Kurtaj Sonrası Sorunlar

GozusHikoHelvaci

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2019
304
76
98
3gun once kurtaj oldum 6hafta 5gunluk bebisim icin. Birkac damla dışında kanamam olmadı, bugün göğüslerim çok ağrıyor dokunamıyorum. İçim hiç rahat değil karnim gurul gurul rahimde kasilmalar mevcut ara ara. Antibiyotik tedavisi ve ağrı kesici kullanıyorum. Benimle aynı durumu yasayan kadincelerim ne gibi sorunlar yaşadınız, ne yapmam gerekiyor? Doktorumu surekli sık boğaz etmek istemiyorum. 2 hafta sonra kontrole gel dedi ama sanırım sabırsızım.

gecmis olsun. Memelerim hic inmiycek sandim batmaya 2 3 gun daha devam etti bhcg 15 gun icinde 0 landi. Kurtajdan 3 gun sonra kanamam bitti. Leke bi kac gun sonra 1 2 dmla seklinde geldi bitti. Metiler diebi ilacvermisti rahim toplansin die. Meger butun kasilmayi agriyi yapiyomus. Bitince hap hersy bitti. Ilk adetimi 45. Gun oldum ilk gun 3 4 damla geldi korktum bisiler ters gidiyo diye . Ama 2. Ve 3.Gun baya yogun adet oldum.normal oldum yani.

Brn hiç kanama yaşamadım muayenehanedeyken baktım 1kac damla pedimde vardi sonrasi hic olmadi halada yaşamıyorum. Bi sorun mu var bilmiyorum doktor normal diyor ama korkuyorum baska doktora gitmeyi bile düşünüyorum.

Brn hiç kanama yaşamadım muayenehanedeyken baktım 1kac damla pedimde vardi sonrasi hic olmadi halada yaşamıyorum. Bi sorun mu var bilmiyorum doktor normal diyor ama korkuyorum baska doktora gitmeyi bile düşünüyorum.
normal bısı o canım . ıcın rahatlıycakssa bı baska doktora gıt elbette sen bılırsın ama cıdden kanamanın olmaması durumunda bı sorun oldugu yazar her yerde ya o hemen kurtajın oldugunda deıl. sonrakı adet donemındenkanama gelmezse sorun var demek. . eger oyle bısey okuyup korkuya kapıldıysan hıc gerek uok . hıc kanaman olmayabılır. lekelenme olabılır. bazıları ıcerde kalıntı kalmamsına ragmen 10 15 gun kanama yasıyo mısal. herkesde farklı farklı. yakın bı arkadasım bıldıgın hıc kanamanın ksını bıle gormeden kurtaj atlatmıs oldu. ılk gun bıle kanaması olmadı onun :S bence korkma derım rabbım bıdaha yasatmasın... ınsallah hayırlısıyla saglıklı bebıslerımıze kavusuruz

Merhabalar bikaç gün önce bende böyle bi konu açmıştım. Cevap alamadım malesef, sizinkini görünce yazmak istedim hemen. Bende 7+5 günlükken aldırmak zorunda kaldım malesef. Benimde sizin gibi çok çok az bikaç damla gelecek şekilde kanamam oldu. Daha sonra olmadı. Bugün 36. Gün hala adet olmadım. Kürtajdan bi hafta sonra kontrole gittim ve doktor sorun olmadığını söylemişti. Yinede bende çok tedirgin oldum. Demekki herkeste değişiyor. Korkmayalım

Bende ayni sekikde, ama benim kanamam 3 gun sonra başladı. Pedimin ortasini dolduracak kadar 2 gündür devam 5.günüm bugün dun çok sancılıydm ama bugün rahatım ve ilk defa böyle minik 1cmlik et parçası geldi tuvalette. Internetten baktım limon büyüklüğüne kadar normalmiş ki gebeligin büyüklüğüne göre degisirmis. Kontorlumede 1hafta var 3. Günüm kanamam yok diye yakinimizda özel hastane vardi dayanamadim gittim, benim hastane uzak olduğu icin ordaki doktor tertemiz dedi hersey normal dedi kontrolunu aksatma dedi. Bekliyorum. Adet sancisi gibi sancim var hala.

Adet dönemi de 40 güne kadar normal sayiliyormus eğer 40 günün sonunda olmazsan bir doktora yada kendi doktoruna gorunmeni tavsiye ederim. Malasef surec uzun sürüyor. Ben 3 gun uyuyamadm tam uykuya dalicam bi psikolojikman kendimi aglamakli hissettim.

Evet canım doğru psikolojik olarak bende çok etkilendim ilk bi hafta özellikle. Asla uyuyamadım, sabah 5e kadar gözümü tavana dikip baktığım oldu. Hala da çok atlatmış sayılmam çok fazla aklıma geliyor. Evett 40 günü geçince gidicem mutlaka doktora. Benim hiç gelmedi kanamam ya. Bi kere pembe akıntı geldi o kadar. Bendede temiz herşey çok şükür. Canım senin gebelik sonlanma nedeni ne peki? Bebek hiç mi oluşmadı yoksa kalp atışı mı duyamadınız?

Gelişiminde problem vardı. Normalde 8 hafta 5 günlük bebeğim 6hafta 2gunluktu. Bugün pıhtı döküyorum enfeksiyondan korkmaya basladim sureklide dikkat ettim antibiyotikler agri kesici aksatmadm. Bakalm pazsrtesi aricam doktorumu.

Korkma canım bişi yoktur. Düzenli içtiysen antibiyotiğini aksatmadıysan korkma. Bu tarz pıhtılar gelebiliyormuş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…