• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kurtaj Sonrası Kanama Olmaması

Bebek gelişimi yukseldikce 10 haftadan sonra kanamalar daha yoğun ve uzun sürebilirms ilk tramister doneminde 5ile 8hafta arası kanama bunyeden bünyeye degisirmis. Enfeksiyon durumu olmasi durumunda artmalar yasanirmis hangi haftada olursan ol. Eger hala sorunun varsa sen benden daha önce olmussun kurtaj bir doktoruna başvur, adet düzensizliği 30 ile 40 gün arasında olabilirmis gecikmeler yasanabilirmis fakar 40 günü geçen gecikmeler sıkıntılı karşılanırms. 3gundur resmen bu konuda ve doktoruma sorduğum sorularla tecrube sahibi oldum
Sağol canım benim. Ben de kontrolümü oldum. Kanama düzeyim beklenen düzeydeymiş endişelenecek birşey yokmuş. İçerisi temizlenmiş. ama olası bir kanama artışı çamur kıvamında yada kokulu akıntın olursa gel dediler. Gebelikten gebeliğe , bebeğin tutunduğu yere göre bile değişirmiş kanama olayı. O yüzden karşılaştırma yapmak doğru olmaz dediler. Bana 2/3 ay korunma tavsiye ediyoruz genelde hastalara dedi doktor. Benimle aynı gün kürtaj olan arkadaşım aynı hastanede başka dpkpra kontrole gitti ona da korunma sakın demiş bir adet sonra sı devam demiş. Hepsi farklı şeyler söylüyorlar

Bende ilk gün amaliyattan kalktiktan sonra 1kac damla disinda hiç kanama olmadı canım, ben korktum acaba parca mi kaldi, kurtaj gerçekleşmedi mi 3,4 gündür kafayı yiyordum araştırmadigim kalmadi en sonunda bugün doktora gittim. Kanama olmamasi normal dedi kendi doktorumda aynı şeyi söyledi, kurtaj sonrasi ilk 1hafta ile 15 gun kanama olmasi yoğun olmamakla birlikte normal karşılanıyor ve kisiden kisiyede değişebiliyor bazen hic kanama olmayabilir dedi. 3 gun sonrada başlayabilir 15 gun sonrada adetine kadar hic kanama olmayadabilir dedi. Birde galiba kullandığım antibiyotik cipro idi. Yan etkilerini cok yasadim kendi doktorum kullan dedi diğer doktor ben kullandirtmiyorum 3 gun kullandiysan ve yan etkiler ilactan kaynakli ise kullanmayadabilirsn dedi. Ulturasonum bugün normal çıktı. Tertemiz dedi. Yani telaslanma yada icinde bir kusku suphe varsa doktoruna basvur yada bir jinekoliga gorus benim uyku düzeni falan kalmamisti artık kafayi yeme derecesine gelmiştim.
Ben düşün oğlumu sezaryan ameliyatla dünyaya getirdim bu kadar uzun kanama yaşamadım lahusalıkta :( buda beni şaşırttı. ama doktor normal deyince daha bir rahatladım. Baklaım daha da çok çok uzarsa kendi özel doktoruma gideceğim.

Ben düşün oğlumu sezaryan ameliyatla dünyaya getirdim bu kadar uzun kanama yaşamadım lahusalıkta :KK43: buda beni şaşırttı. ama doktor normal deyince daha bir rahatladım. Baklaım daha da çok çok uzarsa kendi özel doktoruma gideceğim.
Kuzum sevindim normal çıkmasına benim kanamam bitti, çarşamba gecesi başladı perşembe ve cuma cok sancili geçti sonra parca düşürdüm 2 kere. Ondan sonra ağrılar dindi dunde kanamam bitti. Bugün doktoru aradim muayeneye gelmek istiyorum diye 2. Hafta gelmen uygun olur diyince pembe bir yalan soylemek zorunda kaldim 2 hafta şehir disindayim kontrolumu yaptirip oyle gitmek istiyorum gerekirse sehir disindan gelince tekrar kontrole gelirim dedim. Baska carem yoktu. Bir haftadir içim rahat değil 😥 çok zormus bu donem psikiyatriye gitmeyi bile düşünüyorum.

Ben düşün oğlumu sezaryan ameliyatla dünyaya getirdim bu kadar uzun kanama yaşamadım lahusalıkta :KK43: buda beni şaşırttı. ama doktor normal deyince daha bir rahatladım. Baklaım daha da çok çok uzarsa kendi özel doktoruma gideceğim.
Ayrica ben çok sık idrara çıkıyorum bu durum sendede oldu mu merak ediyorum resmen saat başı lavabodayim. 🙄

Ayrica ben çok sık idrara çıkıyorum bu durum sendede oldu mu merak ediyorum resmen saat başı lavabodayim. 🙄
Kac gun oldu kurtaj olali ? Ilk zamanlar kanda beta hcg hormonu yüksekoldugu icin sık idrara cikmaniz normal. Kanama olmamasida normal kisiden kisiye değişiyor benimde hic olmamisti. Kanda beta genelde 2-3 haftaya kadar sifirlaniyor kisiden kisiye degisir tabi buda.

Ayın ikisinde kürtaj oldum ben de. Kürtajdan önce vajinadan ilaç verdiler kanamam başladı, kurtajdan sonra da yarım gün falan sürdü adet kanaması gibi. Sonra kahverengi akıntıya döndü, hala da az az devam ediyor. Çarşamba kontrole gideceğim bakalım.

Kuzum sevindim normal çıkmasına benim kanamam bitti, çarşamba gecesi başladı perşembe ve cuma cok sancili geçti sonra parca düşürdüm 2 kere. Ondan sonra ağrılar dindi dunde kanamam bitti. Bugün doktoru aradim muayeneye gelmek istiyorum diye 2. Hafta gelmen uygun olur diyince pembe bir yalan soylemek zorunda kaldim 2 hafta şehir disindayim kontrolumu yaptirip oyle gitmek istiyorum gerekirse sehir disindan gelince tekrar kontrole gelirim dedim. Baska carem yoktu. Bir haftadir içim rahat değil 😥 çok zormus bu donem psikiyatriye gitmeyi bile düşünüyorum.
anladım canım. Biey olmaz. Pembe yalandan. Benim anlamadığım sen neden parça düşürdün. Kürtajda içerde parça mı kalmıştı acaba. Sancı o parçadan dolayı olmuştur kesin. Bende öyle birşey olmadı.Hala beli belirsiz lekelenmeler devam

anladım canım. Biey olmaz. Pembe yalandan. Benim anlamadığım sen neden parça düşürdün. Kürtajda içerde parça mı kalmıştı acaba. Sancı o parçadan dolayı olmuştur kesin. Bende öyle birşey olmadı.Hala beli belirsiz lekelenmeler devam
Bendede aynı sekilde kesiliyor devam ediyor. Anlamadım yoğun olmamakla beraber bugün 8. Günüm. Doktora gittim, rahim duvarımda kalinlasma varms, anlamadığım oncedende olan bir durum dedi. Adet doneminin nasil geçtiğini sordu. Hicbir problem yok hersey gayet normal dedi bu süreç bitsin direk jinekologa gidicem.

Hic bilemiyorum anlamadim, arastirmama göre ilk 15 gunde olan pihti dusmeleri normal deniyor. Doktorumda normal ddi.

Kac gun oldu kurtaj olali ? Ilk zamanlar kanda beta hcg hormonu yüksekoldugu icin sık idrara cikmaniz normal. Kanama olmamasida normal kisiden kisiye değişiyor benimde hic olmamisti. Kanda beta genelde 2-3 haftaya kadar sifirlaniyor kisiden kisiye degisir tabi buda.
Bugün 8. Günüm. 3.gunumde kanamam basladi. Ki ogun baska doktora gittiğimde hersey normal dedi 4. Ve 5. Günü çok sancılı geçti 6.gunumde pihti ve parca dusurdm canım, ve kanamam kesilir gibi oldu. Bugün tekrar başladi yoğun olmamakla beraber. Doktorma gittim hersey normal dedi rahim duvarında kalinlasma mevcut dedi. Şu süreç bitsn direk jinekologa gidicem.

Kurtajdan sonraki bir hafta sık idrara çıkma ve göğüs hassasiyeti azalarak kayboldu bende. Sanırım beta hcgnin düşmesiyle geçiyor.
Ben fazla pinpirikliyim, panik atak var, olan hersey beni endişelendiriyor. Korkuyorum. Bugün dayanamadm gittim doktoruma hersey olmasi gerektiği gibi dedi. Ama rahim duvarinda kalinlasma var dedi. Adet dönemi vs herseyi sordu. Anlattim normal dedi. Yinede korkuyorum. 😥 Kanama 3. gun basladi 4 gün sürdü pazar pazartesi hic olmadi bugün tekrar başladı ilk 15 gün normal diyor ama enfeksiyondn korkuyorum onunla ilgilide bisey demedi

Ben fazla pinpirikliyim, panik atak var, olan hersey beni endişelendiriyor. Korkuyorum. Bugün dayanamadm gittim doktoruma hersey olmasi gerektiği gibi dedi. Ama rahim duvarinda kalinlasma var dedi. Adet dönemi vs herseyi sordu. Anlattim normal dedi. Yinede korkuyorum. 😥 Kanama 3. gun basladi 4 gün sürdü pazar pazartesi hic olmadi bugün tekrar başladı ilk 15 gün normal diyor ama enfeksiyondn korkuyorum onunla ilgilide bisey demedi
Enfeksiyon durumu olsa söylerdi herhalde antibiyotik falan yazardı. Normal diyorsa normaldir çok kafanıza takmayın siz. Sanırım iki farklı doktora görünmüşsünüz ikisi de normal demiş. Hijyeninize dikkat edin, ayaklarınızı sıcak tutun üşütmeyin bir şey olmaz. Benim yarın kontrolüm var ben de enfeksiyondan çok korktum ama bir şey yok sanırım. Enfeksiyon olunca kötü kokulu akıntı oluyormuş. Rahim duvarındaki kalınlaşmanin nedenini sormadınız mı? Adet yaklaşınca olur diye biliyorum sadece.

Bendede aynı sekilde kesiliyor devam ediyor. Anlamadım yoğun olmamakla beraber bugün 8. Günüm. Doktora gittim, rahim duvarımda kalinlasma varms, anlamadığım oncedende olan bir durum dedi. Adet doneminin nasil geçtiğini sordu. Hicbir problem yok hersey gayet normal dedi bu süreç bitsin direk jinekologa gidicem.
Tabi git canım bana da herşey yolunda dedi. Rahîm duvarı iyi dedi ama ben adet olduktan sonra kendi ozrldeki doktoruma da gideceğim

Enfeksiyon durumu olsa söylerdi herhalde antibiyotik falan yazardı. Normal diyorsa normaldir çok kafanıza takmayın siz. Sanırım iki farklı doktora görünmüşsünüz ikisi de normal demiş. Hijyeninize dikkat edin, ayaklarınızı sıcak tutun üşütmeyin bir şey olmaz. Benim yarın kontrolüm var ben de enfeksiyondan çok korktum ama bir şey yok sanırım. Enfeksiyon olunca kötü kokulu akıntı oluyormuş. Rahim duvarındaki kalınlaşmanin nedenini sormadınız mı? Adet yaklaşınca olur diye biliyorum sadece.
Benim rahmimde zaten dogustan bir ic eğim var bende öyle biliyorum. Adet dönemi yaklaştığı icin. Daha once jinekolog kontrollerimde hic böyle bir sorun soylemedi. 3. Gün korkudan gittiğim doktorda duvar normal demişti adet döngüsü değişti normal olarak 2 aydır neredeyse adet olmuyoruz bu gebelik kurtaj dönemi derken ona baglamak istiyorum icimi rahatlatmak açısından. Ilk adetim olsun bitsin. Direk jinekologa görünecegm.

Tabi git canım bana da herşey yolunda dedi. Rahîm duvarı iyi dedi ama ben adet olduktan sonra kendi ozrldeki doktoruma da gideceğim
Bende ayni seyi düşünüyorum bebeğim. En azindan su surec tamamen bitsin. Adet olayım adetten sonra gideceğim. Adet döngüsü tamamen değiştiği için olduğunu düşünüyorum.

Back