kürtaj sonrası .....

Spiralle hamile kalan çok var. Ek bi önlem daha alin bence. Bende bekarken hiç aksamadan her ay düzenli adetimi görürdüm. Doğumdan sonra ya geç oluyorum ya erken ve azalma oldu miktarında. Eğer hala etkili bir yöntem kullanmıyorsan hamile kalma şansın tabi ki de var. Adet döngune göre eczaneden test al yap .

Yok canim ilk bilmem kac sene koruyup sonrasinda bi kaza oluyosa ya da kayma vs yapiyosa bu soiralin iyi korumadigini gosterir bence
Spiral kendiliğinden kayma yapmaz yerleşmemiştir enfeksiyon vs geçirilmiştir bir şey oluşmuştur yoksa canı sıkılıp ben bir kayayım demiyor spiralle alakalı değil.

Dogum yapmamia kadinlara spiral takmiyorlar siz nasil taktirdiniz?

Spiral kendiliğinden kayma yapmaz yerleşmemiştir enfeksiyon vs geçirilmiştir bir şey oluşmuştur yoksa canı sıkılıp ben bir kayayım demiyor spiralle alakalı değil.
Ne yapiyosa iste. sonucta her an kontrole gitmiyosun yani.. sadece taktiktan 6 hafta sonra yerinde mi sorun var mi diye gidiyosun . Bskir spiral 10 yillik. Hersey yolundaysada kontrole gitmene bile gerek yok tekrar. Insanlar yolunda oldugunu sanarken herseyin korumasini kaybedebiliyor.. bu da bence spirali iyi bir korunma yontemi olnaktan cikariyo.

Sende yuzde yuz ise yaradi diye herkes oyle olmuyo yani.

tüp yerine neyini bağlıyorlarsa artık...

Hicbir zaman cocuk delisi olmadim. Eşim cok istiyordu hadi artik deneyelim dedik ve hemen nasip oldu. Ancak 3 aylıkken kaybettim. O kisa zamanda nasil baglandiysam kendimi ona nasıl alıştırdıysam kaybı bizim icin buyuk bi şok oldu. Cok acı cektim. Doktorum bir ay regl gördükten sonra tekrar deneyebilirsiniz demesine rağmen ben tekrar o acıları yaşamaktan korktugum icin istemedim. 6 ay korunduk. O arada hamilelik fikrinden cok soğudum ama bi yandan da bunu kendim icin tabu haline getirmek istemiyordum. Çünkü bi kere anne olma hayali içime işlemişti, her ne kdr korksam da cocuk sahibi olmak istiyordum artik. Derken 6 ay sonra Allah tekrar nasip etti. Kısmetse bir ay sonra kucagima alacagim. Demem o ki bi sure korun, kafani dagit. Ben o 6 aylık süreçte diyet yaptim spora yazildim. Saçlarımı kestirdim bol bol gezdim. Ama cok uzun da beklemek istemedim cunku süreci uzatmak gereksiz büyütmeye neden oluyor. Allah bir daha sağlıklı gebelik nasip etsin insallah

sizin korkunuz bebek değil aynı kötü günleri tekrar yaşamak bence. ruhsal olarak travma yaşamışsınız. ancak burada öyle arakdaşlar var ki nerdeyse 10 başarısız gebelik sonra hala yüzü gülen ve inatla tekrar deneyeceğim diyen. talihsiz bir durum yaşanmış. kendinizi hırpalamayın.

Aynı şeyleri bende yaşadım Haziran'da 12 haftalikken ögrendim ki bebeğimin kalbi 11. Haftada durmuş. Şuan tekrar hamileyim 9+6 deliler gibi korkuyorum geceleri uyuyamaz oldum bu saat oldu hala uyuyamadım size de çok geçmiş olsun sağlıkla alın kucaginiza. Sizde benim gibi endişeler yaşadınız mi? Nasil bas etiniz?

Kendi kendime soz vermistim her hamilelik farkli bu bebek başka. Bu bebegime negatif düşünceler yüklemek ona haksızlık olur diye düşünmeye çalıştım hep. Saglikli gebelik ne olursa olsun devam eder kaybedeceksem gene kaybederim dedim. Ama ister istemez endise korku hep oluyor. Ilk haftalar her muayene oncesi strese bağlı tansiyon yükselmesi yasiyordum mesela. Ki normalde dusuk tansiyonluyumdur. Ama zamanla gebelik ilerledikçe ve ozellikle bebek hareketlerini hissetmeye başladıktan sonra rahatladim. Sanirim tam olarak kucagima almadan geçmeyecek ama şunu biliyorum ki istediğin kdr kendini sık stres yap olacağın önüme geçemiyorsun. Aksine bebeğine bosuna stres yüklemiş oluyorsun. Allah insallah saglikla kucagina almayi nasip etsin. Hic kotu hikayeleri okuma mesela. Bunun bana cok faydası oldu. Hiçbirşeyi netten araştırmadım hep doktoruma sordum.ona guvendim. Bu süreçte tevekkül etmek şart.

Cevap için çok teşekkür ederim. İlk hamilelikte basindan hormonlar dusuktu ve doktorum pek parlak konuşmuyordu ve bu beni çok etkilemiş kendimi hazırlamıştım kötü sona. Ama şimdiki hamilelik hormonlarim gayet güzel çok şükür doktor da gayet güzel gidiyor diyor. Bide maalesef yurtdışında yaşıyorum kendileri istemedikçe ultrason olayi olmuyor. Haklısınız olacağın önüne kimse geçemiyor rabbime sığındım dediğin gibi sağlıklıysa zaten devam eder ve benimle kalir bebeğim. Tekrar teşekkür ederim arkadasım sağol.

Bende supriz bir şekilde gebe olduğumu öğrendim ve doktora gittigim de boş gebelik olabileceğini 1 hafta sonra kalp atışı duymazsak kürtaj olacağımı söyledi. O bir haftayı anlatamam size ki daha önce kürtaj olmadım nasıl birşey olduğunu bilmiyorum. O kadar gergin stresli bir hafta geçirdim ki anlatamam. Daha önce yaşamış biri olarak tedirgin olmaniz çok normal fakat daha önce o hamilelik hissini tattiginiz için ben bir süre sonra kendinizin isteyeceğinizi düşünüyorum. Biraz zaman verin kendinize inşallah en uygun zaman da Rabbim evladınızı kucağınıza almayı nasip eder .

Rahim içi araçla korunup çocuk istemeyenlerin de hep gebe kalacağı tutuyor. %2’lik ihtimal hep size mi denk geliyor acaba?
Çevremde 17364638 yıllık evliler var aktif cinsel hayatları var ama 2 çocuktan sonra durmuşlar.
Nedense kazalar onlara denk gelmiyor.
Asla inanmıyorum korunurken gebe kalanlara.

Annem spiral ile gebe kaldı. Kayma yaparsa gebe kalınır. Kadın doğum doktoru bile bana spirale rağmen kalabileceğimi söyledi. Her seferinde de spiralin pozisyonuna bakar. Boş atıp tutmaya gerek yok.

bebek lafı dahi dumak isteiyorum.
Psikolojik olarak sarsıldınız muhtemelen. Düşünmediniz bir anda hamile kalmanız daha buna alışamadan kaybetmeniz. Bilinç altınızda yara açmış olabilir. İsterseniz bir uzman ile iletişime geçin. Gebelik düşünmeseniz bile . Bu arada başınız sağolsun

Arkadaş herkese laf yapıştırıyor genelde, var öylelerdi de maalesef.
Bilip bilmeden ahkam kesmeye bayılıyorlar.

bu kadar çocuk istemiyorsunuz da madem neden 3 ayda bir hamileyim diye şüpheleniyorsunuz.korunmak diye bir şey var.belli ki korunmuyorsunuz.şüpheniz varsa da gidin bir test yaptırın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…