aklıma bile getirmemiş olmama mı bilemedim. Sorduğunuz soruya yakın bir soruyu psikolog yöneltmişti. Rüyalarıma kadar girince, destek aldım ve travma oluşmuş. Korkum veya nefretim bilmiyorum bebeğin kendisiydi ama bu gebelik sonucuyla şimdi aynı şeyleri tekrar yaşarsam korkusu, ya gerçekten istediğimde böyle olursa ya da hiç bebeğim olmazsa gibi gel-gitler. Sürekli bunu düşünmemden nefret geldi bunun çözümünü de bir süre bebek istememek diye buldum. Bir sitede birine de yazdım bana kolay kolay bişi olmaz diye dolanıyordum parçanıverdim :)
Her şey hepimize sağlık, neşe ve tam zamanında gelsin inşallah, teşekkür ederim tekrardan

Bende korunurken hamile kaldim acaba cahillikten mı oldu ne dersin? Kadın kürtaj oldum psikolojım bozuldu diyor üzgünüm diyor yazdıgın cevaba bak. Doktorsun madem mantıklı birseyler yaz mesela.
Teşekkür ederimmm Allah sağlık ve neşeyle beraber büyümeyi nasip etsin

ayrıca korunmayadabilirim ölümü kimse hesaplayamaz deli midir nedir? 2 yıl kadar korudu da üstelik. güncelleme yazdım konuma
ben anne olma fikrine pek sıcak bakan biri değildim zaten pek. Bir içgüdüyle severdim çocukları fakat iş bana geldi mi yok. 4 haftalıkken öğrendim şaka mı bu falan derken gebelik zorlamaya başladı bir süre hastalandırdı. Sonra bağ oluştu tuhaf bir şekilde çok rahat geçiyordu hastalık bile. Yani sevmiştim onu..... Böyle oldu. beni böylesi sarsacağını hiç ihtimal dahi vermezdim. Nasip.

Bebek anne rahmine düştüğü an biz kadınlarda annelik içgüsüsü başlıyor canım. Plansız da olsa sahıplenıp sevıyoruz . Senı cok iyi anlıyorum bende düşük tehlikesi atlatarak cok zor şartlarda doğum yaptim. Aglayarak kontrollere giderdim. Şükür sonu iyi bitti . Anne olmak dünyanın en guzel duygusudur ınsallah Rabbım hayirli zamanda hayirli bır evlat versın sana.

Doğru düzgün korunursanız gebe olma ihtimaliniz yok
Ayşenaz sen gerçekten doktor olduğuna emin misin? Çünkü şu yorumunu gördükten sonra burdaki birçok üye gibi ben de emin değilim artık. Ni dişindiğiniz ımrımdı diyil diyebilirsin elbet ama daha destekli yalanlar atmanı tavsiye ederim

Okey

Katılıyorum yorumunuza
Spiral ve doğum kontrol hapi ile asla gebe kalinmayacagini söyleyen bir dr olamaz

Kürtaj sonrası azalma olduysa yapışıklık olmuş olabilir ve böyle bir durumda hamile olmanız beklenemez. Daha tedbirli davranılırsa tekrarı yaşanmaz belki. Siz yine de muayene olun.

Yaşadığınız durum travma diyebiliriz ,yada pskolojik ikiside olsa başa gelmeden insan anlam veremiyor . Mantıken sizi anlayamam ama.hak veriyorum. Kalben ağız burun terlikle dövmek istiyorum. Nefret kelimesi nedir gız

Çocuk fikrinden uzak bir şekilde evlenerek 3 yılı doldurduktan sonra eşimin isteğiyle deneyelim dedik.
Hamile kaldım ama korku ve endişelerim vardı anneliği yapabilir miyim? diye ama bi taraftan da mutluydum.
Sonra dış gebelik olduğu ortaya çıktı ben ne olduğunu anlayamadan iğneyle gebeliğim sonlandırılmıştı.
Sonrasında korkularım başladı dr 6 ay korunun demesine rağmen ben 1 yıl korundum ve 1 yılın sonunda korkarak korunmayı bıraktım.
Tekrar hamile kaldım bu sefer herşey iyiydi keseyi falan da görmüştük derken 6.haftasında muayenede kalbinin yavaş attığını sağlıksız gebelik olduğunu söylemişti dr.
Sonrasında zorunlu kurtaj, kurtajdan sonra kendime gelemedim çok üzüldüm çok ağladım üstelik parça kalması nedeniyle 2. kez kurtaj oldum.. O masaya 2 kez yatmak zorunda kaldım..
Üstünden 2 ay geçti ama hala kendime gelebilmiş değilim, bunları düşünmediğim tek bir günüm yok.
Ben de şuan sizin gibi korkuyorum acaba tekrar hamile kalabilecek miyim? kalırsam bu sefer ne olucak? Tekrar aynı şeyleri yaşayacak mıyım? İstiyor olmama rağmen eşime diyorum bu işten vazgeçelim olmuyor vs diye.
Diyeceğim o ki, biraz kendine zaman tanı ruhun iyileşsin sonra isteyip istemediğine karar verirsin.
Eminim şuan korkuların ağır bastığı için bu düşüncedesin ben geçeceğine inanıyorum.
Bu arada ben de ilk adetimi az miktarda gördüm doktoruma sorduğumda normal olduğunu söyledi ama ben de endişeliyim o konuda.

Böyle yalanlarla ancak eltinizi görümcenizi falan kandırırsınız zaten doktoru değil
Elti görümce bana,benim kararim olan seyin muhabbetini yapamaz
Doktor derken kendinizden bahsetmediginiz aşikar oldugundan cevaplamıyorum
Siz dr falan değilsiniz. Yavaş sallayalım mı artık?

Annem spiral ile gebe kaldı. Kayma yaparsa gebe kalınır. Kadın doğum doktoru bile bana spirale rağmen kalabileceğimi söyledi. Her seferinde de spiralin pozisyonuna bakar. Boş atıp tutmaya gerek yok.
Cevap verme bile bence
Neyse daha once asla hamile kalinmaz diyordu , iki satır okudu %2 lik dilim olduğunu kabullendi. Doktorum diye sallıyor buralarda. Bana da kayma olmuş demişti doktorum ve bende hamile kaldim

Doğru düzgün korunursanız gebe olma ihtimaliniz yok
Hiçbir korunma yöntemi %100 olmadığı gibi çok iyi korunduğunuzda bile %1-2'lik bir oran vardır. Ha ihtimal çok çok düşük olabilir fakat tuttuğuna göre çokta ihtimalsiz değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…