Regl, Dış Gebelik, Kürtaj ve Sonrası Yaşadıklarım..

Yok zaten biraz geçsin çok acıdı canım sanki yaraya bastırıyormuscasına. Bana doktorum dedi 3 hafta yasak sonra olabilir diye. Ben ne zaman olacağım acaba adet. Beyaz uzayan akıntım var suan. Kanamam bitti. Çok geçmiş olsun. İnsallah daha sağlıklı, hayırlı gebelikler yaşarız eşlerimizle evlatlarımıza kavusuruz🤲🏻
Fitil kullandınız mı?
Amiinn inşallah, size de çok geçmiş olsun. Benim beyaz krem gibi akıntım var. Bekliyorum bi adet olsak da rahatlasak :)

Fitil kullandınız mı?
Amiinn inşallah, size de çok geçmiş olsun. Benim beyaz krem gibi akıntım var. Bekliyorum bi adet olsak da rahatlasak :)
Bende teşekkür ederim sağolun. Hayır doktor vermedi. Kürtaj zamanı antibiyotik, ve kanama için bir hap verdi o kadar. Kontrolde de sıkıntı yok dedi çok şükür. Aynen benimde bazen krem gibi geliyor. Kesinlikle olsak rahatlasak :)

Bende teşekkür ederim sağolun. Hayır doktor vermedi. Kürtaj zamanı antibiyotik, ve kanama için bir hap verdi o kadar. Kontrolde de sıkıntı yok dedi çok şükür. Aynen benimde bazen krem gibi geliyor. Kesinlikle olsak rahatlasak :)
Genelde kürtaj sonrası rahmin iyileşme sürecine destek olsun diye fitil veriyorlar, 15 gün kullandım ben de. O yüzden merak ettim :)
Doktor vermediyse vardır bi bildiği tabi:)

Genelde kürtaj sonrası rahmin iyileşme sürecine destek olsun diye fitil veriyorlar, 15 gün kullandım ben de. O yüzden merak ettim :)
Doktor vermediyse vardır bi bildiği tabi:)
Birşey daha sormak istedim deniz ya da havuza girdiniz mi acaba ? Benim ilişki gibi 3 haftalık süre vermişti doktor. Havuza girmek istiyorum ama bir yandan da korkuyorum hala :) Allah korusun enfeksiyon falan.

Birşey daha sormak istedim deniz ya da havuza girdiniz mi acaba ? Benim ilişki gibi 3 haftalık süre vermişti doktor. Havuza girmek istiyorum ama bir yandan da korkuyorum hala :) Allah korusun enfeksiyon falan.
Yok korkumdan girmedim vallahi. Havuzda kimyasal oluyor bilirsiniz, denize de işeyen işeyene :KK70: En azından adet görüp normale döndükten sonra girmek istiyorum.
Bence siz de bekleyin, ki ilişkide bile canınız yanıyormuş. Muhtemelen içerisi iyileşmediğindendir.
Birazcık ertelemenizi tavsiye ederim. :)

Yok korkumdan girmedim vallahi. Havuzda kimyasal oluyor bilirsiniz, denize de işeyen işeyene :KK70: En azından adet görüp normale döndükten sonra girmek istiyorum.
Bence siz de bekleyin, ki ilişkide bile canınız yanıyormuş. Muhtemelen içerisi iyileşmediğindendir.
Hahaha doğru 😁 evet bekleyelim olmadı. Teşekkürler.

Benim kanamam başladı bugün toplamda 28 gün olmustu regl mi bilemedim

Bünyeden bünyeye fark ediyor demek. :)
Ben de sizinkinin regl kanaması olduğunu düşünüyorum.

Bünyeden bünyeye fark ediyor demek. :)
Ben de sizinkinin regl kanaması olduğunu düşünüyorum.
Duruma göre yarın kanamam devam ederse ben doktora gidip hormon testi yaptırayım. Kürtajdan sonraki ilk regl daha önemlidir sanırım. 2. Olduğumda gideyim dedim yarın çok doluyum ama bir yolunu bulup gideceğim doktora.

Duruma göre yarın kanamam devam ederse ben doktora gidip hormon testi yaptırayım. Kürtajdan sonraki ilk regl daha önemlidir sanırım. 2. Olduğumda gideyim dedim yarın çok doluyum ama bir yolunu bulup gideceğim doktora.
Benden hormon testi istenmedi o yüzden hiç bilmiyorum ne zaman daha iyidir.. Doktoru arayıp bi sor istersen :)

Benden hormon testi istenmedi o yüzden hiç bilmiyorum ne zaman daha iyidir.. Doktoru arayıp bi sor istersen :)
Doktor kendi demişti regl olunca gel hormon testine 2. Veya 3. Gün diye. Bide eşimle bana bazı testler verdi sağlık ocağında yaptır diye. Hala devam ediyor kanamam bu kesin regl sanırım.

Doktor kendi demişti regl olunca gel hormon testine 2. Veya 3. Gün diye. Bide eşimle bana bazı testler verdi sağlık ocağında yaptır diye. Hala devam ediyor kanamam bu kesin regl sanırım.
O zaman süper :) Çok sevindim senin için.
Doktor söylediyse bence de bi sonraki regli bekleme. Zaten bi kan alınıyor hormon testi için sadece, hızlıca biter işin :)

O zaman süper :) Çok sevindim senin için.
Doktor söylediyse bence de bi sonraki regli bekleme. Zaten bi kan alınıyor hormon testi için sadece, hızlıca biter işin :)
Evet iş kısa ama gitceğimiz hastane 3 vesait 😅 neyse sağlık olsun. Hersey bebeklerimiz için sağlıklı olsunlarda hayırlısıyla insallah eşimle yarın yollardayız☺️🤲🏻

Benim adetlerim normal de de düzensiz ilaçsız adet olamıyoeum o yüzden doktor verdi ama o da fayda etmedi ilaçtan 24 gün geçti hala adet olmadım siz ne zaman oldunuz
Benimde sizin aksinize 14 temmuzda 5 haftalık düşük yaptım parcalı bir şekilde beta HCG 2500 den 2 gün sonra 160 a dustu.25 de kanama başladı ve hala devam ediyor dusuklerden sonra 3 hafta kadar kanama surebilirmis bilginiz var mi

Selam kızlar,
Her türlü kadınsal sıkıntım için mutlaka burada yazılanları okuyup bilgi alıyorum ve dedim ki ben de girip yazayım..

Birkaç aydır bebek yapmaya çalışıyoruz. 6 Haziran tarihinde regl oldum ve "tüh bu ay da olmadı" dedim. Reglim her zaman 7-8 gün sürer. Fakat bu sefer 11. gün hala kan gelmeye devam ediyordu. Ben de doktora gidip neden kesilmiyor olabilir dedim. Ultrasonla baktı ve rahim duvarı kalınlığın iyi, belki bir kist oluşmuştur ve o patlamıştır o yüzden uzun sürmüş olabilir, baktığımda yolunda gitmeyen bir şey görmüyorum dedi. Sonra bi gebelik testi yapalım, sonucuna göre adet kesici ilaç vereyim dedi. Beta-HCG için kan verdim ve sonucum karşısında şok oldum. 878.58 çıkmıştı. Doktora bu nasıl olabilir ben regl oldum dediğimde her hamilelik sağlıklı olmayabilir, 2 gün sonra tekrar beta ver dedi. 2 gün sonra sonuç 1120.05 çıktı. 2 katı değildi.. 2 gün sonra tekrar kan verdiğimde değerim 528.45 e düştü. Doktor alttan muayene etti keseyi göremedi. Radyolojide daha dikkatli bakıldı ama kese görülemedi. Sol kasığım çok ağrıyordu. Doktorum belki de düşürüyorsun, yarınki değerine de bakalım ona göre aksiyon alalım dedi. Ertesi gün, 21 Haziran günü beta 674 çıkınca tamamdır seni kürtaja alacağız dedi. Methotrexate diye bir serum var bunu kullanacağız ve yumurtalıklarının etrafını temizleyecek dedi. Böylece kürtaj oldum. Kürtaj sonrası 10 gün antibiyotik, 15 gün biokadin fitil ve ağrım oldukça ağrı kesici kullandım. 4 gün sonra kanamam oldu 4-5 gün yoğunluğu regle yakındı. O gün bugündür damla damla geliyor. Hoş birkaç gündür sadece kahverengi pütür pütür bir şeyler geliyor. Sol kasığımdaki ağrı hala tamamen geçmiş değil.

Bu arada 28 Haziranda ilk kontrole gittim. Beta 380e düşmüşü. Doktor düşüyor, gayet iyi. Beta sıfırlandığında regl olacağımı söyledi. Patoloji sonucuma göre de doktorum sol tüpün ucunda dış gebelik oluştuğunu ve onu düşürdüğümü söyledi. Kontrolde rahmin toparladığını, iyi göründüğünü söyledi. Sonrasında geçen çarşambadan hafta sonuna kadar sol kasığım fena ağrıdı.. Doktora sorduğumda ağrın oldukça ağrı kesici alabilirsin, normal dedi. 4 Temmuzda Beta baktırdım 188e düştü. Doktorum bayram sonrası kontrole gel dedi gideceğim bakalım.

Her şey o kadar hızlı gelişti ki ben idrak edebilmekte çok zorlandım. Tek bildiğim çok ağrı sızı çektim.. Çok yoruldum. Ailem, eşim ve arkadaşlarım bu süreçte yanımda olmasaydı napardım bilmiyorum..

Size şey sormak istiyorum. Benim hala akıntım bile olmuyor. Bu yüzden ilişkiye girmekten falan da korkuyorum. Hatta fitili kullanırken ileri itmekte bile zorlanıyordum çünkü çok kasılmış gibiydi. Başına gelen mutlaka vardır(maalesef ki), ne zaman düzelir bilgisi olan var mı?
Çok geçmiş olsun. Başından geçenin aynısı benim de balıma geldi . Normal adet oldum sadece 4 gün süren reglim 9. Günü geçmişti çamur gibiydi. Şüphelendim test yaptım ve ta ta pozitif . Mutluluk, heyecan ve şok. Beta takibi yapılıyor ve değerler istenilen oransa artmıyor 88-136-162-243 . Ya dış gebelik ya da sağlıksız. Çok korkuyorum yaşayacaklarımdan :KK43: umarım en kısa zamanda normal hayatıma dönerim. Benim için fobi olacak hamile kalmak artık.

X