Çok geçmiş olsunMerhaba , ben de benzer bir süreç yaşıyorum. Eşimle bebek düşündüğümüz için her şey yolunda mı diye birlikte check up yaptırdık. Smear sonucu CIN3 geldi. Ne olduğunu tam olarak anlamadığımız için smearı alan doktorla tekrar görüştük. Bir an önce konizasyon denilen bir işlem yapmak istediğini , bu sonucun kanserden önce son basamak oldugunu , hatta bende ilerlemiş olabileceğinden şüphelendiğini söyledi. Hpv testini de yapmamız lazım dedi. Konizasyon işlemi yaptırmak istemedim. Üniversite hastanesine gittim , o Hpv ve tekrar smear aldı. Hpv 16+ sonucu geldi , ama smear için 1 ay süre verdiler , sonucu beklemek istemedik , zaten bir smear testimiz vardı , vakit kaybetmek istemedik. 3. Doktorla görüştük. O doktor da dün tekrar smear aldı , biyopsili kolposkopi yaptı , bitopsi aldığı yerleri yaktı ve ecc yaptı. Bu sırada da (ben tam kolposkopi yaptırırken) 2. Smear sonucu da HSIL geldi. Yani ilk teste bir yanlışlık yoktu. Şimdi kolposkopi sonuçları o bekliyoruz. Doktor herhangi bir şey söylemeden 20 gün sonra görüşürüz dedi. Bundan sonra başıma neler geleceğini bilmiyorum. Araştırıyorum , ama bir sürü olasılık var. Hangi işlemleri yapacaklar , sonuç ne çıkar , bir takım takviye edici gıdalar yazdıgınızı görüyorum , onları nasıl temin edebilirim ve hpv aşısını durum bu vaziyetteyken yaptırmalı mıyım? Süreci yaşayan arkadaşlardan bilgi almayı çok isterim. Bu arada yaşım 30. Daha önce hiç doğum yapmadım , düşük yapmadım
Aşıyı hemen olmamı söylemişti hoca ve bende oldum 3 dozuda. Papiviri benim doktorum öneriyor galiba,henüz bununla ilgili başka bir doktor daha önerdi gibi yazı okumadım bu sitede. Ahcc yada papivir ya da başka bir takviye eczanelerden temin ediyorum ama hocanın takibinde sizde
gittginiz hoca ile görüşüp alabilirsiniz.
Kolposkopi sonucunu bekleyin çıkan sonuca göre leep ile rahim ağzında sıkıntılı olan yeri minicik bir parça alicak.