birde kist yumurtalıktamı rahmdemi bence doktorunu degistir söyle güvenli bir hastane gibi yere git madem bebekde istiyorsun korkutmak istemiyorum ama bazı seyleri ihmal etemek iyi degil benim iltihap gibi bir sorunu esimin askere gitmesiyle ihmal ettigim icin on yıl olmadı o zaman bos kürtaj bile olmustum ama faydası olmadı onun icin yol yakınken üzerinde dur bence gecmis olsun
peki bir şey daha sorsam
adet olabilen birinin rahminde yapışıklık diye bir şey yoktur değil mi
yapışıklık: Jinekolojik muayenede herhangi bir anormal bulguya rastlanmaz. Rutin ultrasonografide endometrium normale yakın görülebilir ancak rahim içine sıvı verilerek yapılan ultrasonografide rahim boşluğu içindeki yapışıklıklar görülebilir. Kesin tanı çekilecek olan bir histerosalpingografi (HSG, rahim filmi) ile konur.
slm arkadaşım,
canım rahimde yapışıklık olması aslında çok düşük bir ihtimal. çünkü günümüzde hemen hemen bütün hastanelerde kürtajlar vakum yöntemiyle yapılıyor. eğer yapışıklık oluşursa da bunu ya hiç adet görememe ya da adet kanamasında belirgin bir azalma şeklinde gösterir. bunu anlamanın en kesin yolu da rahim filmi çekilmek veya histeroskopidir. bu arada senin kistinde adetini geciktirmiş olabilir. bence öncelikle oluşan kistle ilgili tedavini gör. yine adet görmende sorunla karşılaşırsan yapışıklık ihtimalini o zaman düşünürsün. şimdiden kendini kötü düşüncelere kaptırma. benimde kürtajdan sonra adetlerim çok azalmıştı. yapışıklık olmuştur diye çok korkmuştum. hiseroskopi yapıldı ve sadece rahimde minimal septum varmış o kesildi. yani yapışıklık yokmuş. umarım bir an önce tedavin sonuç verir ve adetlerin düzene girer.
ablacım çok teşekkür ederim söylediklerin için
öyle korkuyorum ki bi bilsen
ama dediğin gibi bundan sonraki dr um ikinci gittiğim dr olucak
ve onun dediğine göre ilk adım adet sonra kist
primolut-n içiyorum işte
inşallah adet olabilirim ablacım ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?