- 28 Haziran 2015
- 1.889
- 2.035
-
- Konu Sahibi nefeskesen
Merhaba hanımlar
iki tane sıkıntım var. nasıl ihtiyacım var güzel şeyler duymaya birbilseniz...
Bundan 3 ay önce kürtaj oldum. yaklaşık iki yıllık evliyim ve hiç beklemiyordum. Eşimle çoçuk istemiyorduk bir süre ama hepimize sürpriz oldu. Değişen vucuduma anlam veremezken ağır hastalanmam ve daha neyin ne olduğunu anlamazken gebeliğim sonlandı. yaşadığım acıya hiç ama hiç girmek istemiyorum. Bu kadar etkileneceğimi hiç düşünmüyordum çünkü hiç düşünmüyorduk bebek.... Lakin sonrası... kötü çok kötü.
1 ay sonrasında adet döngüm başladı fakat belirgin azalma oldu. 3. ayımda hep ağrılı geçiren ben ilaç dahi almadım neredeyse iki günde yoğunluğu bitti. aranızda bu şekilde olan var mı cevap arayanlar için yardımcı oluruz belki.
Diğer konu bebek dahi göremiyorum yani başkasının bebeğini seviyorum veya arkadaşımın kucağımdan inmeyen sevimli çocuğunu bağrıma basıyorum müthiş bir şefkat.. ama konu kendime gelince yani tekrardan gebe olma fikri, sinir krizi geçirecek oluyorum. Nefret ediyorum, evet. neden böyle yapıyorum bilmiyorum. Eşimde aksi gibi istiyor artık. En sonunda bir çıkış yaptım onu da üzmek istemiyorum. bu duygusal durumlar geçicektir diyor bir arkadaşım.
şimdi tekrar şüphelerim var gebe olduğuma dair. sürekli kasık batması yine yumurtalıklarımda ve gögüslerimde gergin bir his. delirecek oluyorum. kızlar gerçekten şu an hiç istemiyorum. hiç hazır değilim. Psikolojik olabilir mi? Kimseyi ayaklandırmak istemiyorum. Allah hepimize sağlık, mutlu yuva ve zamanında sağlıklı bebekler nasip etsin
Spiral kendiliğinden kayma yapmaz yerleşmemiştir enfeksiyon vs geçirilmiştir bir şey oluşmuştur yoksa canı sıkılıp ben bir kayayım demiyor spiralle alakalı değil.Yok canim ilk bilmem kac sene koruyup sonrasinda bi kaza oluyosa ya da kayma vs yapiyosa bu soiralin iyi korumadigini gosterir bence
Dogum yapmamia kadinlara spiral takmiyorlar siz nasil taktirdiniz?:)) doğru düzgün. Peki başka ne yapalım ? pek bilirkişi konuştuğunuza göre yardımcı olbilirsiniz
spiral olmasına rağmen gebe kaldım ve daha ne olduğunu anlamadan bebeğimi kaybettim. şimdi bebek lafı dahi dumak isteiyorum. ne meraklısınız cevap yapıştırmaya.
Ne yapiyosa iste. sonucta her an kontrole gitmiyosun yani.. sadece taktiktan 6 hafta sonra yerinde mi sorun var mi diye gidiyosun . Bskir spiral 10 yillik. Hersey yolundaysada kontrole gitmene bile gerek yok tekrar. Insanlar yolunda oldugunu sanarken herseyin korumasini kaybedebiliyor.. bu da bence spirali iyi bir korunma yontemi olnaktan cikariyo.Spiral kendiliğinden kayma yapmaz yerleşmemiştir enfeksiyon vs geçirilmiştir bir şey oluşmuştur yoksa canı sıkılıp ben bir kayayım demiyor spiralle alakalı değil.
tuplerını baglatıp hamıle kalan var ben korunmasına ragmen hamıle kalanlara sasırmıyorum
hakkınızda hayırlısı olsun demeye geldım bu arada kurtajdan sonra hormonal dengesızlık olabılıyor o belırtıler ondan olabılır
8 hafta olsa gerekDoğumdan ne kadar spiral takılıyor hanımlar? İşlem ne kadar sürüyor? Agri oluyor mu?
Aynı şeyleri bende yaşadım Haziran'da 12 haftalikken ögrendim ki bebeğimin kalbi 11. Haftada durmuş. Şuan tekrar hamileyim 9+6 deliler gibi korkuyorum geceleri uyuyamaz oldum bu saat oldu hala uyuyamadımHicbir zaman cocuk delisi olmadim. Eşim cok istiyordu hadi artik deneyelim dedik ve hemen nasip oldu. Ancak 3 aylıkken kaybettim. O kisa zamanda nasil baglandiysam kendimi ona nasıl alıştırdıysam kaybı bizim icin buyuk bi şok oldu. Cok acı cektim. Doktorum bir ay regl gördükten sonra tekrar deneyebilirsiniz demesine rağmen ben tekrar o acıları yaşamaktan korktugum icin istemedim. 6 ay korunduk. O arada hamilelik fikrinden cok soğudum ama bi yandan da bunu kendim icin tabu haline getirmek istemiyordum. Çünkü bi kere anne olma hayali içime işlemişti, her ne kdr korksam da cocuk sahibi olmak istiyordum artik. Derken 6 ay sonra Allah tekrar nasip etti. Kısmetse bir ay sonra kucagima alacagim. Demem o ki bi sure korun, kafani dagit. Ben o 6 aylık süreçte diyet yaptim spora yazildim. Saçlarımı kestirdim bol bol gezdim. Ama cok uzun da beklemek istemedim cunku süreci uzatmak gereksiz büyütmeye neden oluyor. Allah bir daha sağlıklı gebelik nasip etsin insallah
Kendi kendime soz vermistim her hamilelik farkli bu bebek başka. Bu bebegime negatif düşünceler yüklemek ona haksızlık olur diye düşünmeye çalıştım hep. Saglikli gebelik ne olursa olsun devam eder kaybedeceksem gene kaybederim dedim. Ama ister istemez endise korku hep oluyor. Ilk haftalar her muayene oncesi strese bağlı tansiyon yükselmesi yasiyordum mesela. Ki normalde dusuk tansiyonluyumdur. Ama zamanla gebelik ilerledikçe ve ozellikle bebek hareketlerini hissetmeye başladıktan sonra rahatladim. Sanirim tam olarak kucagima almadan geçmeyecek ama şunu biliyorum ki istediğin kdr kendini sık stres yap olacağın önüme geçemiyorsun. Aksine bebeğine bosuna stres yüklemiş oluyorsun. Allah insallah saglikla kucagina almayi nasip etsin. Hic kotu hikayeleri okuma mesela. Bunun bana cok faydası oldu. Hiçbirşeyi netten araştırmadım hep doktoruma sordum.ona guvendim. Bu süreçte tevekkül etmek şart.Aynı şeyleri bende yaşadım Haziran'da 12 haftalikken ögrendim ki bebeğimin kalbi 11. Haftada durmuş. Şuan tekrar hamileyim 9+6 deliler gibi korkuyorum geceleri uyuyamaz oldum bu saat oldu hala uyuyamadımsize de çok geçmiş olsun sağlıkla alın kucaginiza. Sizde benim gibi endişeler yaşadınız mi? Nasil bas etiniz?
Cevap için çok teşekkür ederim. İlk hamilelikte basindan hormonlar dusuktu ve doktorum pek parlak konuşmuyordu ve bu beni çok etkilemiş kendimi hazırlamıştım kötü sona. Ama şimdiki hamilelik hormonlarim gayet güzel çok şükür doktor da gayet güzel gidiyor diyor. Bide maalesef yurtdışında yaşıyorum kendileri istemedikçe ultrason olayi olmuyor. Haklısınız olacağın önüne kimse geçemiyor rabbime sığındım dediğin gibi sağlıklıysa zaten devam eder ve benimle kalir bebeğim. Tekrar teşekkür ederim arkadasım sağol.Kendi kendime soz vermistim her hamilelik farkli bu bebek başka. Bu bebegime negatif düşünceler yüklemek ona haksızlık olur diye düşünmeye çalıştım hep. Saglikli gebelik ne olursa olsun devam eder kaybedeceksem gene kaybederim dedim. Ama ister istemez endise korku hep oluyor. Ilk haftalar her muayene oncesi strese bağlı tansiyon yükselmesi yasiyordum mesela. Ki normalde dusuk tansiyonluyumdur. Ama zamanla gebelik ilerledikçe ve ozellikle bebek hareketlerini hissetmeye başladıktan sonra rahatladim. Sanirim tam olarak kucagima almadan geçmeyecek ama şunu biliyorum ki istediğin kdr kendini sık stres yap olacağın önüme geçemiyorsun. Aksine bebeğine bosuna stres yüklemiş oluyorsun. Allah insallah saglikla kucagina almayi nasip etsin. Hic kotu hikayeleri okuma mesela. Bunun bana cok faydası oldu. Hiçbirşeyi netten araştırmadım hep doktoruma sordum.ona guvendim. Bu süreçte tevekkül etmek şart.
Eksik bilgi veriyor, düzgün korun deyince de kabul etmiyor konu sahibi.Dogum yapmamia kadinlara spiral takmiyorlar siz nasil taktirdiniz?
Rahim içi araçla korunup çocuk istemeyenlerin de hep gebe kalacağı tutuyor. %2’lik ihtimal hep size mi denk geliyor acaba?
Çevremde 17364638 yıllık evliler var aktif cinsel hayatları var ama 2 çocuktan sonra durmuşlar.
Nedense kazalar onlara denk gelmiyor.
Asla inanmıyorum korunurken gebe kalanlara.
Dogum yapmamia kadinlara spiral takmiyorlar siz nasil taktirdiniz?
Psikolojik olarak sarsıldınız muhtemelen. Düşünmediniz bir anda hamile kalmanız daha buna alışamadan kaybetmeniz. Bilinç altınızda yara açmış olabilir. İsterseniz bir uzman ile iletişime geçin. Gebelik düşünmeseniz bile . Bu arada başınız sağolsunbebek lafı dahi dumak isteiyorum.
:)) doğru düzgün. Peki başka ne yapalım ? pek bilirkişi konuştuğunuza göre yardımcı olbilirsiniz
spiral olmasına rağmen gebe kaldım ve daha ne olduğunu anlamadan bebeğimi kaybettim. şimdi bebek lafı dahi dumak isteiyorum. ne meraklısınız cevap yapıştırmaya.