- 16 Ekim 2011
- 776
- 191
-
- Konu Sahibi nefeskesen
:)) doğru düzgün. Peki başka ne yapalım ? pek bilirkişi konuştuğunuza göre yardımcı olbilirsinizDoğru düzgün korunursanız gebe olma ihtimaliniz yok
Öncelikle geçmiş olsun. Size tavsiyem öncelikle psikolojik destek almanız. Hamileliginizin böyle sonlanmasi sizi derinden sarsmis. Korkulariniz da gayet normal. Psikolojik destek almaniz size iyi gelecektir. Hamile degilseniz emin olmak için hem spiral hem prezervatif kullanın. Siz hazır olmadan hamile kalmanizin zaten anlamı yok. Heleki bu durumda vücudun zaten toparlanmasi lazim.
Ekleme: benim bir akrabagim da sizin gibi bebeğini kaybetti.. Endometrios olduğu ortaya çıktı. Tedaviden sonra bebegi oldu ancak. Belki kanamalariniz siddetliyse baktirmaniz iyi olur
Düşük sonrası böyle bir psikoloji normal. Eğer tedavi gerektiren bir durumunuz yoksa, bir kaç ay rafa kaldırın hamilelik meselesini. Bir kaç ay sonra düşünürsünüz. Ki doktorlar bile düşük sonrası biraz ara vermeyi hem psikolojik, hem fizyolojik olarak tavsiye ediyorlar.
Düşükte üzüldüğünüze göre, aslında istemiyor değilsiniz siz de. Yalnızca kürtaj filan korkutmuş sizi biraz. Önce hamilelik, sonra düşük, iki sürprizi art arda yaşamışsınız.
Annelik öyle tamam hazırım, şimdi denecek bir şey değil tam olarak. Yaşınızı bilmiyorum ama geçimsizlik, maddi sıkıntı gibi engeller yoksa, kervan yolda da diziliyor yani :) bebekle beraber anneliği öğreniyorsunuz.
Üzerinizde çok ağırlaştırmayın bu fikri. Yalnızca bir kaç ay düşünmeyin bile. Gezin tozun, mümkünse ufak bir tatil kaçamadı yapın. çok iyi gelecektir Zihni’nizi dağıtmakta.
Ben de en son gebelikte düşük yapmış biri olarak söylüyorum, hiç abartmaya gerek yok. İnsan o sırada çok ağır gelse de, normal bir şey bu. Düşük çok yıkıcı bir durum değil, özellikle ilk aylardaysa.
İki arkadaşımı anlatayım, biri benden sonra hamile kalıp düşük yapmıştı. Sanki bütün dünya durmuştu. Kürtajını, ameliyathaneyi filan anlatıp duruyordu. Bir kaç sene daha düşünmüyorum, alt üst oldum filan diyordu. Abartmamasını, inşallah yine olacağını, dünyanın durmadığını filan söyledim. Biraz toparla kendini dedim. 4-5 ay sonra yine hamile kaldı ve şimdi artık son sıralarında maşallah.
İkinci arkadaşım da düşük yaptı, kürtaj filan 1 ay sonra yine hamile haberini duyduk. Şaşırdık, en son olmadı diye duyduk derken, biraz da patavatsız olan eşi “yine yaptık, oldu” deyince biz koptuk tabi :))
İnsanlar çeşit çeşit ama çok da dramatize bir durum yok yani :)
Eşiniz de sizi sıkıştırmasın bir müddet, kafanız dağılsın ama bu sırada korunma yönteminizi de gözden geçirin derim, üst üste kazalarla değil, siz istediğinizde olsun inşallah :)
Teşekkür ederim, ben aslında bilmiyordum böylesi düzensiz olacağını, ne zormuş süreç.. Meşgalelerle atlattım daha karamsardım.. Çok derinden sarstı beni. Eşimin aklı kalmasın diye diye, kendimde patlattim ..Kurtajdan sonra bor kac ay duzensizlikler oluyor merak etmeyin. Belirtilerin buyuk ihtimal psikolojik oldugunu dusunuyorum.Bence biraz kendinizi rahatlatmayi deneyin.Icinizin rahat etmesi icinde kan testi yaptirin
Hangi spiral. Bakir spiralse gebe kalan cok:)) doğru düzgün. Peki başka ne yapalım ? pek bilirkişi konuştuğunuza göre yardımcı olbilirsiniz
spiral olmasına rağmen gebe kaldım ve daha ne olduğunu anlamadan bebeğimi kaybettim. şimdi bebek lafı dahi dumak isteiyorum. ne meraklısınız cevap yapıştırmaya.
Hangi spiral. Bakir spiralse gebe kalan cok
Bende korunurken hamile kaldim acaba cahillikten mı oldu ne dersin? Kadın kürtaj oldum psikolojım bozuldu diyor üzgünüm diyor yazdıgın cevaba bak. Doktorsun madem mantıklı birseyler yaz mesela.Doğru düzgün korunursanız gebe olma ihtimaliniz yok
Yok canim ilk bilmem kac sene koruyup sonrasinda bi kaza oluyosa ya da kayma vs yapiyosa bu soiralin iyi korumadigini gosterir benceVala ben 2 buçuk sene bakır spiralle korundum ve rahimde şekil anomali vardı hamile kalmadım. Doktor iyi yerleştiremiyordur. Spiralle alakalı değil bu durum.
Hiç doğum yapmamiş birine Spiral takılmıyor demişlerdi ama demekki takiliyormis ama korumamis tabi:)) doğru düzgün. Peki başka ne yapalım ? pek bilirkişi konuştuğunuza göre yardımcı olbilirsiniz
spiral olmasına rağmen gebe kaldım ve daha ne olduğunu anlamadan bebeğimi kaybettim. şimdi bebek lafı dahi dumak isteiyorum. ne meraklısınız cevap yapıştırmaya.