Kürtaj sonrası adet görememek

Folikül kistleri

Yumurtlama sürecinde oluşan folikül adı verilen keseciğin aşırı büyümesiyle ortaya çıkarlar. Bu kistlerin çoğu 5 santimetre veya daha ufak çaptadır ve genellikle belirti vermezler. Folikül kistleri 1-3 adet döngüsü sonrasında kendiliğinden veya bu tür kistlerin varlığında doktor tarafından sıklıkla verilen doğum kontrol haplarının yardımıyla büzülerek kaybolurlar

canım ablacım yaaa
nasıl rahatlattın beni
birasdan o siteyi de bvakıcam
ikinci gittiğim dr ama aynen şöyle demişti
şimdi sen düzgün yumurtluyorsun
kürtajdan sonra yumurta gelişmiş ama bi şekilde çatlayamamış ve içi sıvı dolu kist haline dönüşmüş
eğer uygun zaman da ilişki olabilseydi belki de hamile kalabilirdin demişti
yani bu demek oluyor ki senin dediğin gib
ayyyy inşallah yarabbim yaa
adet olayım ve bu adetle atılsın vücuttan
ben d.kontrol da kullanmak istemiyorum
daha fazla ertelemek istemiyorum
kürtajdan sonra 3 ay geçti zaten
ki hemen de olmuyor biliyorsun
bi de d.kontrolle buu uzatmak bana ölüm gibi gelir

ben bekarken de çeşiktli sebeblerden dolayı 10 sene kadar d.kontrol hapı kullanmıştım
ve hiç kistim falan yoktu
hapı bırakınca biraz adet düzensizliğim oldu onu da ilaçla düzenledikten 3 ay sonra hamile kalmıştım
d.kontrol hapları özellikle de diane 35 kist tedavisinde ve adet düzenlemesi adına çok sık kullanılan bi hap

canım yazamasam da senin yazılarını takip ediyorum,arkadaşların senin için yaptığı araştırmaları da okudum,umut yüklüsün bakıyorum da şu sıralar,zaten öyle de olması gerekirdi.
bu doktorun daha iyi sanırım, yazdıklarında bunu anlıyorum ve senin adına çok mutluyum ve umut doluyum.
özellikle' uygun zamanda ilişki olsaydı hamile kalabilirdin.'ifadesi umut verici,inşallah dediğin gibi doktora gerek kalmadan bu sorunu da aşacaksın.
dualarımız ve yüreğimiz seninle..
kk'nın en güzel ve en tatlı meleği,güzel yüzün gülsün artık.a.s. a.s. :1hug: :1hug:

bizim kızlar yavaş yavaş bu sayfaya doğru kaymış. ben de geleyim bari dedim. benim bu konuda pek tecrübem yok zaten olanları da seninle paylaşmıştım canım ama nakkad ablamızın senin adına araştırmalar yaptığını görünce utandım birden, kusura bakma.
aysimamız da gelmiş sana destek olmaya. zaten sen nerde biz orda. canım bu sayfayı güncel tutmamız lazım. mutlaka tecrübesi olanlar vardır ya lütfen bizim meleğimize de yardımcı olsunlar. hiç mi bu durumları yaşayanlar olmadı. gerekirse jinekoloji bölümüne de başlık aç. 5 cm kistim var yardım falan diye ayrı başlık aç. ne bileyim canım ya. tabiki kimse doktor değil, en iyisini doktor bilir ama biz zaten doktorluk yapsınlar demiyoruzki tecrübesi olanlar izledikleri yolu ve tedavi şeklini, özellikle istanbullu olanlar hangi hastane veya doktora gittiklerini yazsınlar. kistin çatlamayan folikülün sebebiyle oluşmuş tabi. ama başından böyle birşey geçenler çözümü nedir, neler yapılabilir onu anlatsınlar. canım rahim filmi şu an çekilemezmiymiş, doktora sordunmu onu. yani kist engelmiymiş buna.

valla ne diyeyim ben size yaaaaaaaaaaaaaaaaa
çok seviyorum ben sizleri valla yaaaa
yok gülüm dr a sordum gerçi korkarak sordum ama rahim filmi çektirelim mi
yok önce ilacını iç adeti bekleyelim adet olmazsan zaten başka çaremiz yok dedi
kist olayını doğru söylüyorsun bi de jinekoloji sayfasında açayım ben dur bi bekle 2 dk.

canım merhaba

bugün girebildim yazını gördüm..hala adet olmadın alla allaaa...canım hormonlar bozulmuş olabilirr....umarım yapışıklık olmamışdır...

bu yapışıklığı rahim flimiyle değilde rahım flimine benzer bir tahlil var...bana uygulandı...bir uzun kalem kalınlığında ince tel şeklinde bişiyi içiriye salacaklar..ve devamlı su sıkarak rahmın içine bakıyorlar...kolay bir işlem sadece sonlara doğru ağrın oluyor onuda zaten çok uzun süre tutmuyor dr lar..2-3 dakikada işlemi bitiriyorlar... umarım yapışıklılık yokdur..varsada çözümüde var canını sıkma canım...inşallah en kısa zamanda adet olabilirsin..bende adet olamadım benimde yapışıklılıkdan şüphelenmişlerdi dr lar ama bi sorun çıkmadı bende pko çıkmışdı...

Dilekcim sen nerdeysen biz ordayız,
Benim sana duadan başka yapabilecek yardımım olamıyor canım,
İçimdeki ses sürekli senin bu acılarının yerini çok yakında çıldırtan bir mutluluğun alacağını söylüyor.
Allahım tez günde bebeğini nasip etsin inşallah canım arkadaşım

canımsın sevgicim yaa
sayenizde sıkıntılarımı minimuma indirebiliyorum
sanırım ben bu işi yine yeni yeniden başarıcam
bu gücü kendimde hissediyorum
senin önümüzü açtığına inanıyorum
en umutsuz olduğun anda meleğin sana geldiğin için
senin sabrın hepimize örnek bitanerm

yaprakcığım valla bu kız (dilek) mıknatıs gibi birşey sanırım,daima bizi kendine çekiyor değil mi?o nerde biz de ordayız,inşallah güzel hamişler bölümüne de en kısa zamanda geçer de biz de onun sayesinde(aynı zamanda kocişlerimiz sayesinde) geçeriz,
bukez eminim 'ay bu bebek bana benzemiyor yaaa tıpkı babası,tıp demiş burnundan düşmüş'diyceez.:teytey: :sm_cool: :1hug:

Inşallahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

peki bir şey daha sorsam
adet olabilen birinin rahminde yapışıklık diye bir şey yoktur değil mi
yoktur bence anlattıklarına bakarsan zaten cok düsük bir ihtimal belki stresten belkide hormonlarından dolayı olmuyordur eger nedenini bulurlarsa paylas bizimle merak ediyorum cünki

bayanlar ilacım (prımolut-n) bittikten sonraki 5.gün yani bugün adet oldum
çok sevindim açıkcası
olamamak çok korkuyordum (farlutallle olamamıştım çünkü)
böylece yapışıklık riski ortadan kalkmış oluyor
c.tesi de dr gidicim kistte bakılacak
inşallah o da bu adetle atılır da d.kontrol hapı içmeme gerek kalmaz

Benim kürtajımın arkasından ilk gördüğüm adetde doktora gittiğimde adetimin 6. günü 17 mm yumurta görmüşdü adetin 6. günü bir yumurta 17 mm olamıyacağı için adet olana kadar geçen sürede yumurtlamışım tabi ama çatlamadığı için kiste dönüşmüş yani diyeceğim şuki illah ilk adetle atılmayabilir ama ikinciye atılır kafana takma.

inşallah canım yaaa
bu kadar bebek isterken d.kontrol kullanmak aşırı üzer beni
ama benim kanamam çok çok az niye ki acaba yaaa
fakat kasıklarım kesintisiz çok ağrıyor
sökülemiyorum yaaa

Yine senin benim gibi zorunlu kürtaj olan bir kaç arkadaşım vardı onlarında kanamaları azdı ilk adetlerinde zaten öyle olurmuş birtek bende az olmamışdı hatta bende bir anormallikmi var acaba diye düşünmüşdüm birde kürtaj sonrası adetlerin ilk bir kaç ay düzensizleşir sakın korkma ben mesela ilk adetimle ikincisi arasında 19 gün vardı düşün yani.Normaldir bu tip durumlar.

bende nisan 25 de 6 aylık bebeğim karnımda öldüğü için suni sancıyla doğum yaptım ve sonrasında kürtajla içimi temizlediler.kırkım dolmadan 32 günde adet olmaya başladım kanama baya vardı ama 5 gün sürdü şimdi ikinci adeti oldum 22 gün arayla ama oda 5 gün sürdühatta 5 gün çok az leke oldu adetlerim neden kısaldı acaba bendede sorunmu varki kanamada eskisi gibi değil düzene girermi acaba.ben doğumdan sonra kontrole gel dediler gittim kontrole akan sıvıdan örnek aldılar temiz çıktı ama rahim yapışıklığı veya başka bişey çıkmaz umarım.ne yapmalıyım bende bebek için deliriyorum bi aksilik olmasından korkuyorum ne yapmalıyım

canım adet gördüğüne göre yapışıklık yoktur canım
6 aylık bebeğine kaybettiğine çok üzüldüm ne kadar büyük bi acı yarabbim yaa
inş.tez zamanda bebeğine kavuşursun bak kürtaj sonrası dengesizliklere normal diyorlar bi de bu arada hemşehriyiz sanırım her şey gönlünce olsun güzel kız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…