Kürtaj sonrası adet görememek

cimbomlu

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
4 Ekim 2007
4.665
3
116
49
İstanbul
ben 3 nisanda boş gebelik nedeniyle ne yazık ki kürtaj oldum sonrasında hiç adet göremedim 15 gün önce farlutal içmeme rağmen yine adet olamadım dün kürtaj yapan dr a gittim 5cm çapında kistim olduğunu ve rahimde yapışıklık olduğunu söyledi vajinal ultrason sonucundan ve 3 ay boyunca spiral takmam gerektiğini söyledi tabi çok üzüldüm yıkıldım adeta ve akşam başka bi dr a gittim yapışıklığın ultrasonla anlışılamıyacığın söyledi ilk adımın adet olduğunu sonrada kisti takip ediceğini söyledi ve 5 gün boyunca içmem için primolut-n verdi 10 gün adet olmalısın olmazsan 11.gün olursan da 3.gün gül kiste bakalım dedi kist 8 cm ve üzerine çıkarsa ameliyatla alınmalıymış ve eğere adet olamzsam işte o zaman yapışıklık var demektir ve rahim filmiyle yapışıklı boyutunu tespit edip az ise spiralle ciddi boyuttaysa histeroskopi ile çözümlemeye çalışıcaz dedi
şimdi bayanlar buna benzer bi olay yaşayan var mı aranızda
deli gibi bebek istiyorum ben
allhım herkese gönlündekini versin ve isteyenlerin kucağını boş bırakmasın inşallah

canım hiç bilmiyorum inanki.
geçmiş olsun demek için geldim.
bende kürtaj oldum şükürler olsunki bende böyle bir şey çıkmadı.
Rabbim şifanı versin inşallah

sarıböcek çok teşekkür ederim desteğin için
öyle korkuyorum ki bir bilsen
yalnış hatırlamıyorsam senin gebeliğinde ileri haftalarında kalbi durmuştu sanırım
ne kadar zaman oldu ve tekrardan düşünüyormusunuz

canım çok geçmiş olsun...Kaçınca haftanda kürtaj olsun sen canım...ben 14nisanda erken doğum yaptım sonrasında kürtajda oldum..ama mayısta regli oldum fakat 10gün sonra...Rahim yapışıklığını nasıl teşhis koydularki ultrasonla teşhis koyulmuyor diye biliyorum...
Ben bu ayda regli oluyum hemen başlıcam tekrar inşallah...
İnşallah senin içind eherşey yolundadır en azından 2 ay beklesen cnaım..rahmin kendine gelir..Geçmiş olsun tekrar..

kürtajda rahim icini cok kazırlarmıs ozaman rahim yapısıklıgı ve rahimde bozulmalar ben bebek tedavisi görürken böyle bir olay olmustu o zaman sahit olmustuk doktor ona rahim icine kücük bir balon koyarak rahimi sisirdi normal haline gelmesi icin bence sende degisik doktor lara git eger böyle bir olay olmussa davacı ol doktorundan ve ne kadar erken tedavi olursan senin icin iyi olur

birde kist yumurtalıktamı rahmdemi bence doktorunu degistir söyle güvenli bir hastane gibi yere git madem bebekde istiyorsun korkutmak istemiyorum ama bazı seyleri ihmal etemek iyi degil benim iltihap gibi bir sorunu esimin askere gitmesiyle ihmal ettigim icin on yıl olmadı o zaman bos kürtaj bile olmustum ama faydası olmadı onun icin yol yakınken üzerinde dur bence gecmis olsun

yaa ben de bilemiyorum ki dr tanıdık bi doktordu yani ben biraz torpilli bi hastasıydım ve hastane iyi bi hastaneyid ve vakumla yaptığını söyledi kürtaj sonrası hiç ağrım ve kanamam olmadı 7+4 günlükken kürtaj olmuştum ama çok rahat bi dr spiral takarız 3 ay beklersin dedi bu beni çıldırttı işte
evet dediğiniz gib kürtaj sonrası ilaçla bile adet olmazsan yapışıklık tanısı öyle konuluyormuş sanırım
farlutalla adet görmedim dün gittiğim başaka bi dr da primolut-n verdi işte 5 gün içicem bakalım
ben bu ilacı bekarken tatil zamanında adet geçiktirsin diye içiyordum bırakınca adet oluyordum bakalım yine öyle olucak mı yani inşallah olur

ayyy neler yaşamışsın yaaa
iyice korktum şimdi
yani şöyle ultrasonda bana kisti gösterdi çok büyüktü valla rahmin hemen yanındaydı ama içinde değildi bak bu kistin bu da rahmin dedi ikisi yanyanaydı bu tehlikeli olanı mı şimdi

Asherman sendromu (yapışıklık). Kürtaj sonrası rahim içi duvarlarında gelişen yapışıklık sonucu adet miktarında azalma ,adet görememe halidir.Kısırlığa neden olabilir.Rahim içi dokusunun keskin küretle kazınması veya kürtaj sonrası enfeksiyon gelişmesi sonucu oluşur.Tedavi olarak spiral takılıp rahim içini destekleyecek hormon ilaçları verilir.Rahim filmi ile kesin tanı konur. Tedavi için gerekirse Histeroskopi uygulanabilir.

cimbomlu
bana 2.gittiğin dr.un söyledikleri daha doğru geldi onun tedavisini takip et derim canım ben.

yapışıklık: Jinekolojik muayenede herhangi bir anormal bulguya rastlanmaz. Rutin ultrasonografide endometrium normale yakın görülebilir ancak rahim içine sıvı verilerek yapılan ultrasonografide rahim boşluğu içindeki yapışıklıklar görülebilir. Kesin tanı çekilecek olan bir histerosalpingografi (HSG, rahim filmi) ile konur.

slm arkadaşım,
canım rahimde yapışıklık olması aslında çok düşük bir ihtimal. çünkü günümüzde hemen hemen bütün hastanelerde kürtajlar vakum yöntemiyle yapılıyor. eğer yapışıklık oluşursa da bunu ya hiç adet görememe ya da adet kanamasında belirgin bir azalma şeklinde gösterir. bunu anlamanın en kesin yolu da rahim filmi çekilmek veya histeroskopidir. bu arada senin kistinde adetini geciktirmiş olabilir. bence öncelikle oluşan kistle ilgili tedavini gör. yine adet görmende sorunla karşılaşırsan yapışıklık ihtimalini o zaman düşünürsün. şimdiden kendini kötü düşüncelere kaptırma. benimde kürtajdan sonra adetlerim çok azalmıştı. yapışıklık olmuştur diye çok korkmuştum. hiseroskopi yapıldı ve sadece rahimde minimal septum varmış o kesildi. yani yapışıklık yokmuş. umarım bir an önce tedavin sonuç verir ve adetlerin düzene girer.

ablacım çok teşekkür ederim söylediklerin için
öyle korkuyorum ki bi bilsen
ama dediğin gibi bundan sonraki dr um ikinci gittiğim dr olucak
ve onun dediğine göre ilk adım adet sonra kist
primolut-n içiyorum işte
inşallah adet olabilirim ablacım ya

ayşecim çok teşekkür ederim canım arkadaşım
inşallah tek dileğim adet olabilmek
işte 5 gün sabah akşam primolut-n içiyorum
sonraki 10 gün adet olmayı beklicem
bi de bir şey sorucam
adetle beraber o kistte vücuttan atılıyor mu

canım benim korkma. artık herşeye çare bulabiliyorlar. İnşallah en kısa zamanda bebeğini kucağına alırsın. sen moralini yüksektut yeterki :teselli:

valla çiğdem ablacım ilk doktordan sonra nasıl yıkıldığımı anlatamam
krize girdim ben
ama sonraki dr biraz umut serpti yüreğime
en azından krizlerimi 15 gün sonraya erteledim
ama şu an yüreğim ağzımda desem yeridir yani
şimdi ki korkum adet olamamak veya adetle kisti atamamak
kistim çok büyük ya bu korkutuyor beni
sanırım çok sancılı bi adet olucak olucaksa da tabi

Acaba kist mi?????????? Alıntı: her ay yumurtalıklardan birinde oluşan yumurta hücresi gelişimi sürecinde bu hücrenin folikül adı verilen sıvı dolu bir kesecik içinde koruma altında olduğunu görürüz. Folikül adı verilen yapı yumurtlamaya kadar geçen süreçte yaklaşık 18 milimetre çapına ulaşır ve yükselen hormonların etkisiyle en zayıf noktasından çatlayarak yumurta hücresini serbest bırakır. Kesecik daha sonra corpus luteum (sarı cisim) adı verilen yapıya dönüşerek progesteron hromonu salgılar.

Folikül gelişimi ve corpus luteum oluşumu ultrasonografide (özellikle vajinal ultrasonografide) rahatlıkla izlenir. Bazı durumlarda bu yapılar gereğinden fazla büyüyerek bir kist izlenimi verirler. Ancak bir sonraki adet kanamasının bitiminden sonra bakıldığında kist sanılan bu yapıların çoğunun kaybolduğu gözlenir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…